Jump to content

Ta Xronika tou Drakofoinika #5


Rubus The Barbarian
 Share

Recommended Posts

Na maste paliii...

 

Prwta apo ola na zitisw signwmmi gia tin kathisterisi kai elpizw na deiksete katanoisi gia tin kathisterisi...

 

O dialogistas Nihilist ipiretei ti mama patrida sta pagwmena vouna tou Borra kai opws katalavainete auto diskoleuei ti sinergasia mas para poli.

 

Sinepeia autis tis diskolias einai i kathisterisi tou teuxous #5...

 

Parola auta eimaste edw!

 

To #5 exei teleiwsei entelws kai perimenei na paei tipografio molis oloklirwthei kai to lettering...

 

Mia mikri geusi kai iposxomai kai merikes ekpliksoules kiolas...

 

:rofl2:

 

Selida03flattened.jpg

 

Selida05flattened.jpg

 

Selida08flattened.jpg

 

Selida15.jpg

 

Selid19.jpg

Link to comment
Share on other sites

Na maste paliii...

 

Prwta apo ola na zitisw signwmmi gia tin kathisterisi kai elpizw na deiksete katanoisi gia tin kathisterisi...

 

O dialogistas Nihilist ipiretei ti mama patrida sta pagwmena vouna tou Borra kai opws katalavainete auto diskoleuei ti sinergasia mas para poli.

 

Sinepeia autis tis diskolias einai i kathisterisi tou teuxous #5...

 

Parola auta eimaste edw!

 

To #5 exei teleiwsei entelws kai perimenei na paei tipografio molis oloklirwthei kai to lettering...

 

Mia mikri geusi kai iposxomai kai merikes ekpliksoules kiolas...

 

Πολύ καλή δουλειά Rubus. Το σκίτσο σου βελτιώνεται συνεχώς! Ειδικά η τελευταία σελίδα είναι φοβερά δοσμένη!

 

Ν.

 

ΥΓ. Άσχετο: Γενικά προσπαθούμε να αποφεύγουμε τα greeklish σ'αυτό το forum. Προσπάθησε να ποστάρεις στα Ελληνικά, αν αυτό είναι δυνατόν.

Link to comment
Share on other sites

Άι αμ σόρυ... Άι γουόουντ ντο ιτ αγκέν!

 

Σόου ένι άδερ κόμμεντς ον μάι πέιτζεζ ;

 

B)

Link to comment
Share on other sites

Πολυ καλο σκιτσο, ειδικα για τα δεδομενα του, και λεπτομερες, παρολες τις καποιες "ατελειες".

 

Δεν ειναι γενικα κατι που θα διαβαζα δεδομενης της θεματολογιας, αλλα παντα μου δινει "ελπιδα". Και ναι, βαζει καποια standards πιο καλα απο οσα εχουμε συνηθισει στο χωρο του Ελληνικου comic, απλα το κακο ειναι οτι ο χωρος ειναι μικρος για κατι "ειδικου γουστου" - Δε θα το διαβαζα αν ηταν "διεθνες", but that's just me, και τουλαχιστον κρινεται με διεθνη δεδομενα απο θεμα ποιοτητας κι οχι "για την Ελλαδα" οπως συνηθως.

 

Λιιιγο περισσοτερη προσοχη στη λεπτομερεια, ειδικα λογω υπαρχουσας λεπτομερειας στο σκιτσο που "τραβαει προσοχη στο λαθος", αλλα αυτο ερχεται γενικα με τον καιρο. Ειναι πιο ευκολο να σου "περασει" ενα "μικρο-λαθακι" οταν κανεις πολυ απλο κομιξικο σκιτσο απο ο,τι αμα στοχευεις πιο πολυ σε ρεαλισμο - το 4ο καρε του 4ου preview με αφηνει μεν συξυλη το σκιτσο του, αλλα γι αυτο θα προσεξω το αριστερο της χερι πχ που δεν ειναι απολυτα "σωστο" - αν ηταν tartakovski που λεει ο λογος, ουτε που θα πηγαινε το ματι μου με τιποτα. Και οι γωνιες φυσικα, παραδοσιακα "εξυπνες", δινουν ενα συν λογω οχι μονο αποπειρας, αλλα και επιτυχιας σ αυτην, κι ειναι τεραστιο ρισκο γενικα - απλα ακριβως επειδη ειναι ρισκο εχουν μεσα τους μεγαλυτερους "κινδυνους" - αμα "δε μπορεις και δεν το κανεις" "κανεις δε θα το προσεξει", αλλα ακριβως γι αυτο "κρινονται". Και θελουν λιιιιγο παραπανω "δυναμικη" κατ εμε, πραγμα που δυσκολα δινεται με τετοια λεπτομερεια (θα προτεινα πολυ freehand προσχεδια πισω απο το καθε καρε γι αυτον ακριβως το λογο) αλλα κι οπως ειναι δεν μπορει να πει κανεις οτι δεν ειναι εντυπωσιακα.

 

Ειναι δυσκολο να κρινεις κατι που πλησιαζει το απιστευτο τοσο πολυ, ειδικα εφοσον δινεται συνηθως τοση λεπτομερεια (γιατι αυτο που θα ηταν καλο αλλου, σου τραβαει το ματι ως "οχι ΤΟΣΟ καλο" - πχ στο τελευταιο preview το πρωτο καρε οπου αυτη δεν εχει σκια κλπ κι εχει πολυ πιο απλες γραμμες, "ξεχωριζει" απο την υπολοιπη σελιδα, ενω αν ηταν ολη η σελιδα ετσι μπορει και να την εβλεπα και να ελεγα wow λογω εκφρασης η κατι...). Και ας μην παρθουν ως "αρνητικα" αυτα που λεω, γιατι για μενα ειναι απλα περιπτωση "το καλο να γινει καλυτερο". Λιγη πλαστικοτητα παραπανω αισθητικα θα ζητουσα και θα ημουν οχι "ικανοποιημενη απ αυτο που βλεπω" μονο, οπως χαλαρα ειμαι τωρα, αλλα εντυπωσιασμενη. Και ξερω ποσο δυσκολο ειναι να δωσεις πλαστικοτητα σε κατι τετοιο με τοση προσοχη στη λεπτομερεια. Απλα ειναι "κολλημα μου" η πλαστικοτητα.

 

Το σεναριο αλλωστε δεν το ξερω, και δε μπορω να το κρινω, απλα με βαση αυτο που βλεπω εχω να πω μπραβο. Και ναι, το σκιτσο δεν ειναι καν "απλα χρηστικο, για να πει την ιστορια", που το να ξεπερασεις κατι τετοιο το θεωρω μεγαλη υποθεση στο χωρο. Εχει πολυ ψηλα standards ομως, κι εχει καποιο δρομο ακομα με βαση αυτα, αλλα παει ΠΟΛΥ καλα ηδη. Μπραβο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μόλις διάβασα το 5ο τεύχος και γω. Μπορώ να πω, όπως είπαν βέβαια και άλλοι, πως το σχέδιο βελτιώνεται εξαιρετικά. Αλλά δεν είναι τα μολύβια που "βελτιώνονται" αλλά το μελάνι.

Η ιστορία συνεχίζει να μου αρέσει (αν και είμαι πολύ επιλεκτικός όταν πρόκειται για epic fantasy κομικς) και είναι εμφανές πως ο δημιουργός του συνεχίζει να χτίζει τον κόσμο του με μεγάλο κέφι.

 

Ο λόγος όμως που με έκανε να ενθουσιαστώ ήταν οι τέσσερεις σελίδες μόνο με μολύβι. Οι ερωτικές σκηνές δηλαδή. Εδώ φαίνεται πόσο καλός σχεδιαστής είναι ο Rubus στα μολύβια και απόλαυσα πολύ να προσέχω κάθε λεπτομέρεια του μολυβιού του (και δεν εννοώ τις σκανδαλιστικές λεπτομέρειες, πονηρά μυαλά!) :p

Οι σκηνές αυτές ήταν καθαρά σεξουαλικές, και ρεαλιστικότατες αλλά δεν ήταν επ'ουδενί "πορνογραφικές". Είχαν μια φυσκότητα και ομορφιά που σε συνδυασμό με το γεμάτο συναίσθημα κείμενο, μου έφερε μια τελείως ρομαντική διάθεση, καλοκαιρινά ερωτική ίσως. Δυνατές πραγματικά σκηνές, γεμάτες ειλικρίνεια κι αν ο Rubus έχει πάρει στοιχεία, όπως συχνά συμβαίνει όταν μια σκηνή φαίνεται αληθινή, από δικές του εμπειρίες τότε τον ζηλέυω. Αν όχι, τότε έχει ακόμα περισσότερο ταλέντο από όσο νόμιζα.

Είναι αναμφισβήτητο πως του άξιζε το βραβείο που πήρε στο Comicon Athens το Μάιο.

Αναμένω το τεύχος 6!

Αναρωτιέμαι επίσης, αν τύχει και διαβάσει αυτό το ποστ, αν θα ήταν δυνατόν να εκδοθεί ένα τεύχος αποκλειστικά με μολύβια, concept art, character sketches and studies, που σίγουρα θα έχει ο Rubus μαζί ίσως με πληροφορίες για τη δημιουργία του κόσμου του κλπ.

Εγώ τουλάχιστον θα το αγόραζα ασυζητητί!

Link to comment
Share on other sites

Τώρα να πω πως μπήκα να κάνω σχολιασμό και με διέλυσαν οι δύο προηγούμενες δημοσιεύσεις; Δε χρειάζεται, το καταλάβατε.

 

Για να είμαι ειλικρινής, το μοτίβο των διαλόγων μερικές φορές μοιάζει λίγο υπερβολικό, αλλά είναι πάρα πολύ καλό έργο στο σύνολό του.

Link to comment
Share on other sites

Thanx guys για τα καλά σας λόγια.

 

Το τεύχος που ποθείς, αγαπητέ Ντάιν σύντομα θα γίνει πραγμ,ατικότητα...

 

Έχω στα σκαριά έναν οδηγό για τον κόσμο του Έλεμπρος, ο οποιός, δεν ξέρω πότε ακριβώς θα είναι έτοιμος, αλλά να είσαι σίγουρος πως κάποια στιγμή θα τον έχεις στα χέρια σου...

 

Μέχρι τότε αναμένετε το 6ο τεύχος...

 

και για να μην μείνετε και παραπονεμένοι, ορίστε και το εξώφυλλό του, to οποίο αυτή τη φορά χρωμάτισα το ίδιο...

 

;)

 

Cover6.jpg

Link to comment
Share on other sites

Aυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα Rubus και σίγουρα όχι μόνο εμένα στο φόρουμ και εκτός.

Μ'αρέσουν οι οδηγοί γενικά αλλά θα ήθελα να έχει πολλά σχέδιά σου με μολύβι. Βλέπεις ζωγραφίζω και γω λίγο και τα μολύβια μπορώ να τα εκτιμήσω ιδιαίτερα. Όχι πως δεν εκτιμώ και το καλό μελάνι, αλλά πιστεύω - αν και ίσως να κάνω και λάθος - πως τα μολύβια είναι η "ψυχή" ενός κόμικ, μιλώντας για το "οπτικό" μέρος πάντα.

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω για τα μολύβια αρκετά, γιατί, όσο όμορφο κι αν είναι το μελάνι, μου αρέσουν τα παιχνίδια των τόνων του μολυβιού, έχουν άλλη αίσθηση.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..