Jump to content
H συγγραφική περίοδος για τον 60ο Γενικό Διαγωνισμό Σύντομης Ιστορίας λήγει σήμερα (υπάρχει διορία αποστολής των ιστοριών μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα). ×

Star Wars: Purge


RaspK
 Share

Recommended Posts

Ένας προβληματισμός που με πιάνει με τα έργα είναι κατά πόσο, ειδικά στη θεματική των έργων που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε με σχετική άνεση doujinshi ή fanart/fanfiction, μένουμε πιστοί στο έργο ακολουθώντας κάποιες οδούς. Αυτό, συγκεκριμένα, το comic με άφησε με μια πικρία που δεν περίμενα.

 

Η ιστορία πρακτικά συνεχίζει εκεί απ' όπου έχει σταματήσει η εκτέλεση της Εντολής 66 από τους στρατιώτες της τέος Δημοκρατίας, νυν Αυτοκρατορίας: σκοτώστε τους Jedi. Δε θα μπω σε πολλές λεπτομέρειες πέραν του ότι η ιστορίας αφορά μια μικρή ομάδα Jedi που μαζεύεται για να συζητήσει τα τεκτενόμενα. Ούτως ή άλλως, το comic είναι μόλις 32 σελίδες και το εξώφυλλο κάνει - δυστυχώς ή εύτυχως, θα το κρίνετε εσείς - προφανή την περίληψη της ιστορίας που ούτως ή άλλως δεν έχει πολλές ανατροπές.

 

Είναι τραγελαφικό το γεγονός πως το καλύτερο σχέδιο όλου του comic είναι και αυτό που από την αρχή μ' έκανε να στραβώσω - το εξώφυλλο είναι αναμφισβήτητα το πιο άρτια εκτελεσμένο όλων, αλλά και μόνο η σκήνη που δείχνει, μία για τον, κατ' εμέ, φτηνό εντυπωσιασμό και κάπου για την όλη ιδέα της ιστορίας μ' έκανε να δω κακόπροαίρετα τη συνέχεια. Δε νομίζω ότι θα πω περισσότερα μέχρι να υπάρξει κάποια συνέχεια επ' αυτού. :hi:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τι να συζηταμε τωρα..Οπως ειπε και ενας φιλος εχουν μπλεξει τα μπουτια τους με το Expanded Universe του Star Wars. Με αυτον τον φιλο συζητουσαμε την περιπτωση του Cortosis. Δηλαδη ενα υλικο το οποιο αντιστεκεται στα lightsabers. Σε καποια νουβελα του EU (και νομιζω και στο Jedi Outcast II) αναφερεται οτι καποιος ειχε ανακαλυψει το Cortosis απο τα remains της Αυτοκρατοριας με περισση χαρα και εφτιαχνε armors απο αυτο. Παρ' ολα αυτα στο Knights Of The Old Republic series υπαρχουν τα Vibroblades, δηλαδη σπαθια τα οποια εχουν cortosis core, οπως και αρκετα αλλα αντικειμενα. Το KOTOR διαδραματιζεται 4000 χρονια πριν τους Clone Wars. Το plot conflict ειναι προφανες πιστευω. Παρ'ολα αυτα το EU αξιζει να το κοιταξει κανεις, ειτε μιλαμε για comics, νουβελες, games, κλπ κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι αξίζει. Μάλιστα λέγεται πως στην αναμενόμενη τηλεοπτική σειρά, πρωταγωνιστές θα είναι χαρακτήρες από τα SW comics. To Purge δεν το έχω διαβάσει ακόμα. Ποιός κάνει το σχέδιο και την ιστορία?

Link to comment
Share on other sites

όσον αφορά το KOTOR, τα σπαθιά έπρεπε να αντέχουν, αλλιώς οι Lightsabered ήρωες θα κόβανε κόσμο και κοσμάκι χωρίς αντίσταση. Ένα παιχνίδι είναι οπότε μην το παίρνεις σαν κανόνα. Όσο για το Cortosis, είναι αρκετά σπάνιο. Νομίζω ότι η πανοπλία του Vader ήταν απο το υλικό αυτό.

 

Αν και το expanded universe έχει κάτι που ξεχνάτε όλοι, και θα έπρεπε να το λέτε πρώτο.... Hutt sith lord...

Link to comment
Share on other sites

Κι εγω δεν ειχα ιδεα. Μην με παρεξηγεις παντως, ειμαι της ιδιας γνωμης σχετικα με το KOTOR. Θα χανονταν πολλες απο τις ωρες παιχνιδιου αν ειχαν κρατησει το uniqueness των Jedi. Απλως ανεφερα ενα παραδειγμα. Δεν νομιζω οτι ηταν τοσο δυσκολο πια να δικαιολογησουν την αντοχη των οπλων εναντιον των lightsabers με καποιον αλλο τροπο. Οπως και να εχει το EU αξιζει και μονο που υπαρχουν χαρακτηρες σαν τον Exar Kun, Ulic Qel Droma, Naga Sadow, Ludo Kressh, Marka Ragnos και παρα πολλους αλλους για να μην αναφερω αυτους που περιγραφει το KOTOR. Εχουν μια φοβερη μοναδικοτητα και μαγεια την οποια δεν μπορω να βρω σε πολλους χαρακτηρες της New Republic εποχης.

 

Υ.Γ.: Πως φαινεται ο fan της Old Republic era ομως...

Edited by Raistlin Majere
Link to comment
Share on other sites

Σε μια απο τις εικόνες του βιβλίου, δεν θυμάμαι σελίδα, βλέπουμε ένα Hutt, να κρατάει ένα κόκκινο lightsaber. Αν αυτό δεν είναι Sith, εγώ είμαι ο Chewbaka!

Link to comment
Share on other sites

Τα μόνα υλικά που αντέχουν τα lightsabres είναι τα: Mandalorian iron, ένα από τα cortosis (υπάρχουν διάφορα, άλλα απενεργοποιούν τα lightsabres, άλλα αντέχουν περισσότερο από τα υλικά αυτά) και Sith swords (alchemical/sorcery-infused ξίφη που προσδένονται στην Dark Side).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..