mman Posted June 27, 2008 Share Posted June 27, 2008 Λοιπόν, ο Ντίνος έχει δίκιο κι εγώ είχα λάθος εντύπωση (ίσως επηρεασμένος από το ότι διάβασα πρώτα το βιβλίο). Άρα το Alien όντως δεν προέρχεται από βιβλίο, αν και αυτό δεν θα αλλάξει την γενικότερη άποψή μου (Όταν βλέπεις μια φοβερή και τρομερή Ε.Φ. ταινία, υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα η ιδέα, ή και αυτούσια όπως το Alien , να προέρχεται από βιβλίο.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted June 27, 2008 Share Posted June 27, 2008 Alan Dean Foster, ο ίδιος ... συγγραφέας που με ταλαιπώρησε με το novelization του Πολέμου των Άστρων (τόπικ: Επιστήμη και Φαντασία). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted June 27, 2008 Share Posted June 27, 2008 Και ας μην ξεχνάμε οτί πολλοί μπερδεύουν (ειδικά από την καθολικη εκκλησία) τους δαίμονες Incubus - Succubus με τα βαμπίρ. Δεν είμαι σίγουρη, ίσως από αυτήν την παρεξήγηση (ή το δικό μου μπερδεμένο εγκέφαλο) τα βαμπίρ να πέρασαν από την αποκρουστική μορφή του "σάκου γεμάτου αίμα" στην γοητευτική μορφή που τα ξέρουμε σήμερα. Είμαι μαζί σου γενικά, το έχω δηλώσει και στις προηγούμενες σελίδες (παρόλο που δεν βλέπω το βρυκόλακα ως "τέρας" ακριβώς) αλλά όχι, δεν είναι η παρερμηνία των Σούκουμπους που τους έκανε όπως είναι (τουλάχιστον από αυτά που είχα ψάξει κάποτε κάνοντας μια σχετική εργασία) είναι αφενώς τα λιβελογραφήματα των Οθωμανών για τον Βλαντ Τέπες (τον δε θυμάμαι αριθμό) που τα πήρε κάποιος τα μάζεψε και τα έκδοσε και ύστερα ο Λε Φανού έγραψε την Καρμίλα (που αν τα θυμάμαι τώρα καλά είναι και το πρώτο έργο στο οποίο ο βρυκόλακας πίνει αίμα ζωντανών και δεν είναι κάτι απροσδιόριστο) και μετά ένας άλλος (που πάλι δε θυμάμαι πως τον λένε- κάτι σαν Μονέτ? κάπως έτσι) έγραψε ένα θεατρικό όπου ο βρυκόλακας είχε καρδιά κι αγαπούσε μια θνητή και ύστερα ο Στόουκερ τα μάζεψε όλα αυτά και τα έκανα το "Δράκουλα του Στόουκερ". Τουτέστιν, στη λογοτεχνία το οφείλουμε και στη φαντασία των προηγούμενων Ε?ε? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaspK Posted June 28, 2008 Share Posted June 28, 2008 Περίπου όπως τα λέει η ανωτέρω δεσποσύνη (τα λοιπά είναι λεπτομέρειες, πέραν, ίσως, του Vampyre του John Polidori). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gully Foyle Posted June 28, 2008 Share Posted June 28, 2008 (edited) Ίσως είναι λίγο off-topic, αλλά ο γνωστός και μη εξαιρετέος ποιητής Γιώργος Μπλάνας έχει φτιάξει μια Εγκυκλοπαίδεια Τεράτων, που την ανεβάζει εδώ (έχει φτάσει μέχρι το Λ, αλλά συνεχίζει τακτικά). Κάποια είναι από τη λογοτεχνία, άλλα έχουν εμφανιστεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε βιβλία. Μερικά είναι ιδιαιτέρως σουρεαλιστικά, και δίνουν ίσως ιδέες για διηγηματάκια... Ξέχασα το αγαπημένο μου τέρας... τι αγαπημένο, αυτό το λατρεύεις! Edited June 28, 2008 by Gully Foyle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παρατηρητής Posted June 28, 2008 Share Posted June 28, 2008 Ίσως είναι λίγο off-topic, αλλά ο γνωστός και μη εξαιρετέος ποιητής Γιώργος Μπλάνας έχει φτιάξει μια Εγκυκλοπαίδεια Τεράτων, που την ανεβάζει εδώ (έχει φτάσει μέχρι το Λ, αλλά συνεχίζει τακτικά).Κάποια είναι από τη λογοτεχνία, άλλα έχουν εμφανιστεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε βιβλία. Μερικά είναι ιδιαιτέρως σουρεαλιστικά, και δίνουν ίσως ιδέες για διηγηματάκια... Να σαι καλά άνθρωπε μου!!! Αγαπημένα τέρατα; Ε φυσικά Gremlins! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark desire Posted July 21, 2008 Share Posted July 21, 2008 Το λελεκι του Ντινου μετραει??????????????? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eric Draven Posted August 12, 2008 Share Posted August 12, 2008 Το τέρας που μου έχει αποτυπωθεί ήταν μιας παλιάς b-ταινίας, με μαύρους ηθοποιούς, που ένας από αυτούς (με αφάνα) έκανε το βρικόλακα. Η ταινία λεγόταν Blackula(!) . Μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά σαν ιδέα είναι τρομακτική! Πέρα απ'τη πλάκα για μένα απ'τα τρομακτικότερα 'τερατά, αν όχι τα ποιο τρομακτικά είναι οι κλόουν. Νομίζω έχουν αναφερθει και αρχετυπικά( από το Γιουνγκ..?). Το βάψιμο που κάνει τα χαρακτηριστικά υπερμεγέθη και ότι σχετίζονται με την παιδικότητα μας ανάγεται σε shit your pants territory! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkchilde Posted August 29, 2008 Share Posted August 29, 2008 Συμφωνώ για τους κλόουν. Πάντα τους έβρισκα αποκρουστικούς και δεν γέλαγα ποτέ με τ'αστεία τους... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ugh Posted May 17, 2012 Share Posted May 17, 2012 φυσικα δεν θα μπορουσε να ειναι αλλος απο τον Μεγαλο Παλαιο Ια, Ια Κθουλου Φταγκν,,,εεε,,,συγνωμη παρασυρθηκα λιγο.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Philip Marlowe Posted January 28, 2020 Share Posted January 28, 2020 On 2/17/2007 at 11:31 PM, The Blackcloak said: η Tiamat των Βαβυλωνίων Δες μία πολύ αξιόλογη εικονογράφιση της Tiamat! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts