Jump to content

Write off #2


Rikochet
 Share

Recommended Posts

«Χωρίς συμμετοχές»

 

Τα δύο αγόρια, ιδρωμένα από το μεσημεριανό ήλιο, κάθονταν ανάσκελα δίπλα από τη μικρή λιμνούλα, χαζεύοντας τα κρυστάλλινα νερά, αφήνοντας τον ατέρμονο κυματισμό τους να τα παρασύρει στην, υπνωτιστική σχεδόν, δίνη τους.

 

Το ένα ήταν ιδιαίτερα όμορφο, με καστανά μαλλιά να πέφτουν στους ώμους του, κατάμαυρα σαν το κάρβουνο μάτια και αχνά ίχνη μουστακιού, μαρτυρώντας ότι τώρα διένυε την εφηβεία του. Φορούσε ένα γαλάζιο λινό πουκάμισο, παντελόνι από μαύρο δέρμα και κοντές μπότες μέχρι τον αστράγαλο. Το άλλο είχε μαύρα κοντοκομμένα μαλλιά, πράσινα μάτια και γαμψή μύτη.Φορούσε και αυτό πουκάμισο, άσπρου χρώματος, και ένα κάπως φαρδύ, υφασμάτινο παντελόνι.

 

Αν τα παρατηρούσε κάποιος, θα έβγαζε το συμπέρασμα ότι τα δύο παιδιά ήταν στην ίδια ηλικία˙ και δεν θα είχε άδικο. Για κάμποση ώρα έμειναν αμίλητα, ωσπου το ένα, αυτό με τα καστανά μαλλιά, σηκώθηκε πάνω, τίναξε τα χώματα από τα ρούχα του, και είπε βαριεστημένα: «Η δέκατη έβδομη καμπάνα χτύπησε, και με θέλει ο γέρος μου.» Ο άλλος, χωρίς να τον κοιτάξει, είπε με το ίδιο ύφος: «Πάλι; Και τι σε θέλει αυτή τη φορά; Να αρμέξετε τα γελάδια του, ή να σε μάθει να οργώνεις το χωράφι;»

 

Χαμογέλασε αχνά, και συνέχισε, παραβλέποντας το ότι ο φίλος του φαινόταν εκνευρισμένος: «Μα την αλήθεια, αναρωτιέμαι γιατι σου απαγόρευσε να έρχεσαι στη Σχολή, αφού ο Διδάσκαλος του είπε ότι τα πηγαίνεις πολύ καλα, και είσαι πολύ έξυπνος για την ηλικία σου. Γαμώτο, Φίερ, δεν μπορώ να τον καταλάβω. Γιατί να κάνει κάτι τέτοιο;»

 

Ο Φίερ ξέσπασε: «Το είπες και μόνος σου, Τέρολ! Επειδή ο μεγαλύτερος αδερφός μου έφυγε και μας εγκατέλειψε, για να εμπλουτίσει τις γνώσεις του σε άλλα μέρη, ο πατέρας μου θεώρησε ότι ο Άρκος τον πρόδωσε! Υποσυνείδητα όμως, κατηγόρησε τη Σχολή, τους Διδασκάλους, που ‘με τα σπουδάγματα τους πήραν το παιδί μακρυά μου!’ Ο αδερφός μου αγαπούσε τη γνώση και τις νέες εμπειρίες, και προς μεγάλη απογοήτευση και δυστυχία του πατέρα μου, και εγώ. Με άφησε να πάω στη Σχολή με την ελπίδα ότι θα την παράταγα και θα γύρναγα κοντά του, να τον βοηθάω, σαν γαμημένο αγροτόπαιδο! Πες μου, Τέρολ, βλέπεις και εσύ αυτό στο πρόσωπο μου; Ένα αγροτόπαιδο; Ο τρελόγερος πάντως αυτό βλέπει! Και θέλει να με κρατήσει για πάντα σπίτι, να με κάνει ένα σωστό αγρότη, ώστε όταν πεθάνει να κληρονομήσω τα χωράφια και τα άχρηστα κωλόζωα του! Στις Επτά Κολάσεις να πάει και αυτός και η κληρονομιά!»

Edited by Ghost
Προστέθηκε το κείμενο «Χωρίς συμμετοχές».
Link to comment
Share on other sites

Και αυτά---

 

«Το είπες και μόνος σου, Τέρολ! Επειδή ο μεγαλύτερος αδερφός μου έφυγε και μας εγκατέλειψε, για να εμπλουτίσει τις γνώσεις του σε άλλα μέρη, ο πατέρας μου θεώρησε ότι ο Άρκος τον πρόδωσε! Υποσυνείδητα όμως, κατηγόρησε τη Σχολή, τους Διδασκάλους, που ‘με τα σπουδάγματα τους πήραν το παιδί μακρυά μου!’ Ο αδερφός μου αγαπούσε τη γνώση και τις νέες εμπειρίες, και προς μεγάλη απογοήτευση και δυστυχία του πατέρα μου, και εγώ. Με άφησε να πάω στη Σχολή με την ελπίδα ότι θα την παράταγα και θα γύρναγα κοντά του, να τον βοηθάω, σαν γαμημένο αγροτόπαιδο! Πες μου, Τέρολ, βλέπεις και εσύ αυτό στο πρόσωπο μου; Ένα αγροτόπαιδο; Ο τρελόγερος πάντως αυτό βλέπει! Και θέλει να με κρατήσει για πάντα σπίτι, να με κάνει ένα σωστό αγρότη, ώστε όταν πεθάνει να κληρονομήσω τα χωράφια και τα άχρηστα κωλόζωα του! Στις Επτά Κολάσεις να πάει και αυτός και η κληρονομιά!»

 

---θα μπορούσες να μας τα δείξεις με καλύτερο τρόπο. Γενικά, είναι καλό να αποφεύγουμε πράγματα που δε θα έλεγε φυσιολογικά κάποιος.

 

 

Btw, ποιοι θα λάβουν μέρος σε αυτό το write-off;

Link to comment
Share on other sites

eimai ego kai o Bardoulas.Basika nomizo oti 8eloume kai oi dyo mia epimikhnsh diorias kana 2 meres, meta to ouranokatebato kai ksafniko intro.An kai prepei na diamartyrh8o gia tin ilarothta tou olou 8ematos, mias kai to intro einai PALI fantasy.

Link to comment
Share on other sites

eimai ego kai o Bardoulas.Basika nomizo oti 8eloume kai oi dyo mia epimikhnsh diorias kana 2 meres, meta to ouranokatebato kai ksafniko intro.An kai prepei na diamartyrh8o gia tin ilarothta tou olou 8ematos, mias kai to intro einai PALI fantasy.

 

Πρώτον: Bardoulas©

Δεύτερον: Όντως να την επιμήκηνουμε τη διορία

Τρίτον: Δεν είναι αυστηρό fantasy. Απλώς έχει λειτουργήσει παράγκα

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Write off #2

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..