Jump to content

Πληροφορίες πριν προβώ σε αγορές


Naurgul
 Share

Recommended Posts

Εδώ και κάτι μήνες σκέφτομαι να αγοράσω τα εξής manga μέσω internet στα αγγλικά (δε γνωρίζω ιαπωνικά ντε!):

  • Rurouni Kenshin (vol. 18-28)
     
  • Naruto (vol. 1-όσο πάει)
     
    ...ίσως και κάποια άλλα

Δυστυχώς, η VIZ στο ηλεκτρονικό της κατάστημα έχει από Naruto μόνο μέχρι το 9 και από Kenshin μόνο μέχρι το 24 (παρόλο που κάποτε είχε μέχρι και το 28). Επίσης, έχω ακούσει κάτι πολύ άσχημες φήμες για λογοκρισία και θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς συμβαίνει. Οπότε τους έστειλα e-mail αλλά με γράψανε κανονικά.

 

Μήπως κάποιος από εσάς έχει πληροφορίες σχετικά με τις απορίες μου ή μπορεί να με κατευθύνει σε κάποιο μέρος που μπορώ να μάθω;

 

Επί τη ευκαιρία, εγώ το e-mail το έστειλα στο orders@store.viz.com. Μήπως έπρεπε να το στείλω κάπου αλλού;

Link to comment
Share on other sites

Το Naruto έχει σίγουρα υποστεί λογοκρισία σε κάποια σημεία, αλλά δεν ξέρω περισσότερα. Θα επανέλθω, πάντως.

Link to comment
Share on other sites

Καλά, το amazon δεν το πλησιάζω. Είναι τελείως ανοργάνωτο, πανάκριβο και όλα είναι δεύτερο χέρι.

 

Επίσης, ανακάλυψα ότι τους έστειλα e-mail σε λάθος διεύθυνση. Το λέει εδώ. Θα ξαναστείλω και θα σας ειδοποιήσω αν μάθω κάτι. Αν βρείτε πληροφορίες και εσείς, μη διστάσετε να τις δημοσιεύσετε!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Λοιπόν, στο e-mail δε μου απάντησαν αλλά πλέον στο e-store τους έχουν αλλάξει κάποια πράγματα. Φαίνεται πως κάνουν κάποιου είδους ανανέωση. Κάποια από αυτά που είχα στο νου μου να πάρω δεν τα βρίσκω (κάποια volumes του Naruto, κάποια volumes του Rurouni Kenshin και το manga του Nausicaa) αλλά ελπίζω πως σύντομα θα τα προσθέσουν και αυτά.

 

Τώρα που γυρίζει, ξέρει κανείς τι συνέβη και τι μαγειρεύουν πάλι στο ηλεκτρονικό τους κατάστημα; Μήπως έμαθε κανείς (κυρίως σε εσένα αναφέρομαι RaspK) τι λογοκρισία έχει υποστεί το Naruto; (θα λήξει και η χρεωστική κάρτα πάλι!)

Edited by Guardian of the RuneRing #1
Link to comment
Share on other sites

Επειδή δε θέλω να είναι μεταχειρισμένα; Μάλλον για αυτό. Και δεν τους πολυεμπιστεύομαι εκεί στο e-bay... Το επίσημο κατάστημα είναι η default και δοκιμασμένη λύση... Αν εκεί δεν τα έχουν οργανωμένα όπως θέλω, τι να πάω να κοιτάω αλλού;

Link to comment
Share on other sites

Μα και στο eBay από κατάστημα θα το πάρεις το οποίο έχει μια βιτρίνα εκεί. Γενικότερα στο eBay πολλά πράγματα τα οποία έχουν ζήτηση τα πουλάνε καταστήματα.

Και επειδή δεν είδα καλά πριν και νόμιζα οτι ψάχνεις anime και όχι manga: Naruto vol1 on eBay uk

Πχ εδώ το κατάστημα είναι το Amazing Fantasy που εδρεύει στην Αγγλία και πουλάει mangas, comics, graphic novels και άλλα τέτοια.

Link to comment
Share on other sites

Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι το Naruto, και γενικά όλα τα πράγματα υπό την κυκλοφορία της VIZ έζουν υποστεί λογοκρισία - όχι τόσο όσο τα τηλεοπτικά δρώμενα, βέβαια, όπου ειδικά η περίφημη 4kids ψαλιδίζει με τον κόφτη του σιδηρουργού... Θ' ανοίξω θέμα για τη λογοκρισία σε μερικές μέρες, με ειδική αναφορά στο Video Girl Ai, αλλά και το Ghost in the Shell, που είχαν μερικές πολύ γλαφυρές στιγμές στις αλλαγές που υπέστησαν («Παναΐα μ'· καλιέ, ηδώ φαίνετ' του μερί τση!» «Και τί κλάφτ'ς, ούρι μπάρμπα; Θα ζουγραφίσ' ήν' κιλουτάκ' κη ξεμπήρδηψ'...» [δεν κάνω αρνητική αναφορά στους επαρχιώτες, απλά οι απόψεις των λογοκριτών μερικές φορές είναι... not of this reality]).

 

Κατά τραγελαφική σύμπτωση δεν υπέστη ψαλίδισμα το Nausicaä, αφού οι ωμές σκηνές δίνονται με τέτοιο τρόπο που σοκάρουν αν τις σκεφτείς, όχι με το ίδιο το gore, ενώ και το γυμνό ακολουθεί τα χνάρια του σεμνού γυμνού της Αναγέννησης (ίσως επηρεασμένος από την εν μέρει αρχαιοελληνική κι εν μέρει ιαπωνική ρίζα της έμπνευσής του, όπου το ίδιο το γυμνό είναι απλά μέρος της πραγματικότητας).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..