Jump to content

The melancholy death of oyster boy


araquel
 Share

Recommended Posts

ο μελαγχολικός θάνατος του στρειδάκη...

του τιμ μπάρτον, περιέχει 23 ποιήματα-ιστορίες και ζωγραφιές του ιδίου. πλάσματα από ένα τελείως μπαρτον-ειανό κόσμο, η ατμόσφαιρα αυτού του βιβλίου αποθεώνεται με την ιστορία του στρειδάκη και το ιδιαίτερο τέλος που έχει η συλλογή αυτή.

 

είχε βγει το 2.000 από εκδόσεις οξύ hardback, και οι μετέπειτα εκδόσεις paperback. πλέον, το βιβλίο και οι ιστορίες μέσα του έχουν εμπνεύσει (πέρα από τα κλισέ μπλουζάκια και κουκλάκια) ιστορίες, κινούμενα σχέδια κλπ σκόρπια στο ίντερνετ.

 

nails_1.gifRobot_Boy_1.jpg

προσωπική άποψη; από τα πιο όμορφα βιβλία που έχω.

Link to comment
Share on other sites

Από τα πιο όμορφα βιβλία που έχω και γω...

Ανεπιφύλακτα σηκώστε το όπου το βρείτε...

Link to comment
Share on other sites

Το έχω δει, το έχω ξεφυλλίσει κι ήμουνα άφραγκη :(

Μετά το ξέχασα βασικά, αλλά πράγματι ήταν πανέμορφο και το σκίτσο του και κάποια από αυτά που πρόλαβα να διαβάσω ξεφυλλίζοντας. Με τον Τιμ Μπάρτον γενικά έχω ένα κατιτίς με τις δουλειές του, τον εμπιστεύομαι κατά κάποιο τρόπο κι αν έχω μια λίστα με ... ταινίες για παράδειγμα, θα αφήσω τη δικιά του να τη δω τελευταία για να έχω εξασφαλίσει έναν ωραίο επίλογο :)

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι πολύ όμορφο, το έχω στα αγγλικά σε μία κομψή hardback έκδοση, και το διάβασα μονομιάς και μετά το ξαναδιάβασα. Πρέπει να ομολογήσω ότι το πήρα ακριβώς επειδή είναι του Tim Burton και με ελάχιστες εξαιρέσεις λατρεύω τις ταινίες και την "ματιά" του Tim Burton.

Link to comment
Share on other sites

Το εχω δεί πολλές φορές αλλά ποτέ μα ποτέ δεν το αγόρασα λόγο τιμής vs μεγέθους/περιεχομένου. Πάντα έβρισκα καλύτερο τρόπο να ξοδέψω τα λεφτά μου στο εκάστοτε μαγαζί, αν και πραγματικά φαίνεται ωραίο.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία σύμπτωση γιατί τελικά αυτό το βιβλίο έκανα δώρο αντί για τον Gaiman (η κοπελιά είναι μεγάλη fan του Tim Burton). Το είχα δει κι εγώ στα ελληνικά βιβλιοπωλεία πριν από κάποια χρόνια αλλά δεν το πήρα γιατί μου φάνηκε ακριβό για το μέγεθός του και μετά το ξέχασα. Καλύτερα μάλλον αφού τώρα μπορώ να το πάρω στα αγγλικά που θα είναι πιο απολαυστικό σαφώς...

Link to comment
Share on other sites

εγώ πάλι, κατέβαινα τη ναυαρίνου για να πάω για καφέ με κάτι παιδιά (άνοιξη 2.000). το είδα σε ένα βιβλιοπωλείο πάνω στη ναυαρίνου και δεν το έψαξα πολύ. τιμ μπάρτον γαρ. το πήρα (πρώτη έκδοση, σκληρό εξώφυλλο), τον καφέ μου τον κέρασαν αν θυμάμαι καλά, γιατί τα λεφτά μου φύγανε... :whistling:

 

και εννοείται πρώτα το διάβασα (δεν είναι δα μεγάλο), και μετά σήκωσα το κεφάλι μου. (μου πήρε ακόμα κανά δεκάλεπτο για να σταματήσω να παραληρώ...)

 

[όταν ήμουν ισπανία και το πέτυχα κατά τύχη, το αγόρασα και στα ισπανικά, οπου στο τέλος του βιβλίου έχει τις ιστορίες-ποιήματα και στα αγγλικά. αυτές είναι εκδόσεις! :thmbup: ]

Edited by araquel
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι δεν το έχω αγοράσει ακόμα :( Το έχω διαβάσει όμως και είναι ειλικρινά καταπληκτικό - Νορθ! Χάνεις παιδί μου! Ειλικρινά, εσύ ειδικά χάνεις!

Είναι...πολύ περίεργο βιβλίο. Σου αφήνει πολύ περίεργη αίσθηση στο στόμα το άτιμο! Πανέμορφο, πραγματικά...ίσως το πιο ομορφο βιβλίο που δεν έχω ;) και πρέπει να το διορθώσω κάποια στιγμή...

Link to comment
Share on other sites

Yup. Ομορφο βιβλιαρακι ακομα και για οσους δεν ειναι fan του Burton οπως εγω :) Το μονο που με ειχε ενοχλησει στην Ελληνικη εκδοση απο Οξυ, ηταν η δηλωση στο τελος του βιβλιου πως η συγκεκριμενη εκδοση εχει τυπωθει χωρις να αγοραστουν τα δικαιωματα (!) γιατι λεει "δε μπορεσαν να βρουν τον κατοχο τους" (!!!). Οπως και να εχει, προτιμιστε το στα αγγλικα και ριξτε και μια ματια στα animation με καποιους απο τους χαρακτηρες, εδω http://www.atomfilms.com/films/tim_burtons_stainboy.jsp

Link to comment
Share on other sites

Το εχω και εγω απο Οξυ και η δηλωση στο τελος ειναι οντως πολυ γελοία!!!. Αν ειναι δυνατον! Αφου το ιδιο βιβλιο κυκλοφορεί και στα αγγλικά πως ειναι δυνατόν να μην βρίσκουν τον κάτοχο? Οσο για τις ιστοριούλες ειναι απλά καταπληκτικές...Το μουμιάκι ειδικά...

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to The melancholy death of oyster boy

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..