Jump to content

Terragen


RaspK
 Share

Recommended Posts

Το Terragen αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά προγράμματα στο διαδίκτυο για την κατασκευή τρισδιάστατων εικόνων με θέμα καθαρά και μόνο περιβάλλοντα: από βουνά, θάλασσες, λίμνες, πεδιάδες, ό,τι περνάει από το νου σας! Έκπληξη έχει προκαλέσει, μάλιστα, το γεγονός ότι το πρόγραμμα είναι φτιαγμένο, κατά πως φαίνεται, σε Visual Basic, πράγμα που δείχνει εξαιρετική προσπάθεια εκ μέρους της ομάδας σχεδίασης, μιας και η γλώσσα δεν αποτελεί τη μεγαλύτερη ευκολία σε τομείς περίπλοκων μαθηματικών υπολογισμών όπως αυτοί που χρειάζονται για τη σχεδίαση τρισδιάστατων γραφικών.

 

Το πρόγραμμα παράσχεται δωρεάν, αλλά κάποιες από τις δυνατότητές του για καλύτερη ποιότητα δε θα τις έχετε διαθέσιμες αν δεν το ξεκλειδώσετε, πράγμα που απαιτεί την καταβολή ενός μικρού χρηματικού ποσού.

 

Στη διεύθυνση http://www.planetside.co.uk/terragen/gallery/gallerymain.php μπορείτε να δείτε έργα χρηστών του προγράμματος.

 

Στη διεύθυνση http://www.planetside.co.uk/terragen/tgd/tgd.shtml παρουσιάζονται τεχνικά χαρακτηριστικά της 2ης έκδοσης του προγράμματος, με κωδικό τίτλο TGD (TerraGen Development).

Στη διεύθυνση http://www.planetside.co.uk/terragen/tgd/tg2faq.shtml υπάρχουν απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις (FAQ).

Στη διεύθυνση http://www.planetside.co.uk/terragen/tgd/g...gallerymain.php θα βρείτε μερικές από τις εικόνες που έχουν σχεδιαστεί με τη μηχανή του TGD.

 

Μερικά δείγματα:

oshyan_hello-or-goodbye_snap2.jpg

translucency_test_01.jpg

mars_v14_b.jpg

tgout.0015.jpg

luc_tgd50.jpg

oshyan_the-open-ocean.jpg

mars_v14_c_s.jpg <--- Κάντε click εδώ!

Edited by RaspK FOG
Link to comment
Share on other sites

Ναι, κάτι ξέχασα, όντως... ^_^

 

Πώς σου φαίνεται;

Edited by RaspK FOG
Link to comment
Share on other sites

Έπρεπε να κάνω print screen για να βγάλω αυτή την εικόνα. Μπορώ να το κάνω και αλλιώς; Αν ναι, πώς;

post-2-1138529356.jpg

Link to comment
Share on other sites

Με αρκετή δουλειά κάνεις ενδιαφέροντα πράγματα με τον Terragen. Με όχι αρκετή δουλειά βγαίνουν "πλαστικά", όπως γίνεται σε όλα τα 3D προγράμματα. Πάντως το postwork έχει μεγάλη σημασία. Αν συνδυάσεις 3D + photoshop postwork, γίνονται θαύματα.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, Κώστα, κι έχεις καλύτερα αποτελέσματα: στα τρισδιάστατα γραφικά, το τελικό αποτέλεσμα εκπονείται μέσω του λεγόμενου Rendering, ενώ εσύ επέλεξες το 3D Preview· για να κάνεις rendering, άνοιξε το παράθυρο Rendering Controls και κάνε click στο Render Image.

 

Πρωτού κάνεις κάτι τέτοιο, βέβαια, το 3D Preview αποδεικνύεται πολύ χρήσιμο, επειδή επιτρέπει την ανατοποθέτηση της κάμερας εκεί που είναι καλύτερα. Με το Render Preview, από την άλλη, βλέπεις ένα πρόχειρο αποτέλεσμα της δουλειάς σου.

 

Όσο γι' αυτό που λες, Nienna, κάπου έχω μια-δυο εικόνες που έχω φτιάξει με το Terragen· στη μία έκανα ένα ηλιοβασίλεμα που έμοιαζε με φωτογραφία μέτριας ποιότητας επίτηδες (είχα βάλει κόκκο κι άλλες τέτοιες καφρίλες), ενώ αλλού έχω φτιάξει ένα desktop background μ' ένα απλό effect νεφών.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Νεώτερα από το μέτωπο: το Tech Preview που είχε ανακοινωθεί ότι θα έβγαινε το 2006, πάντα για το αναμενόμενο TG2, παρουσιάζεται πρωτού βγει στη διεύθυνση: http://www.planetside.co.uk/terragen/tgd/decinfo.shtml

 

Για το FAQ, βρίσκεται στη διεύθυνση: http://www.planetside.co.uk/terragen/tgd/tg2faq.shtml

 

Επιπλέον, να και η gallery του ίδιου του Terragen (η βλάστηση έχει παρασχεθεί από μοντέλα του προγράμματος Xfrog): http://www.planetside.co.uk/gallery/f/tg2

Edited by RaspK FOG
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..