Carolus Rex Posted December 4, 2012 Share Posted December 4, 2012 (edited) Άρα στο AGOT είναι 4 που σου αρέσουν και η Leslie που έχει όμορφο προσωπάκι αλλά δεν έχει δείξει τίποτα (λογικό να μην κυκλοφορεί γυμνόστηθη εκεί στα υπερβόρεια). Ε, δεν είναι και λίγες λοιπόν αφού 4 ανέφερες απο Borgias. Αν και σε κάποιες περιπτώσεις απογοήτευσε η HBO, ειδικά στην Γκρεητζόαινα ίσως (όπως λες κι εσύ) και στο γκομενάκι του Τύριον. Αλλά μολονότι όντως δεν είναι καμιά γκομενάρα η Kelili (που θα έπρεπε με βάση τις περιγραφές στο βιβλίο), ε μια όμορφη γυναίκα με θητεία σε πορνό δεν θα έπρεπε να χαλάει κανέναν straight. Δεν γίνεται να γκρινιάζεις που η άλλη δεν δείχνει τίποτα και να σε χαλάει αυτή. Το Borgias υπερέχει στο συνολικό επίπεδο. Δηλαδή κοπέλες που εμφανίζονται και για μισό επεισόδιο εμένα μου αρέσουν. Καλά, η Asha (ή Yara, σύμφωνα με την σειρά) δεν είναι καν κοντά στην περιγραφή του βιβλίου, όπου είναι μια όμορφη, σέξυ μελαχρινή με λίγο μεγάλη μύτη. Η Kelil φίλε μου, πορνό μπορεί να έχει κάνει αλλά ντάξει ίσως το βάψιμο, ίσως το στύλ, δεν μου βγάζει κάτι.Στους υπόλοιπους ρόλους δεν μπορούσαν να βάλουν πιο σέξι γκόμενες, είναι μεταφορά βιβλίου βλέπεις. Δεν έχει νοήμα να βάλεις ένα καυτό μωρό να παίζει την Κέιτλιν από τη στιγμή που είναι μάνα κοτζάμ παλίκαρου ενώ είναι και μια δύστροπη μητριά, ηθική, τίμια νοικοκυρά κτλ. Αχέμ... Η Κάτλυν δεν είναι ούτε καν σαράντα στα βιβλία, λέει μάλιστα κάπου ότι είναι ακόμα νέα και μπορεί να χαρίσει στον Beheaddard Stark κι άλλα παιδιά. Οι κόρες της επίσης δεν είχε νόημα να είναι hot γκομενάκια αφού είναι πολύ μικρές. Ήδη έχουν διαλέξει κάπως μεγαλύτερες κοπέλες από ότι στο βιβλίο (ειδικά η Williams του χρόνου θα είναι ένα θέμα, 16 στα 17 να παίζει κορίτσι που δεν έχει μπει στην εφηβεία ακόμη). Την ερχόμενη σεζόν μάλιστα θα έχουν στο ρόλο ενός κοριτσιού (Missandei) μια νεαρή γυναίκα. Κι αυτή ομορφούλα.Τώρα οκ, γούστα είναι αυτά. Ειδικά όταν λες ότι γουστάρεις τη (σημερινή, γιατί οκ στα νιάτα της τρίζανε τα πεζοδρόμια) Whaley και βρίσκεις μεχ τη Dormer και λες μπα στην Acharia είναι εντελώς υποκειμενικό. It is known. Η Dormer είναι στραβομούτσουνη, ή από την φύση της ή το κάνει επίτηδες. ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ! Η Acharia παίζει έναν άχαρο ρόλο αφού πρέπει να φαίνεται πιο άσχημη από την Clarke, οπότε την βάφουνε και περίεργα, συνεπώς, αμφιβάλλω ότι όπως την βλέπει κάποιος στην σειρά του μένει στο μυαλό ως ωραία. Απλά, κατά την άποψή μου, το Borgias έχει γενικά πιο όμορφες ή τέλος πάντων γυναίκες που μου μένουν στο νου ως όμορφες, αντίθετα με το AGoT. Edited December 4, 2012 by Carolus Rex Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted December 4, 2012 Share Posted December 4, 2012 Ok, ουσιαστικά δηλαδή το θέμα είναι ότι στις άλλες σειρές έχουν μεγαλύτερο μερίδιο οι σέξι παρουσίες. Δεκτό αυτό. Αλλά το AGOT 1ον πρέπει μέσες άκρες να ακολουθεί τα βιβλία και 2ον έχει ελαφρώς διαφορετικό target group για το οποίο ήδη οι γυμνές καλλονές είναι οριακά too much. Όπως είπα μόνο με 1-2 μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο όσον αφορά την επιλογή. Ειδικά για την Τουρκάλα ξέρω κόσμο που γουστάρει για αυτό την ανέφερα αν και προσωπικά μου φαίνεται όντως χαμηλό επίπεδο για HBO. H στραβομούτσουνη δε, βγάζει το ψωμί της ως hollywood hottie με το κλασικό στραβό χαμόγελο της και τα αλλόκοτα μάτια της να έχουν γίνει σήμα κατατεθέν της. Η Catelyn στα βιβλία είναι 30φεύγα γιατί έχει για μεγαλύτερο παιδί έναν έφηβο. Στη σειρά που έχει 20φεύγα γιο είναι λογικό να είναι 40φεύγα. Και πιο ωραία να ήταν δεν πρόκειται να την έβλεπες με βαθύ ντεκολτέ πόσο μάλλον γυμνή να δίνει ρεσιτάλ με το Νεντ, οπότε λίγη σημασία έχει. Βέβαια αρχικά είχαν διαλέξει την Jennifer Ehle που είναι πιο εμφανίσιμη από τη Μισέλ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted December 4, 2012 Share Posted December 4, 2012 Για την Catelyn το είπα εγώ ότι Catelyn Stark δε νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι τόσο αποκλειστικά μάνα κουράγιο το στυλ της, αφού και με τον άντρα της ήταν ακόμα ερωτευμένοι μετά από καμιά εικοσαριά χρόνια γάμου (από συνοικέσιο κιόλας!) και έχουμε και τον Littlefinger να την γλυκοκοιτάει. Ίσως θα έπρεπε να βάλουν καμιά ηθοποιό πενηντάρα που στα νιάτα της να ήταν κάπως πιο φεμ φατάλ, για να δένει και με αυτήν την πλευρά και όχι μόνο με της μάνας-συζύγου. Κατά τα άλλα εμένα μόνο η Amrita Πώς-τη-λένε και η Yara Greyjoy μού φαίνονται σχετικά άσχημες, οι άλλες τι έχουν; Και η Sibel Kekilli ομορφούλα είναι, έχει αυτό το λεπτό-ξωτικό-αέρινο, τι άλλο θέλεις, δηλαδή; Και εννοείται ότι ψηφίζω Cersei δαγκωτό! Έστω και αν της πάνε καλύτερα τα φυσικά της μαλλιά παρά η περούκα. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted December 4, 2012 Share Posted December 4, 2012 Ο ένας σνομπάρει την Acharia και γουστάρει η άλλη τη βρίσκει άσχημη ενώ συγχρόνως βρίσκει ξωτική αέρινη την (κι έβαλα στιγμιότυπα από σειρές, σε φωτογραφίες η Αμρίτα είναι σαφώς ανώτερη) Περί ορέξεως... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonya Posted December 4, 2012 Share Posted December 4, 2012 Αχ, πες τα, ρε Γιάννη, διαβάζω κι έχουν πεταχτεί τα μάτια μου όξω! Λοιπόν, εγώ έχω να πω το εξής προς κάθε ενδιαφερόμενο: άμα σου την έπεφταν, να μην τους καθόσουνα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KELAINO Posted December 4, 2012 Share Posted December 4, 2012 Κάρολε, μήπως απλά βρίσκεις το στάιλινγκ των Βοργίων πιο ελκυστικό από κείνο το βρωμομεσαίωνα του ΓΟΤ; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted December 4, 2012 Share Posted December 4, 2012 (Διάλειμμα για μια πλακίτσα διαφημίσεις) (Οκ, συνεχίστε) 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nova Posted December 5, 2012 Share Posted December 5, 2012 Never forget: Beauty is at the eye of the beholder... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carolus Rex Posted December 5, 2012 Share Posted December 5, 2012 Κάρολε, μήπως απλά βρίσκεις το στάιλινγκ των Βοργίων πιο ελκυστικό από κείνο το βρωμομεσαίωνα του ΓΟΤ; Κοίτα, η Σέρσεϊ δεν είναι μπιχλιασμένη, πχ, οπότε όχι. Αυτό που λέει ο Νώντας από κάτω. Και τώρα ήρθε η ώρα να ξαναγίνω αιρετικός. Οι στολές (των στρατιωτών) στην σειρά, σας αρέσουν? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted December 5, 2012 Share Posted December 5, 2012 (edited) Καλά, η Σέρσι είναι αυτοκράτειρα ουσιαστικά. Αλλά κάτι άλλες αρχόντισσες, για να μην πω παραδουλεύτρες και πόρνες, έχουν σαφώς κατώτερα (μεσαιωνικά) ρούχα από ότι σε κάτι Borgias. Ποιών στρατιωτών; Κάθε οίκος έχει διαφορετικά. Μου έκανε εντύπωση που έδωσαν διαφορετικές πανοπλίες κτλ και στους άντρες του Στάνις σε σχέση με τον Ρένλι ενώ είχαν άρχοντες -σε κάποιο βαθμό- από τα ίδια μέρη. Των Λάνιστερ μου φαίνονται μάλλον εξεζητημένο το στυλ και η φρουρά του Κινγκς Λάντινγκ επίσης είναι κάπως περίεργη. Οι άντρες του Ρομπ και του Στάνις έχουν απλές αλλά καλές σχετικά. Των Γκρέητζοη δεν μου πολυάρεσαν αν και απλές, από την άλλη. Οι Unsullied (αν είναι αυτοί) καλοί φαίνονται στο τρέιλερ. Θέλω να δω και λίγο Ντορν (αν και τα κεφάλαια του Ντορν τα βρίσκω βαρετά, πιστεύω θα έχει καλές στολές) αλλά μάλλον το άφησαν για την 4η σεζόν. Edited December 5, 2012 by heiron Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carolus Rex Posted December 5, 2012 Share Posted December 5, 2012 Καλά, η Σέρσι είναι αυτοκράτειρα ουσιαστικά. Αλλά κάτι άλλες αρχόντισσες, για να μην πω παραδουλεύτρες και πόρνες, έχουν σαφώς κατώτερα (μεσαιωνικά) ρούχα από ότι σε κάτι Borgias. Και πάλι, πολύ καθαρότερα σε σχέση με τον κανονικό μπιχλομεσαίωνα. Ποιών στρατιωτών; Κάθε οίκος έχει διαφορετικά. Μου έκανε εντύπωση που έδωσαν διαφορετικές πανοπλίες κτλ και στους άντρες του Στάνις σε σχέση με τον Ρένλι ενώ είχαν άρχοντες -σε κάποιο βαθμό- από τα ίδια μέρη.Των Λάνιστερ μου φαίνονται μάλλον εξεζητημένο το στυλ και η φρουρά του Κινγκς Λάντινγκ επίσης είναι κάπως περίεργη. Οι άντρες του Ρομπ και του Στάνις έχουν απλές αλλά καλές σχετικά. Των Γκρέητζοη δεν μου πολυάρεσαν αν και απλές, από την άλλη. Οι Unsullied (αν είναι αυτοί) καλοί φαίνονται στο τρέιλερ. Θέλω να δω και λίγο Ντορν (αν και τα κεφάλαια του Ντόρν τα βρίσκω βαρετά πιστεύω θα έχει καλές στολές) αλλά μάλλον το άφησαν για την 4η σεζόν. Οι καλύτερες, κατά την γνώμη μου είναι των Βορείων. Οι Λάννιστερ θεωρώ ότι είναι οι χειρότεροι, αν κι εν μέρει το καταλαβαίνω καθώς θέλανε να δείξουν τον πλούτο του Οίκου, αλλά και πάλι, τι πιο απλό από έναν αλυσιδωτό θώρακα, ένα χιτώνιο με τα χρώματα του Οίκου πάνω κι ένα κράνος με σκαλισμένο λέοντα, όπως στο βιβλίο, δεν νομίζω να κόστιζε πιο πολύ από το τερατούργημα που είδαμε τώρα. Η Βασιλική Φρουρά δεν μου άρεσε, διότι οι πανοπλίες τους δεν ήταν λευκές όπως στο βιβλίο, αλλά χρυσαφένιες. Έτσι, δεν ξεχωρίζει ο Τζεϊμι όσο θα έπρεπε. Κάπου διάβασα όμως ότι δοκίμασαν με λευκές πανοπλίες αλλά δεν έγραφε καλά στην κάμερα, τώρα δεν ξέρω. Του Στάννις μου άρεσαν, όπως και του Ρένλυ (η πανοπλία του ίδιου του Ρένλυ, από την άλλη, μεχ). Η Νυχτερινή Φρουρά είναι ωραία, αλλά ήθελε τελείως μαύρο μέταλλο. Για Γκρέητζοϋ συμφωνώ. Οι Χρυσοί Μανδύες μου φέρνουν στο μυαλό Γενίτσαρους, που δεν κολλάνε στο King's Landing, ίσως έτσι να έπρεπε να είναι οι πανοπλίες του Ντορν. Αυτό που με χαλάει πολύ στην εμφάνιση των στρατιωτών, είναι οι στρογγυλές ή οβάλ ασπίδες, πολύ αναχρονιστικές. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 (μπφχαχα!) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 Α, ναι. Ο κακάσχημος βαρετός ιππότης που είναι λογικό να μην αρέσει σε γυναίκα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 Α, ναι. Ο κακάσχημος βαρετός ιππότης που είναι λογικό να μην αρέσει σε γυναίκα. Υποψιάζομαι ότι κάνεις πλάκα, αλλά, εκτός από το ότι έχει τα διπλά της χρόνια, μια χαρά τον βρίσκω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 Διάβασε τα βιβλία για να καταλάβεις... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted December 10, 2012 Share Posted December 10, 2012 ΟΥΑΑΧΑΧΑ! Έτσι κάνουν τα lightsabers, βουίζουν σαν κουνούπια κοντά στη λάμπα; μπζζζζζζζμπζμπζζζζ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eugenia Rose Posted December 11, 2012 Share Posted December 11, 2012 (edited) that explains a lot Edited December 11, 2012 by Eugenia Rose 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted December 11, 2012 Share Posted December 11, 2012 ΟΥΑΑΧΑΧΑ! Έτσι κάνουν τα lightsabers, βουίζουν σαν κουνούπια κοντά στη λάμπα; μπζζζζζζζμπζμπζζζζ! Και που λες, καμιά φορά ξεχνιέσαι, και λες "έλα μωρέ την καημένη, τι σούκανε, μην είσαι κακός μαζί της" και τσουπ σου πετάει ένα σχόλιο που σου γυρίζει τα άντερα, και θέλεις να τα βγάλεις τα άντερα σου, να τα τυλίξεις γύρω από το λαιμουδάκι της και...$#^@&^#$ ... και μόνο η υπόνοια που το ντουβάρ δεν ξέρει ταχα τι ήχο βγάζουν τα φωτόσπαθα πριν την καθεαυτού σιχαμερή ειρωνεία... (δεν της αξίζει ούτε ένα εμότικον, δεν βάζω) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted December 11, 2012 Share Posted December 11, 2012 ΟΥΑΑΧΑΧΑ! Έτσι κάνουν τα lightsabers, βουίζουν σαν κουνούπια κοντά στη λάμπα; μπζζζζζζζμπζμπζζζζ! Και που λες, καμιά φορά ξεχνιέσαι, και λες "έλα μωρέ την καημένη, τι σούκανε, μην είσαι κακός μαζί της" και τσουπ σου πετάει ένα σχόλιο που σου γυρίζει τα άντερα, και θέλεις να τα βγάλεις τα άντερα σου, να τα τυλίξεις γύρω από το λαιμουδάκι της και...$#^@&^#$ ... και μόνο η υπόνοια που το ντουβάρ δεν ξέρει ταχα τι ήχο βγάζουν τα φωτόσπαθα πριν την καθεαυτού σιχαμερή ειρωνεία... (δεν της αξίζει ούτε ένα εμότικον, δεν βάζω) =ο κος Χατζηγιώργης προσπαθεί ανεπιτυχώς να συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι δε βλέπω πίου-πίου ταινίες. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted December 11, 2012 Share Posted December 11, 2012 ο κος Χατζηγιώργης προσπαθεί ανεπιτυχώς να συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι δε βλέπω πίου-πίου ταινίες. Αν έβλεπες "πιου-πιου" θα ήσουν "subzero ντουβάρ"; Συ επέλεξες. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
northerain Posted December 11, 2012 Share Posted December 11, 2012 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted December 15, 2012 Share Posted December 15, 2012 (edited) Και συνεχίζουμε με: (μετάφραση: γι'αυτό απαγορεύεται η αιμομιξία) Joffrey Baratheon Δε θυμάμαι πού το είχα διαβάσει, αλλά οι αρχαίοι ημών έλεγαν ότι γονείς είναι αυτοί που δίνουν όχι βίον αλλά λόγον στα παιδιά, αυτοί που τα ανατρέφουν, δηλαδή, και όχι απαραίτητα αυτοί που τα γεννάνε. Σύμφωνα με αυτό, το ως άνω βλαμμένο δεν είναι παιδί ούτε του Αχώνευτου, ούτε του χοντρού, που τρίχες συμμετοχή είχε κι αυτός στην ανατροφή του, αλλά της Cersei και μόνο. Γι' αυτό δε μου είναι εμένα ο πιο μισητός χαρακτήρας στη σειρά, γιατί είναι από πολλές πλευρές δικαιολογημένος: η μάνα του του έχει μάθει (ανατριχιαστική σκηνή!) ότι όποιος είναι βασιλιάς μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και θα θεωρηθεί καλό και σωστό επειδή το κάνει ο βασιλιάς. Επίσης είναι στην ηλικία όπου δεν έχει κανείς αποφασίσει στα σίγουρα τι είναι καλό και τι κακό και κατά πόσον θέλει να ακολουθήσει την κοινώς αποδεκτή άποψη πάνω σε αυτά. Αν βάλουμε και το ότι το συγκεκριμένο βλαμμένο είναι και προιόν αιμομιξίας, ενδεχομένως έχει μια κουταλιά διαστροφή στο αίμα του και ούτε γι' αυτό φταίει ο ίδιος. Κατά τα άλλα, από συγγραφική άποψη, βλέπω ότι, όπως και αλλού, ο Μάρτιν πιάνει ένα κλισέ και το γυρίζει ανάποδα. Όπως πχ, με τον σερ Αχώνευτο, παίρνουμε το κλισέ του Γαλάζιου Πρίγκηπα, του νέου-ωραίου-αριστοκράτη-και-καλού-πολεμιστή, και τον κάνουμε κατά μερικές κουταλιές της σούπας ψυχοπαθή δολοφόνο, έτσι και με τον Joeffrey κατεδαφίζουμε άλλο κλισέ: Το μικρό αθώο παιδί που γίνεται βασιλιάς από κληρονομική συγκυρία και όλοι νομίζουν ότι θα το κάνουν ό,τι θέλουν επειδή είναι μικρό, αλλά αυτό ξυπνάει και φέρεται σαν ευσυνείδητος κυβερνήτης και χαλάει τα σχέδια των κακών. Ε λοιπόν, ο Joffrey Baratheon δεν είναι παιδί-θαύμα, αλλά έχει όλα τα ελαττώματα της ηλικίας του, της ανατροφής του και των γονιδίων του, και φέρεται αναλόγως(και πιο ρεαλιστικά, βεβαίως). Ελπίζω να πεθάνει σύντομα, γιατί του κακομοίρη του Jack Gleeson δε μπορώ να βρω σχεδόν καμία σύνέντευξη online και, αν συνεχίσει να εμφανίζεται στο ρόλο αυτό που όλοι μισούν, σε λίγο θα του πετάνε πέτρες στο δρόμο. Και ελπίζω να τον ξανακούσουμε σύντομα σε άλλο ρόλο, γιατί φαίνεται ταλέντο. Πόσο πιο συμπαθητικούλης φαίνεται στα δυο λογάκια που λέει χωρίς το ύφος του βλαμμένου=acting skills Edited December 15, 2012 by wordsmith Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eugenia Rose Posted December 15, 2012 Share Posted December 15, 2012 Και επειδή το ζήτησε η ίδια.... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eugenia Rose Posted December 15, 2012 Share Posted December 15, 2012 And that's how television history is made http://www.youtube.com/watch?v=rO1Hz6yz6UU Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted December 17, 2012 Share Posted December 17, 2012 Το μόνο που δε λένε είναι αν θα παιχτεί στην ελληνική τηλεόραση και πού. Αλλιώς γιατί το διαφημίζουν; Για (μας) τους ιντερνετικούς κλέφτες; http://entertainment.in.gr/html/ent/250/ent.138250.asp#ref=newsroombox Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts