Jump to content

Books of magic


trillian
 Share

Recommended Posts

Και να ένα θέμα που δεν το έχουμε συζητήσει επαρκώς :p. Books of magic, λοιπον, Timothy Hunter. Απ όσο μου είπαν - διορθώστε με αν κάνω λαθος - η αρχική ιδέα ήταν του Gaiman, ο οποίος έγραψε 4 τεύχη. Μετά συνεχίστηκε από άλλους και έφτασε τα...χμμ κάπου 50? Εσείς θα μου πείτε :). Και μετά ακολούθησαν και άλλοι τίτλοι, με πιο πρόσφατη τη σειρά Books of magick.

Διάβασα πρόσφατα γύρω στα 20 τεύχη. Δεν έχω ιδέα όμως αν ήταν τα 20 πρώτα ή αν έλειπαν κάποια ενδιαμεσα. Μπορώ να πω ότι δεν το περίμενα ακριβώς έτσι. Δεν ξέρω τι περίμενα, αλλά ο Tim δεν ήταν αυτό :p. Θυμήθηκα που σχολιάζατε κάπου πόσες ομοιότητες έχει ο Χάρυ Πότερ με τον Τιμ. Μπορώ να πω οτι προτιμώ τον Τιμ :o. Είναι πολύ πιο ειλικρινής νομίζω ως προς τον μπερδεμένο ψυχισμό του. Και η μαγεία του μου αρέσει περισσότερο - είναι απο τα καλύτερα παραδείγματα του "η μαγεία είναι μέσα σου" που έχω δει :D.

Γενικά, περιμενα ότι ο Τιμ θα ήταν ένας πιτσιρικάς που καλείται σε κάθε τεύχος να πολεμήσει ενα σουπερ κακό τύπο. Καμία σχέση. Πολεμάει όντως, και είναι κακοι, αλλά...έχει μια πολύ πιο ψυχολογική πλευρά η προσέγγιση απ ό,τι περίμενα, γεγονός που με ξάφνιασε και με ενθουσίασε.

Οπότε θέλω απο σας καταρχάς οδηγίες προς ναυτιλομένους. Πόσα τεύχη είναι, απο ποιους συγγραφεις, τι σειρές, κτλ κτλ. Και μη μου πειτε ψάξτο στο ιντερνετ. Γι αυτό είμαστε εδω :p.

Και γενικά συζητήστε. Timothy Hunter ή Χάρυ Πότερ; Έκλεψε τελικά η Ρόουλινγκ; Θα γίνει ο Τιμ ο μελλοντικός εαυτός του ή όχι; (όχι, αυτό μην το απαντήσετε. Κάντε πάσα τα τεύχη καλύτερα ;) ).

Και κυρίως....ρε παιδιά. Πείτε μου γιατί πάω να σκάσω. Που αλλού εμφανίζεται ο Barbatos?????Γιατί μου είναι τόσο γνώριμος;;;;

....

Ελπίζω να εμφανίζεται όντως κάπου αλλού και όχι να με εχει επισκεφτεί στον ύπνο μου :p :P.

Link to comment
Share on other sites

:D at long last!!!! είναι από τις σειρές που ακόμα με στοιχειώνουν, καθώς ακόμα προσπαθώ να βρώ όλα τα τεύχη, και επιπλέον, ήταν η πρώτη που ξεκίνησα να διαβάζω επισήμως (για graphic novel μιλάμε, ε?)

 

τα πρώτα 4 τα είχε γράψει ο gaiman, the books of magic. αυτόνομα, αυατοτελή, τελεία. ήταν ψιλοπερίεργα (απορεί κανείς?) και είχαν τον τίμοθυ που τον εισάγουν στον κόσμο της μαγείας οι john constantine, phantom stranger, doctor occult, mister e (με εξαίρεση τον πρώτο, τους άλλους δεν τους ξέρω, αλλά από όσο καταλαβαίνω, έχουν μια α ιστορία στα κόμικς)

 

στη συνέχεια βγήκε η σειρά the books of magic, η οποία είναι και πιο ευρέως γνωστή. κάποια τεύχη της, τα πρώτα 13 αν δεν κάνω λάθος, είχαν κυκλοφορήσει από τισ εκδόσεις modern times στα ελληνικά υπό τον τίτλο "ο μάγος", αλλά φυσικά, όπως τόσα άλλα ωραία κόμικς, σταμάτησαν.

είναι στο σύνολο 75 τεύχη, τα πρώτα 50 (γραμμένα από τον john ney rieber)έχουν κυκλοφορήσει σε άλμπουμ, 7 τον αρι8μό, και βρίσκονται πολύ εύκολα σε οποιοδήποτε κομιξάδικο. τα υπόλοιπα 25 (γραμμένα από τον peter gross) δεν έχουν κυκλοφορήσει σε άλμπουμ, και οι πιστοί που θέλουν να μάθουν τι σκατά έγινε στη συνέχεια, την παλεύουμε από το ebay και από σπόιλερς στο ίντερνετ... τι να κάνει κανείς?...

ως σύνολο, ασχολείται με την ιστορία του τίμοθυ, όσο είναι ακόμα παιδί, βασίζεται στην εισαγωγή του γκάιμαν (τα 4 τεύχη), και μέχρι το 50, έχει εισάγει και το λόρδο τιμ, τα έχει μπλέξει λιγάκι, και δεν έχω ιδέα τι άλλο, δεν έχω καταφέρει ακόμα να βρω τα άλλα 25 τεύχη (αν και θεωρητικά, περιμένω 9 από αυτά να μου έρθουν την άλλη βδομάδα... ;) )

 

μετά έχουμε το the names of magic, που είναι 5 τεύχη, σειρά από μόνη της, που πρέπει να έχει κυκλοφορήσει και σε άλμπουμ αν δεν κάνω λάθος, και το hunter: the age of magic, που είναι 25 τεύχη και ασχολείται με τον τίμοθυ μετά την αποφοίτησή του. δεν τα έχω διαβάσει, δεν ξέρω. :rolleyes:

 

ok, B) μετά βγήκαν τα books of magick, πριν 3 χρόνια περίπου, γραμμένα από τον si spencer που συμβουλευόταν και τον gaiman. ήταν 15 τεύχη, τα οποία μπορούν να διαβαστούν και χωρίς γνώση όλων των προηγουμένων. είναι ξεχωριστή σειρά, (πολύ ωραία, imho :thmbup: ) διαδραματίζεται όταν ο τίμοθυ είναι πλέον άντρας (νέος, όχι όπως στο books of magic, lord timothy), και επειδή είναι μικρότερη σειρά, πιο εύκολα κατανοητή. τα πρώτα τεύχη έχουν κυκλοφορήσει σε ενιαίο αλμπουμ. το κύριο μέρος ασχολείται με έναν πόλεμο (δε λέμε παραπάνω), εξ'ου και ο τίτλος books of magick: life during wartime (αυτός, και για να μην μπερδεύονται οι σειρές, καθώς έχει λίγο παραπάνω βία και δεν είναι ακριβώς bed time stories για μικρά παιδιά η τελευταία)

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Books_of_Magic

http://en.wikipedia.org/wiki/Books_of_Magi..._During_Wartime

και ό,τι άλλο βγάλει το google ;)

 

 

αναφορικά με τον barbatos, η wikipedia έχει την εξής καταχώρηση

"In demonology, Barbatos is an Earl and Duke of Hell, ruling thirty legions of demons and has four kings as his companions to command his legions. He gives the understanding of the voices of the animals, says past and future, conciliates friends and rulers, and he can lead men to hidden treasures that have been hid by the enchantment of magicians.

His name seems to derive from Latin 'barbatus', bearded, old man, philosopher."

αλλά όχι, αυτό είναι μόνο για το όνομα, και δεν αρκεί. η μαλακία είναι ότι επειδή υπάρχει όντως στη 8ρησκευτική μυθολογία, από όσο κατάλαβα, στο ίντερνετ βρίσκεις χιλιάδες αποτελέσματα -43.900 για την ακρίβεια. οπότε, όποιος ξέρει κάτι, ας το μοιραστεί...

 

ps: άμα σε είχε επισκεφτεί κάτι στον ύπνο σου, μάλλον κανένα incubus θα ήταν, παρά ο barbatos :bleh: :bleh:

Edited by araquel
Link to comment
Share on other sites

Απ'ότι έχω ακούσει με το Lord Timothy, μάλλον θα το κόψω απο το contunuity. Για όνομα δηλαδή, αυτά που έχω ακούσει κάνουν την κανονική σειρά, ακόμα και τα κακά σημεία της να μοιάζει το αριστούργημα των αιώνων. Τεσπα... Σαν σειρά είναι άψογη!όσα έχω διαβάσει μου δίνουν την άποψη ότι η σειρά είχε αρχή μέση τέλος και γενικό προγραμματισμό. Συν η ελευθερία του ότι είναι vertigo... προτείνετε αεπιφύλακτα.

Link to comment
Share on other sites

To life during warfare και τα 4 πρώτα τα έχω διαβάσει. Γενικά το ldw ήταν αρκετά καλή σειρά, αν και προς το τέλος κάπου έχανε νομίζω.

Link to comment
Share on other sites

δεν ξέρω, εμένα μου άρεσε πάρα πολύ, από αρχή έως τέλος.

 

είχε πολύ ωραίο σκίτσο, η υπόθεση ολοένα και γινόταν πιο βαθιά, και περιέργως όχι δαιδαλώδης. ήταν πιο ώριμο από την αρχική σειρά, με περισσότερη συνοχή. και είχε ένα περίεργο τέλος, που προσωπικά μου άρεσε. δεν ήταν το κλασικό happy end, ούτε το αντίθετο, που πλέον είναι και αυτό κλασικό. είχε ένα ήπιο τέλος, άμα αυτή είναι μια σωστή περιγραφή. :thmbup: βέβαια, το να διαβάζω κόμικς του τίμοθυ, τόσα χρόνια μετά το πρώτο δικό του που διάβασα, και να είναι σε αυτό πλέον άντρας, και να υπάρχει μια πολύ καλή αρχή και συνέχεια, όλα αυτά τέλος πάντων με καθιστούν highly θετικά προκατειλλημένο. απλώς λάτρεψα το bom: life during wartime.

 

παρεπιπτόντως, τα 8 τεύχη που περίμενα, τελικά ήρ8αν σήμερα. αυτές οι συναλλαγές μέσω ίντερνετ απλώς με σκλαβώνουν... :D :D

Link to comment
Share on other sites

Κανείς για τον barbatos ε? :(. Η εικόνα που μου έρχεται φερνει κατι σε καμεό εμφάνιση...σκεφτείτε λιγο!

Nihilio...θα μπορούσες μήπως να μου...εχμμ...δανείσεις τα τεύχη που έχεις; :). Μπορώ να πω ότι η μικρή γεύση που πήρα με πόρωσε :D.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

έχοντας μόλις διαβάσει το 75ο τεύχος (τελευταίο της επίσημης σειράς), μπορώ να πω ότι το περίμενα ελαφρώς διαφορετικό... αλλά δεν έχει κατακάτσει ακόμα... περιμένω και απόψεις από άλλους... trillian?

 

α, και ένα ψιλό-σπόιλερ...

 

στο τελευταίο τεύχος, τελευταίες σκηνές, ο τίμοθυ φεύγει για το hogwarts!!! ναι, φεύγει από την πλατφόρμα 9 3/4!!! αποτίεται φόρος τιμής στο χάρυ πότερ? εν έτει 2000, ήταν ήδη γνωστός. αν και στα χάρυ πότερ δεν έχει εμφανιστεί ακόμα, περιμένω στο τελευταίο βιβλίο να κάνει μια cameo εμφάνιση και ο τίμοθυ...

 

Link to comment
Share on other sites

Για να απαντησω στο spoiler σου,

δε νομιζω σε καμμια περιπτωση να ειναι καποιου ειδους "συνεργασια"/"συνεργια"/"συμφωνια" αυτο μεταξυ των δημιουργων του BOM και της Rowling. Ειναι απλα ενα wink-reference απο τη μερια των BOM creators, επειδη εκτος των αλλων ξερουν για τις συζητησεις που γινονται μεταξυ των fans για το αν η Rowling "εκλεψε" απο κει, για τα αναγνωρισιμα κοινα αρχετυπα των 2 ηρωων, για ενα ποσοστο κοινου fanbase κλπ. Πραγμα που φυσικα δε σημαινει σε καμμια περιπτωση οτι βαζουμε τον Timothy και το Harry στο ιδιο συμπαν η τιποτα τετοιο, η οτι εκατσαν στο ιδιο τραπεζι με τον εκδοτη της JKR πριν βαλουν αυτο το panel η τιποτα ;)

Ετσι κι αλλιως δε νομιζω στο Deathly Hallows να εχει καμμια θεση ο Tim, κυριως επειδη το ενα προιον ασχολειται με πολυ ευρυτερο κοινο απ το αλλο και δεν εχουν θεση αντιστοιχα popular culture references στις σελιδες του - ειδικα οταν μιλαμε για πολυ λιγοτερο "popular" culture.

Με λιγα λογια δηλαδη, οι BOM guys εχουν απειρως περισσοτερα να κερδισουν απο το να κανουν μια αναφορα απ' ο,τι η JKR, που αν μη τι αλλο μονο να χασει θα ειχε απο κατι τετοιο, εφοσον το μεγαλυτερο ποσοστο του κοινου της οχι μονο χεστηκε για τον Tim Hunter, αλλα δεν ξερει και δε θελει καν να ξερει ποιος ειναι αυτος ο τυπακος που μοιαζει με το Harry.

 

 

Απο κει και περα, γενικοτερα επειδη δεν ετυχε να απαντησω εδω παραδοξως ως τωρα, προκειται και σε μενα για μια απο τις πρωτες Vertigo σειρες που διαβασα, και με εμπασε στο πιο "ενηλικο" comic/graphic novel, σε μια εποχη που θεωρουσα ενηλικο, σοβαρο και "ψαγμενο" comic το Spawn :p

Βοηθαει φυσικα το γεγονος οτι στα πρωτα τευχη του Spawn που διαβαζα τοτε εγραφε ο Gaiman, πραγμα που ανακαλυψα αργοτερα ;)

 

Ειχα χαρει λοιπον πολυ οταν αρχισε το Life During Wartime, και ειναι οντως αρκετα διαφορετικο απο την παλια σειρα, θεωρω, αλλα με τροπο που βρηκα ενδιαφεροντα. Ετσι κι αλλιως, οποτε εμφανιζεται καποιος απ το BOM Universe σε αλλους τιτλους της Vertigo, ειτε στα πεταχτα ειτε εις βαθος, "χρωματιζεται" παντα με την narrative "παλετα" του περιβαλλοντος του - τι ειδους ιστορια ειναι, τι writer το γραφει, σε τι κοινο απευθυνεται κλπ - αλλα αυτο δεν αποτελει κατ εμε value judgement για την ποιοτητα της καθε ιστοριας απο μονο του (ποτε δεν πιστεψα οτι "σαν το πρωτοτυπο" = "καλο", if anything με τραβαει η - καλη - ποικιλια).

Εχοντας πει αυτο, πιο πολυ απ' ολα το Books of Magick μου ειχε αρεσει. Απλα χρειαζομαι καθε τοσο τη δοση μου απο παλιες αγαπες - ειδικα τωρα που ο Hellblazer πχ δεν ειναι πλεον αυτο που ηταν (και σιγουρα οχι αυτο που ειναι οταν εμφανιζεται στο BOM, αλλα τουλαχιστον εκει διαφερει με καλο τροπο ;))

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Timothy Hunter ή Χάρυ Πότερ; Έκλεψε τελικά η Ρόουλινγκ;

 

 

 

Ετυχε να διαβασω μια συνεντευξη του Gaiman που τον ρωτησαν αυτο ακριβως. Αυτο που ειπε ήταν οτι η Ροουλινγκς δεν τον αντεγραψε ή το αναποδο. Απλα εκλεψαν και οι δυο ιδέες απο τους ιδιους δημιουργους. Ειχε αναφερει και ονοματα θυμαμαι αλλα παει πολυς καιρος. Θα ψαξω ομως για την συνεντευξη μηπως και την βρω τελικα... ειχε πλακα.
Link to comment
Share on other sites

Είναι ορθή παρατήρηση - τα μοτίβα που υπάρχουν και στα δύο έργα είναι, ούτως ή άλλως, πολύ παλιά.

 

Διόπτρες: κακή όραση, συνήθως συνδεόμενη με χαρακτήρα που πέρασε δύσκολη παιδική ηλικία με κακή αποδοχή από τον κοινωνικό περίγυρο.

Μαγικές δυνάμεις με κάποια βάση στην καταγωγή: από τη μυστικιστική πνοή της μαγείας στη βαρύτητα της καταγωγής, ουδέν σχόλιον.

Μαύρα μαλλιά: χαρακτήρας βαρύθυμος, ενίοτε εγωπαθής, και κατά κανόνα σκοτεινός, αλλά γοητευτικός.

Προέφηβος: ανώριμη σεξουαλικότητα, ευερέθιστος, προκλητικότητα, ανάπτυξη.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..