Jump to content

Η συγγραφή ως πεπρωμένο...


synodoiporos
 Share

Recommended Posts

Ως καινούριο μέλος σε αυτό το συμπαθέστατο forum, θα ήθελα να χαιρετήσω και να συγχαρώ τους δημιουργούς του, όλους τους ενεργούς συμμετέχοντες, καθώς και όσους το παρακολουθούν σιωπηλά αλλά με ενδιαφέρον. Είναι υπέροχο να υπάρχει ένας δικτυακός τόπος αφιερωμένος στην λογοτεχνία με τόσους πολλούς και καλούς συμμετέχοντες !

 

Απ’ όσα λίγα έχω προφτάσει μέχρι στιγμής να δω, έχω αντιληφθεί πως πρόκειται για ένα forum για όσους αγαπούν ειλικρινά και με αφοσίωση την λογοτεχνία αλλά και την συγγραφή, για τους ταξιδευτές και τους ονειροπόλους, για όσους έλκονται από την μαγευτική διαδικασία της συγγραφικής κατασκευής, για εκείνους που επιμένουν να βλέπουν τον κόσμο με άλλα μάτια, διαφορετικά από την δεδομένη καθεστηκυία τάξη. Κι όλα αυτά με χαροποιούν και με ενθουσιάζουν ιδιαίτερα πρέπει να ομολογήσω !

 

Η δική μου ενασχόληση με την ανάγνωση και την συγγραφική άρχισε πολύ νωρίς στην ζωή μου, ήταν μία πρώιμη επιλογή. Νομίζω πως αισθάνθηκα μια ιδιαίτερη κλίση προς αυτό που… δεν ξέρω πως ακριβώς να το ονομάσω (τί είναι ; ) και περιδιάβηκα βαθιές και ενδιαφέρουσες πνευματικές διαδρομές που με οδήγησαν σε γοητευτικά μονοπάτια άλλοτε ανάγνωσης και άλλοτε συγγραφής. Αυτά δεν τα λέω τόσο για να μιλήσω για τον εαυτό μου (ή μήπως για αυτό το λέω ; ), νομίζω πως εκφράζω όλους μας κατά κάποιο τρόπο…

 

Αλλά μετά από όλες τις μαγευτικές αναγνώσεις και τα δικά μας κείμενα, αποτυπώσεις της ψυχικής μας διαδρομής, μέσα από όλα αυτά, αγαπητοί φίλοι (επιτρέψτε μου τον χαρακτηρισμό..), τί μένει ; Τί απομένει μετά από την μεγάλη μας αυτή περιπέτεια ; Τον μοναχικό παράδρομο που ξεστρατίζει από την πολύβουη λεωφόρο πως γίνεται να τον βαδίσει κανείς με ασφάλεια ; Τί κάνει ένας συγγραφέας όταν είναι ταυτόχρονα και άνθρωπος ; Τί κάνει ένας άνθρωπος όταν είναι ταυτόχρονα και συγγραφέας ;

 

Αυτά τα ερωτήματα δεν ξέρω αν τα βρίσκεται σημαντικά ή ικανά να απασχολήσουν την σκέψη μας.. Δεν ξέρω αν τα έχετε ήδη απαντήσει ή μήπως τα θέτετε και εσείς στους εαυτούς σας εξίσου ; Όσα γράφω αυτήν την στιγμή δεν τα έχω προετοιμάσει, αλλά μιλώ αυθόρμητα και ελεύθερα, όπως νιώθω, χωρίς την ενοχλητική παρέμβαση της αυτοκριτικής και θα εκτιμούσα κάθε δική σας σκέψη.

 

Πριν λίγο καιρό μάζεψα μερικά δικά μου κείμενα σε ένα blog, το οποίο διαμόρφωσα σαν ένα είδος προσωπικής ιστοσελίδας, στην διεύθυνση www.argastaras.blogspot.com. Εκεί θα βρείτε ένα δικό μου δείγμα γραφής, θα πάρετε μια γεύση για αυτά που έχω γράψει κατά καιρούς.. Θα με ενδιέφερε πάρα πολύ η γνώμη σας αφού διαβάσετε τα κείμενα αυτά. Πώς σας φάνηκαν ; Ποια είναι η άποψή σας για το θέμα, την δομή, τον τρόπο γραφής ; Οτιδήποτε θα θέλατε να σχολιάσετε θα είχε ενδιαφέρον…

 

Η δική μου συμμετοχή στο διαδίκτυο έχει αποτυπωθεί κυρίως στο forum του www.antidogma.gr, όπου συμμετέχω κι εκεί ως synodoiporos. Ορισμένες πολύ καλές ιδέες πάνω στην συγγραφική μπορείτε να βρείτε εκεί στο topic «ΣΥΝ-ΓΡΑΦΕΑΣ. Σκέψεις για την συγγραφική» (http://www.antidogma.gr/vb/showthread.php?t=2667).

 

Αυτά προς το παρόν… Και πάλι συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας… και περιμένω τα σχόλιά σας… Νομίζω πως θα είχαμε αρκετά να συζητήσουμε…

 

Εις το επανιδείν. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Συνοδοιπόρε, καλωσήρθες στην παρέα μας. Θα χαιρόμασταν πολύ αν έβαζες κάποιες από τις ιστορίες σου στις βιβλιοθήκες του forum μας, όπως και να ακούσουμε τις απόψεις σου στις διάφορες συζητήσεις που είναι ενεργές (και όχι μόνο) στα διάφορα υποφόρα.

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες και από μένα! Διάβασα στο μπογκ σου το "Το ανθρωπάκι και ο κύκλος." και το βρίκα πραγματικά υπέροχο!

 

Ο άνθρωπος είναι συγγραφέας/καλλητέχνης ταυτόχρονα. Ίσως να ξεφεύγει από "τα γνωστά", ίσως να χαράζει δικιά του πορεία μέσα από τα "συνηθισμένα", αλλά δεν παύει ποτέ να είναι μέρος του συνόλου. Απλά, η αντίληψή του έχει διευρηνθεί πλέον και έχει "καλύτερα εργαλεία" (πολύ πεζό ακούγεται αυτό) για την ζωή του, έχει ίσως το "κάτι παραπάνω". Αυτό όμως ποτέ δεν πρέπει να του σταθεί εμπόδιο στο να "μετέχει στα κοινά". Γιατί τότε θα υπάρχει πρόβλημα για τον ίδιο. Αυτά και άλλα πολλά... :)

 

Καλώς ήρθες και πάλι λοιπόν! :)

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες κι από μένα, Συνοδοιπόρε - θα χαρούμε να δούμε έργα και στις βιβλιοθήκες. :)

Link to comment
Share on other sites

Ατύχησες λίγο σε μένα. Δεν διαβάζω Blogs, συγκεκριμένα τα απεχθάνομαι. Θα μπορούσες να βάλεις την δουλειά σου και εδώ; Υπόσχομαι να μην βγάλω πολύ το φτυάρι!

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για την συμμετοχή σας, παιδιά.

 

Deodonus, χαίρομαι που σου άρεσε η ιστορία με το ανθρωπάκι και τον κύκλο.

 

Χμ, month, ρίξε μια ματιά στο blog, μπορεί να το βρεις διαφορετικό. Θα με ενδιέφερε να ακούσω και την όποια αρνητική κριτική. Δεν φοβάμαι το φτυάρι :D

 

Όσο για το άλλο που λέτε, έχω ήδη βάλει κάποιες από τις ιστορίες μου στην βιβλιοθήκη του forum και περιμένω κι εκεί τα σχόλιά σας..

 

Θα περιμένω να απαντήσουν κι άλλοι... Ελάτε μην ντρέπεστε.. ;)

 

Σας ευχαριστώ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..