month Posted December 10, 2006 Share Posted December 10, 2006 Το τέλος μιας ωραίας ιστορίας. Ευχαριστούμε για το ταξίδι nihilio (μπορώ να σε φωνάζω τιποτένιο; ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted December 11, 2006 Author Share Posted December 11, 2006 (μπορώ να σε φωνάζω τιποτένιο; ) Φυσικά Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lithonis Posted December 11, 2006 Share Posted December 11, 2006 Πολύ καλή ιστορία. Ειδικά το πρώτο και το δεύτερο κεφάλαιο. Έδινε στοιχεία με φειδώ και διατηρούσε την αγωνία σε καλά επίπεδα. Στο τρίτο έκανε μια κοιλιά αλλά το βρίσκω λογικό καθώς είχε πολλούς διαλόγους σε σχέση με το υπόλοιπο κείμενο. Το τέταρτο επανήρθε στα επίπεδα των δυο πρώτων με ωραίες περιγραφές και έξυπνα σχόλια. Μου έμεινε όμως η εξής απορία : Γιατί πέθανε ο φορέας του πνεύματος; Από όσο κατάλαβα το τραύμα δεν πρέπει να ήταν αρκετό για να τον σκοτώσει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted December 11, 2006 Author Share Posted December 11, 2006 Πέθανε από την εξάντληση (να θυμηθώ να το τονίσω στις διορθώσεις), αφού δεν άντεξε την αλλάγή πίσω στην κανονική του μορφή. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tec-goblin Posted December 14, 2006 Share Posted December 14, 2006 (edited) "έβλεπα ένα μόνο ύποπτο ίσως τον αναγνώριζα, αλλά ούτε σε πλήθος δε θα μπορούσα να ‘πιάσω’ μια αντήχηση.»" <νομίζω ότι κάτι είναι λάθος εδώ. Αν ήταν ένας θα τον έπιανε, αν ήταν πλήθος όχι, κατάλαβα, αλλά το "ούτε" με χαλάει "φοβισμένη δεσποινίδα σε απόγνωση" θες επίτηδες να δώσεις υπερβολική έμφαση για να το κάνεις χιουμοριστικό; "Ο Αύγουστος όμως ήταν και πιο ψύχραιμος και πιο γρήγορος. Με τρία μεγάλα βήματα διέσχισε την απόσταση που τον χώριζε από τον άντρα και, πριν αυτός προλάβει να αντιδράσει, τον χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού με τη λαβή του μαχαιριού του, ρίχνοντάς τον αναίσθητο." Ο Αύγουστος, ο οποίος δυσκολευόταν να πιάσει μια γάτα (και είμαστε ακόμα πολύ νωρίς στην ιστορία, δεν έχει γίνει μαμιάς πολεμιστής), την έπεσε σε έναν ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟ που τον κοιτούσε και τον έριξε αναίσθητο με ένα χτύπημα; :S. [Καλά, πες ότι έφερε το initiative και ο άλλος ήταν ακόμα flat-footed (αν και οι λυκάνθρωποι είναι αρκετά ευκίνητοι), πες ότι έχει damage threshold όπως το modern, τα 14-15 damage πώς τα έκανε με το χέρι; Μη μου πεις ότι έχει και 5 level rogue? - για να μη μιλήσω για το damage reduction ] "Με μια απότομη κίνηση το σώμα του Λύκου χτύπησε τον Αύγουστο με τόση δύναμη που το σκοινί έσπασε και ο μάγος πετάχτηκε ένα μέτρο πίσω, πέφτοντας μέσα στο κέντρο του κύκλου χτυπώντας πρώτα με τον ώμο του, που με έναν δυνατό κρακ βγήκε από τη θέση του, και έπειτα κυλώντας και πέφτοντας με την πλάτη του στο κέντρο του κύκλου, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα το πλάσμα βρέθηκε από πάνω του, βυθίζοντας τα νύχια του βαθιά μέσα στη σάρκα του." Δεν μου αρέσει πολύ η γλώσσα εδώ, αν και η μεγάλη περίοδος δουλεύει καλά στο να έχει αγχωτικό ρυθμό. Χμ, ενδιαφέρον, ωραία τεράστια σκηνή μάχης (που αν δεν κάνω λάθος, είναι κάτι που δεν συνηθίζεται στο ΣΦΦ), κατά τ'άλλα κάπως τυπικό. Edited December 14, 2006 by tec-goblin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted December 14, 2006 Author Share Posted December 14, 2006 "έβλεπα ένα μόνο ύποπτο ίσως τον αναγνώριζα, αλλά ούτε σε πλήθος δε θα μπορούσα να ‘πιάσω’ μια αντήχηση.»" <νομίζω ότι κάτι είναι λάθος εδώ. Αν ήταν ένας θα τον έπιανε, αν ήταν πλήθος όχι, κατάλαβα, αλλά το "ούτε" με χαλάειΔε θα μπορούσε να τον ξεχωρίσει μέσα στις αύρες των υπόλοιπων ανθρώπων. Και σίγουρα όχι σε ένα έρημο μέρος από το οποίο έχει περάσει το πλάσμα. "φοβισμένη δεσποινίδα σε απόγνωση" θες επίτηδες να δώσεις υπερβολική έμφαση για να το κάνεις χιουμοριστικό; Ναι "Ο Αύγουστος όμως ήταν και πιο ψύχραιμος και πιο γρήγορος. Με τρία μεγάλα βήματα διέσχισε την απόσταση που τον χώριζε από τον άντρα και, πριν αυτός προλάβει να αντιδράσει, τον χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού με τη λαβή του μαχαιριού του, ρίχνοντάς τον αναίσθητο." Ο Αύγουστος, ο οποίος δυσκολευόταν να πιάσει μια γάτα (και είμαστε ακόμα πολύ νωρίς στην ιστορία, δεν έχει γίνει μαμιάς πολεμιστής), την έπεσε σε έναν ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟ που τον κοιτούσε και τον έριξε αναίσθητο με ένα χτύπημα; :S. [Καλά, πες ότι έφερε το initiative και ο άλλος ήταν ακόμα flat-footed (αν και οι λυκάνθρωποι είναι αρκετά ευκίνητοι), πες ότι έχει damage threshold όπως το modern, τα 14-15 damage πώς τα έκανε με το χέρι; Μη μου πεις ότι έχει και 5 level rogue? bleh.gif - για να μη μιλήσω για το damage reductionΜη σκέφτεσαι με δεδομένα D&D. Είναι ακόμα άνθρωπος και πάνω στην αλλαγή (που είναι αρκετά εξαντλητική) έφαγε ένα δυνατό χτύπημα στη βάση του κρανίου του από κάποιον που ξέρει να πολεμά ικανοποιητικά σε μάχη σώμα με σώμα, ενώ δεν το περίμενε. Σκέψου το με δεδομένα Call of Cthulhu, άνθρωπος έχει γύρω στα 15 hp και μόλις έφαγε ένα critical χτύπημα...Όσο για τη γάτα, πιο δύσκολο είναι να χτυπήσεις στην πλάτη κάποιον που δε σε βλέπει, παρά να πιάσεις ένα μικρό αιλουροειδές που πηδά από στέγη σε στέγη. "Με μια απότομη κίνηση το σώμα του Λύκου χτύπησε τον Αύγουστο με τόση δύναμη που το σκοινί έσπασε και ο μάγος πετάχτηκε ένα μέτρο πίσω, πέφτοντας μέσα στο κέντρο του κύκλου χτυπώντας πρώτα με τον ώμο του, που με έναν δυνατό κρακ βγήκε από τη θέση του, και έπειτα κυλώντας και πέφτοντας με την πλάτη του στο κέντρο του κύκλου, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα το πλάσμα βρέθηκε από πάνω του, βυθίζοντας τα νύχια του βαθιά μέσα στη σάρκα του." Δεν μου αρέσει πολύ η γλώσσα εδώ, αν και η μεγάλη περίοδος δουλεύει καλά στο να έχει αγχωτικό ρυθμό. Θα το τσεκάρω αυτό για τη γλώσσα Χμ, ενδιαφέρον, ωραία τεράστια σκηνή μάχης (που αν δεν κάνω λάθος, είναι κάτι που δεν συνηθίζεται στο ΣΦΦ), κατά τ'άλλα κάπως τυπικό. Ευχαριστώ. Αν και το ζευγάρι "κάτι που δε συνηθίζεται"-'κάπως τυπικό' δημιουργεί ένα ενδιαφέρον παράδοξο, δε το νομίζεις κι εσύ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tec-goblin Posted December 16, 2006 Share Posted December 16, 2006 Μη σκέφτεσαι με δεδομένα D&D. Είναι ακόμα άνθρωπος και πάνω στην αλλαγή (που είναι αρκετά εξαντλητική) έφαγε ένα δυνατό χτύπημα στη βάση του κρανίου του από Απλά δεν είναι ότι δεν το περίμενε, τον είχε δει... Ευχαριστώ. Αν και το ζευγάρι "κάτι που δε συνηθίζεται"-'κάπως τυπικό' δημιουργεί ένα ενδιαφέρον παράδοξο, δε το νομίζεις κι εσύ;) Είναι γενικά τυπικό σαν ιστορία το τέλος, αλλά ειδικά για το ΣΦΦ η έμφαση που δίνεις στην περιγραφή της μάχης δεν είναι τυπική Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darky Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 Πρώτα το ποίημα ολόκληρο για να γουστάρουμε. Λύκε, λύκε, πλάσμα ξένο Και για αίμα διψασμένο Μες στη νύχτα στο σκοτάδι Περιμένεις το ζαρκάδι Λύκε, λύκε με άγρια μάτια Όπως τα περήφανα άτια Τριγυρνάς μες στα σοκάκια Ψάχνοντας μωρά παιδάκια Λύκε λύκε γιος σου είμαι Και στα πόδια εμπρός σου κείμαι Κτήνος στην καρδιά ανθρώπου Φόβητρο αυτού του τόπου Λύκοι λύκοι πνεύματ' άγρια Που ποθούν ανθρώπου σάρκα Ζουν βαθιά μες στην καρδιά μου Και στοιχειώνουν τα όνειρά μου Τολμώ να πω πως ο Αύγουστος είναι πολύ γαμάτος χαρακτήρας. λίγο κονταντιν, λίγο Σερλοκ, λίγο Χουντίνι και βέβαια και όχι μόνο. Με τον Ιούλιο και τη Γιούνα φτιάχνουν πολύ ωραία ομάδα και ένα ενδιαφέρον ερωτικό τρίγωνο. ο κόσμος είναι γαμάτος επίσης. Και όσο για τη συγκεκριμένη ιστορία στέκεται πολύ καλά στα πλαίσια του υπερφυσικού μυστηρίου με μια ανατροπή έτσι γιατί πρέπει να μένει μλκς ο αναγνώστης -όχι να τα περιμένει όλα- και φυσικά ΞΥΛΟ(δλδ δράση) για να ζωηρέψει την υποτονικότητα που χαρακτηρίζει τις ιστορίες μυστηρίου εν γένη. Μ' αρέσει πολύ αυτή η συνταγή. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted June 12, 2007 Author Share Posted June 12, 2007 Σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου. To λίγο Κονσταντίν είναι μια καλή αρχή για να περιγράψεις τον Αύγουστο, για τους άλλους δύο θα κρατήσω τις επιφυλλάξεις μου, αλλά δεν κατάλαβα σε ποια ανατροπή ακριβώς αναφέρεσαι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darky Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 αλλά δεν κατάλαβα σε ποια ανατροπή ακριβώς αναφέρεσαι. ο κυνηγός μαγισσών οκ μπορεί να μην είναι ακριβώς ανατροπή αλλά τα πράματα δεν πάνε όπως το περιμένεις(και είναι και ωραίο που βγαίνει κάπως ο χαρακτήρας εκτός νόμου ή τουλάχιστον έχει να κάνει με μλκς γραφειοκράτες μπάτς). θα μπορούσες να είχες κρατήσει λίγο ακόμα τις υποψίες πάνω στον Ιούλιο, απλά για να πω κάτι ακόμα. βγαίνει καθαρός πολύ εύκολα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dune Posted August 13, 2007 Share Posted August 13, 2007 Τώρα το διάβασα. Καλά η γραφή μου άρεσε όπως πάντα. Όμως οι διάλογοι, αν και ζωηροί και ενδιαφέροντες στο γνωστό σου στύλ, με κούρασαν γιατι ήταν πολλοι σε σχέση με την αφήγηση. Όχι δραματικά πολλοί έτσι; Αλλά υποτιθεται η κριτική αποβλέπει στην τελειότητα οπότε ίσως σου κάνει καλό. Δεν λέω ότι με κουρασαν οι ίδιοι οι διάλογοι, να μήν αλλάξεις τίποτα στους διαλόγους. Όμως όταν υπάρχει δράση ή διάλογος, νομίζω ότι ανάπαυλες βαρεμάρας (ναι, κυριολεκτικά) αγχώνουν ακόμη περισσότερο τον αναγνώστη. Φυσικά δεν λεμε ότι γράφουμε μαλακίες σ'αυτη την ανάπαυλα. Είναι μία ευκαιρία να τονίσουμε το ντεκόρ, μερικές περιγραφές, λίγη τροφή στις άλλες αισθήσεις, ακοή, όσφρηση. Δεν κάνω τον έξυπνο εδώ αφού κι εγώ στα δικά μου γραπτά πολλές φορές τα ξεχνάω αυτά. Όμως όταν επίκειται μία μάχη π.χ. ή μία δραματική τροπή, μία μικρή παράγραφος τέτοια νομίζω ότι φέρνει αγωνία στον αναγνώστη. Αν θές δοκίμασε το σ'αυτό το διήγημα χώνοντας τέτοια τόπους τόπους, όχι πολύ, μία διαφορά 5-10% +- μεταξύ του υφιστάμενου ποσοστού περιγραφής-δράσης. Μου άρεσε η ανατροπή με τον κυνηγο μαγισσών, άν δεν ερχόταν αυτός όλα θα ήταν πολυ ευκολα. Συντακτικά γραμματικά μαλλον πρέπει να τα κρίνει ο Odesseo που είναι φιλόλογος. Το διασκέδασα παρά που τετοιες ιστορίες με τέρατα είναι πάνω κάτω ίδιες. Η ιδέα του πνεύματος που μετοικεί ανα τις γενιές μεταφερόμενο μέσα από τη ματιά κάνει τη διαφορά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts