Jump to content

Saga of Seven Suns


Recommended Posts

Ώστε νομίζετε ότι μόνο στο fantasy έχουμε ν-λογίες; Ξανασκεφτείτε το! Ο κύριος Anderson (που έχει γράψει μαζί με τον γιόκα του Herbert τα καινούργια Dune) γράφει μια ν-λογία Ε.Φ.

 

Δείτε τη συνέντευξή του στο SFSite.

 

Σκέφτομαι να δοκιμάσω το Saga of Seven Suns. Έχει τύχει κανείς να διαβάσει τίποτα από αυτό; Απόψεις; Γνώμες; Σχόλια; Γκρίνιες;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
:o. Ωστε αυτός είναι;! Χμ...Ίσως αυτό με κάνει να αρχίσω επιτέλους το πρώτο της σειράς που το κουβαλάω τόσες μέρες:p.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Λοιπόον, διάβασα το πρώτο της σειράς, το Hidden empire. Δεν ήταν άσχημο, αλλά...κάτι φαίνεται να λείπει απο τον Άντερσον σα συγγραφέα, τουλάχιστον σε αυτό το βιβλιο.

Καταρχάς, οι επιρροές είναι τόσο εμφανείς που βγάζουν μάτι. Nightfall, Foundation, Le guin(κυρίως το πιο πλατιά απο αυτοκρατορίες και πιο αργά, αλλά και το αριστερό χέρι του σκοτους). Αυτα ειναι τα βασικά, μαζί με λίγο απο Ράμα, αν έχω καταλαβει καλά. Κοινώς, όλους τους κλασσικούς...κι αυτες οι επιρροες, ειλικρινά καταλαμβάνουν όλο το βιβλιο...Κάποιου μοιάζει λιγο σαν κοψοράψιμο, δυστυχώς...

Επίσης, σε πολλά σημεία, γράφει...άτσαλα. Δε μπορώ να το περιγράψω αλλιώς, ας πούμε σε πάρα πολλά σημεία η παροχή πληροφοριών για το background γινεται με το πολύ απλό "Για πες μου ρομποτ, πώς φτιάχτηκε η Hansa?" "H Hansa παιδι μου, φτιάχτηκε όταν...μπλα μπλα μπλα". Και γενικά, κάποιοι χαρακτήρες και κάποια γεγονότα είναι λίγο άτσαλα. Πολλοί χαρακτήρες, κάποιοι αφήνονται στη μέση, κάποιων άλλων η πορεία είναι φανερή απο την αρχή-αλλά πάλι, έχει άλλους τόσους που ασχολείται μαζί τους και το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό...ίσως το έγραψε σχετικά μικρός, τι να πω.

Αnyway, το σύνολο πάντως είναι αρκετά ενδιαφέρον, παρα τα παραπάνω, σίγουρα θα διαβάσω και το επόμενο που έχω, κι ελπίζω η γραφή να βελτιώνεται.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..