Jump to content

Bone


Nihilio
 Share

Recommended Posts

Αγόρασα χθες τον πρώτο (από τους 9) τόμους της σειράς αυτής, που μεταφράστηκε πρόσφατα στα ελληνικά από την Gemma Press, και μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα αρκετά από το αποτέλεσμα.

Ήρωες της σειράς είναι τρία ξαδέρφια που, εξόριστοι από την πόλη τους, καταλήγουν σε μια περίεργη περιοχή που κατοικούν ζώα που μιλάνε, τέρατα και δράκοι. Το αποτέλεσμα φαίνεται να είναι ένα αρκετά αξιόλογο fantasy κόμικ με πολύ έξυπνο χιούμορ και με βάθος στο world building.

Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα και περιμένω τους επόμενους τόμους.

Link to comment
Share on other sites

Μια από τα ίδια. Η σειρά αυτή του Jeff Smith, έχει πάρει 9 βραβεία Eisner, τα αντίστοιχα του Hugo και Nebula για τα κόμικς. Το Bone ήταν το πρώτο μικρής κυκλοφορίας κόμικ που έκανε ένα τεράστιο "μπαμ" όταν εκδώθηκε, σε μια εποχή μάλιστα που πολλές σειρές και εταιρίες κόμικς έκλειναν.

 

Φαινομενικά δείχνει ένα χιουμοριστικό κόμικ, λίγο παραμυθένιο και ίσως και παιδικό, αλλά σιγά-σιγά ξετυλίγεται ένας κόσμος εξαιρετικά όμορφος και βαθύς, σοβαρός και έως σκοτεινός σε κάποια σημεία. Θεωρείται κορυφαίο στο είδος του, και έχει βρει κάμποσους μιμητές ήδη.

Το συνιστώ επίσης ανεπιφύλακτα! Δεν ντρέπομαι να πω πως χτες από την Έκθεση πήρα εκτός του πρώτου τόμου που τον είχα ασπρόμαυρο ήδη στα Αγγλικά, και τα τρία κουκλάκια - που έδιναν δωρεάν - με τα τρία ξαδέλφια, Fone Bone, Phoney Bone, Smiley Bone, που είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές του κόμικ. Κυρίως ο συμπαθέστατος Fone βέβαια.

Εκτός της βασικής σειράς, υπάρχει μια μίνι σειρά τριών τευχών με τις περιπέτειες ενός θείου των ξαδέλφων Bone, μια ακόμα σειρά 4 τευχών με τη ζωή της Γιαγιάς Μπεν με σχέδια του Charles Vess και ένα τουλάχιστον computer game.

 

post-59-1160948154_thumb.jpg post-59-1160948193_thumb.jpg post-59-1160948329_thumb.jpg post-59-1160948372_thumb.jpg

 

Στην έκθεση της Βαβέλ υπήρχαν και πολλές Original art σελίδες από το κόμικ, και ομολογώ πως μου έτρεξαν τα σάλια. :D

Το επίσημο site του Bone είναι εδώ: http://www.boneville.com/

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Αυτό! Αν είναι δυνατόν, ούτε ήξερα πως λέγεται... Είχα δει κάποια σχέδια και εικόνες από εδώ κι από εκεί, αλλά δεν ήξερα ποιό είναι!

 

Θα το τσεκάρω άμεσα! :D

Link to comment
Share on other sites

Μου έκανε εντύπωση επίσης η χαμηλή τιμή του τόμου, ο οποίος έχει 140 σελίδες περίπου - δηλαδή τα πρώτα 6 τεύχη της σειράς - είναι όλος έγχρωμος και πολυτελής σαν έκδοση. Έκανε 10.90 Ευρώ δηλαδή πολύ χαμηλότερα και από αντίστοιχους τόμους άλλων σειρών που βγαίνουν στα Ελληνικά και από την τιμή των original τόμων στα Αγγλικά!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ένα διαφημιστικό φυλλάδιο που δεν έχω ιδέα πώς βρέθηκε στην τσάντα μου, με ενημερώνει ότι στο Pop&Rock Δεκεμβρίου θα υπάρχει ένα cd για το κόμικ. Όπως το θέτει, έιναι ένα "music companion to the graphic novel" και έχει τον πολύ πετυχημένο τίτλο "good to the bone"! :D. (υποθέτω κατα το bad to the bone :p)

Link to comment
Share on other sites

Α, ενδιαφέρουσα πληροφορία αυτή, Αλεξάνδρα. Θα φροντίσω να το πάρω.

Επίσης μπορώ να σου φέρω να διαβάσεις το Bone αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Εσένα και στην Κιάρα θα σας αρέσει σίγουρα! ;)

Link to comment
Share on other sites

Να μπω τρίτος στην ουρά; :blush:

 

Καλά, για να είμαι ειλικρινής, παίζει να το αγοράσω: και μόνο το παιχνίδι είναι αρκετά «πειστικό,» αν με πιάνετε (αν και το gameplay ήταν μέτριο).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

To αγόρασα και το διάβασα! :D. Όντως παρα πολύ καλό, απολαυστικότατο, πάρα πολύ ωραίο σχέδιο, ωραίο χιούμορ! Ειδικά ο δράκος και η γιαγιά είναι απιστευτοι :D. Περιμένω κι εγώ το επόμενο :D.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά, εδώ και 2-3 εβδομάδες το αγόρασα για τον αδερφό μου - ευτυχώς (εν προκειμένω) δεν μπαίνει εδώ μέσα, οπότε δε θα το μάθει. ;)

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ το διάβασα τελικά. Έχει απίθανο χιούμορ το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις παίζει να είναι και για μικρότερους αναγνώστες (όμως εμένα συνήθως αυτό είναι το χιούμορ που μου αρέσει, αυτό που δεν έχει ηλικία) πολύ πολύ όμορφο σχέδιο, κουκλίστικο, έξυπνες ατάκες και όμορφη ροή. Θα πάρω σίγουρα και τα επόμενα, θα τα ήθελα ήδη.

 

Υ.Γ. Διονύση, για άλλη μια φορά έπεσες πολύ πολύ μέσα στις προβλέψεις σου για μένα :)

Edited by Nienor
Link to comment
Share on other sites

Χεχεχεχ. Χαίρομαι γι'αυτό. Πάντως η ιστορία έχει πολύ μέλλον και εξελίσσεται με έναν απίθανο τρόπο. Κανείς σχεδόν από τους χαρακτήρες - εκτός ίσως των ξαδέλφων Bone - δεν είναι αυτό που φαίνεται. Το ίδιο και η ιστορία. ;)

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά το νέο τεύχος του περιοδικού Ποπ και Ροκ δίνει ως δώρο ένα cd που συνοδεύει την ανάγνωση του κόμικ, με τίτλο Good to the Bone. Πρόκειται για ένα αρκετά χαριτωμένο alt/indie rock cd.

Link to comment
Share on other sites

M αρέσει που ενώ το είχα ποστάρει πιο πάνω κατάφερα να το ξεχάσω! :o. Οπότε πάλι καλά που μου το θύμησες! :D. Θα το πάρω πουρνο πουρνό.

Link to comment
Share on other sites

Από την πρώτη στιγμή που διάβασα το κόμικ, ο Φόουν Μπόουν κάτι μού θυμίζε. Δε μπορούσα να βρω ακριβώς τι. Πριν λίγο που το ξαναδιάβασα, έστυψα λιγο το μυαλό μου και τελικά το εντόπισα: μου θυμίζει κάπως το Μίκυ Μάους! Τόσο το σχέδιο, όσο και ο χαρακτήρας. Τι λέτε εσεις;

Επισης, προσέξατε πόσο ανθρωπόμορφος είναι ο δράκος; Τα μπροστινά του πόδια είναι σχεδόν ίδια με χέρια, ενώ το στέρνο του σε πολλά καρέ είναι ολόιδιο με αντρικό μυώδες στήθος - μέχρι το επόμενο καρέ, όπου φαίνεται το υπόλοιπο σώμα με την ουρά :tongue:. Νομίζω ότι είναι επίτηδες - λέτε να υπονοοεί κάτι για την πλοκή;

Edited by trillian
Link to comment
Share on other sites

εγώ το Bone το αγόρασα στο Φεστιβάλ της Βαβέλ. το διάβασα το ίδιο βράδυ και αν και είχα πάρα πολύ καιρό να διάβασω τέτοιου είδους κόμικ(με πιο παιδικό σχέδιο κτλ) το βρήκα εκπληκτικό γιατί ήταν πάρα πολύ αστείο. συμφωνώ με την trillian ότι θυμίζει όχι μόνο ο πρωταγωνιστής αλλά όλο το κόμικ Μίκυ Μάους, που δεν πίστευα ότι θα ξαναδιάβαζα ποτέ. το βρήκα απείρωσ διασκεδαστικό και περιμένω πως και πως για τον επόμενο τόμο.

Link to comment
Share on other sites

Αν μπορεί να μου πάρει κανείς κι εμένα το τεύχος, και να τον πληρώσω μετά, επειδή δεν έχω τώρα, θα τον ευγνωμωνούσα... Η πλάκα είναι ότι είμαι μια φάση σαν την Trillian: πάνε πολλές μέρες τώρα που το έχω δει, και συνεχώς το ξεχνάω!

Edited by RaspK FOG
Link to comment
Share on other sites

Αργότερα δε θυμίζει και τόσο Μίκυ Μάους το Bone, ίσως επειδή γίνεται κάπως πιο ρεαλιστικό φάνταζυ. Πιθανά να θυμίσει σε μερικούς κάποιες από τις πιο "dark" ιστορίες του Don Rosa.

 

Aν θυμάμαι καλά ο Jeff Smith είχε πει πως εμπνεύστηκε την εμφάνιση του Fone Bone από τον Pogo, τον πρωταγωνιστή του εξ ίσου εξαιρετικού και ομώνυμου κόμικ στριπ του Walt Kelly. Σίι μπιλόου! :tongue:

 

post-59-1166011405_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ναι, όντως το θυμίζει... Όσον αφορά το Mickey Mouse, έχω την εντύπωση ότι αναφερόταν στο χαρακτήρα, κι όχι στο comic.

Link to comment
Share on other sites

Χεχε όντως μοιάζουν Διονυση! Πάντως, και στον Μικυ Μάους φέρνει - κάποιες εκφράσεις του προσώπου, σε κάποια καρέ, είναι σχεδόν ίδιες. Και στο χαρακτήρα εδώ που τα λέμε - εξυπνάδα και καλοσύνη μαζί.

Πάντως, έχω να κάνω μια παρατήρηση για την ελληνική έκδοση. Νομίζω θα μπορούσαν να προσέξουν τα κείμενα πολύ περισσότερο. Σε πολλές περιπτώσεις, έχουν κάνει bold λέξεις που δεν έχουν κανένα νόημα να μπολνταριστούν στα ελληνικά και θα έπρεπε να τονίσουν άλλες αντ αυτών. Εϊναι φανερό δηλαδή ότι τόνισαν τις ίδιες λέξεις που είχε και το πρωτότυπο, αλλά πολλές φορές αυτό σου βγάζει λάθος τονισμό στην ανάγνωση...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..