Jump to content

Magic: the Gathering novels


RaspK
 Share

Recommended Posts

Πόσοι από εσάς έχουν διαβάσει ποτέ νουβέλες που βασίζονται στο D&D ή στο M:tG κι έχουν απογοητευτεί από την ποιότητα της γραφής; Φαντάζομαι πολλοί, και για το D&D δεν του αδικώ, αλλά τί συμβαίνει ως προς το M:tG;

 

Η εταιρία «χτυπάει» ένα set του παιχνιδιού ανά 4μηνία, με αποτέλεσμα οι συγγραφείς να το τρέχουν λίγο - φυσικό είναι να προσλαμβάνουν και ξεπέτες συγγραφείς, επίσης. Θα πούνε κάποιοι: «Γιατί να μην καθυστερούν λίγο την έκδοση, ώστε να βγαίνει 2 μήνες μετά το set;»

 

Εδώ έρχεται και το ζήτημα: για εμπορικούς λόγους, η εταιρία κυκλοφορεί από το Prerelease event κιόλας τα λεγόμενα Fat Packs, ένα πακέτο με life counter (παλιότερα ένα d20, τώρα κάρτες με dial), visual spoiler του set με διάφορες λεπτομέρειες και άλλα στοιχεία (όπως ιστορικά δεδομένα), αλλά κι ένα αντίτυπο της νουβέλας. Αν η εταιρία σταματούσε για 2 χρόνια την κυκλοφορία για να ξεκινήσουν τη συγγραφή από πιο πριν... αλλά δεν παίζει κάτι τέτοιο.

 

Συγκριτικά, διαβάστε μία από τις σύντομες ιστορίες που έχει γραφτεί για το Dissension, το τελευταίο set του block Ravnica: http://www.wizards.com/default.asp?x=magic...on/simicfiction

Ιδού πως μειώνεις την πιθανή ποιότητα ενός έργου. :hi:

Edited by RaspK FOG
Link to comment
Share on other sites

Η διαφορα ειναι οτι δεν βγαινουν σ αυτην την περιπτωση οι καρτες ΓΙΑ να υποστηριξουν τις νουβελες, αλλα οι νουβελες για να υποστηριξουν τις καρτες. Ειναι δηλαδη με λιγα λογια paid fanfic, και αυτο που με εντυπωσιαζει καμμια φορα ειναι οτι δεν ειναι απολυτα χαλια :p

 

Παντως M:TG νουβελες δεν εχει τυχει να διαβασω, ακομα και τις καρτες μου μου τις ειχαν κλεψει στο γυμνασιο κι απο τοτε δεν ξαναασχοληθηκα με το παιχνιδι ουτε για να παιξω.

 

Απο DnD νουβελες παντως ειχα διαβασει αρκετα πραγματα μικροτερη, πολλα μου φαινονταν καλα (Weisz-Hickman πραγματα, I, Strahd κλπ) αλλα ημουν και μικρη, οι απαιτησεις μου ηταν αλλες, και οσα θυμαμαι ακομα ηταν διασκεδαστικα η μετρια, αλλα ο ρολος τους ηταν να "υποστηριξουν τον κοσμο", και ενταξει, αυτον το ρολο μια χαρα τον επιτελουσαν τα περισσοτερα.

 

Για οσα πραγματα εχω διαβασει παντως σχετικο fic απο τοτε, δεν περιμενω και απιστευτα πολλα, κινειται στα πλαισια ενος κοσμου με ολα τα πραγματα που θα "εχουν σημασια" να ειναι προσυμφωνημενα, και τα υπολοιπα να μην εχουν τη δημιουργικη ελευθερια να τα συμπεριλαβουν, ακομα και να θελουν. Ε, εκτος απο σχετικα πραγματα που θα γραψει ενας απο τους δημιουργους του πρωτοτυπου κοσμου, ισως, και αν εχει ακομα ελεγχο πανω σ αυτον. Σπανιο φαινομενο κι αυτο.

 

Για καποιες ηλικιες βεβαια ειναι ο,τι καλυτερο, θυμαμαι οταν ημουν μικρη, στο δημοτικο ξερωγω, ειχα πιο περιορισμενα γουστα σε genre και ηθελα fantasy και μυστηριου πραγματα κυριως, δε μπορουσα να διαβασω η εστω να "καταλαβω" κατι ακομα και "υπογειως" φιλοσοφικοκοινωνικοτιδηποτε κατω απ την ιστορια (Narnia - Χριστος; Που κολλαει; ;) ) η και να το διαβαζα δεν ειχα την ωριμοτητα και την εμπειρια απο τον κοσμο να το "πιασω", μου φαινονταν αερολογιες η "πολυ μπλα μπλα" αυτα που σημερα μου φαινονται ιδιοφυη και βαθια. Ε, και αφου διαβασεις καποια βιβλια σε καποια ειδη που σε τραβανε ως ιστοριες, μετα ξεμενεις, καλο ειναι να υπαρχουν κι αυτα.

Link to comment
Share on other sites

Κάποτε, άρχισα να διαβάζω το The Gathering Dark του Jeff Grubb. Δεν ήταν κάτι το πολύ κακό, αλλά ούτε και τίποτα ιδιαίτερο. Βασικά, θα το έκρινα χειρότερο από τα καινούργια βιβλία του Feist (που, προσωπικά, τα θεωρώ πολύ light reading). Δεν το τελείωσα ποτέ: το άφησα στις 114 σελίδες (ο σελιδοδείκτης είναι ακόμα μέσα στο βιβλίο :Ρ).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..