Guest silversoldier Posted June 8, 2006 Share Posted June 8, 2006 Ελεύθεροι στοχαστές του κόσμου, σημαιοφόροι, τροπαιούχοι των ονείρων! Πείτε μου ποιος είμαι, πως οι κάθε μου ελπίδα εκφράζεται και προδίδεται από το λόγο. Πιστεύω πως η απόκριση της έννοιας βρίσκεται εκεί που αδυνατούμε να κοιτάξουμε με αυτήν την άμεση ματιά της αστραπής που μόνο στην άτυχη σιωπή φωτίζει αυτά που πάλι πριν καιρό φωτίσαμε. Παραδόξως τα λόγια ευημερούν στον απόκοσμη μορφή τους, και στην άγνοια που μορφάζουν τα πρόσωπα, στο άκουσμα αυτού του αιώνιου ψίθυρου, και στο φόβο της προσμονή του Ερχομού. Πριν από χρόνια έλαβα εκείνο το γράμμα με ένα χρυσό σημάδι χαραγμένο, λες και η σφραγίδα ήταν η παλιά, λες και τέσσερις άνεμοι ήταν η του μοναδική αφορμή, με ασημοστόλιστη γραφή, σαν μοίρα που ακόμα το νόημα της δεν μπορώ να πω, κι ο λόγος είναι ότι δεν γνώρισα ποτέ εκείνη τη γραφή. Ετούτος ήταν Ερχομός, ήταν γέννηση και λόγος και στην διαθήκη της ελπίδα για ζωή, ακόμα ένας: Ελεύθερος αποτυχημένος στοχαστής, σημαιοφόρος και τροπαιούχος της ντροπής του γιατί δεν πρόφερε τα λόγια όταν ο στοχασμός το απαιτούσε, όταν ο λόγος δεν ήταν μόνο η σιωπή. Μα στ’ αλήθεια ήταν άλλος ένας στοχαστής, σαν αυτόν χιλιάδες. Έτσι λοιπόν μόνη μου επιθυμία, εκείνη η φλόγα, να μην σβήσει, κάπου να χαραχτεί στα σύννεφα ίσως, και ‘κει να μείνει, μέχρι την επόμενη μας ελπιδοφόρα ανατολή. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted June 26, 2006 Share Posted June 26, 2006 Ωραίος. Πιάνεις πετυχημένα έναν επικό τόνο στους στίχους σου και σκιαγραφείς μια εικόνα χωρίς να την προσδιορίζεις, αφήνοντας τον καθένα να φαντάζεται ότι θέλει (πχ εγώ σκέφτομαι κάτι σαν μάγους). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaspK Posted June 26, 2006 Share Posted June 26, 2006 Πολύ καλό εν γένει, αλλά κουράζει λίγο η επανάληψη μοτίβων και λέξεων. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest silversoldier Posted June 26, 2006 Share Posted June 26, 2006 Ευχαριστώ φίλοι μου για το σχόλια, για μένα το νόημα αυτού του ποιήματος πάντως, για να μην υπαρχει μυστήριο, ήταν η αίσθσηση πως αν και φιλοσοφούμε τη ζωή ορισμένες φορές, την κατάλληλη ώρα αδυνατούμε να δούμε ή να εκφράσουμε κάτι πραγματικά σημαντικό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts