Jump to content

Fantasy Heroes


Nienor
 Share

Recommended Posts

HEROES1.jpg

 

Εχτές έψαξα γύρω στα εφτά περίπτερα στην Κηφισιά να βρω κάτι να διαβάσω (Κηφισιά - Πειραιάς διαδρομή) και ανακάλυψα αυτό το περιοδικό.

 

Έχει μέσα, εκτός από κάποια κείμενα που παρουσιάζουν τους δύο κόσμους, τη μεταφορά του Dark elf Trilogy και μία νουβέλα του Μάρτιν στον Westeros, the Hedge Knight. Είναι πολύ συμπαθητικά και τα δύο και το τέυχος που έχω στα χέρια μου είναι το πρώτο (Ιούνιος 2006). Το περιοδικό θα είναι μηνιάιο.

 

http://www.fantasymag.gr/editorial.asp

 

κι αυτά είναι κάποια κομμάτια από το free preview του Άνουβη

 

FANTASY1_1.jpg

 

FANTASY1_3.jpg

Edited by Nienor
Link to comment
Share on other sites

Το πήρα και γω πριν μέρες και μπορώ να πω πως είναι αρκετά ενδιαφέρον και πως τα δυο κόμικς που περιέχει έχουν άνω του μετρίου σχέδιο. Μ'αρέσει που έχει και άρθρα σχετικά με το φανταστικό μέσα και σίγουρα η ιστορία με τον Drizzt είναι πολύ ταιριαστή για να γίνει κόμικ.

Είναι από τα περιοδικά που θα παίρνω σταθερά τόσο για το περιεχόμενο όσο και την τιμή του είναι πάρα πολύ καλή για τον όγκο και το περιεχόμενό του!

Link to comment
Share on other sites

Ναι, μοιάζει όντως αρκετά καλό. Προτιμώ, για να είμαι ειλικρινής, το σχέδιο του Hedge Knight, αλλά θα προτιμήσω να κρίνω το σύνολο και κατ' ιδίαν. :D

Link to comment
Share on other sites

To πήρα κι εγώ. Είναι χορταστικότατο και το σχέδιο και το χρώμα είναι πάρα πολύ καλά.

Τα δε άρθρα με ψιλοχάλασαν ως προς το στήσιμο τους (σαν να τα έχουν ξεσηκώσει από PC Master, όπου είχε ακριβώς το ίδιο στήσιμο στην στήλη για τα fantasy πριν 2-3 χρόνια)

Link to comment
Share on other sites

Ξέρει κανείς αν έχει βγει ή πότε βγαίνει το παρόμοιο περιοδικό Mage Knight?

Όντως το στήσιμο των άρθρων ήταν κάπως περίεργο αν και δε με χάλασε. Ως άρθρα ήταν καλά όμως.

Το Hedge Knight δεν το διάβασα ακόμα ομολογώ γιατί δε μου φάνηκε και τόσο ενδιαφέρον με μια πρώτη και πρόχειρη ματιά. Αντίθετα ο Ντρίζζτ μου είναι παλιός γνωστός οπότε......

Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω να'ρθει και στο Ηράκλειο στην ώρα του.

 

Είχα πρωτοακούσει γι'αυτό στο Comicdom πριν ένα μήνα περίπου.

 

Ν.

Link to comment
Share on other sites

Ο anubis πολύ ξανοίγεται στον χώρο του κόμικ και μάλιστα απότομα...

Ίσως να μήν του βγεί σε καλό στο τέλος...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Κι εγώ το πήρα, κυρίως για το Hedge Knight, γιατί όταν το είχα πρωτοδιαβάσει σκέφτηκα ότι όλες οι κονταρομαχίες και τα λοιπά , θα ήταν καλύτερα να τις έβλεπα ή σε ταινία ή σε κόμικ. Yes!

 

Και η ιστορία του Σαλβατόρε έχει απίθανα χρώματα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω πάρει το δεύτερο τεύχος ακόμα, αλλά μ'αρέσει το σχέδιο γι'

αυτό και θα συνεχίσω να το παίρνω. Και οι ιστορίες του Salvatore γίνονται καλά κόμικς άνετα, σε άντίθεση με άλλες.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ αυτό ακριβώς σκεφτόμουνα, οτι είναι κλάσεις ανώτερες σαν κόμικ κι ότι πολύ του πάει του Ντριτζτ. Δεν έχώ πάρει το δεύτερο ακόμα αλλά λογικά θα το συνεχίσω κι εγώ.

Link to comment
Share on other sites

Την σειρά του Drizzt την έχει ο αδελφός μου στα αγγλικά απο την Dynamite Entertainment. Η ίδια εταιρία έβγαλε και το πρώτο βιβλίο Dragonlance, αλλα και Red Sonya, Xena: The warrior princess και Army of Darkness (απίστευτο κόμικ αλλα λόγω οικονομικών δυσκολιών αναγκάστηκα να το διακόψω). Η σειρά του Drizzt είναι αρκετά καλή και πιστή στα βιβλία. Το σχέδιο στην αρχή με ξένισε αλλα όσο πάει ο τυπάς γίνεται και καλύτερος. Τώρα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη τριλογία. Το Hedge Knight το είχε αγοράσει ο Rubus και είπε οτι είναι καλο.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά είναι πολύ καλύτερο σαν comic για 3 λόγους:

  1. Χάνεται το αφηγηματικό ύφος του Salvatore, που, προσπαθώντας να περιγράψει τη μαεστρία του Drizzt, κούραζε ("sliced through his abdomen," "burried his scimitars in his foes belly," και ούτω καθεξής),
  2. τα comic κάνουν πιο απτές τις heroic/high fantasy ιστορίες,
  3. ενώ και η ίδια η ιστορία δεν περιτριγυρίζει στα δεινά μέρη της συγγραφικής ιδιότητας του Salvatore, αλλά θα κάνει τα λαμπρότερα μέρη της να ξεχωρίζουν (τα εισαγωγικά ορισμένων κεφαλαίων στα βιβλία του είναι εξαίσια, αλλά χάνονται στο υπόλοιπο κείμενο).

Link to comment
Share on other sites

Ε ναι Rasp, αλλά από την άλλη χάνεται λίγο η ανάπτυξη των χαρακτήρων στο comic (δεδομένου μάλιστα του ότι το Hοmeland είναι από τα πιο καλά του βιβλά του Salvatore στον τομέα αυτό). Αλλά γενικά τη μέση ιστορία του Salvatore θα προτιμούσα να την διαβάζω σε κόμικ για αυτούς τους λόγους. Και αυτό το λέω επειδή πριν λίγο διάβασα και το δεύτερο τεύχος και υπήρχαν σημεία που καταλάβαινα το πώς σκέφτονταν οι χαρακτήρες επειδή είχα διαβάσει το βιβλίο.

Link to comment
Share on other sites

Κρίμα, λοιπόν, που δε συνδιάζει τα καλά και των δύο τεχνών, στην τελική. Θα μου άρεσε να πετύχαινε στα σημεία, αν με καταλαβαίνεις.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει, όλα τα νταρκ ελφ είναι σ*ατόψυχα εκτός από τον Ντριντζτ, που είναι καλός και νιώθει αποστροφή για τις δολοφονίες που διαπράττουν οι συμπατριώτες του.

Αυτό το καταλάβαμε από το 2ο τεύχος. Πόση ακριβώς ανάπτυξη έχει το βιβλίο πάνω σε αυτό το θέμα? Δεν το έχει γράψει και ο Ντοστογιέφσκι.

 

Το ύφος των άρθρων έχει αρχίσει να βελτιώνεται πάντως.

Link to comment
Share on other sites

Δε θες να ξέρεις πόσο το αναπτύσσει· ειδικά στα καινούρια βιβλία, που ορισμένα πράγματα κράζουν Gwen Stacy Syndrome...

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον θα ξεφύγουμε από το θέμα, αλλά τι είναι αυτό το σύνδρομο Gwen Stacy?

Link to comment
Share on other sites

Βασικά αναφέρεται στο «ο εκδότης λέει ότι πρέπει να πεθάνει η κοπέλα του πρωταγωνιστή για χι-ψι-ζεντ λόγους,» φαινόμενο που φάνηκε για πρώτη φορά με την ομώνυμη ηρωίδα στο Spiderman. Εγώ το πέρνω εδώ πιο γενικά, αφού κάποια γεγονότα (κυρίως θάνατοι) είναι λίγο «απλά έτσι.»

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..