Jump to content

Dawn


Nihilio
 Share

Recommended Posts

Σε μιαμεταποκαλυπτική Νέα Υόρκη ένας νεαρός πολεμιστής ψάχνει το ρόλο του στη ζωή με τη βοήθεια της αινιγματικής θεάς Dawn.

Μια αλληγορική ιστορία από τον J.Linsner με θέμα την αναζήτηση του εαυτού, με έναν ήρωα ανάμεσα στον παράδεισο, την κόλαση και όχι μόνο. Μόλις τελείωσα το Graphic Novel (στην ελληνική μετάφραση από τις εκδόσεις Jemma Press) και μπορώ να το προτείνω ως ένα από τα καλά fantasy comics για όσους ενδιαφέρονται για κάτι παρόμοιο.

Link to comment
Share on other sites

Η σειρά της "Dawn" είναι ίσως απο τα καλύτερα κόμικς που έχω διαβάσει. Επειδή έτυχε να διαβάσω και την Αγγλική και την Ελληνική έκδοση, μπορώ να πώ ότι και η δεύτερη δεν χάνει καθόλου στην μετάφραση και έχει γίνει πολύ καλή δουλειά!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Όντως η μετάφραση είναι πάρα πολύ καλή. Η κοπελιά είναι απίστευτη, καλοσχεδιασμένη και φυσικά υπέροχη (εξάλλου είναι η ηρωίδα ή η συμπρωταγωνίστρια -όπως θέλετε- και δε μπορούσε να μην είναι). Η ιστορία είναι αρκετά καλή, ελαφρώς ελλειπτική, δηλαδή της φαίνεται πως ήταν να συνεχιστεί, κάτι που δεν έγινε τελικά από όσο κατάλαβα.

Το γενικότερο κλίμα που έχει είναι βίαιο άνω του μέτριου χωρίς όμως να προωθεί ακριβώς τη βία, πράγμα που συνήθως συμβαίνει με αυτές τις ιστορίες, και το θεωρώ το καλύτερο στοιχείο του. Αυτό και μερικά καρεδάκια, ειδικά το ολοσέλιδο της αρχής με τον ... χμμμ... δε σας λέω με ποιον, όπως το είδα κι εγώ αρχικά πριν το διαβάσω με μια πολύ ιδιαίτερη μορφή μιας κοπέλας στην αγκαλιά ενός ... ας τον πούμε death night. Υπέροχο σχέδιο ειλικρινά, όπως και σε αρκετά άλλα σημεία του.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που έχει είναι το ότι ο πολεμιστής που είναι ουσιαστικά ο ήρωας της ιστορίας, από μόνος του είναι "λίγος" στην πλοκή κι ενώ ούτε η dawn τελικά την προχωράει ουσιαστικά (της δίνει μερικές μικρές χαριτωμένες σφαλιαρίτσες μόνο :p), όταν έφτασα στο τέλος είχα την εντύπωση πως δεν είχαν αποφασίσει άλλοι για αυτούς, αλλά οι ίδιοι.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..