Jump to content

Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν (George R. R. Martin)

Βάρδος

Recommended Posts

ΥΓ: Το δικό μου αντίτυπο ταξιδεύει με το βασιλικό ταχυδρομείο από χθες.

O.T.

Οι αγανακτισμενοι επανεφεραν τη βασιλεια στην Ελλαδα;:king:

A game of thrones κι ετσι;

Άντε το τελείωσε κανείς ή αι αμ δι ονλυ γουάν? <_<

Pixels--PinkBow.png

Reveal hidden contents

Pixels--PinkBow.png

εγώ κυρια, εγώ!

Και...

Reveal hidden contents

On 7/15/2011 at 8:20 AM, trillian said:

εγώ κυρια, εγώ!

Και...

Reveal hidden contents

Κοιτάχτε κερία,

Reveal hidden contents

Edited by Amandel

Κοίτα...

Reveal hidden contents

• 3 weeks later...

Απ' τα 4 πρώτα βιβλία του Τραγουδιού ο Martin μου άρεσε πολύ, χρησιμοποιεί τον ωμό ρεαλισμό του ιδιαίτερα πετυχημένα.

Ήμουν απ' αυτούς που περίμεναν το 5ο βιβλίο με ανυπομονησία από τότε που τελείωσα κι εγώ το Feast. Το 5ο βιβλίο μετά από ένα περιπετειώδες (μάλλον) ταξίδι, έφτασε επιτέλους στο σπίτι αλλά προς το παρόν το έχει καπαρώσει ο αδερφός μου..πφφ! Τέλος πάντων, θα κρατηθώ και δεν θα διαβάσω κανένα σχόλιο απ' όσους το έχουν τελειώσει, γιατί δεν θέλω να υπάρχει καμία προδιάθεση:) Ελπίζω να άξιζε το όλο περίμενε...

Άντε, τώρα άλλα 7 χρόνια και θα βγει και το επόμενο! Εκτός αν δεν βγει καθόλου τλκ και η υπόθεση ολοκληρωθεί μόνο μέσω του σεναρίου που φυσικά θα αναλάβει να γράψει ο λατρεμένος συγγραφέας μας για τη σειρά!hmm.gif

Επίσης έχω διαβάσει ότι πολύ καλό βιβλίο του είναι και το Fevre, αλλά δεν το έχω προμηθευτεί ακόμα.

Πάντως, όπως και να 'χει γράφει... παπάδες!! Βιβλία, κόμιξ, σενάρια. Μ'αρέσει αυτός ο διεστραμμένος, ακόμα κι αν δεν ολοκληρώσει το Τραγούδι της φωτιάς και του πάγου!

200 σελίδες από το A Dance With Dragons αλλά ακόμα δε με έχει κερδίσει. Γενικά, έχω την εντύπωση ότι, ως τώρα, απλά τραβάει την πλοκή

Reveal hidden contents

. Όμως κάπου εκεί θυμάται να σου πετάξει και τα όσα γίνονται στο Βορρά και εκεί το πράγμα τρέχει - βέβαια από την άλλη ξέρουμε τι γίνεται στο A Feast for Crows άρα κάποια από τα subplots χαλάνε.

Επίσης με εντυπωσίασε πάρα πολύ ότι

Reveal hidden contents

Κάπου στις 200 είμαι κι εγώ πλέον... Πραγματικά, δεν περίμενα να έχει τόσα

Reveal hidden contents

Τα κεφάλαια του Μπραν είναι ως τώρα τα πιο ενδιαφέροντα για μένα.

Reveal hidden contents

Στις 400 πια και η διάθεσή μου κάνει φλιπ-φλοπ: από τη μία οι εξελίξεις αρχίζουν να τρέχουν, αλλά από την άλλη οι χαρακτήρες έχουν αρχίσει να με κουράζουν (κι ας έχει μέσα τρεις από τους πλέον αγαπημένους μου στη σειρά) κι ας κάνουν αυτό στο οποίο είναι καλύτεροι, δηλαδή να πηγαίνουν πέρα-δώθε στο χάρτη και να φέρονται ανόητα (ειδικά αυτή η Dani έχει καταλήξει ένα κράμα Edard και Cercei). Ίσως αν το διάβαζα μαζί με το feast for crows να το είχα χαρεί, αλλά αυτό εδώ μοιάζει πολύ "μισό".

• 2 weeks later...

Το τελείωσα στο χωριό. Η Ντάνι θέλει απλά ξύλο, έχει αρχίσει να με κουράζει ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ πολύ.

Reveal hidden contents

Ωραίες οι στρατηγικές και όλα. Αλλά ήταν αρκετά μισό. Το Feast μου άρεσε περισσότερο...

Υ.Γ. Θα αλλάξω και avatar, αφιερωμένο στο βιβλίο. :p

6 χρόνια, κοντά 1000 σελίδες και δεν γίνεται σχεδόν τίποτα. Όλο το βιβλίο είναι ένα μεγάλο To Be Continued (τελειώνει όμως πολύ ωραία) το σημαντικότερο γεγονός είναι εκτός παρουσίασης και αμφισβητίσιμο, κάποιοι χαρακτήρες είναι άφαντοι (Bran και Davos για παράδειγμα) κάποιοι άλλοι χρονοτριβούν (Tyrion, Daeneris και οι μνηστήρες της) ενώ ο Jon Snow είναι τόσο απελπιστικά μόνος του που τα κεφάλαιά του είναι αδύναμα. Μόνο τα κεφάλαια του Theon κατάφεραν να κρατήσουν κάπως, κυρίως εξαιτίας του Μαρτινικού κακού Bolton και της ίντριγκας που έπαιζε στο Winterfell.

Επίσης, γιατί στα κεφάλαια των Νότιων δεν υπήρχε Sam; Εκεί παίζει χοντρό παιχνίδι αλλά ο Μάρτιν μας το φυλλάει για το έκτο φαίνεται...

Reveal hidden contents

Edited by Nihilio

On 8/29/2011 at 10:43 PM, Nihilio said:

6 χρόνια, κοντά 1000 σελίδες και δεν γίνεται σχεδόν τίποτα.

Reveal hidden contents

Αχ ακριβώς!! Πώς κατάφερε σε ένα τόοοοσο τεράστιο βιβλίο να μην προχωράει καθόλου την υπόθεση???

Εμένα μου άφησε αρκετά κακές εντυπώσεις. Ίσως γιατί το περιμέναμε και τόσο καιρό και (εγώ τουλάχιστον) πίστευα ότι θα γίνουν πράγματα και θάματα! Τλκ το Βορά Ορνείων, μπορεί να μην λέει για τους βασικούς χαρακτήρες, αλλά ήταν καλύτερο γιατί είχε περισσότερη δράση!

Μερικά πιο συγκεκριμένα πράγματα κι από μένα, που μου έμειναν (ως παράπονα κυρίως!)

Reveal hidden contents

Edited by Σουσαμένια Άνοιξη

Νομίζω ότι έχει ξεκαθαριστεί το ότι

Reveal hidden contents

Επίσης τον Jon Snow

Reveal hidden contents

• 4 weeks later...

Μόλις τέλειωσα το aDwD (το 5ο βιβλίο), το οποιο μπορώ να πω ότι μου άρεσε αρκετα. Ισως μετα το 3ο βιβλίο (A storm of swords) ήταν αυτό που μου άρεσε περισσότερο από τη σειρά. Ειδικά μετά το τέταρτο βιβλίο στο οποίο δεν γινόταν σχεδόν τίποτα για 800τοσες σελίδες, το διαβασα ευχάριστα. Επι του προκειμένου τώρα:

Reveal hidden contents

Με όλα αυτά που ακούω με βλέπω να σταματάω τη σειρά. Είναι πράγματι τόσο εκνευριστική; Κάποιος του έριχνε μπινελίκια και έλεγε ότι δεν άξιζε καν η αναμονή 5-6 χρόνια για αυτό που έβγαλε.

Θέλω μια αντικειμενική άποψη!

Αχ ακριβώς!! Πώς κατάφερε σε ένα τόοοοσο τεράστιο βιβλίο να μην προχωράει καθόλου την υπόθεση???

E,σου λεει το A feast for crows την προχωρησε παρα πολυ:rofl: οποτε παει λαου λαου στο A dance...

On 9/27/2011 at 7:04 PM, subdee said:

Με όλα αυτά που ακούω με βλέπω να σταματάω τη σειρά. Είναι πράγματι τόσο εκνευριστική; Κάποιος του έριχνε μπινελίκια και έλεγε ότι δεν άξιζε καν η αναμονή 5-6 χρόνια για αυτό που έβγαλε.

Θέλω μια αντικειμενική άποψη!

Νομίζω εγώ του έριχνα μπινελίκια, αλλά δεν είναι τόσο εκνευριστικό ούτε το βιβλίο ούτε η σειρά. Έχω διαβάσει πολύ πιο εκνευριστικά βιβλία σε επικό φάνταζυ από το A Dance with Dragons (πχ το House of Chains του Erikson) αλλά ο εκνευρισμός μου είναι με το ότι έχει αρχίσει να χρονοτριβεί αισθητά.

Πιστεύω ότι αν κάποιος πάρει τα A feast for crows και A dance with dragons και αλλάξει τα κεφάλαια, κόβοντας μερικές σκηνές βγαίνουν δύο αρκετά καλά βιβλία, έτσι όμως όπως τα σπάει στα δύο και βάζει υποπλοκές και χαρακτήρες για να του βγει χρονικά η ιστορία αρχίζει να κουράζει.

Πιστεύω ότι αν κάποιος πάρει τα A feast for crows και A dance with dragons και αλλάξει τα κεφάλαια, κόβοντας μερικές σκηνές βγαίνει ένα αρκετά καλό βιβλίο

fixed

α και κατι αλλο που θυμηθηκα και που δεν μου είχε αρέσει:

Reveal hidden contents

Κατα τα άλλα, σε σχεση με το αν αξιζει η σειρα ή οχι, πιστεύω ότι χωρις να είναι αριστούργημα είναι αρκετα καλή και οτι αξίζει τον κοπο. Ο Μάρτιν σαν λογοτεχνης δεν είναι και τιποτα σπουδαίο κατα την γνωμη μου, είναι ομως πολύ καλός παραμυθάς, η ιστορία πραγματικά έχει παρα πολύ ενδιαφέρον, πολλή αγωνία και πολύ βάθος. Προσωπικά μου άρεσε πχ περισσότερο από τον Αρχοντα.

Από κει και πέρα, περι ορέξεως κολοκυθόπιτα, γουστα είναι αυτα..

On 9/27/2011 at 7:28 PM, heiron said:
Πιστεύω ότι αν κάποιος πάρει τα A feast for crows και A dance with dragons και αλλάξει τα κεφάλαια, κόβοντας μερικές σκηνές βγαίνει ένα αρκετά καλό βιβλίο

fixed

Αυτό είναι τα Matrix Remastaprixate. Τα δύο αυτά τερατουργήματα των 1700 σελίδων σύνολο γίνονταν άνετα δύο βιβλία στις 700 σελίδες αλλά ένα τούβλο 1200 σελίδων με τίποτα.

On 9/27/2011 at 7:28 PM, heiron said:

fixed

συμφωνω απολυτα.

Εγώ σίγουρα έβριζα, αλλά δεν θυμάμαι αν ήταν σε αυτό το τόπικ ή σε άλλο. Δεν θα πω σε καμία περίπτωση ότι δεν αξίζει η σειρά, αλλά μάλλον τσατίστηκα τόσο επειδή ακριβώς μου αρέσει τόσο που... ε... δεν μπορώ θα βρίσω πάλι! Ουφ! Βαθιές ανάσες...

• 1 month later...

Για όσους διαβάζετε στα ελληνικά, εδώ: http://westeros.anubis.gr μπορείτε να βρείτε σε προδημοσίευση τον πρόλογο του Dance

(και σε δυο βδομάδες περίπου, θα υπάρχει και τυπωμένο ;) )