Jump to content

Θεμα εσωτερικότητας!


Guest silversoldier
 Share

Recommended Posts

Guest silversoldier

Θα κάνω μία κριτική στον εαυτό μου, που μου έχει γίνει απο άλλους κατ' επανάληψη! Εχω την αδυναμία να μην μπορώ να αφήνω το κείμενο και συνεπώς τον αναγνώστη να εμβαθύνει σε ένα κειμενό μου!

 

Και ερωτώ σαν άνθρωπος που θέλει να μάθει! Πως μπορώ να κάνω ένα κείμενο να φαίνεται-να είναι εσωτερικό?

 

Αν είναι δυνατόν να αναφερθεί και κανενα παραδειγμά και ελπίζω να μην είμαι off topic! :rofl2:

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν, αν δεν είναι εσωτερικό, δεν φαίνεται εσωτερικό. Οι άνθρωποι καταλαβαίνουν πότε ένας άλλος άνθρωπος ή ένα κείμενο τους λέει ψέμματα, τουλάχιστον οι περισσότεροι.

Ειλικρίνεια θέλει αυτό που ζητάς, και κυρίως προς τον εαυτό σου. Όταν πάψεις να θέλεις να "φαίνεται/είναι" κάτι, όταν απλά θα είναι αυτό το κάτι, τότε θα φαίνεται κι όλας, και δεν θα θέλει κολαούζο.

 

Τι είναι εσωτερικό; Κάτι που είναι μέσα μας.

 

Ε, γράψε αυτό που είναι μέσα σου, κι αν δεν ξέρεις τι είναι, αν απλά κάνεις υποθέσεις για το τι μπορεί να είναι εκεί, σταμάτα να τις κάνεις - τόλμα να κοιτάξεις και να δεις τι είναι όντως εκεί. Μπορεί και να εκπλαγείς, ποιος ξέρει...

Edited by Nienna
Link to comment
Share on other sites

Guest silversoldier

Ρε Αταλάντη αυτό είναι το θέμα!

 

Ότι τα γράφω απο μέσα μου! Πόσες φορές πρέπει να το πω? Απλα δεν ξέρω πως να το παρουσίασω για να αποκαλύπτεται κιόλας!

 

Αν μπορείς να βοήθησεις σε αυτό θα το εκτιμούσα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορείς. Ή είναι ή δεν είναι εσωτερικό, σου βγαίνει μόνο του. Αν θες σώνει και καλά να δείχνει, βρες είκοσι κείμενα που σου φαίνονται εσωτερικά, μελέτησέ τα, ανακάλυψε ποια πράγματα τα κάνουν να φαίνονται εσωτερικά και χρησιμοποίησέ τα στο δικό σου (βέβαια αν δεν το κάνεις πετυχημένα θα γίνεις ρόμπα, αλλά η τέχνη απαιτεί ρίσκα).

 

Αν θες την κλασική συμβουλή πάντως, γράψε πολύ και άκουσε (όχι όμως υπάκουσε) προσεκτικά τί σου λένε οι άλλοι. Αυτό ισχύει για κάθε συγγραφικό πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Επιδή συνήθως η εσωτερικότητα μπορεί να εκφραστεί μέσω συμβολισμών, οι οποίοι πολλές φορές είναι δύσκλολο να τους "πιάσει" κανείς, για αυτό και σε μερικές περιπτώσεις είναι δύσκολο να δεις "πέρα από το κείμενο", σε αυτό που κρίβεται από πίσω του. Θα πρώτηνα λοιπόν πιο απλές εκφράσεις, να τα κάνεις πιο "λιανά" τα πράγματα, για αρχή, και μετά να τα "δυσκολέψεις".

 

Όταν λέμε εσωτερικότητα, εννοούμε την εσωτερική μας εξέλιξη, αυτογνωσία και συνειδητοποίηση. Εξ'ου και εσωτερισμός, εσωτερική αστρολογία, εσωτερικός χρηστιανισμός και πάει λέγοντας. Αυτό πιστεύω πώς θες να πεις: κείμενα που μιλάνε για το εσωτερικό του ανθρώπου και για τις διεργασίες που λαμβάνουν εκεί χώρα. Εκτός και εάν (απλώς) εννοείς "έντονα συναισθηματικά κείμενα", οπώτε δεν ξέρω τί να σου προτύνω...

 

Αυτάα....

Link to comment
Share on other sites

Στην τελική, το εσωτερικό διακατέχεται και από μία κάποια μυστικότητα: αν ένας άνθρωπος βγάλει κάτι δικό του, πιθανόν να βγάλει και κάτι κρυφό, οπότε πρέπει να είναι έτοιμος κανείς να μην καταλάβει κάτι με τη μία, αλλά να χρειαστεί να το ψάξει (σκέψου την έννοια "esoteric knowledge").

 

Στην τελική, δεν υπάρχει τρόπος να σου δείξει κάποιος πως να το κάνεις, αλλά πρέπει να το αφήσεις να ρεύσει από μέσα σου.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..