Jump to content

Anita Blake Vampire hunter


Nihilio
 Share

Recommended Posts

Έχει ασχοληθεί κανείς άλλος με αυτή την ιδιότυπη σειρά βιβλίων τρόμου. Εκτυλίσεται σε ένα κόσμο όπου ποι βρυκόλακες είναι πολίτες, οι λυκανθρωπία ανίατη ασθένεια και οι νεκρομάντες κάνουν τη δουλειά τους επί πληρωμής για νομικές κυρίως υποθέσεις. Ηρωίδα είναι η νεκρομάντης Ανίτα Μπλέικ που ως δεύτερη δουλειά έχει την εκτέλεση παρανόμων βρικολάκων. Η σειρά έχει συνολικά 11 βιβλία

 

Guilty pleasures

The laughing corpse

Circus of the damned

Lunatic cafe

Bloody bones

The killing dance

Burnt offerings

Blue moon

Obsidian Butterfly

Narcisus in chains

Cerulean Sins

 

Τα δύο πρώτα κυκλοφορούν στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Οξύ.

Μέχρι στιγμής έχω διαβάσει τα 4 πρώτα.

Το guilty pleasures ήταν υπέροχο βιβλίο αστυνομικού μυστηρίου και τρόμου, με θέμα ένα δολοφόνο βρικολάκων που έπρεπε να ανακαλύψει η ηρωίδα.

Τo Laughing Corpse ήταν επίσης πάρα πολύ καλό, με βουντού και ζόμπυ καννίβαλους, αν και πολύ βίαιο σε σημεία.

Το τρίτο ήταν κατώτερο από τα δύο πρώτα, καλό μεν αλλά πολύ κουραστικό σε σημεία. Ξεκινούσε με τον αρχιβρικόλακα της πόλης, που έχει την Ανίτα υπό την προστασία του να της κάνει τη ζωή δύσκολη, ενώ αυτή γνωρίζει ένα γοητευτικό υπηρέτη του. Καταλήγει βέβαια στο χάος, όπως όλα τα βιβλία με μια πολύ μπερδεμένη πλοκή, απλά γίνεται λίγο πιο άκομψα από ότι στα δύο πρώτα βιβλία.

Το δε lunatic cafe είναι επίσης καλούτσικο, με μυστηριώδεις εξαφανίσεις λυκανθρώπων. Σε κάποιο σημείο απίστευτα νοσηρό αλλά συνολικά διαβάζεται.

Διάβασα και λίγο την αρχή του Bloody bones που έχει να κάνει με την εύρεση ενός ομαδικού τάφου και την Ανίτα να προσπαθεί να ξεδιαλύνει το μυστήριο αλλά δε προχώρησα πολύ για να το κρίνω. Έχω ακούσει πάντως τα χειρότερα για τα τελευταία βιβλία της σειράς

Link to comment
Share on other sites

Καλή φάση ακούγεται. Στην επόμενη επιδρομή μου στον Αμαζόνιο θα το ψαρέψω το πρώτο τεύχος. Για να δούμε για να δούμε...

Link to comment
Share on other sites

Αχχχ Άλλα 11 βιβλία στην λίστα... Να δούμε πότε θα προλάβω...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Πρόσφατα πέτυχα το Cerulian sin σε γνωστό εξειδικευμένο αθηναϊκό βιβλιοπωλίο. Ρώτησα και έμαθα ότι υπάρχει πιθανότητα να έρθουν και κάποια από τα παλιότερα Ελλάδα.

Αλήθεια, έχει διαβάσει κανείς άλλος τα βιβλία της σειράς αυτής πέρα από εμένα;

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο ρε Μιχάλη! Ελπίζω να χαίρεσαι που με έβγαλες από το πρόγραμμα αγοράς μου για το καλοκαίρι! Τι θα πρωτοδιαβάσω φέτος;

Link to comment
Share on other sites

Για φέτος δε ξέρω, τώρα όμως νομίζω ότι προέχει η οικονομία της Νιγηρίας :p

 

ΥΓ: Κι εγώ έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα...

Link to comment
Share on other sites

Καταραμένε! Χλευάζεις τα προβήματά μου! ΑΑΑΑΡΡΡΓΚΚΚ!

Το κόβω να τη βγάζω με δανεικά πάλι...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Πείτε μου :Πότε έγινε η Anita Blake σεξομανής? Στο καινούριο βιβλίο της σειράς που θα κυκλοφορήσει το 2006 (Dance Macabre) η Anita, λέει, είναι εγκυος και οι υποψήφιοι μπαμπάδες είναι 6!!! Κανείς τους βέβαια δεν είναι άνθρωπος (εντελώς).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pixie, μέχρι το 5ο βιβλίο που έχω διαβάσει μόνο κάτι φασώματα έχει κάνει. Βέβαια είναι και άλλα 7 βιβλία μέχρι το 13ο και καινούριο οπότε δε ξέρω, αλλά υποψιάζομαι ότι κάπου στο 9-10 γίνεται...

Link to comment
Share on other sites

Ε; Πάντως διαβάζω τώρα το Γελαστό Πτώμα. Στην αρχή δεν ήξερα πώς να αντιμετωπίσω το βιβλίο, με είχε αφήσει λίγο αδιάφορο, αλλά μετά με καθήλωσε!

Link to comment
Share on other sites

Σε καθηλώνει δε λες τίποτα! Εγώ από τη μία είχα μια μικρή αναγούλα (ειδικά εκει με τα πτώματα) από την άλλη δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου!

Link to comment
Share on other sites

Βασικά η πιο μπλιαχ σκηνή του βιβλίου είναι αφού έχουμε ανακαλύψει ποιος είναι ο μεγάλος κακός, όπου η Ανίτα

βγάζει με τον αντίχειρά της το μάτι κάποιου

Και είναι το μόνο βιβλίο που το μόνο όργιο που έχει έιναι το όργιο αίματος και διαμελισμένων σωμάτων στα σπίτια των θυμάτων :p. Τα δύο πρώτα είναι τα καλύτερά της πιστεύω, μετά τα δύο επόμενα είναι έτσι κι έτσι. Το πέμπτο είναι κάπως καλύτερο, αλλά δεν είναι τόσο φρέσκο όσο τα δύο πρώτα.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως έχει κάθε προοπτική γι να γίνει ΓΑΜΑΤΗ ταινία! Θεωρώ ότι έχει ύφος, αγωνία, ανατροπές όλα!

Link to comment
Share on other sites

Είναι λίγο δύσκολο να μεταφερθεί το ύφος της αφήγησης, που κάνει τα βιβλία να ξεχωρίζουν. Η Ανίτα είναι και *μπιπ* τους χαρακτήρες, κυρίως χάρη στα σχόλια που κάνει κατά τη διάρκεια της αφήγησης.

Όσο για τις ανατροπές, χμ, η Χάμιλτον κλασικά χώνει 3-4 φαινομενικά άσχετα μυστήρια που κάπου στο τέλος ενώνονται μυστηριωδώς και βάζει και τη μάχη με ένα μεγάλο αφεντικό (με πιθανή εξαίρεση το 4ο βιβλίο). Όχι έξυπνες ιστορίες είναι και απολαυστικότατες, και θα γίνονταν άνετα καλές ταινίες, αν γινόταν προσεγμένα. Δεδομένου όμως ότι θα έβγαιναν R στην Αμερική, λίγο δύσκολο να έβγαινε κάτι καλό.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

'Eχω να κάνω μια άκυρη δήλωση. Η γάτα μου μισεί την κυρία Μπλέικ. 3 βιβλία της έχω, είναι τα μόνα βιβλία πάνω στα οποία η γάτα κατούρησε(σε διαφορετικές τοποθεσίες και χρονικές περιόδους). 'Ελεος.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ρε παδιά δε μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα...Διάβασα τα 2 πρώτα της σειράς. Καλά ήταν, αλλά πολύ κλασσικά ρε παιδί μου...η γαμάτη γκόμενα που δε μασάει, ο γοητευτικός βρυκόλακας, η κλασσική ερώτηση "πότε θα κάνει σεξ η Ανιτα" να πλαναται απο τα πρωτα κεφαλαια - Κι αν το αφησε μεχρι το 10ο μάλλον το αργησε :p. Επισης δε με ξετρέλανε η γραφη, αν κ στο δεύτερο βελτιώνεται. Καλό είναι για την παραλία υποθέτω, αλλά δε θα εμπαινα στον κόπο να το αγοράσω και στα αγγλικά ας πούμε.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το 6ο βιβλίο διαβάστηκε τις προάλλες. Ειλικρινά ένιωσα σαν την αρχή του τέλους των καλών ημερών της σειράς. Το μόνο ενδιαφέρον κομμάτι ήταν οι πολιτικές ίντριγκες των λυκανθρώπων, κατά τα άλλα το αστυνομικό μέρος είχε πάει περίπατο (όλες οι έρευνες και αποκαλύψεις γίνονταν είτε από τρίτους είτε από τους κακούς) και στη θέση του είχαμε τα προβλήματα του τρίου (το οποίο φυσικά και δε δείχνει να λειτουργεί)

Περιληπτικά η Ανίτα δέχεται την επίσκεψη ενός αρχαίου αφέντη βρικόλακα που λιώνει από αποχή από το ανθρώπινο αίμα και του νεκρομάντη του, δέχεται τηλεφώνημα από τον Έντουαρντ ότι υπάρχει πληρωμένο συμβόλαιο εκτέλεσης στο όνομά της και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με την αγέλη του λυκανθρώπου γκόμενού της, που της κάνει ζήλιες που βγαίνει και με τον αρχιβρικόλακα της πόλης).

Μετριότατο αλλά τουλάχιστον διαβάζεται.

Link to comment
Share on other sites

Το 6ο είναι το Killing Dance? (Αυτά παθαίνω που δεν διαβάζω τις σειρες με τη σειρά τους.)

Αν σου φάνηκε μετριότατο, στο ίδιο επίπεδο κινείται και το επόμενο (το Burnt Offerinrs-μάλλον), και από κει και πέρα η σειρά παίρνει την κουτρουβάλα, και καλύτερα μην τα διαβάσεις γιατί τα νεύρα σου θα γίνουν παστίτσιο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

τώρα θα μου πείτε, και με το δίκιο σας, που το ξέθαψα αυτό το thread.... Ο καθένας με τα κολληματά του θα σας πω... γιατί ένα κόλλημα με την σειρά το έχω....

 

Ξεκίνησα με την ελληνική μετάφραση του 2ου βιβλίου και κόλλησα, το πρώτο ήταν ακόμα καλύτερο... και βρήκα τα υπόλοιπα... μέχρι και το 9, παρά τις ερωτικές σκηνές, που ήταν 1-2 σε κάθε βιβλίο, είχε ιστορία, έψαχνες τα στοιχεία που σου έδινε... Διαβαζόταν... στο 10 αρχίζει να τα χαλάει, οι ερωτικές σκηνές μετά από το 10ο βιβλίο γίνονται όλο και πιο συχνές, σε σημείο (στο τελευταίο και 16ο βιβλίο της σειράς) να υπάρχουν στην αρχή 4 κεφάλαια 'αφιερωμένα' στο BDSM.... το υπόλοιπο βιβλίο περνάει μέσα από ψυχοθεραπεία των πρωταγωνιστών με ηλίθιους 'κακούς' και μια σκηνή μάχης στο τέλος που απλά μπήκε για να μην κατηγορηθεί η συγγραφέας οτί το βιβλίο δεν είχε μάχες... Από ότι είδα στο φόρουμ της για το επόμενο.... μας δίνει ελπίδες... αλλά πλέον, αν δεν γίνει κάτι που να ανατρέψει όσα έχουν ήδη γίνει.... η εγχείρηση μπορεί να πετύχει αλλά ο ασθενής θα έχει πεθάνει....

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Λοιπον, σημερα τελειωσα το πρωτο βιβλιο της σειρας "Ενοχες απολαυσεις"...

Καταρχην, ειναι αρκετα διαφορετικο απο οτι περιμενα..Γενικοτερα, δεν ειμαι και τοσο μαθημενη να διαβαζω βρυκολακο-βιβλια που εκσυγχρονιζουν τοσο πολυ το συγκεκριμενο θεμα.

Ισως γι αυτο το λογο το βιβλιο δεν μου αφησε και τις πιο καλες αντυπωσεις. Στην αρχη, μου φανηκαν καπως παρατραβηγμενα καποια πραγματα, και γι αυτο δεν ανυπομονουσα και τοσο να διαβασω τη συνεχεια..Δε ξερω για τους υπολοιπους φανς του fantasy, αλλα για μενα οι ...αρουρανθρωποι που φορανε τζιν ειναι καπως too much (τουλαχιστον για τα δικα μου γουστα).dazzled.gif

Επισης με ενοχλησε λιγακι το υπερβολικα μαγκικο υφακι που προσπαθησε η συγγραφεας να αποδωσει στην Ανιτα..Ειναι δυνατον καθε τρεις και λιγο να επαναλαμβανει τη φραση "χεσε μεσα" λες και ειναι κανενας νταλικερης?huh.gif

Κατα τα αλλα, καπου στη μεση τα πραγματα αρχισαν να γινονται καπως ενδιαφεροντα, να υπαρχει μια πλοκη και κααααποια δραση.

Σιγουρα ομως δεν εντυπωσιαστηκα τοσο, ωστε να θελω να αγορασω και τα υπολοιπα βιβλια της σειρας, οσο καλυτερα και αν ειναι αυτα συγκριτικα με το πρωτο.

Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα ομως δεν εντυπωσιαστηκα τοσο, ωστε να θελω να αγορασω και τα υπολοιπα βιβλια της σειρας, οσο καλυτερα και αν ειναι αυτα συγκριτικα με το πρωτο.[/font][/i][/b]

 

Δεν είναι. Το δεύτερο είναι σε παρόμοια επίπεδα, μετά η σειρά χαλάει σταδιακά.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..