Jump to content

Mostly Harmless


Recommended Posts

Prin liges meres teleiwsa kai to 5o ths seiras hitchhiker's guide to the galaxy.

 

/****SPOILERS****/

 

To biblio mou arese olh th diarkeia pou to diabaza alla sthn teleutaia selida ksenerwsa entelws.

Htan polu kalutero apo to 4o pou eixe ginei ousiastika love story, oi idees pou eixan na kanoun me ta parallhla sumpanta htan eksairetikes, ebgaze gelio apo thn 1h selida alla sto telos emeina.

 

Enw olh h seira twn bibliwn sou bgazei poly gelio kai aisiodoksia, erxetai to telos kai pethainoun oloi telika, i gh katastrefetai , kai kathe allh gh se kathe parallhlo sumpan , dhladh pio apaisiodokso , mizero telos , pragmatika de tha mporouse oute o idios o adams na skeftei

 

Nomizw oti to telos adikei thn apisteuth kata ta alla seira bibliwn kai ton idio ton adams prosopika, o opoios an kai den htan sta kalutera tou (psuxologika ) tote , de xreiazotan na kanei kati tetoio.

Link to comment
Share on other sites

Η άποψή μου για το βιβλίο είναι απλή: αν και είναι ενδιαφέρον σαν ανάγνωσμα, πιστεύω ότι είναι τόσο εκτός διάθεσης στο σύνολό του που το βάζω σαν add-on, όχι σαν καθυστερημένη ολοκλήρωση της σειράς.

Edited by nikosal
Link to comment
Share on other sites

Εγώ απο την άλλη έχω την άποψη ότι το βιβλίο αυτό δεν γράφηκε ποτέ απο τον Adams. Σατανικοί εξωγήινοι κλέψαν την μορφή του και δώσανε το τέλος αυτό! Αλλά και σαν βιβλίο ήταν εκτός. Δηλαδή πήρε την ιδέα με το ταξίδι στο πολυσύμπαν και απλά της έβγαλε τα μάτια έξω χωρίς λόγο.

Edited by nikosal
Link to comment
Share on other sites

Καταρχας, καλωσήρθες dirk :) Θα σε παρακαλούσα μόνο να χρησιμοποιείς ελληνικούς χαρακτήρες, ώστε να είναι ευανάγνωστα αυτα που γράφεις :).

 

Τo mostly harmless η αλήθεια είναι ότι αφήνει μια περίεργη γεύση...όχι μόνο το τέλος, αλλά κυρίως η νοσταλγία του Φορντ για τη Γη, κατι που όχι απλά δεν υπάρχει στα προηγούμενα, αλλά ουτε καν υπονοείται. Ή ο άδοξος θάνατος της Φεντσερτς...Yποθέτω ότι και ο ίδιος ο Ανταμς είχε κουραστεί με την όλη σειρά, γι αυτό και ίσως έδωσε αυτό το τέλος. Πάντως έμένα μου άρεσε σα βιβλιο, αν μη τι άλλο γιατι έχει αυτό το κάτι του Ανταμς (ειδικά αυτο το απιστευτο κομμάτι με το βασιλιά :D).

Link to comment
Share on other sites

Γενικά ο Ανταμς μου αρέσει πολύ.

ΜΠορεί να ισχύουν όλα αυτά για το mostly harmless, αλλά δεν παύει να είναι καλύτερο κατά τη γνώμη μου από το 3 και ειδικά το 4, τα οποία ίσως και να μην έπρεπε να υπάρχουν.

Link to comment
Share on other sites

Εγω πιστευω οτι ειναι ενα πολυ καλυτερο sequel απο το 4 και ισως θα πρεπε να κατεχει τη θεση του... τωρα οσο αφορα την απαισιοδοξια του τελους... well ... η ζωη ειναι σκληρη και αδικη :p και ειληκρινα δε θα ηθελα το hichhiker's guide να εχει χαπι εντ νομιζω οτι ειναι πολυ πιο ταιριαστο το τελος που εδωσε, βεβαια δε μενει τιποτα, αλλα γενικα ποτε δε μου πολυαρεσε η ιδεα του οτι φτιαξαν 2η γη....

 

παντως η σειρα για μενα παραμενει κορυφαια και απιστευτα χιουμοριστηκη με το τελος της να ειναι απλα ειρονικο σε σχεση με τα 4 προηγουμενα βιβλια :p ( ποιος ξερει ισως υπαρξει και 6ο :p )

Link to comment
Share on other sites

Ίσως είμαι ένας από τους λίγους που λάτρεψε το funky-dandy ύφος του 4ου βιβλίου. :tongue: Δεν ξέρω, σ' εμένα πραγματικά άρεσε σαν έργο - απαισιοδοξία βλέπω όση και όπου θέλω, σε όσο μεγάλες ή μικρές δόσεις επιθυμώ.

Link to comment
Share on other sites

Για όνομα ρε παιδιά! Δηλαδή δεν σας άρεσε το 4ο επειδή για μια φορά ο Arthur νικάει!;!;!;! σας θυμίζω ότι στο τέταρτο βιβλίο δεν είναι ο κύριος "έφυγα να γυρίσω τον γαλαξία με τις πυτζάμες μου, γιατί καταστράφηκε ο πλανήτης μου", αλλά ένας έμπειρος Hitchhiker! Οπότε ναι είναι δικαιολογημένη όλη η ιστορία!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

γκουχ, γκουχ... είδα γαλαξία, και είπα να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου.

σχόλια για τους χαρακτήρες δεν θα γράψω (τρίλλιαν, φέντσερτς, κλπ), έχει κάνει άφθονα ο άνταμς, κάποια βρίσκονται στο βιβλίο του geiman, don't panic. αλλά σχετικά με την ιστορία των βιβλίων, το αντίο και ευχαριστώ για τα ψάρια και το μάλλον ακίνδυνος γράφτηκαν ύστερα από πιέσεις των εκδοτών του άνταμς και του κοινού (φυσικά). όχι ότι δεν το ήθελε, αλλά νομίζω ότι τους σκοτώνει έναν έναν (και όσους μείναν στο τέλος) -για να ησυχάσει. παρόλα αυτά, το βιβλίο που έμεινε μισοτελειωμένο (the salmon of doubt), παρόλο που ξεκινάει ως το τρίτο μέρος της σειράς του ολιστικού ντετέκτιβ ντερκ τζέντλυ, ο άνταμς είχε σχολιάσει ότι μάλλον θα γινόταν το έκτο μέρος του γαλαξία.

τώρα, trillian, :) , ο φορντ φυσικά και νιώθει νοσταλγία για τη γη. έπειτα απο 15 χρόνια στη γη, όπως αναφέρει σε τουλάχιστον 2 σημεία στα πρώτα 4 βιβλία, είχε αναπτύξει μια συμπάθεια προς τους ανθρώπους (στο κομμάτι με τη θεωρία του γιατί οι άνθρωποι μιλάν τόσο πολύ).

 

**όποιος νιώθει ανικανοποίητος με το τέλος που έχουν τα βιβλία, μπορεί να κατεβάσει από το λινκ που έβαλε κάποιος στο φόρουμ, τη ραδιοφωνική σειρά, να πάει στο τέταρτο επεισόδιο της πεμπτοτέτοιας(?) (quintessential) φάσης, και να απολαύσει το νέο τέλος, τι γίνεται αφού ανατινάζεται η γη (για μια ακόμη) φορά.

προσωπικέ το βρίσκω από τα πιο συγκινητικά τέλη, όχι αναφορικά με τους χαρακτήρες, αλλά επειδή έχει κομμάτια από την αρχική ραδιοφωνική σειρά (πρωτεύουσα - δευτερεύουσα φάση).

άσχετο, αλλά όποιος την ακούσει τη σειρά, στην τριτοτέτοια (tertiary) φάση, ας προσέξει ποιος παίζει τον agrajag... :bleh:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..