Jump to content

Bleach


Nihilio
 Share

Recommended Posts

Μετά από λαϊκή απαίτηση και ένα θέμα για το πολύ δημοφιλές αυτό anime. Ένας μαθητής του σχολείου, o Ichigo, που έχει το ταλέντο να βλέπει φαντάσματα ξαφνικά παίρνει της δυνάμεις της Rukia, μιας shinigami (ψυχοπόμπος της Ιαπωνικής παράδοσης) και αναλαμβάνει να κυνηγήσει χαμένες ψυχές.

Link to comment
Share on other sites

Περιττό να εκφράσω την λατρεία μου για τα shinigami παντώς είδους και ήθους και μορφής στα anime γενικότερα... και πόσο ενθουσιάστηκα βλέποντας το anime.... είμαι στο 15 και βλέπω μανιδωδώς, έχω καιρό ακόμα μπροστά μου το ξέρω... αλλά ακόμα καλύτερα, δε θέλω να τελειώσει :p Αν και ακούω ότι πραγματικά καλό γίνεται μετα το 50ό επεισόδιο... οπότε (ευχάριστη) αναμονή μέχρι τότε ;)

Link to comment
Share on other sites

Rhapsody, από το 18ο μπαίνει στην κυρίως πλοκή, στο 30ο ξεκινάει το κλασικό ατέλειωτο βρωμόξυλο των Shonen, στο 55 αρχίζουν τα fillers. Προσωπικά η σειρά μου άρεσε μέχρι το επεισόδιο 30-κάτι, μετά βαρέθηκα τη ζωή μου. Αλλά επιμένω να λέω ότι τα action shonen δεν είναι του στυλ μου.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ το βαρέθηκα και με χάλασε αφάνταστα μετά το 20ο επεισόδιο που αρχίζει η "κανονική πλοκή" και αυτό γιατί με κούραζαν οι ασάφειες και τα κενά στον σενάριο και στον κόσμο ενώ στα πρώτα είχε αυτό το horror feeling.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι τόσο καλό. Εννοώ πόσοι κεντρικοί χαρακτήρες πεθαίνουν σε 30 επεισόδεια; Ειδικά στο manga ορισμένες μάχες είναι πολύ ψέμμα. Αν δεν υπήρχε η Yoruichi και ο σάπιος έμπορας με την πράσινη ρόμπα , ο Zaraki, ο Ishida και κανα δυο άλλοι θα έλεγα ότι και το cast είναι πολύ αδύναμο.

Link to comment
Share on other sites

Μα πως είναι δυνατόν να βαριέστε το Bleach απ'το 20 επεισόδιο και μετά;; :o

Όταν τότε αρχίζει να έχει πραγματικά ενδιαφέρον;

 

 

Δηλαδή δεν νοιώσατε οργή για την εξευτελιστική ήττα του Ichigo στο 17ο επεισόδιο, ή ενθουσιασμό κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του, ή αγωνία για τη μορφή του ban'kai του, ή τέλος ένα περίεργο γουργούρισμα στο στομάχι (όχι λόγω της πρωινής φασολάδας) όταν τελευταία στιγμή σώζει και φυγαδεύει την Rukia με αυτόν τον τόσο cool τρόπο;

 

Όσο για τους χαρακτήρες πιστεύω ότι η Inoue και o Sado σίγουρα έπρεπε να έχουν πολύ μεγαλύτερο βάθος, άλλα οι υπόλοιποι; Δεδομένου επίσης ότι το Bleach έχει τόσο πολλούς χαρακτήρες (πράγμα που σημαίνει ότι για να ασχοληθούν με τον καθένα ξεχωριστά θα χρειάζονταν αμέτρητα fillers :tongue:)εγώ πιστεύω ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά ώστε ο καθένας να έχει μια πολύ ξεχωριστή προσωπικότητα. Αναφέρω για παραδειγμα όλους τους captains kai vice-captains...

Αυτό με τους κεντρικούς χαρακτήρες που λες Blackcloak δεν το κατάλαβα.

Link to comment
Share on other sites

Αν θέλετε, μπορώ να καθίσω και να αναλύσω μέχρι αηδίας γιατί δε μου αρέσει... :)

Link to comment
Share on other sites

Εννοώ, με το συμπάθειο, ότι όταν οι κεντρικοί χαρακτήρες κάνουν χοντρές ανοησίες, θα περίμενες να πληρώνουν χοντρά γι αυτές (π.χ. ακρωτηριασμός, θάνατοι κτλ.). Όμως εδώ, επειδή είναι shonen, όχι δε μας παίρνει να δείξουμε κάτι τέτοιο. Γι αυτό πάντα υπάρχει ο απομηχανής θεός που δεν αφήνει να πεθάνει ΚΑΝΕΙΣ.

 

Από τον εκνευριστικό καραφλό lieutenant του Zaraki όταν πολεμά τον ichigo, μέχρι τον ίδιο τον ichigo μετά τη μάχη με το Zaraki ή ακόμα και με τον Byakuya στο τέλος της σεζόν του hollow hunting με τη Rukia. Για να μην αναφερθώ στην επιβίωση του Ishida μετά τη μάχη με τον Shinigami Captain (που γίνεται με γελοίο τρόπο αφού η τύπισσα ήταν πειθήνιο όργανό-ρομπότ του εν λόγω captain).

 

Τελικά είναι δύσκολο ή αδύνατο να νοιώσεις κάτι για τους χαρακτήρες, αφού με την παιδικότητα και την αντιρρεαλιστικότητα των κινδύνων που αντιμετωπίζουν, ξέρεις ότι "θα τη βγάλουν καθαρή", κάτι που δε συμβαίνει στα σοβαρά manga/anime δράσης όπως berserk ή αν θές και κάτι πιο ιαπωνικό basilisk. To ψωμί του Bleach είναι κυρίως στο wow, δηλ. τη θεαματικότητα των μαχών του, η οποία αργά(στη δική μου περίπτωση) ή γρήγορα καταντά παρωχημένη...

 

 

Guardian, θέλουμε θέλουμε... :thmbup:

Edited by The Blackcloak
Link to comment
Share on other sites

Δεν συγκρίνονται τα Bersek και Basilisk γιατί είναι animes των 25 και 24 επεισοδίων αντίστοιχα. Σίγουρα είναι πιο ρεαλιστικά και σοβαρά αλλά άμα έπρεπε σε κάθε μάχη του Bleach να σκοτωνόταν κάποιος τότε θα είχε ψοφήσει όλο το cast προ πολλού.

Εξάλλου δεν νομίζω ότι το Bleach θέλει να είναι ρεαλιστικό και σοβαρό.

Link to comment
Share on other sites

Γι αυτό πιστεύω πως καλό θα ήταν να τελείωνε το αργότερο στο τέλος του soul society arc. Επίσης θεωρώ ότι μέχρι τότε τουλάχιστον chad, innoue και ishida θα μπορούσαν να έχουν δεί τα ραδίκια ανάποδα (όπως και ορισμένοι shinigami). Επειδή ακριβώς δε θέλει να είναι ρεαλιστικό και σοβαρό, αλλά ούτε είναι ιδιαίτερα πνευματώδες, τελικά είναι προτιμότερο για εμένα να δώ άλλα anime που είναι κάτι απ' τα 3(η και τα 3).

Edited by The Blackcloak
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Γεια σας μετα απο αρκετο καιρο απουσιας .

Το Bleach το παρακολουθω ενταντικα [111 εοεισοδια , 2 OVA ] και δηλωνω πιστος φαν . Δεν πρεπει να το συκγρινετε με σειρες που εχουν λιγα επεισοδια οπως το Elfen Lied και το Ηelsing π.χ.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, μιας που αναβίωσε το θέμα, να σας πω ότι μέσα στα χριστούγεννα έπεισα τον αδερφό μου και τον έβαλα να γράψει εκείνη την ανάλυση με τους λόγους για τους οποίους το Bleach δεν είναι καλό. Το έκανε μάλιστα και με όχι ιδιαίτερα σοβαρό στυλ γραφής, οπότε έχει και κάποια πλάκα. Ελπίζω να το postάρει σύντομα.

Link to comment
Share on other sites

Είναι σημαντική, αλήθεια, η κατανόηση ενός φαινομένου: από τη στιγμή που ένα έργο μεταφέρεται από το χαρτί στην οθόνη, υποχρεωτικά θ' αλλάξει.

 

Π.χ. τα OVA του Hellsing που άρχισαν να κυκλοφορούν τώρα είναι πολύ κοντά στο πνεύμα του manga, αλλά όχι απόλυτα - κι αυτό δεν είναι κακό, είναι απλά λίγο διαφορετικό: αν το μέσο είναι άλλο, θα είναι και το αποτέλεσμα, στην τελική.

 

Σημείωση, τα περισσότερα manga είναι μεγάλα - μην κοιτάτε το Koi Kaze με τα 35 τευχάκια (5 μικρά volumes), γενικά έχουν πολύ περισσότερα!

Link to comment
Share on other sites

Χμμ, φτάνοντας στο επεισόδιο 60κάτι, μπορώ να πω ότι ο ενθουσιασμός μου έχει μετριαστεί σημαντικά. Σίγουρα με κούρασαν οι άπειρες πανομοιότυπες μάχες όπου ο Ichigo βγαίνει σχεδόν ατσαλάκωτος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Βέβαια δε θα το παρατήσω, μάλλον θα τα δω και τα υπόλοιπα. Απλώς νομίζω ότι όλα τα πράγματα πρέπει να ξέρουν πότε να τελειώσουν και πότε καταντούν κουραστικά. Πάντως ακόμα έχει πολλά στοιχεία που μου αρέσουν, κυρίως γιατί είναι τόσο μα τόοοσο κλισεδιάρικο :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Να το κειμενάκι που εξηγεί γιατί το Bleach θεωρείται μπλιάχ από εμένα και τον αδερφό μου. Θα μπορούσα να γράψω και άλλα, είχα σκεφτεί κιόλας κάτι διορθώσεις και προσθήκες (που πλέον έχω ξεχάσει) αλλά επειδή είμαι βαρεμένος πιστεύω πως δεν θα το αλλάξω για πολύ καιρό. Αν κάποια στιγμή μου έρθει η θεία φώτιση και ξεβαρεθώ μπορεί να επανέλθω. Προσοχή ακολουθεί heavy spoiler γαι τα πρώτα δυο arc. Αν τα διαβάσετε και μάθετε τα απίθανα και συγκλονιστικά γεγονότα don't come crying to me...

 

 

 

 

 

1. Υπάρχουν λάθη συνέπειας και συνέχειας. Δηλαδή συμβαίνουν πράγματα τα οποία δημιουργούν ερωτήματα που δεν απαντώνται ποτέ και λογικές τρύπες. Για παράδειγμα, πηγαίνουν στο Soul Society. Το μέρος αυτό είναι κάτι σαν παράδεισος, ένα μέρος που πάνε οι ψυχές των ανθρώπων όταν πεθαίνουν. Εκεί πάνε οι ήρωες της σειράς για να πολεμήσουν Τί έχουν να φοβηθούν; Πεθαίνουν οι ψυχές; Πολύ σύντομα συναντάνε ένα παιδάκι που είχαν δει σαν ψυχή στον πραγματικό κόσμο. Αυτό τους γνωρίζει ένα παιδάκι που πέθανε στον νιοστό πόλεμο και τους λέει πως δεν αλλάζεις η γερνάς στο S.S.. Επίσης τους λέει πως είναι αδύνατο οποιοσδήποτε να βρει έναν συγγενή του απ' τον κόσμο των θνητών. Λίγα επεισόδια αργότερα μαθαίνουμε την τραγική ιστορία της Rukia και του Renji. Τους δείχνει στο SS νεότερους. Τους δείχνει να ζουν στη φτώχεια και να κλέβουν για να φάνε. Δηλαδή υπάρχουν λεφτά στον κόσμο των ψυχών; Τί τα χρειάζονται; Έπειτα κάποιοι φίλοι τους πεθαίνουν. Οι ψυχές των νεκρών πεθαίνουν; Από τις κακουχίες ή από τα γερατειά; Αρκετά επεισόδια αργότερα μαθαίνουμε πως ο θετός αδερφός της Rukia την βρήκε στο SS. Όλα αυτά μας οδηγούν και έχουν ως συνέπεια το

 

2. Πριν κάποιο καιρό συζητούσαμε στο forum για το αν πρέπει ο κόσμος σ’ ένα βιβλίο να είναι προσεχτικά φτιαγμένος και ακριβής. Εδώ έγκειται το δεύτερο σφάλμα. Ο δημιουργός δεν έχει σιγουρέψει τι γίνεται στον κόσμο, πως δουλεύει το καθετί και ποιοι είναι οι ρόλοι του καθενός με αποτέλεσμα κάθε φορά να αλλάζει όπως τον συμφέρει. Για παράδειγμα στην αρχή μαθαίνουμε πως οι Death Gods σκοτώνουν τα hallows, λίγο αργότερα μαθαίνουμε πως τα hallows είναι ψυχές και οι DG τα ξανακάνουν ψυχές σώζοντάς τα. Τέλος κάποιες στιγμές τα hallows αλληλεπιδρούν με τον κόσμο των θνητών ενώ κάποιες άλλες όχι. Τα δύο παραπάνω οδηγούν στα

 

3. Το δράμα των χαρακτήρων είναι εντελώς ψεύτικο και σε εκνευρίζει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι γνωρίζεις πως υπάρχει μόνο και μόνο για να υπάρχει δράμα στο anime. Αυτό συμβαίνει και παρατηρείται από τα προηγούμενα. Αν υπήρχε συνέπεια και ακρίβεια στον κόσμο τότε οι δραματικές σκηνές θα έμοιαζαν δυνατές, όταν όμως απ’ τη μια το παιδάκι δεν γερνάει και αιώνια ψάχνει τους δικούς του (δράμα No1) και απ’ την άλλη η Rukia και ο Renji γερνάνε και χάνουν τους δικούς τους (δράμα Νο2) τότε έχουμε δυο αντιφατικά δράματα. Κάποιο μπήκε μόνο και μόνο για να υπάρχει δράμα.

 

4. Ασυνέχεια στην πλοκή. Αυτό δεν συγχωρείται με τίποτα. Δηλαδή το βλέπεις και νιώθεις πως μια μέρα ο δημιουργός κατάλαβε πως έχει κάνει μαλακίες και αποφασίζει να τα μπαλώσει κάπως και εκεί που φαίνεται οι αποφάσεις να παίρνονται απ’ τον γεράκο και τους captains (οι οποίοι είναι πολύ αφελείς και ανόητοι αφού δεν παρατηρούν όλα τα παράξενα που συμβαίνουν και δεν δέχονται εισβολείς και διάφορα τέτοια) και αφού ο δημιουργός καταλαβαίνει πως θέλει οι captains τελικά να είναι έξυπνοι και να συμμαχήσουν με τον ichigo και υποχείρια του κακού (χωρίς δυνατότητα επιλογής δηλαδή) ξαφνικά στο επεισόδιο πενήντα-κάτι εμφανίζει ένα συμβούλιο για το οποίο δεν έχει ακούσει ποτέ κανείς, δεν έχει αναφερθεί ποτέ που σίγουρα αποτελείται από κάτι ηλίθιους γιατί ένας-δυο άντρες κατάφεραν να τους σφάξουν όλους και μας λέει πως αυτοί αποφασίζουν.

 

 

 

Για να μη ρωτάτε DG=Death God, SS=Soul Society... :juggle:

 

Υ.Γ.: Και για να μην με παρεξηγήσετε πάλι, δεν ισχυρίζομαι πως σε κάθε σκηνή του έργου συμβαίνουν τα παραπάνω, απλώς συμβαίνουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό για να είναι παρατηρήσιμα και τα παραδείγματα υπάρχουν για να μην είναι ανούσιες οι θέσεις μου. Δεν ισχυρίζομαι πως το bleach δεν έχει καλές στιγμές, ή όποιος το βλέπει είναι ρηχός και ανόητος απλώς αυτά αρκούν για μένα ώστε να το θεωρώ σαν άσχημο.

 

Υ.Γ.2: Τα edit έγιναν για τα υστερόγραφα

Edited by Guardian of the RuneRing #2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..