Jump to content

ComicdomCon Athens!


bez
 Share

Recommended Posts

H Comicdom Press, το Media Lab του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και η Ελληνοαμερικανική Ένωση σας προσκαλούν το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαΐου 2006, σε μια γιορτή για τα comics: το ComicdomCon Athens!

 

Ένα διήμερο με διεθνείς καλεσμένους, προβολές, καταστήματα comics, εκδόσεις, έκθεση με original art, signings, βραβεία, Q&A panels, εργαστήρια (workshops) και σεμινάρια πάνω στην τέχνη και την Ιστορία των comics

 

Το ComicdomCon Athens θα τιμήσουν με την παρουσία τους τρεις διακεκριμένοι δημιουργοί comics, οι οποίοι επισκέπτονται τη χώρα μας για πρώτη φορά. Ο Bill Sienkiewich, ο Peter Milligan και ο Joseph Michael Linsner θα υπογράψουν και θα συνομιλήσουν με το κοινό τους, συμμετέχοντας παράλληλα σε panels και εξειδικευμένα workshops.

 

Στο ComicdomCon Athens θα βρίσκεται επίσης και ο Jim Demonakos, PR Manager της τρίτης μεγαλύτερης αμερικανικής εκδοτικής comics, Image, συμμετέχοντας στην επιστημονική ημερίδα με θέμα “Αναπαραστάσεις Ηθικής και Κοινωνικής Υπευθυνότητας στις επιχειρήσεις και τα Μέσα στα comics”, που συνδιοργανώνoυν το Media Lab και η Comicdom Press, με καλεσμένους Έλληνες και ξένους ακαδημαϊκούς, δημοσιογράφους, δημιουργούς αλλά και εκπροσώπους της βιομηχανίας.

 

Στις εκδηλώσεις του ComicdomCon Athens περιλαμβάνονται επίσης:

 

·Προβολή του ντοκιμαντέρ με τίτλο “The Mindscape Of Alan Moore”, που καταγράφει τη ζωή και το έργο του μεγάλου Βρετανού συγγραφέα comics. Η προβολή του θα γίνει το Σάββατο 6 Μαΐου και το ντοκιμαντέρ θα προλογίσει ο DeZ Vylenz ένας εκ των δύο σκηνοθετών του.

·Παρουσίαση της δράσης του φιλανθρωπικού οργανισμού Draw The World Together, που σκοπό έχει να δραστηριοποιήσει τους καλλιτέχνες της 9ης Τέχνης, προκειμένου να ενισχυθούν παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση στα βασικά δικαιώματα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η συγκεκριμένη εκδήλωση διοργανώνεται με τη συνεργασία του Βρετανικού Συμβουλίου.

·Έκθεση με original art του προσκεκλημένου μας, Bill Sienkiewich, αλλά και άλλων διάσημων δημιουργών comics, όπως οι Adam Kubert, Greg Land και Mike Deodato, τα έργα των οποίων είναι μια ευγενική προσφορά από προσωπικές συλλογές φίλων και συλλεκτών.

·Εργαστήρια (workshops) πάνω σε σύγχρονες τεχνικές σεναρίου και εικονογράφησης, από Έλληνες και ξένους δημιουργούς.

·Παζάρι με τη συμμετοχή των αθηναϊκών comic shops, έκθεση με τους ελληνικούς εκδοτικούς οίκους, ερασιυεχνικές εκδόσεις (fanzines) και η παρουσία-έκπληξη του περιπτέρου της Image Comics!

·Τελετή Απονομής των COMICDOM AWARDS 2005, όπου το ελληνικό κοινό τιμά με την προτίμηση του έργα και καλλιτέχνες από την αμερικανική, την ευρωπαϊκή, την ιαπωνική και την ελληνική σκηνή των comics.

Το ComicdomCon Athens θα φιλοξενηθεί στο κεντρικό κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα) και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Η εκδήλωση θα λειτουργεί και τις δύο ημέρες από τις 11 π.μ. έως και τις 9 μ.μ.

Χορηγοί του ComicdomCon Athens είναι οι: Electronic Arts Greece, Anubis Comics, Jemma Press, Κόμπρα Πρεςς, Ψυχής τα Λαμπυρίσματα, Comicworld, FiguresWorld, Jemma Books and Comics, Relax Your Soul Comics, Solaris, Super Hero Planet, Tilt, Vasma Toys.

Ειδικός συνεργάτης: Βρετανικό Συμβούλιο.

Με την ευγενική υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Χορηγοί επικοινωνίας: Anubis Comics, Athens Voice, RED FM.

 

Μάθετε περισσότερα για το Comicdom Con Athens, και ενημερωθείτε για τις τελευταίες εξελίξεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.comicdom.gr/convention

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..