Jump to content

εικόνες των "πρωταγωνιστών"


brave
 Share

Recommended Posts

Χρησιμοποιείτε εικόνες (φανταστικές ή απο φωτογραφίες ή τελος πάντων την περιγραφή γνωστών σας προσώπων) για την "κατασκευή" των ηρώων σας? (ή για τις πόλεις , τα κτήρια κ.ο.κ.) ?

Link to comment
Share on other sites

Πολύ συχνά...

Οι φωτογραφίες(για fantasy μιλώντας πάντα),μου φαίνονται πολύ ρεαλιστικές και δεν εμπνέομαι.Σκίτσα πιο συχνά,δεν βασίζομαι πάνω τους ,απλά μου φέρνουν ιδέες και εικόνες στο μυαλό.

Σε πρακτικό επίπεδο,πολύ συχνά χρησιμοποιώ screenshots από παιχνίδια,κυρίως για να περιγράψω δευτερεύοντες ήρωες ή χώρους...(πόλεις του morrowind&του baldurs gate,πορτραίτα χαρακτήρων στο icewind dale 2 και στο neverwinder nights κλπκλπ)

Link to comment
Share on other sites

Όχι, σχεδόν ποτέ, γιατί ποτέ δεν κάνω λεπτομερειακές περιγραφές των χαρακρτήρων, αλλά περιγραφές στο πολύ φλου. Κάποιες φορές επιρεάζομαι από άτομα που γνωρίζω/είδα στο δρόμο/ σε μια εικόνα κλπ. Αλλά να έχω την εικόνα δίπλα και να περιγράφω, αυτό δε μπορώ να το κάνω.

Link to comment
Share on other sites

Μπα, δεν βασίζω τους χαρακτήρες μου σε εικόνες. Τους φτιάχνω από το μυαλό μου.

 

Μπορεί να υπάρξει, βέβαια, και μια περίπτωση στις τόσες, που μια εικόνα μού δίνει έμπνευση για ένα χαρακτήρα ή μέρος, ή που ταιριάζει με ένα χαρακτήρα ή μέρος που έχω ήδη γράψει. Αλλά αυτά είναι σπάνια.

Link to comment
Share on other sites

Πάντα φτιάχνω την εικόνα του στο μυαλό μου, μερικές φορές και στο χαρτί, αλλά σπάνια έχω εμπνευστεί δικό μου χαρακτήρα από εικόνα...

Link to comment
Share on other sites

Όχι. Είναι σα να αντιγράφω ιδέες, δεν ξέρω, δε μου αρέσει και ποτέ δεν ένιωσα ανάγκη να το κάνω. Οι ιδέες μου είναι δικές μου και δεν έχουν συγκεκριμένη πηγή έμπνευσης. Σίγουρα εμπεριέχουν εικόνες που έχουν χαραχτεί στη μνήμη μου αλλά ασυναίσθητα: η αναζήτηση εικόνων για έμπνευση δε γίνεται αυτοσκοπός.

Link to comment
Share on other sites

Από εικόνες ζωγραφιστές κτλ, όχι, συνήθως όχι, τίποτα δεν είναι απόλυτο. Όμως και για τους χαρακτήρες όπως και και για τις τοποθεσίες, τα κτίρια, το φυσικό χώρο γράφω με εμμονή για πράγματα που είδα και αισθάνθηκα κάτι για αυτά, πολλές διαφορετικές ιστορίες με αρκετές διαφορετικές εκδοχές.

 

Με ανθρώπους, μου συμβαίνει εξίσου συχνά. Συνήθως, όταν γνωρίζω κάποιον ελάχιστα, από αυτά περισσότερο που φαντάζομαι για αυτόν παρά από αυτά που ξέρω, φτιάχνω χαρακτήρες. Για να είμαι ειλικρινής, οι χαρακτήρες αυτοί, μου βγαίνουν πιο στέρεοι.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..