Jump to content

Αστερίξ


Pixie
 Share

Recommended Posts

Πρόσεξα χθες ότι κυκλοφόρησε καινούριο τεύχος με τον Αστερίξ. Περιέχει 14 μικρές ιστορίες από την

εποχή που ο Ουντερζό ήταν ακόμα μαζί μας.

Το διάβασε κανείς να μας πει αν αξίζει τον κόπο να δώσουμε τα λεφτά μας?

Γιατί όσο κι αν αγαπάω το ξανθό Γαλάτη πολεμιστή, σαν αρπαχτή μου φαίνεται η όλη ιστορία...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως ένιωσα την απόλυτη απογοήτευση όταν ο αγαπημένος χαρακτήρας των παιδικών μου χρόνων ξέπεσε σε τέτοιο χαμηλό επίπεδο γαλλικού σνομπισμού με το προηγούμενο άλμπουμ "Και ο ουρανός έπεσε στα κεφάλια τους". Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να πεισθώ να ξαναγοράσω Αστερίξ.

 

Άντε να δούμε τι θα δούμε και με αυτό το καινούριο.

Edited by Guardian of the RuneRing #1
Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι ότι μάλλον Γκοσινί ήθελε να πει η δεσποινίς γιατί αυτός που πέθανε το '77 και μας έκανε να κοιτάμε ποιανού είναι τα σενάρια σε κάθε έκδοση που αγοράζαμε.

 

Για το καινούργιο τεύχος, λοιπόν: Οι ιστορίες που έχει μέσα είναι παλιές. Οι περισσότερες είναι φτιαγμένες και από τους δυο τους μαζί πράγμα που από μόνο του αποτελεί λόγο για να το διαβάσετε.

 

Πρόκειται ως επί το πλείστον για μικρά δίφυλλα που έχουν εκδοθεί σε διάφορα έντυπα του εξωτερικού, περιέχουν τα γνωστά γκανγκ (που σε πολλές περιπτώσεις έλλειπαν και από τη Λα Τραβιάτα κι όχι μόνο από το Κι ο ουρανός τους έπεσε στο κεφάλι). Κάποιες φορές δεν έχει και τόσο γέλιο, μια νοσταλγία μόνο για τις εποχές που πρώτη φορά συνάντησες στις γραμμές μια κλασική ατάκα των Γαλατών, κάποιες άλλες έχει πολύ όπως είχαν και τα παλιότερα τεύχη.

 

Γενικά, επειδή κι εγώ το φοβήθηκα εξ αρχής, θα έλεγα ότι αξίζει τον κόπο, ακόμα κι αν το μόνο που θα μείνει τελικά είναι οι πραγματικές ιστορίες των εκδόσεων που συνοδεύουν κάθε μία από τις 14 αυτοτελείς ιστορίες.

Link to comment
Share on other sites

Ωχ, πράγματι, ''σκότωσα" λάθος μπαμπά του Αστερίξ!

Σας ορκίζομαι ότι ήταν λάθος απροσεξίας και όχι ευσεβής πόθος που προκάλεσε το "Και ο ουρανός έπεσε στο κεφάλι τους".

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μχμ, φαντάσου, στη Γαλλία και δε το είχα πάρει χαμπάρι ότι βγήκε καινούριο Αστεριξ... Ντροπή μου, και θα έπρεπε κανονικά να σας φέρνω νέα απ το γαλλικό μέτωπο (που πλάκα πλάκα με έχει ξαφνιάσει με την ποιότητα και την ποκιλία του) :thmbup: ! Πάντως το "Και ο ουρανός έπεσε στο κεφάλι τους" νομίζω ότι ήταν μια εντελώς αποτυχημένη προσπάθεια. :angry: Έπεσε αρκετό μάρκετινγκ, ειδικά εδώ πέρα, θυμάμαι έτυχε να έχω επισκεφτεί και το πάρκο του αστεριξ εκείνη την περίοδο που βγήκε... ούτε στα ελληνικά ούτε στα γαλλικά δε διαβάζεται, παραλίγο να το αφήσω στη μέση... από εξωγήινους μέχρι σούπερμαν έβαλαν μέσα... έλεος, τουλάχιστον ας σεβαστούν τη μνήμη του Μέγα Γκοσινύ... :nonono:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

αυτό με τους εξωγήινους ήταν άθλιο :angry: , πιο άθλιο από όσο θα μπορούσε να φοβάται κάποιος :angry: . είναι το μόνο αστερίξ που δεν έχω διαβάσει ολόκληρο. what is the point after all, άμα δεν έχουν αρκετούς ρωμαίους, ε? :thumbdown: :thumbdown:

γενικά πολύ χάλια ιστορία, τέτοιες φτιάχνει και ένα 3χρονο, στο δημιουργικό διάστημα που περνάει κα8ισμένο πάνω από μια πορσελάνινη τρύπα με τα παντελόνια/φούστα του κατεβασμένα... ;) (πορσελάνη δεν είναι?)

τέλος πάντων, το επόμενο, οι σύντομες ιστορίες ήταν αρκετά ευχάριστες από όσο θυμάμαι... είχαν πλάκα που σχολίαζαν τα γράμματα και τις προτάσεις/υποδείξεις των θαυμαστών σε κάποιο σημείο.

:hi: B)

Link to comment
Share on other sites

Κι εμένα, Araquel, αυτό μου άρεσε πιο πολύ, αυτά που είχαν φτιάξει σε σχέση με αυτά που τους είχαν ζητήσει. Κι ο κόκορας, όχι τόσο η ιστορία αλλά επιτέλους αυτός ο κόκορας απέκτησε ο.γ. :)

 

Α, και εκείνη με το ξωτικάκι της άνοιξης, ωραίο ήτανε που βρήκαν έναν "παγωμένο μικρούλη ανθρωπάκο".

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Τίτλοι τέλους για τον Αργύρη Χιόνη, τον σπουδαίο λογοτέχνη που μας άφησε, μεταξύ άλλων, και τις μεταφράσεις του Αστερίξ.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..