Jump to content

Full Metal Alchemist


tec-goblin
 Share

Recommended Posts

Λοιπόν, το FMA (η συνωνυμία με το FMP είναι συμπτωματική) είναι ένα άνιμε+μάνγκα+καρτοπαίχνιδο πάνω στην ιστορία της αναζήτησης της φιλοσοφικής πέτρας. Το σκίτσο είναι πολύ αστείο (ειδικά στο μάνγκα όπου βρίσκεις πίσω από το κάλυμμα χιουμοριστικά σκιτσάκια), με διάφορες άκυρες υπερβολικές αντιδράσεις στα χιουμοριστικά σημεία. Όμως, από πίσω, κρύβεται μια αρκετά πιο σκοτεινή υπόθεση: Γενοκτονίες, η ιδέα της υποταγής στις διαταγές του στρατού, το αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και άλλα. Οι χαρακτήρες είναι αξιαγάπητοι - ακόμα (ή ίσως ειδικά; ) και οι κακοί. Θα βρεθείτε πιθανότατα να ταυτίζεστε με κάμποσους από δαύτους (εγώ με τη Lust :p).

Περισσότερα δεν σας λέω, είμαι ακόμα στον 4ο τόμο από τους 10 του μάνγκα (μεταφράζεται ένας κάθε δυο μήνες στα γαλλικά) και στο καρτοπαίχνιδο δεν το έχουν ξεφτιλίσει στα spoilers. Τα γαλλάκια φαίνονται να έχουν ξετρελαθεί πάντως.

 

Πάντως αν θέλετε αρκετά γρήγορη εξέλιξη (όχι 3890902908 επεισόδια), πολλή διασκέδαση + σοβαρές έννοιες, χωρίς πολλές τσιζιές και ατελείωτες μάχες (τουλάχιστον στη χάρτινη έκδοση), τότε το fma είναι για εσάς.

 

Το καρτοπαίχνιδο, πάλι, είναι πολύ καλό. Αρκετά γρήγορο στην εκμάθηση - αν ο ένας στην παρέα έχει σοβαρή εμπειρία από καρτοπαίχνιδα, γιατί ΔΕΝ είναι πολύ απλό. Πολλές στρατηγικές, οι κάρτες και οι κανόνες συμβαδίζουν πολύ καλά με την υπόθεση και το θέμα της σειράς και το κόστος είναι αρκετά μικρό γιατί τα σταρτεράκια είναι φθηνά (ειδικά αν είσαι στη γαλλία και έχεις 15% στο ένα μαγαζί) και οι σειρές μικρές. Τι θυμίζει; Έχει κάτι από cthulu, κάτι από l5r, κάτι από 7thSea... τι να σας πω...

 

(Σε άλλα νέα, διαβάζω το gothic sports, μάνγκα με γότθισες κοριτσόπουλα που φτιάξανε ποδοσφαιρική ομάδα στη γερμανία. Μόνο για καμμένους σαν κι εμένα ή για νεαρές γότθισσες :p)

Link to comment
Share on other sites

Χαχαχα το FMA εχω δει το anime και ειναι ΠΡΑΓΜΤΑΙΚΑ ΤΡΟΜΕΡΟ !!!

τωρα όσο για το άλλο.. μήπως έχεις κανα λινκ;;;

 

(κι άλλος καμένος εδώ ;) )

Link to comment
Share on other sites

Ο πρωταγωνιστής δεν μετράει, dude... Όταν είσαι θεός και κάνεις τρελά πράγματα, λογικό να είσαι cool. Αν είσαι κομπάρσος και χωρίς καμιά super-power (βλ. Alchemy), και πάλι καταφέρνεις αυτά που κάνει ο Hughes (και το τέλος που έχουν αυτά που κάνει), έ, γίνεσαι πολύ cult.

 

Edit: Tec: Lust is homonculus, she's so "uber" and "special" too... όλοι καλοί είναι ως χαρακτήρες, σίγουρα. (Ο Armstrong πχ. έχει πολλή πλάκα). Απλά ο Maes είναι "μάγκας" και παλικάρι. To card game υπάρχει στην Ελλάδα;

Edited by Sabrathan
Link to comment
Share on other sites

Μπα, κι εγώ λατρεύω το Hughes - ειδικά στο καρτοπαίχνιδο όπου παίρνει δύναμη με τη νεογέννητη κόρη του (Hughes, Adoring Husband / Hughes, Workaholic / Hughes, Loving Daddy και τέτοια)

 

 

SPOILER:

Αλλά προτιμώ τη Lust... ειδικά στις σκηνές με το αίμα στο πρόσωπο (εκεί που την έχει καρφώσει με το σουγιά στο κεφάλι και τρέχει το αίμα στη μύτη και στα χείλια της και έχει την έκφραση "δύσκολος στόχος αυτός" λες και δεν είναι δικό της αυτό το αίμα!

 

Και η συνάντηση Lust - Hughes ήταν κορυφαία.

Link to comment
Share on other sites

A ναι ρε! Ο Hughes είναι ο λοχαγός!

 

Παιδιά ο τύπος ήταν θεός, αλλά τον μπέρδεψα με τον πυροκινητικό και δεν θυμόμουν το όνομα...

Link to comment
Share on other sites

Ο πυροκινητικός έχει επίσης πλάκα... ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΟΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΝΑΙΑΑΑΑΑΑΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙ, ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ, ΘΑ ΓΙΝΩ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ, ΝΑΙΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

 

:p

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΘΑ ΦΟΡΑΝΕ ΜΙΝΙ-ΦΟΥΣΤΑΑΑΑ!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

To anime eida, kathws kai tin feature-length animated tainia pou vgike, kai to latrepsa.

 

Agapimenos xaraktiras proswpika o Mustang, alla gmt mou o Hughes 2os kai poli close.

 

Manga pleon den antexw na diavasw ektos an prokeitai gia kana amerikaniko reprint shoujo-manga ki auta mono mia fora ti xilietia ama tuxei.

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ τα μάνγκα πολύ πιο αποτελεσματικά σε σχέση κόστους/χρόνου για αποτέλεσμα ;) - τα διαβάζω στις συγκοινωνίες ή στο μάθημα κλπ.

 

Σε άλλα νέα, φέρνω κάρτες fma tcg τώρα που έρχομαι Ελλάδα. Όποιος ενδιαφέρεται, ας μου πει πριν την Πέμπτη. (αν και τις έχω τελειώσει πρακτικά :p)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

To τελειώσα πρόσφατα. Πιστεύω μπορούσε να ήταν 5-10 επεισόδια μικρότερο και με ενόχλησαν λίγο οι χαζοχαρούμενιές στην αρχή και που άλλαζε ΕΝΤΕΛΩΣ η γραφή στη μέση της σειράς (fillers;;;). Παρόλα αυτά ήταν πάρα πολύ δυνατή σειρά, ειδικά προς το τέλος, με πολλούς γαμάτους χαρακτήρες και συγκλονιστικό φινάλε.

Link to comment
Share on other sites

Μου έχουν πάρει όλοι τ' αυτιά με αυτό· μπορώ να πω, μάλιστα, ότι είναι μία από τις 3 σειρές (μαζί με Naruto και Bleach) που ακούγονται... Ακόμα δεν το έχω δει, αλλά εμπιστεύομαι την κρίση του κολλητού μου, και η πλοκή είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει νάναι πολύ καλή σειρά. Μάλιστα τελευταία βγήκε και η συνέχεια το "Master of Shambhalla". Και μόνο από τον τίτλο φαίνεται να είναι καλό.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..