Jump to content

Suspiria anime


Nihilio
 Share

Recommended Posts

Studio GONZO reported that production of an anime remake to Dario Argento's 1977 classic, horror masterpiece, Suspiria, is in development, although no release date for TV broadcast has been announced yet.

 

In addition, director of Solty Rei, Hiraike Yoshimasa, will be directing the anime.

Από το http://www.anime-source.com/banzai/modules...le&sid=1378

 

Αυτό παιδιά θέλω να το δω. Ειδικά το flashback στην τραυματική παιδική ηλικία της Helena Markos (ή όπως την πουν οι γιαπωνέζοι) και το μίσος που γνώρισε αυτή και οι δύο αδερφές της...

Νομίζω ότι είτε θα πρόκειται για το χειρότερο remake κλασικής ταινίας τρόμου των τελευταίων ετών είτε θα βγάλουν κάτι εντελώς διαφορετκό από το αριστούργημα του Dario Argento (τουλάχιστον θα παίζει και κανένα λεσβιακό ανάμεσα στις μαθήτριες και θα το χαρούν όσοι είχαν αυτό το παράπονο από το πρωτότυπο...)

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα το δω μόνο εάν το δεις και μου πεις πως αξίζει τον κόπο :p

 

Βασικά, δεν μπορώ να πιστέψω πως υπάρχει περίπτωση να είναι μια καλή μεταφορά εάν κρατήσουν το σενάριο ως έχει. Μου φαίνεται υπερβολικό ακόμα κι αν φτιάξουν τα πρόσωπα έστω να μοιάζουν, να καταφέρουν να κρατήσουν τις υπέροχες εκφράσεις που χρειάζονται για να συμπληρωθεί το νόημα της ταινίας.

Link to comment
Share on other sites

Και αν καταφέρουν να δημιουργήσουν την παραμυθένια υποβλητική ατμόσφαιρα, το ευρηματικό gore, τη δουλειά στην κάμερα, τη μουσική, τα σκηνικά...

Αν πάνε να κάνουν κάτι ανάλογο θα βγει τρελή μάπα, αν το κάνουν απλά μια fantasy/horror σειρά με μάγισσες και χορεύτριες ίσως το σώσουν, αρκεί να μην είναι εύκολο να γίνουν συγκρίσεις με την ταινία.

Link to comment
Share on other sites

Κύριε Νιχίλιο να κράξω;

ε...ε...να κράξω;

σας παρακαλώ δεν θα κράξω τόσο χυδαία....

μπορώ να κράξω;

απλά θα πετάξω μερικά γ**********α για τους Ιάπωνες που πιάνουν στα χέρια τους το καλύτερο Ιταλικό, όχι μάλλον Ευρωπαικό θρίλλερ όλων των εποχών και ετοιμάζουν ένα ακόμα άθλιο άνιμε που είμαι σίγουρος οτι θα έχει λεσβιακά στοιχεια...

plz...λίγα μπινελικούλια μονάχα;;

έ;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

φανταστικέ...Νιχίλιο;

Link to comment
Share on other sites

D'Ailleurs, όχι, κάνε το με πιο elegant τρόπο. Αν είχα χρόνο θα ξανάβλεπα άλλη μια φορά την ταινία και θα έγραφα ολόκληρες σκηνές από το anime.

 

ΥΓ: Τελικά ο Παπακαλιάτης που λέγαμε πράγματι κλέβει από την ταινία αυτή. Πέτυχα σκηνή την προηγούμενη δευτέρα που έπαιζε κομμάτι από το soundtrack της σε αντίστοιχη σκηνή (κοπέλα να τρέχει στο δάσος - μόνο πως σε μια λιγότερο ευρηματική προσέγγιση από ότι στην ταινιά).

Link to comment
Share on other sites

Θα παρακαλούσα να μην προτρέχουμε άπαντες - άλλωστε, η μεταφορά εξυπηρετεί πάντα αυτόν και μόνο το σκοπό, όπως μου έμαθαν, άλλωστε, και αν το ξεχνάμε στην περίπτωση των anime, τότε είμαστε απλώς προκατηλειμένοι.

Link to comment
Share on other sites

Ποιον σκοπό Παναγιώτη γιατί δεν το πιάνω ακριβώς? Το να βγάλουν κάνα φράγκο κι άλλοι από ένα δημιούργημα που κατά περίεργο τρόπο έπιασε σε έναν χώρο που δεν ήταν φτιαγμένο για αυτόν?

 

Η Σουσπίρια είναι ένα πανέμορφο παραμύθι για μεγάλους, ποιος είναι ο λόγος που τώρα θα το κάνουν ένα manga παραμύθι για μεγάλους αν όχι τα λεφτά? Υπάρχει και άλλος? Αν το μετέτρεπαν σε κινούμενα σχέδια για παιδιά (αλλάζοντας φυσικά κατά πολύ το σενάριο) θα το καταλάβαινα και θα του εύρησκα κι άλλους λόγους, όμως έτσι, όχι, δεν πιστεύω πως υπάρχουν άλλοι.

Link to comment
Share on other sites

Rasp, να υποθέσω ότι έχεις δει την ταινία. Αν όχι δεν μπορείς να καταλάβεις για το πόσο ιδιαίτερη είναι και πόσο έχει επιρεάσει τον κινηματογράφο τρόμου (και όχι μόνο).

Kαι πόσο μάλλον επιρεασμένο από μια ταινία που ήταν η αρχή μιας άτυπης τριλογίας και το τρίτο μέρος της βγαίνει του χρόνου, και που μάλιστα είχε κάνει τρελή επιτυχία στην Ιαπωνία ;).

Τουλάχιστον το κάνει το studio Gonzo που έχει βγάλει μερικές καταπληκτικές δουλειές (πχ Basilisk), ενώ και το προηγούμενο έργο του σκηνοθέτη διαβάζω ότι ήταν καλό. Πάντως αμφιβάλω ότι οι οπαδοί της ταινίας θα ικανοποιηθούμε από το αποτέλεσμα

Link to comment
Share on other sites

Κιάρα, καταλαβαίνω ότι μπορεί να έχεις αρνητική προδιάθεση από το υπόβαθρο της όλης κατάστασης, αλλά να ξεκαθαρίσω κάτι, επειδή φαίνεται πως δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό: είναι σύνηθες στην Ιαπωνία να παράγει κανείς έργο, από μεταφορά έως και διασκευή, πάνω στο έργο κάποιου άλλου, ή ακόμα και στο ίδιο του το έργο. Η εντιμότερη μορφή φιλοφρόνησης είναι η μίμηση, έτσι δε λέγεται;

 

Για όσους δεν το έχουν δει ποτέ, anime studio (όπως τα περίφημα Studio Ghibli) έχουν μεταφέρει πολλά έργα από άλλες μορφές (κυρίως χαρτί, βέβαια) στη μεγάλη οθόνη (Whispers of the Heart και το "sequel" του, The Cat Returns, καθώς και τα Howl's Moving Castle, κ.ά.). Στην τελική, κι εδώ είναι που θέλω να σταθώ, θεωρώ αδικία να μιλάμε για κακή ποιότητα πρωτού καν έχουμε σχετικό δείγμα της όποιας δουλειάς - αγοράσαμε το γουρούνι στο σακί.

 

Και, στην τελική, πολύ θα ήθελα να δω μία κινηματογραφική παραγωγή που να μην αποσκοπεί κατά το 25% τουλάχιστον σε οικονομικά οφέλη, πέραν του πειραματικού και άλλου "non-mainstream" κινηματογράφου...

 

Υ.Γ.: η παραπάνω φράση μου ήταν κυριολεκτική - η μεταφορά, αν θέλουμε να δείξουμε καλή πίστη, εξυπηρετεί καθαρά και μόνο τη μεταφορά του έργου.

Edited by RaspK FOG
Link to comment
Share on other sites

Ρε Rasputin, δέν καταλαβαίνεις οτι όπως το 85% των re-make αυτό που βγαίνει είναι μια πολύ-πολύ-πολύ κακή έκδοση του πρώτου που συνήθως η μόνη ομοιότητα είναι μερικές σκηνές και ο τίτλος. Και το "γ*** το κέρατο μου" είναι οτι γίνεται καθαρά για εμπορίκους σκοπούς ώστε η παραγώμενη αιδία να έχει ένα επιπρόσθετο πλεονέκτημα στο μάρκετινγ απο την επιτυχία του αρχικού έργου. Πόσα re-makes ήταν αρκετά καλά για να στέκονται μόνα τους σαν ταινίες;

Και σκέψου την anime εκδόχη ενός έργου όπως το Susperia. Λεσβιακά, κοριτσίστικες αιδιούλες και αισθητική ανωμαλίας...

Link to comment
Share on other sites

Θα επιμείνω στ' ότι αυτό που προβάλεται αυτήν τη στιγμή δεν είναι παρά μια προκατειλημένη άποψη. Δεν απαντάτε στα όσα λέω με σοβαρότητα, βρε παιδιά...

 

Ειδικά τα τελευταία σου λόγια, D'Ailleurs, δείχνουν απλή άγνοια για την ποικιλία που έχει να επιδείξει ο χώρος - λεσβιακά, κοριτσίστικες αηδιούλες και αισθητική ανωμαλίας, όλα αυτά από τα Studio Gonzo;! Μάλλον απατάσαι οικτρά.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..