Jump to content

Αξίζει μιά εικόνα χίλιες λέξεις?


Oberon
 Share

Recommended Posts

Από πάντα, όταν διάβαζα κάποιο βιβλίο λάτρευα να φαντάζομαι τους χαρακτήρες σαν να ήταν αληθινοί. Πως έμοιαζαν, τι φόραγαν, τι σήμαιναν τα κοστούμια τους. Οχι μόνο τους χαρακτήρες. Τις πόλεις, τους ναούς εξωτικών θεών, τα διαστημόπλοια και τους μακρυνούς κόσμους.

 

Ετσι μια μέρα πήρα ένα μολύβι, μια γόμα και το τετράδιο των μαθηματικών της προηγούμενης τάξης και άρχισα να σχεδιάζω. Δεν είμαι προχωρημένος στο σχέδιο (αν και πήγα 1-2 χρόνια σε σχολή εφαρμοσμένων τεχνών) και ίσως ούτε και ιδιαίτερα καλός. Αλλά τη βρίσκω. Τη βρίσκω πολύ να φαντάζομαι και να σχεδιάζω τους ήρωές μου και τους τόπους τους. Πάρα πολύ.

 

Οσοι/ες λοιπόν τη βρίσκετε να βλέπετε η να δημιουργείτε φανταστική τέχνη είτε στον υπολογιστή είτε στο χέρι ελάτε να τα πούμε εδώ. Για ζωγράφους και σκιτσογράφους, για τεχνικές και προγράμματα, για χρώματα και φόρμες και για λάχανα και βασιλιάδες!! :lol:

 

Δεν έχει σημασία αν το μόνο που έχετε ποτέ σχεδιάσει είναι η υπογραφή στην ταυτότητά σας, ούτε αν το μόνο γραφικό που έχετε ποτέ κάνει είναι ένας κύκλος στο Paint των Windows 95. Eδώ είμαστε για να διασκεδάσουμε. Να συζητήσουμε για την οπτική πλευρά της ε.φ., της μυθοπλασίας η των παιχνιδιών ρόλων. Για τους καλλιτέχνες και τις τεχνικές, τις τάσεις και τα στύλ και ότι άλλο σχετικό και άσχετο.

Για τα δικά μας σχέδια που μπορούμε να σκανάρουμε, να δούμε και να κριτικάρουμε (δημιουργικά). Οσοι πιστοί λοιπόν προσέλθετε.

 

Eδώ θέλω να ευχαριστήσω τον Robin-Hood που έφτιαξε αυτό το "δωμάτιο" του φόρουμ και τον DrunkElf που μου έδωσε το Link για το Photobucket όπου μπόρεσα να ανεβάσω τα δικά μου σχέδια. Thanks lots, guys. I owe ya! :cool2:

 

Φιλικα

Dain

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Να το link για το οποίο μίλησα πιό πάνω. Είναι ένας τόπος δωρεάν αποθήκευσης εικόνων, όπου επιτρέπεται και το "direct file linking". Eδώ ανέβασα καμμιά 30αριά δικά μου σχέδια (από μερικές χιλιάδες που έχω κάνει με τα χρόνια), σε κάμποσα albums. Είναι είτε δικοί μου χαρακτήρες, τόποι, χάρτες κλπ είτε βασισμένοι στο "The Legion" το αγαπημένο μου κόμικ υπερ-ηρωηικής ε.φ.

 

http://img66.photobucket.com/albums/v201/Cadmilos/

 

Cadmilos είναι το "αρτίστικο" όνομά μου ας πούμε. Τα άλμπουμ είναι τα εξής:

 

CharactersComputerColored Μολύβια στο χέρι και μετά σκανάρισμα και

εγχρωμάτιση στο Photoshop και στο PaintshopPro.

 

Hand-Drawn_Characters_for_a_FairyTale Πολύ γρήγορα σκίτσα στο χέρι χωρίς καμμιά επεξεργασία σε υπολογιστή εκτός από το σκανάρισμα, καθαρισμό και χρώμα στο φόντο. Χαρακτήρες ενός τεράστιου παραμυθιού μου.

 

LegionAnimatedGifs Mικρές animated εικόνες βασισμένες στους χαρακτήρες του κόμικ "The Legion" που ανέφερα παραπάνω. Το animation φαίνεται σωστά μόνο αν δεί κανείς τις εικόνες στο σωστό του μέγεθος. Φτιαγμένες εξ ολοκλήρου στον υπολογιστή.

 

Old_RPG_Characters Mερικοί χαρακτήρες του πρώτου campaign που έπαιξα ποτέ το προιστορικό έτος 1988. Καμμιά επεξεργασία στον υπολογιστή.

 

Poser-Photoshop-Bryce_Images Eικόνες φτιαγμένες αποκλειστικά στον υπολογιστή με ένα η περισσότερα από τα προγράμματα Poser, Photoshop, Bryce και κάποια άλλα λιγότερο γνωστά. Είναι χάρτες, τόποι και χαρακτήρες από το σύμπαν μου.

 

Ελπίζω να τις δείτε και να σας δώσουν ευχαρίστηση. Κάθε κριτική απολύτως δεκτή (εκτός από απειλές με βουντού και παντοειδείς βασκανίες). :p

 

Dain

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραίες οι ζωγριαφιές σου Dain! Προσωπικά δε τα παω καθόλου καλά με πινέλα γι'αυτό και έχω ασχοληθεί με το σκίτσο μόνο. Να 'ναι καλά το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, σ'αυτό τα χρωστάω όσα ξέρω από σκιτσάρισμα: το σχολείο ήταν τόσο βαρετό που γέμιζα τα βιβλία και τα θρανία με σκίτσα. :p

 

Είμαι αυτοδίδακτος και άρχισα να κάνω τα πρώτα σοβαρά σκίτσα μου αντιγράφωντας σκηνές από αστερίξ όταν ήμουν δημοτικό. Τώρα τελευταία το έχω ψιλοπαρατήσει, ελπίζω να μη ξεμάθει το χέρι μου... :Ρ

 

Για ένα δείγμα των "έργων" μου δες σε τούτο το λίνκιο.Φένεται πως ο δάσκαλός μου ήταν ο Uderzo ε; :rolleyes:

 

Επίσης, με όλα αυτά που έχεις ζωγραφίσει θα μπορούσες να γεμίσεις την γκαλερί φαντασίας του Βάρδου :Ρ

Edited by Μελδόκιος
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια Μελδόκιε. :p

 

το σχολείο ήταν τόσο βαρετό που γέμιζα τα βιβλία και τα θρανία με σκίτσα

 

:lol: Mιά απ' τα ίδια Μελδόκιε. Γέμιζα και το πρόχειρο και καμμιά φορά και τις τευταίες σελίδες άλλων τετραδίων, πράγμα που για άγνωστο λόγο δεν εκτιμήθηκε ποτέ από τους καθηγητές....και γω να προσπαθώ να δώσω μια καλλιτεχνική νότα στα κατά τα άλλα βαρετά μαθήματα...Τεσπα.

 

Ξέρεις, τελικά κάθε τι που μαθαίνουμε διατηρείται μέσα μας. Κάποτε έπαιζα πιάνο. Το παράτησα για χρόνια και όταν αργότερα έμεινα στο διαμέρισμα της γιαγιάς μου, που είχε πιάνο, την εποχή που πήγαινα στη Βακαλό, τη σχολή εφ. τεχνών, άρχισα να το γρατσουνάω πάλι. Μετά από λίγες μέρες παρατήρησα πως τα δάχτυλά μου "θυμόντουσαν" κινήσεις που συνειδητά σίγουρα δεν τις θυμόμουν. Οπότε δεν φαντάζομαι να ξεχάσεις το σχέδιο ολοκληρωτικά.

 

Βρίσκω εξ ίσου εντυπωσιακό ένα σχέδιο με μολύβι όσο και ένα έγχρωμο. Το μολύβι, και το ασπρόμαυρο σχέδιο έχει εντελώς δική του γοητεία. Το σίγουρο είναι πως ο penciller μπορεί να γίνει και Illustrator σχετικά εύκολα.

 

Αυτό που δεν μπορώ να κάνω καθόλου (μεταξύ άλλων) είναι το μελάνι με πινέλο. Ηell τελείως!

 

Ο Albert Uderzo είναι εκπληκτικός σίγουρα. Και το ίδιο και το σκίτσο σου. :cool2: Αλλά δεν μπορώ να δω την ομοιότητα με το στυλ του Uderzo μιά που δεν είναι cartoon. Μ'αρέσει η αίσθηση τόσο του design στο σχέδιο σου όσο και ο "ογκος" του. Κάτι που εμένα με δυσκολεύει.

 

Αν ο Βάρδος δει τα σχέδια μου και του αρέσουν μπορώ είτε να σκανάρω κι άλλα είτε, ακόμα καλύτερα, να φτιάξω κάτι καινούργιο. :)

 

Dain

Link to comment
Share on other sites

Ζωγραφική: ένα από τα πράγματα που πάντα ήθελα να κάνω. Κι εγώ έφτιαχνα σκίτσα στα σχολικά βιβλία --καθότι κάπως πρέπει να περνάει και η ώρα μέσα στο μάθημα--, αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκα πραγματικά. Οι λόγοι είναι δύο: (α) Χρόνος και τι θέτω ως προτεραιότητες, και (β) υπομονή, την οποία συνήθως δεν έχω για να ολοκληρώσω μια εικόνα όπως θα ήθελα. Γιαυτό κιόλας προτιμώ να γράφω, καθώς βλέπω την ιστορία να εξελίσσεται και αυτό ικανοποιεί την ανυπόμονή μου φύση. :rolleyes: Υπάρχουν, όμως, και στιγμές που θα ήθελε να απεικονίσω έναν χαρακτήρα ή μια σκηνή από μια ιστορία και ή δεν το κάνω ποτέ (γιατί σκέφτομαι πως δε θα το κάνω όπως θα ήθελα ή, απλά, δεν προλαβαίνω) ή το κάνω, αλλά δεν μου βγαίνει αυτό που είχα στο μυαλό μου και τσαντίζομαι. :D

 

Μπορεί να σκανάρω και να ανεβάσω τίποτα, να το δείτε --πχ, τις φυλές της Κουαλανάρα, που βλέπεται κάπως. :unsure:

 

 

Αν ο Βάρδος δει τα σχέδια μου και του αρέσουν μπορώ είτε να σκανάρω κι άλλα είτε, ακόμα καλύτερα, να φτιάξω κάτι καινούργιο.

 

Τα σχέδιά σου είναι καταπληκτικά. Ζηλεύω (με την καλή έννοια πάντα). Ιδιαίτερα μού άρεσαν τα animated και αυτά που έχεις κάνει με το photoshop. Αλλά, γενικότερα, οι χρωματισμοί σου είναι πολύ ζωντανοί και πιστεύω αυτό προσθέτει πολλά στο εργό. Όχι πως δε μ'αρέσουν και ασπρόμαυρα' το μολύβι, πιστεύω, έχει άλλη χάρη, όπως και το μελάνι.

 

Ό,τι θέλεις να ανεβάσω στο Βασίλειο δεν έχεις παρά να μου στείλεις ένα e-mail και να μου πεις "Βάρδε, ανέβασε εκείνο κι εκείνο κι εκείνο κι εκείνο.... Χ ." :)

 

 

Keep up the good work, both of you. :cool2:

Link to comment
Share on other sites

Και τα δικά μου συγχαρητηρια Dain! Πολύ καλά τα σχέδια σου, μα ακόμα πιο εντυπωσιακή η γνώση σου περί photoshop...Γρήγορα,δημιούργησε κι αλλα ^_^

Εγώ προσπαθώ τα τελευταία δύο χρόνια να ζωγραφίσω...κυρίως όπωτε μου την δίνει, χωρίς κάποια συγκεκριμένη αφορμή,σε ιαπωνικό (manga) στυλ

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραία η εικόνα σου Μέλδοκ, για τις εικόνες του Dain του τα είπα από "κοντά".

 

Κάποτε ασχολιόμουν και εγώ με το σχέδιο αλλά δεν τα κατάφερνα καλά και τα παράτησα. Βέβαια στα δύσκολα χρόνια του σχολείου, όλα τα βιβλία ήταν γεμάτα ζωγραφιές αλλά τα περισσότερα ήταν του τύπου "Η Σατανική Μπανάνα από την Έννατη Διάσταση" και κάτι τέτοια :rolleyes: :lol: :lol: :rolleyes:

 

Και φυσικά οι καθιερωμένες καρικατούρες των συμμαθητών :evil:

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια, παιδιά. Αλλά θα ήθελα πάρα πολύ να δω δικά σας σχέδια, όπως του Μελδόκιου. Γιατί δεν τα ανεβάζετε στο photobucket? Eίναι τρομερά απλή η δημιουργία ενός λογαρισμού και κάποιων άλμπουμ εκεί. :)

 

Ο Βάρδος είπε:

 

υπομονή, την οποία συνήθως δεν έχω για να ολοκληρώσω μια εικόνα όπως θα ήθελα. Γιαυτό κιόλας προτιμώ να γράφω, καθώς βλέπω την ιστορία να εξελίσσεται και αυτό ικανοποιεί την ανυπόμονή μου φύση

 

Περίεργο. Συνήθως αυτή την αντίδραση την έχω και γω, οντας ανυπόμονος, όταν γράφω, όχι όταν ζωγραφίζω.....

 

αλλά δεν μου βγαίνει αυτό που είχα στο μυαλό μου και τσαντίζομαι

 

Αυτό μου θύμησε μια συνέντευξη ενός ζωγράφου εξωφύλλων για βιβλία ε.φ. του Frank Kelly Freas. Είπε πως η προσπάθεια να αποδώσει στο μουσαμά ακριβώς

αυτό που έβλεπε με το "μάτι του νου του" δεν σταματάει ποτέ για κανένα καλλιτέχνη και ποτέ δεν είναι απόλυτα ακριβές το τελικό αποτέλεσμα.

 

Μπορεί να σκανάρω και να ανεβάσω τίποτα, να το δείτε --πχ, τις φυλές της Κουαλανάρα, που βλέπεται κάπως.

 

Θέλω πολύ να δω τα σχέδια σου. Ξέρεις, λατρέυω τόσο τη δημιουργικότητα (και ότι αυτή σημαίνει) που η τεχνική, μου είναι λίγο πιό δεύτερη. Η τεχνική βρίσκεται.

Θα σκανάρω κάποια ακόμα σχέδια για το Βασίλειο και ήδη φτιάχνω και κάτι καινούργιο. :chinese:

 

 

Ο/Η ComaTose είπe:

 

Εγώ προσπαθώ τα τελευταία δύο χρόνια να ζωγραφίσω...κυρίως όπωτε μου την δίνει, χωρίς κάποια συγκεκριμένη αφορμή,σε ιαπωνικό (manga) στυλ

 

Και γω αγαπώ τα Manga και το στυλ τους. Μάλιστα αγοράζω το Shonen Ace στα Γιαπωνέζικα. Υποθέτω θα ξέρεις για αυτά τα δωρεάν "How-to" βιβλιαράκια για επίδοξους ζωγράφους μάνγκα που κυκλοφορούν στο Ιντερνετ, ε? Θα ήθελα να δω σχέδια σου.

 

Ο DrunkElf είπε:

 

"Η Σατανική Μπανάνα από την Έννατη Διάσταση"

 

Ακούγεται πρωτότυπο και ενδιαφέρον!! :blink:

 

Dain

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνος για το σχόλιο πέρι Uderzo, αλλά γιατί «Gotin»;

Link to comment
Share on other sites

re sy dain, rikse kai mia matia apo www.deviantart.com

 

 

PS

kai go zografizo, alla eimai asxetos

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλό site Northerain! Το ειχα ξαναδει παλιά αλλά είχα χάσει τη διεύθυνσή του.

Θα ήθελα να δω σχέδια σου!! Ουτε εγώ είμαι σχετικός. Εχω προβλήματα με την ανατομία και διάφορα άλλα. Αλλά έχω ακολυθήσει πολλά tutorials για το Photoshop.

 

Ο σκοπός αυτού του 'δωματίοϋ" του φόρουμ εδώ (αφού είμαι Moderator μπορώ να πω κάτι τέτοιο, δεν μπορώ?) :p είναι να μιλήσουμε για την τέχνη της ε.φ. κλπ, να δείξουμε σχέδια από χαρακτήρες η τόπους που έχουμε φτιάξει, να βρούμε ίσως τρόπους να βελτιώσουμε όλοι την τεχνική μας και άλλα τέτοια.

 

Σίγουρα πάντως δεν είναι να κάνουμε διαγωνσιμό καλλιτεχνικής ικανότητας οπότε please μην κομπλάρετε να σκανάρετε σχέδιά σας και να τα δείξετε. Προσωπικά θα μου ήταν λιγότερο ενδιαφέρον να δω ένα καλό "μολύβι" του Wolverine, ας πούμε, παρά να δω ένα "κακό" μολύβι ενός δικού σας χαρακτήρα.

 

Η τεχνική ποιότητα είναι κάτι πολύ καλό βέβαια αλλά η δημιουργική ικανότητα είναι ακόμη καλύτερη,κατά τη γνώμη μου. :)

 

Dain

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Βάρδε, αν και έκανα ένα μήνα και βάλε για να γράψω στα φόρουμς εδώ (η μήπως φόρα), έχω να πω το εξής.

Ναι μεν τα δύο σχέδια είναι κάπως πρωτόλεια (δεν είμαι σίγουρος για την ορθογραφία της λέξης) από τεχνικής άποψης ΑΛΛΑ!

 

α. Τα έκανες μόνος σου μέσα από το νού σου. Αρα έχεις μια "δίοδο" με αυτό που φαντάζεσαι το οποίο μεταφέρεται στο χαρτί. Δεν αντέγραψες τίποτα.

 

β. Η ανατομία είναι σωστή! (Και ΔΕΝ το λέω απλώς για να το πω!). Γυναικεία και αντρικά σώματα, αλλο-ανθρώπινες φυλές κλπ έχουν τη σωστή κατατομή (αν έχεις ακούσει για τα 6,5 κεφάλια, τα 8 κεφάλια κλπ). Αυτό σημαίνει πως "πιάνεις" το σχέδιο άρα θα σου είναι εύκολο αν ασχοληθείς να σχεδιάσεις σωστά.

 

γ. Οπως έχω ξαναπεί η δημιουργικότητα έχει πιο μεγάλη σημασία από την τεχνική γιατί η δεύτερη μαθαίνεται ενώ η πρώτη.......??? Και από δημιουργηκότητα έχεις άφθονη και δεν χρειάζεσαι εμένα να στο πω αυτό, σωστά?

:p

 

Και για να δείς πως έχω και ένα κρυφό σκοπό να σου λέω καλά λόγια ΝΑΙ. Θέλω να δω κι άλλα σχέδια και άλλεσ ιστορίες σου οπότε ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ! ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΙΣ! :D

 

Dain

Link to comment
Share on other sites

LoL, man. Γράφω, γράφω. :lol: :lol:

 

Αλλά δε ζωγραφίζω και τόσο.

 

Αν θες να δεις ιστορίες μου, ρίξε μια ματιά εδώ.

 

 

BTw, ξέρεις κάποιο καλό ιστοχώρο που να δίνει οδηγίες σχετικά με τεχνικές ζωγραφικής; Πάντα ήθελα να ασχοληθώ λίγο περισσότερο, αλλά ποτέ δεν ερχόταν η φάση έτσι ώστε να κάτσω να ζωγραφίσω κάτι που να θεωρώ αξιόλογο και να συνεχίσω.

Link to comment
Share on other sites

Ναι υπάρχουν αρκετοί ιστοχώροι. Δεν είναι όλοι καλοί, ούτε όλοι χρήσιμοι. Θα κοιτάξω να σου βρω κάποιες διευθύνσεις. Μια ερώτηση. Εχεις το Photoshop η κάποιο ανάλογο πρόγραμμα?

 

Dain

Link to comment
Share on other sites

Photoshop και Paintshop. Συνήθως, το δεύτερο με βολεύει περισσότερο.

Link to comment
Share on other sites

Θα κοιτάξω απόψε μετά τον αγώνα, Βάρδε. :lol: Στο μεταξύ σου έστειλα με e-mail μια νέα εικόνα μου. Αν σ'αρέσει βάλτην στο Βασίλειο.

 

Dain

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..