Jump to content

Wolf's Rain.


Sabrathan
 Share

Recommended Posts

Το anime αυτό στην αρχή μου άρεσε πολύ, μετά με τρέλανε, μετά με πώρωσε, και στο τέλος με άφησε με εφιάλτες για 3-4 μέρες, οι οποίοι συνεχίστηκαν μέχρι που είδα ένα τελευταίο διεστραμμένο όνειρο/λύση σε όλα αυτά.

 

Δεν ξέρω πως να το εκφράσω το συναίσθημα που αφήνει αυτό το έργο.. γι'αυτό θα αναλύσω απλά τα επιμέρους συσταστικά του.

 

Είναι ουσιώδες, αληθινό (στις πραγματικά υπέροχα δοσμένες ανθρώπινες σχέσεις του), διασκεδαστικό, συγκινητικό, ελπιδοφόρο, πρωτότυπο, καθημερινό, φανταστικό αλλά και μοντέρνο, παραμυθένιο, γεμάτο δράση, χιούμορ, περιπέτεια, αγάπη, μίσος, πάθος, (ΟΚ, δεν είναι σαπουνόπερα, πιστέψτε με!), φόβο, τρόμο, φιλοσοφία, post-apocalyptic-like setting, ίσο χρόνο σε όλους τους χαρακτήρες (που δεν είναι λίγοι, αν δεν κάνω λάθος κοντά στους 8), προσεγμένους διαλόγους (σε σχέση με το συνηθισμένο), υπέροχη jazz/classic/rock μουσική (ε τι άλλο θέλετε δηλαδή;), ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ ΣΑΜΑΝΟΥΣ (!!).. και όλα αυτά τα δένει -τέλεια-. Απ'όλα εχει ο μπαξές.

 

Βέβαια, όταν τελείωσε είχα ήδη αρχίσει να βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο, αλλά ίσως φταίω εγώ που απλά είμαι λίγο ευαίσθητος σε.. "υπαρξιακά" τέλη. Να πω απλά πως όχι, δεν ήταν κακό το φινάλε, κάθε άλλο... αλλά δεν ήταν το αναμενόμενο.. δηλαδή δεν είναι ούτε ανατροπή, έχεις αρκετά στοιχεία γι'αυτό αλλά δίνονται αργά και βασανιστικά. Well, πρέπει να το δει κάποιος για να καταλάβει τι εννοώ. Αρκεί να μην κόψει φλέβες ή κάτι παρόμοιο.

 

Ότι καλύτερο έχω δει τα τελευταία 5 χρόνια (του είδους του, όχι γενικά, το Fummofu, X, 12 Kingdoms και το Excel παραμένουν ψηλά), και πολύ πιο "κοντά" στον μέσο (και Δυτικό) viewer από τα περισσότερα. Αν δεν είχε 2-3 στοιχεία όπως το κλασικό "πέφτω από γκρεμό και αντί να πεθάνω ακαριαία ζω για 2 λεπτά ακόμα ώστε να κάνω τον τελευταίο διάλογο", αν δεν υπήρχαν 4 filler episodes, αν οι "κακοί" είχαν λίγο παραπάνο χρόνο (αν και αυτό μπορεί άνετα να δικαιολογηθεί, το focus δεν είναι οι κακοί άλλωστε) και αν ο πρώτος πρωταγωνιστής είχε λίγο περισσότερο character development, θα άγγιζε την τελειότητα. Δείτε το.. για να μην είμαι μόνο εγώ και ο Blackcloak (λέμε τώρα.. αυτός είναι Insensitive Evil Bastard, θα γελάει μάλλον και από πάνω/μπες MSN τώρα, το ξέρω πως διαβάζεις ;p) που βασανίζονται.

 

Aχ, Cheza..

 

Steve Conte - Heaven's Not Enough

 

"Heaven's not enough

if when you get there..

just another blue

and heaven's not enough

you think you've found it

and it loses you

 

'cause I couldn't cry

'cause I turned away

couldn't see the score

didn't know the pain

of leaving yesterday really far behind

in another life

in another dream

by a different name

gave it all away

for a memory

and a quiet lie

and I felt the face

of a cold tonight

still don't know the score

but I know the pain

of leaving everything really far behind

and if I could cry

and if I could live what truth I did then take me there

Heaven goodbye"

 

Από μένα: Animation: 9,5/10 Story: 8,5-9,5 (εξαρτάται από το πόσο ρομαντικός είσαι)/10 Characters: 9,5/10 Value: 9/10

Edited by Sabrathan
Link to comment
Share on other sites

Να σημειώσω μόνο εδώ πως δεν πρέπει να κάνετε το λάθος να διαβάσετε το manga, ιδιαίτερα αφού έχετε δεί το άνιμε αφού είναι -πολύ-χειρότερο λόγω μικρού budget (το άνιμε δεν πούλησε καλά στην Ιαπωνία, ακριβώς λόγω του ότι το στύλ δεν είναι -τόσο- γιαπωνέζικο).

 

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του anime αυτού είναι το soundtrack που έχει μερικά πραγματικά αξιόλογα κομμάτια, ποικίλων στύλ, όπως ανέφερε ο Sab(χαρακτηριστικά αναφέρω τα Go to Rakuen(ending theme), Shi no Mori, Night Owl που είναι ωραιότατη νέο-κλασσική μουσική, το Indiana και το Sleeping Wolves(μουσική σόλο με φλάουτο), hot dog wolf, hounds, dogs and angels(πιο ανάλαφρες δόσεις jazz), run wolf warrior (folk), το Amore Amaro(πολύ ατμοσφαιρική απαγγελία με στίχους σε Romaji) που ακούγεται όταν βλέπουμε την πόλη με τους έκπτωτους λύκους. Το Stray (rock) δεν είναι άσχημο ως εισαγωγή).

Edited by The Blackcloak
Link to comment
Share on other sites

Έχω ακούσει και από άλλους για το πόσο καλό anime είναι το wolf's rain και πρέπει κάποια στιγμή να κάτσω να το δω.

Link to comment
Share on other sites

Σε σύγκριση με το εισαγωγικό του berserk (όχι το forces, το tell me why) είναι πολύ καλύτερο ;p.

Link to comment
Share on other sites

Σε σύγκριση με το εισαγωγικό του Berserk το 90% των εισαγωγικών anime είναι καλύτερο. Εντάξει, το tell me why δεν είναι κακό κομμάτι, απλά είναι εντελώς άσχετο με τη σειρά.

Link to comment
Share on other sites

Ναι μωρέ, δεν είναι "κακάσχημο" ούτε "δεν ακούγεται το αίσχος!", απλά είναι... Lame, σε σχέση με το σύνολο.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..