drowvarius Posted December 8, 2005 Share Posted December 8, 2005 Το τρίτο μέρος της ιστορίας. Τα άλλα δύο βρίσκονται κάπου μέσα στη βιβλιοθήκη.3.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted January 12, 2006 Share Posted January 12, 2006 Εροάθα 1 Εροάθα 2 Τα άλλα δύο μέρη της ιστορίας σου, για να μην ψάχνονται αυτοί που θέλουν να τα διαβάσουν. Λοιπόν, τα προηγούμενα, δεν τα έχω διαβάσει ακόμα, αλλά διάβασα αυτό (χωρίς να αισθανθώ πως μου έλλειπε κάτι για να το καταλάβω -> πράγμα που δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό, είναι απλά μια παρατήρηση). Ωραία η μάχη με τα ξόρκια, πάντα μαρέσουν αυτές οι μάχες, αν και είναι μεγαλούτσικη, τη σταματάς ακριβώς στο σημείο όπου αν δεν τελείωνε θα σταματούσα να διαβάσω και θα την πέρναγα στο γρήγορο. Οι διάλλογοι, ενώ ξεκινάς πολύ ωραία και πολύ ρεαλιστικά, αρχίζουν να γίνονται γραπτός λόγος από ένα σημείο και μετά. Ειδικά επάνω στη μάχη, οπότε, λέω, θέλουν δουλειά. Σαν ιστορία τώρα, ε, δεν είναι ακριβώς ιστορία, είναι ένα κεφάλαιο από κοσμοπλαστικό κείμενο έτσι? Διαβάζεται εύκολα, ανάλαφρα, και είναι κατανοητό παντού. Το εμβόλιμο, κοσμοπλαστικό, κειμενάκι για τους μάγους και τα παιδιά, αν και είναι ωραίο, δεν κολλάει πουθενά με το υπόλοιπο κείμενο. Δεν έχει λόγο ύπαρξης εκεί που βρίσκεται, εκτός κι αν έχεις κάτι γιαυτό, που θα πηγαίνει παράλληλα σαν ιστορία με τη μάχη. Αν δηλαδή, από κει που έχεις σταματήσει, έχεις σκοπό να μας μιλήσεις για κάποιο από τα παιδιά που δέχτηκαν, και μάλιστα να το μπλέξεις και με το μάγο που επιβιώνει (ότι επιβιώνει για κάποιο λόγο ίσως?). Διαφορετικά (ή αν τελοσπάντων δεν έχεις σκοπό να το εντάξεις κάπως αλλιώς), βγάλτο από κει και βάλτο στην αρχή του κειμένου. Από κει, μπορείς να δέσεις την αρχή σου με την υπόθεση, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα, την ιστορία του ενός από τους δύο. Μ'αρέσει που οι μάγοι σου είναι παιδιά που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα και καταλλήγουν με εξουσία στα χέρια τους που δούλεψαν για αυτή και μαρέσει, επίσης, που τοποθετείς τη μαγεία στα παιδιά. Θα διαβάσω και τα άλλα κομμάτια σύντομα και θα επανέλθω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drowvarius Posted January 19, 2006 Author Share Posted January 19, 2006 Χαίρομαι που διάβασες την ιστορία μου. Γενικότερα η Εράοθα ξεκινάει με 7 εισαγωγές. Μία για την κάθε συντεχνία. Και στα υπόλοιπα κείμενα υπάρχει από μία εμβόλιμη ιστοριούλα. Στη συνέχεια όλες οι ιστορίες θα εννωθούν σε μία. Στα εμβόλιμα κείμενα βάζω κάποια στοιχεία για την κάθε συντεχνία, για να βάλω τον αναγνώστη μέσα στις συντεχνίες. Για να καταλάβει το παίζει με την εκάστοτε συντεχνία. Όσο για το σχολιασμό σου για τους διαλόγους, θα το κοιτάξω άμεσα, και θα το διορθώσω. Ευχαριστώ πολύ. Υ.Γ. Ελπίζω να πάρω μια - δυο κριτικές ακόμη. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts