Cassandra Gotha Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 Έμαθα πως είμαι υποκρίτρια και κλέφτρα. Αρνούμαι επανηλειμένα να εκθέσω τον εαυτό μου μέσα στο κείμενο, (γιατί "δεν μου αρέσουν οι προσωπικές ιστορίες, εγώ γράφω φάνταζυ"), αλλά εκμεταλεύομαι και εκθέτω μια χαρά άλλους ανθρώπους και τις ιστορίες τους. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anime_Overlord Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 (edited) Έμαθα ότι γράφω γιατί μου αρέσουν ιστορίες που δεν θα έχουνε ότι με χαλάει στις παρόμοιες άλλων που διαβάζω/βλέπω (ψώνιο!) Edited February 26, 2010 by Anime_Overlord Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manstredin Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 Έμαθα πως ο εαυτός μου γνωρίζει για μένα πράγματα, για τα οποία εγώ δεν έχω ιδέα, και τις περισσότερες φορές δεν μπαίνει καν στον κόπο να με ενημερώσει σχετικά. Συμφωνώ απόλυτα και συμπληρώνω πως η συγγραφή μου δίνει την εμπειρία να εξερευνήσω έστω και πλασματικά πλευρές του εαυτού μου με τις οποίες δεν μπορώ να έρθω σε άμεση επαφή. Επίσης κάποιες φορές με βοήθησε να καταλάβω που οφείλονται διάφορες συμπεριφορές (ειδικά εκείνου του τύπου που πιάνεις τον εαυτό σου να συμπεριφέρεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αλλά δεν ξέρεις από που σου κατέβηκε). Ωραίος τρόπος πειραματισμού έστω και πλασματικά... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
triantaduo Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 Έμαθα να είμαι ο εαυτός μου. Ακόμα κι αν αυτός χωρίζεται σε διάφορους χαρακτήρες... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*Aria* Posted February 27, 2010 Share Posted February 27, 2010 Μέσω του γραψίματος μαθαίνω να είμαι ταυτόχρονα η δημιουργική συγγραφέας, η αποστασιοποιημένη αναγνώστρια και η αμείλικτη κριτικός του ιδίου έργου μου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aurora Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 Έμαθα να μηδενίζω τη σκέψη μου και να ξεκινώ πάλι από την αρχή, ακολουθώντας τελείως διαφορετικές κατευθύνσεις κάθε φορά. Έμαθα ότι κάποια ελαττώματα ειναι πιο χρήσιμα απο τα προτερήματα και δε χρειάζεται να τα διορθώνουμε πάντοτε. Επίσης έμαθα κι εγώ να μην τα παρατάω μόλις δυσκολεύομαι (για την ακρίβεια, αυτο ακόμα το μαθαίνω). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dagoncult Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 Έμαθα να μηδενίζω τη σκέψη μου και να ξεκινώ πάλι από την αρχή, ακολουθώντας τελείως διαφορετικές κατευθύνσεις κάθε φορά. Γμτ... αυτό είναι από τα πολύ ζόρικα... εγώ πήζω... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted May 2, 2010 Share Posted May 2, 2010 Άλλο ένα πράγμα που έμαθα (πρόσφατα) είναι να σβήνω. Να πετάω τα άχρηστα, να μη λυπάμαι σελίδες ολόκληρες κειμένου, αν κρίνω πως βαραίνει το έργο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTregorian Posted September 5, 2010 Share Posted September 5, 2010 Το ένα μάλλον είναι λίγο... το πιο σημαντικό ίσως είναι η επιμονή! Ό,τι και να γίνει, ΠΡΕΠΕΙ να συνεχίσω! Να βελτιώνομαι εγώ, αλλά κι αυτά που γράφω και ποτέ να μην τα παρατάω επειδή κάποιος μου "τράβηξε" τ' αυτί. Σίγουρα ήθελε να βοηθήσει, εφόσον μπήκε στον κόπο να σπαταλήσει την ενέργεια του για να το κάνει!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DimitrisX Posted September 23, 2010 Share Posted September 23, 2010 Εύχομαι να μάθω (ακόμα στην προσπάθεια είμαι) να βάλω σε τάξη και κυρίως να αποτυπώσω με ακρίβεια όλη αυτή την ανωμ...εμ...έμπνευση που κουβαλώ. Η συγγραφή, πάνως, είναι εξαιρετικός τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 23, 2010 Share Posted September 23, 2010 Έχω μάθει να αρχειοθετώ την σκέψη μου,να είμαι αφαιρετικός,να μιλάω στον εαυτό μου,να γνωρίζω τον εαυτό μου,σε μένα και τους άλλους. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
David1778 Posted March 21, 2011 Share Posted March 21, 2011 Έμαθα οτι τα ωραία πράγματα θέλουν πολύ χρόνο για να ωριμάσουν και τελικά να αποκτήσουν υπόσταση. Αλλά κυρίως έμαθα οτι η πίστη και η ατέλειωτη αυτοπεποίθηση δεν μπορούν να φέρουν αποτελέσματα χωρίς προσπάθεια και κόπο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domenico Posted March 21, 2011 Share Posted March 21, 2011 Έμαθα ότι γράφω γιατί μου αρέσουν ιστορίες που δεν θα έχουνε ότι με χαλάει στις παρόμοιες άλλων που διαβάζω/βλέπω (ψώνιο!) Δεν νομίζω ότι είσαι ψώνιο. Και γω για τον λόγο αυτό ξεκίνησα να γράφω. Δλδ στο τέλος κάθε ιστορίας λέω αχ αυτό θα ήταν πιο ωραίο να ήταν έτσι ή εκείνο έπρεπε να γίνει αλλιώς. Οπότε είπα ότι θα γράψω κάτι που θα είναι αυτό ακριβώς που μου αρέσει.(χμμμμ....ίσως τελικά είμαστε και οι δύο ψώνια χαχαχα) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WILLIAM Posted March 21, 2011 Share Posted March 21, 2011 Μου αρέσει να λέω ιστορίες, πάνω και πριν από όλα αυτό είναι που με οδηγεί να γράφω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
helena Posted March 21, 2011 Share Posted March 21, 2011 Και τις λες πολυ καλα! Μου αρέσει να λέω ιστορίες, πάνω και πριν από όλα αυτό είναι που με οδηγεί να γράφω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witch King of Angmar Posted April 19, 2011 Share Posted April 19, 2011 Ότι το γράψιμο είναι η πιο επίπονη και εθιστική συνήθεια. Υ.Γ. Καλώς σας βρήκα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παρατηρητής Posted April 19, 2011 Share Posted April 19, 2011 Ότι το γράψιμο είναι η πιο επίπονη και εθιστική συνήθεια. Υ.Γ. Καλώς σας βρήκα. Δεν θα μπορούσα να θέσω καλύτερα. Καλωσόρισες! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DimitrisX Posted April 19, 2011 Share Posted April 19, 2011 Ότι το γράψιμο είναι η πιο επίπονη και εθιστική συνήθεια. Υ.Γ. Καλώς σας βρήκα. Καλωσόρισες, αγαπητέ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 (edited) Ότι όσο πιο πολύ προσπαθείς να αποφύγεις να εκφράσεις κάτι που σε πνίγει, τόσο το δυναμώνεις...Η συγγραφή είναι ανάγκη. Edited April 25, 2011 by Virginia Woolf 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Howard Crease Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Έμαθα πως μπορεί κανείς να χτίσει κόσμους ολόκληρους, με 24 μόλις ψωρο-γραμματάκια. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
David1778 Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Έμαθα πως μπορεί κανείς να χτίσει κόσμους ολόκληρους, με 24 μόλις ψωρο-γραμματάκια. Opa, τι κόσμοi είναι αυτοί; μικρόκοσμοι; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Howard Crease Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Συνήθως το μέγεθος αναλογεί στον εγκέφαλο του δημιουργού Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lady Nina Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Έμαθα πως ακόμα κι αν υπάρχει ταλέντο, αν δεν το εκμεταλλευτείς, πάει χαμένο. Η σκληρή δουλειά -το καθημερινό γράψιμο, η έρευνα, το διάβασμα, διορθώσεις επί διορθώσεων- είναι αυτή που αναδεικνύει το ταλέντο. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DimitrisX Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Έμαθα πως ακόμα κι αν υπάρχει ταλέντο, αν δεν το εκμεταλλευτείς, πάει χαμένο. Η σκληρή δουλειά -το καθημερινό γράψιμο, η έρευνα, το διάβασμα, διορθώσεις επί διορθώσεων- είναι αυτή που αναδεικνύει το ταλέντο. Συμφωνώ απολύτως. Η άποψή σου, η οποία αποτελεί συμπαντική αρχή, αφορά όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lady Nina Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Η άποψή σου, η οποία αποτελεί συμπαντική αρχή, αφορά όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Πράγματι. Κι αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό: ότι μου έμαθε πράγματα που μπορούν να εφαρμοστούν και σε άλλους τομείς της ζωής. Μου έμαθε επίσης πως αν αγαπάς κάτι, αξίζει να το προσπαθείς και να το παλεύεις, ακόμα κι αν δε λάβεις από την αρχή την αναγνώριση που θέλεις. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts