Jump to content

Υψιλον


Nihilio
 Share

Recommended Posts

Εγώ πάντως όχι. Δε ξέρω αν "λέει" ως κόμικ και για αυτό κάνω αυτό το post για να ρωτήσω απόψεις.

Ο λόγος για τον οποίο δε το διάβασα: Η τιμή. Δε γίνεται ρε παιδιά να αγοράζεις κόμικ 48 σελίδων 9 ευρώ και το καλύτερο κόμικ του κόσμου να είναι. Δεν είναι θέμα τσιγκουνιάς είναι θέμα μάρκετινγκ. Μπορεί να είναι ελληνικό και να αξίζει να του ρίξουμε μια ματιά, αλλά δυστυχώς στο θέμα ανταγωνιστικότητας ως προς ανάλογα προιόντα αποτυγχάνει οικτρά. Από τη στιγμή που κόμικ εισαγωγής με ίδιο αριθμό σελίδων πιάνει τα 7 ευρώ, ενώ με τα ίδια λεφτά παίρνεις 3 τεύχη και από πρώτα ονόματα ή με τα διπλά κάτι θηρία trade paperbacks 100+ σελίδων, ως καταναλωτής θα προτιμήσω κάτι που τα λεφτά μου θα πιάσουν τόπο. (Και όσοι πείτε για οικονομίες κλίμακας και χαμηλά κόστη κτλ κτλ δίκιο θα έχουν, αλλά δεν είναι δικαιολογία)

Link to comment
Share on other sites

Έχοντας ζήσει από σχετικά κοντά την διαδικασία με την οποία δημιουργήθηκε αυτό το κόμικ μπορώ να σου πω ότι ήταν δύσκολο το όλο εγχείρημα (τόσο οικονομικά όσο και λόγω του πολέμου που γίνεται από τους "παλιούς" του χώρου) και ακόμα δεν ξέρω αν έχουν βγει τα χρήματα που έχουν χρησιμοποιηθεί στην όλη φάση αν και το Ύψιλον έχει κάνει αρκετά καλές πωλήσεις.

 

Το κόμικ είναι σαφώς επηρεασμένο από την δεκαετία του 80. Όταν είδα για πρώτη φορά το σχέδιο μου θύμισε John Byrne αλλά και το σενάριο θυμίζει τις ιστορίες της εποχής και (εμένα τουλάχιστον) λίγο Alan Moore. Και αυτό δεν είναι κακό. Alan Moore είναι αυτός ;)

 

Έχω μια ιδέα για το τι γίνεται παρακάτω οπότε μπορεί να κρίνω την ιστορία λίγο διαφορετικά από κάποιον που διαβάζει απλά το πρώτο τεύχος και μένει εκεί. Μπορώ να πω ότι είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία η οποία ξεφεύγει από αυτό που περιμέναμε να δούμε από μια τέτοια προσπάθεια στην Ελλάδα, προσφέροντας πολλά plot twists τα περισσότερα από τα οποία δεν περιμένουμε.

 

Μέχρι πρόσφατα ολόκληρο το πρώτο μέρος υπήρχε online τσάμπα αλλά τελικά έμειναν μόνο κάποιες σελίδες ;)

Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το δεύτερο τεύχος με τον τίτλο "Το Κλουβί".

Το σχέδιο μου φαίνεται αρκετά καλύτερο στο δεύτερο μέρος της ιστορίας.

 

Η τιμή είναι πρόβλημα και είναι αρκετά τσουχτερή αλλά αν κάποια στιγμή έχω τα λεφτά, θα τα δώσω και για να στηρίξω μια ελληνική προσπάθεια και γιατί το πρώτο τεύχος θα είναι συλλεκτικό σε μερικά χρόνια (έχουν και υπογραφές από τους δημιουργούς B) )

 

Ακολουθούν οι sample σελίδες από το site για να γλιτώσετε το registration:

Τεύχος 1 - Σελίδα 29

Τεύχος 1 - Σελίδα 30

Τεύχος 1 - Σελίδα 31

 

Τεύχος 2 - Σελίδα 25

Τεύχος 2 - Σελίδα 26

Τεύχος 2 - Σελίδα 27

Link to comment
Share on other sites

Αν και ομολογώ πως δεν αγοράζω άλλα comics εκτός απο Asterix (που είμαι φανατικός... :worshippy: ) ψήνομαι να το πάρω το comic από περιέργεια και μόνο.... Ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ το 1ο τεύχος?

Link to comment
Share on other sites

Παπασωτηρίου μέχρι πρόσφατα υπήρχε, Ελευθερουδάκη νομίζω ότι υπάρχει, Solaris και φυσικά στον Φώτη. :spam: Βάλε τον Βάρδο να σου πάρει ένα (και να το πληρώσει κιόλας) :spam:

Link to comment
Share on other sites

Nihilio: άκου την άποψη ενός ανθρώπου που δεν είναι και τόσο φαν των κόμιξ.

 

Το έχω αγοράσει και το έχω διαβάσει, το πρώτο τεύχος. Γενικά, δε νομίζω ότι έχει κάτι να ζηλέψει από ένα κόμικ του εξωτερικού, και νομίζω ότι μπορεί να ικανοποιήσει έναν κομιξά. Θα το κρίνω βάσει δύο στοιχείων: εικονογράφηση, στόρυ. Εικονογράφηση: όχι άσχημη, αλλά θα μπορούσε να είναι καλύτερη, και απ'ό,τι μου έχουν πει, στα επόμενα τεύχη είναι καλύτερη. Με παραξένεψε λίγο ότι σε ορισμένες εικόνες το φόντο ήταν από φωτογραφίες. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν ωραίο ή άσχημο, απλά "περιέργο" (έτσι μου φάνηκε εμένα, τουλάχιστον). Στόρυ: το πρώτο τεύχος, κατά κύριο λόγο, μας παρουσιάζει τους ήρωες, έναν-έναν, μέσα από τα λόγια του Κυανόλευκου και μέσω ενός ρεπορτάζ που έχει γίνει. Κατά την προσωπική μου άποψη, λείπει εκείνο το κάτι περισσότερο που χρειάζεται για να αρχίσει η πλοκή μιας ιστορίας. Γιατί να ενδιαφερθούμε τόσο για τους χαρακτήρες, αν δεν έχει αρχίσει πρώτα μια πλοκή για να μας παρακινήσει; Πάντως, η παρουσίαση των ηρώων στο πρώτο τεύχος δε νομίζω ότι είναι τόσο σπάνια τακτική για κόμιξ, αν δεν κάνω λάθος.

 

Αυτά τα ολίγα. Όσον αφορά την τιμή, ο DrunkElf με εξέφρασε. Και κάτι ακόμα: Τα κόμιξ του εξωτερικού είναι φυσικό να είναι φτηνότερα, γιατί οι εταιρίες δε βγάζουν μόνο ένα αλλά πολλά, επομένως μπορούν να καλύψουν τη "χασούρα" ενός με τη μεγάλη διαφορά κέρδους σε κάποιο άλλο. Ένας μικρός ελληνικός εκδοτικός οίκος δεν έχει αυτή τη δυνατότητα, οπότε προσπαθεί να καλύψει όλο το κόστος από ένα μόνο κόμικ. Μαλακία, αλλά δυστυχώς έτσι είναι...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ το πήρα και μόλις κατέβω κέντρο Αθήνα (αν καταφέρω το Σάββατο αλλιώς την επόμενη εβδομάδα) θα πάρω και το δεύτερο τεύχος που άκουσα ότι κυκλοφόρησε.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..