Jump to content

24 hour comics day


Nihilio
 Share

Recommended Posts

Το 24 Hour Comics είναι ένας διαγωνισμός δημιουργίας κόμικ που γίνεται για πρώτη φορά στην χώρα μας. Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα στις 7 και 8 Οκτώβρη και θα στεγαστεί στην ΕΠΑΣΚΤ (Ενωσης Πτυχιούχων Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών) που βρίσκεται στην οδό Πανός 19Α και Θόλου στην Πλάκα. Ο διαγωνισμός είναι παγκόσμιος και πραγματοποιείται συγχρόνως σε 63 διαφορετικές τοποθεσίες σε 11 χώρες.

 

24HCD2006logo.gif

 

Το 24 Hour Comics απευθύνεται σε σκιτσογράφους, εικονογράφους, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες καθώς και άλλους εικαστικούς καλλιτέχνες, οι οποίοι θα πρέπει να δημιουργήσουν μια ιστορία κόμικ μέχρι 24 σελίδες μέσα σε 24 συνεχόμενες ώρες.

 

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 13:00 το μεσημέρι του Σαββάτου με τους ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν να προσέρχονται και να συμπληρώνουν τις δηλώσεις συμμετοχής τους. Οι επίσημες 24 ώρες δημιουργίας θα αρχίσουν στις 17:00 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 17:00. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι επισκέπτες θα μπορούν να παρευρίσκονται στον χώρο και να παρακολουθούν τους καλλιτέχνες. (Εκτός των ωρών που δεν λειτουργεί η ΕΠΑΣΚΤ). Παράλληλα με την εκδήλωση θα υπάρχει και έκθεση ζωγραφικής των Νταίζη Περράκη και Βάσω Κάραλη. Η εκδήλωση θα λήξει στις 23:00 της Κυριακής με την ανακοίνωση των έγκυρων (ολοκληρωμένων) συμμετοχών.

Άλλες παράλληλες εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν σύντομα.

Οι νικητές του Ελληνικού διαγωνισμού θα ανακοινωθούν δεκαπέντε μέρες μετά και θα αποφασιστούν από μια τριμελή κριτική επιτροπή που αποτελείται από τους Νικό Κούτση (εικονογράφος, καθηγητής της ΑΚΤΟ), Γαβριήλ Τομπαλίδη (εικονογράφος) και o τρίτος θα ανακοινωθεί.

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο για τον διαγωνισμό και τους κανόνες του μπορείτε να διαβάσετε το 24 Hour Comic Day 2006 Hellas FAQ ή να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του 24 Hour Comics Day http://www.24hourcomics.com/

 

Για να δηλώσετε συμμετοχή online στείλτε email στο info@comicworld.gr με τα στοιχεία σας. (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας) ή επικοινωνήστε μαζί μας στα 210 4957843 και 210 6856070.

Link to comment
Share on other sites

Πρόκειται για καθιερωμένο θεσμό στο εξωτερικό, και είναι πολύ σοβαρή εξέλιξη το ότι είναι υπό την αιγίδα του παγκόσμιου σχετικού "φορέα".

 

Στο εξειδικευμένο forum του ιστοχώρου comicart.gr , στο σχετικό thread, πολλοί γνωστοί Έλληνες δημιουργοί κόμικς έχουν ήδη δηλώσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν.

 

Το Μάη το convention, τώρα αυτό, και αρκετές άλλες εκδηλώσεις κατά τόπους... Δόξα τω Θεώ, κάτι κινείται σχετικά με τα κόμικς σ'αυτή τη χώρα!

 

Ν.

Edited by mistseeker
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..