Jump to content

Rolando Cyril


Nienna
 Share

Recommended Posts

Για όσους παρακολουθούν τα topics-παρουσιάσεις καλλιτεχνών που κάνω, ώρα για κάτι αρκετά διαφορετικό. Η δουλειά του μου άρεσε από την πρώτη στιγμή που την είδα, γιατί έχει κάτι το ονειρικό/παιδικό, αλλά ταυτόχρονα κάτι το σκοτεινό. Κι επειδή πιστεύω πως η παιδική ηλικία δεν είναι μόνο χαζοχαρουμενιές - τουλάχιστον όχι η δική μου, τα έργα του μου θυμίζουν πάρα πολύ παιδικό παραμύθι, αυθεντικό παραμύθι, όχι γλυκερό και ανόητο.

 

Τα τεχνικά είναι τα ίδια με την προηγούμενη προυσίαση, ο Ronaldo Cyril χρησιμοποιεί την τεχνική του ψηφιακού airbrushing, με tablet (ψηφιακό πενάκι) και Photoshop. Στα παλιότερα έργα του έκανε ό,τι κάνει τωρα με το πενάκι, αλλά τα έκανε με το ποντίκι ο θεός. :p

 

Τα δειγματάκια σας:

 

aqua1.jpg

 

aqua15.jpg

 

aqua11.jpg

 

aqua7.jpg

 

Τα διάφορα κλικ που πρέπει να κάνετε:

 

Six Inside :: Official Website

AquaSixio's deviantART Userpage

 

-----

 

Dain, ειδικά εσένα νομίζω πως θα σου αρέσει πολύ το στυλ του.

Link to comment
Share on other sites

Ω Νιέννα. Είναι πανέμορφα. Και ναι, ναι, μου μιλάνε! Μου θυμίζουν κάτι αδιόρατα, αλλα δεν μπορώ να διευκρινίσω τι. Ο τύπος είναι εκπληκτικός με το πενάκι. Έχουν κάτι που μοιάζει "σκοτεινό" όπως λες αλλά δεν μπορώ να το δω σαν κάτι αρνητικό ή "φοβιστικό" αυτό. Δεν είναι πως λείπει η "γλυκερότητα", είναι μάλλον πως μιλά για κάποιες αυθεντικές εμπειρίες που ίσως να είναι παραμύθι, ίσως όμως και όχι.

Σίγουρα θα κοιτάξω τα sites που έβαλες. Το τρίτο και το τέταρτο νομίζω πως με εκφράζουν περισσότερο! :)

Link to comment
Share on other sites

Γράφει ιστορίες. Τα παιδιά αυτά είναι πρωταγωνιστές σε αυτές, οι εικόνες στιγμιότυπα από αυτές. Αν πας στο dA θα δεις, έχει και τις ιστορίες από κάτω!

Link to comment
Share on other sites

Κορυφαία δουλεια.

Δεν το βλέπο τόσο "σκοτεινό" απλά δεν είναι χαζοχαρούμενο...

Η εικόνα με το πηγάδι μου αρέσει περισσότερο απ όλες, είναι σα να έχει βγεί απο ένα κρυστάλινο παιδικό ονειροκόσμο...

Link to comment
Share on other sites

Έχει και άλλα πιο σκοτεινά, όπως αυτό ας πούμε:

 

Save. Our. Souls.

 

Πάντως και κατα την δικιά μου άποψη δεν είναι απαισιόδοξος, ή μακάβριος. Ονειρικά μου φαίνονται τα έργα. Απλά τα όνειρα δεν είναι τραλαλί - τραλαλό. Είναι παράδοξα και ελαφρώς σκοτεινά.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, έκανα ήδη μια βόλτα στη σελίδα του. "οχι σκοτεινά" εννωούσα "όχι gothic" αλλα καταλαβαίνω πως το εννωείς.

Το συγκεκριμένο που δίνεις link, είναι μέν "σκοτεινό", αλλα εμπεριέχει και την ελπίδα (το μύνημα στο μπουκάλι). Κάποτε έφτιαχνα συνεχώς πίνακες με τέτοια διφορούμενα μυνήματα, και κάπως είμαι σε θέση να καταλάβω πως έννοιωθε όταν εμπνεύστηκε να δημιουργήσει κάτι τέτοιο.

Ο άνθρωπος εχει κάνει απίστευτη δουλειά.

Edited by brave
Link to comment
Share on other sites

Μα το "gothic" δεν είναι παρά μια υποκατηγορία του "σκοτεινού". Δεν είπα πως είναι gothic. Άσε που το σκοτάδι δεν είναι κατ' ανάγκην απαισιόδοξο! Άλλο σκοτεινός, άλλο μαύρος, άλλο απαισιόδοξος...

Link to comment
Share on other sites

ναι, δε διαφωνώ με τον ορισμό που θέτεις, (που μάλλον είναι κι ο σωστός άλλωστε), απλά χρησιμοποίησα μάλλον τον τρόπο που χρησιμοποιείται περισσότερο στη Metal, οπου το "σκοτεινό" δεν έχει και πολλές ελπίδες. (όχι πως είναι αρνητικό αυτό σε οποιαδήποτε τέχνη, αφού ειδικά στο φάντασυ οι "κολασμένοι ήρωες" είναι πολύ δυνατές μορφές)

Link to comment
Share on other sites

Ναι, απλά το σκοτάδι είναι πολλά πράγματα εκτός από "κακό", "gothic" και "απαισιόδοξο", κι αυτό θέλω να το τονίζω όταν βρίσκω την ευκαιρία, γιατί όπως λες τελευταία κυκλοφορούν μόνο αυτές οι έννοιες εκεί έξω. Πάντως και αυτές καλές είναι, για metal μουσική και black/white fantasy/dark fantasy ιστορίες/ταινίες/ζωγραφιές. :p

Edited by Nienna
Link to comment
Share on other sites

A, το σκοτάδι μπορεί να κρύψει αλλά να αποκαλύψει και πολλά. Όπως τα άστρα ας πούμε. Και κάπου έτσι βλέπω και το "σκοτεινό" στοιχείο στα έργα του Rolando Cyril.

Link to comment
Share on other sites

Το πολύ όμορφο που έχει ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης είναι πως τα παιδάκια στις ζωγραφιές του είναι χαρακτήρες που φτιάχνει ο ίδιος, και γράφει γι αυτούς, γράφει μικρές ιστοριούλες, ουσιαστικά οι ζωγραφιές είναι συνόψεις των μικρών ιστοριών. Πολύ μικρές, μη φανταστείτε ολόκληρο βιβλίο.... Συμβολικές, σαν τις ζωγραφιές του.

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικα η δουλεια του ειναι κορυφαια, τοσο υπεροχη ροη στο χρωμα και τοσο καταπληκτικο ματι για την παλετα του ... μας ντροπιαζει αλλα τον αγαπαμε!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..