Jump to content

Game of Thrones (2011-2017, 2019)

Mort13

Recommended Posts

Όταν το πρωτοείδα και το σκεφτόμουν ήμουν ανάμεσα σε Μπραν και Άρυα, αλλά το ξέχασα και είπα Μπραν. Άρα καλά τα πάω με τα πρόσωπα. :dance2:

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• wordsmith

243

• heiron

232

• Eugenia Rose

100

• Sonya

78

s3ep1 Valar Dohaeris

s3ep2 Dark Wings, Dark Words

s3ep3 Walk of Punishment

s3ep4 And Now His Watch is Ended

s3ep5 Kissed by Fire

s3ep6 The Climb

s3ep7 The Bear and the Maiden Fair

s3ep8 Second Sons

s3ep9 The Rains of Castamere

s3ep10 Mhysa

post-2372-0-14340500-1364581052.jpg

(Μεγάλε! Άπαιχτε! Χατζηγιώργη των 7 βασιλείων!)

• Like 1

Κάτσε να το βάλουμε κι εδώ αυτό, να βρίσκεται.

http://www.vulture.com/2013/03/try-our-game-of-thrones-death-generator.html

Και άλλη μια φωτογραφία του γλυκούλη τώρα που δεν είναι εδώ ο Χατζηγιώργης να μας κράξει:

post-2372-0-99091300-1364653045.jpg

Wordsmith,καταλαβανεις οτι ολα αυτα που ποσταρεις σε αυτο το thread,θα μπορουσες καλλιστα να τα βαλεις σε ενα προσωπικο ημερολογιο,ετσι;Οχι τιποτα αλλο δηλαδη,αλλα θα μας κανεις να σιχαθουμε τη σειρα-και συγκεκριμενα τον απο πανω κυριουλη-απο το πολυ οβερντοουζ!Μηπως να ανοιγες ενα Appreciation Thread για τον Nikolaj Coster-Waldau;

• Like 1

Καλά για τον NCW, δεν τον ξαναβάζω εδώ, και δεν είναι αρκετά σχετικός με sff για να του ανοίξω άλλο νήμα. Αλλά για το Game of Thrones να μην τα βάζω εδώ; Παραείναι πολλά, υποθέτω, αλλά το νήμα απευθύνεται σε όσους τους ενδιαφέρει η σειρά, οι άλλοι δεν είναι ανάγκη να το διαβάζουν. Τεσπά, οκ.

Καλά η Κέλλυ ποστάρει και άλλα πράγματα, απλά έχει μια... εχεεεμ...  αδυναμία στον αχώνευτο. :p Συν ότι κρατάει το τόπικ ζωντανό τη νεκρή σεζόν. Κανονικά με τόση διαφήμιση ο Μάρτιν της χρωστάει ποσοστά να μην πω για τον αχώνευτο. :2handed:

Edited by Eugenia Rose
  • Like 2

Τέλος η αναμονή! Ήμουν λίγο επιφυλακτικός γιατί το 1ο επεισόδιο της 2ης σεζόν ήταν μάλλον μέτριο προσπαθώντας να ξανακάνει εισαγωγή των χαρακτήρων. Αυτό πάντως δεν έχει προβλημα, ξεκινά αρκετά δυναμικά αν και παραλείπει κάτι που περίμενα με ανυπομονησία να δω. Επίσης κλείνει αρκετά καλά, ψήνοντας τους θεατές να μετρούνε μέρες για το 2ο.

Είδα και εγώ το πρώτο επισόδειο! Όντως πολύ καλό και το κλείσιμο του ακόμα καλύτερο. Πολύ λυπήθηκα τον Τύριον που από τα ψηλά βρέθηκε στα χαμηλά. Και το κλείσιμο πολύ intriguing αν και εχω μια απορία.

post-2544-0-37819000-1364832531_thumb.jpg

Άντε τώρα μια βδομάδα ακόμα! :2handed:

Heiron τι είναι αυτό που δεν είδες;

• Like 1

Ξεκίνησε επιτέλους! :dancing4dh:

Άντε γιατί μας είχε λείψει! Το επεισόδιο μου φάνηκε νορμάλ, ούτε τίποτα συγκλονιστικό ούτε και βλακεία. Αναμενόμενο επεισόδιο, εισαγωγή

στην 3η σαιζόν.

Αυτό που άκουσα αλλά δεν ξέρω αν ισχύει ,είναι ότι ο 3ος κύκλος καλύπτει το μισό του 3ου βιβλίου?

Πολύ το απλώνει ο Μάρτιν, αμάν! :glare:

Heiron τι είναι αυτό που δεν είδες;

Mε δεδομένο εκεί που μας άφησε η 2η σεζόν περίμενα στο 1ο της 3ης

να δείξει αν όχι μάχη τουλάχιστον 2-3 αψιμαχίες με τα παγοζόμπια

Γενικά όμως μου άρεσε που δεν προκαλούσε την αμηχανία του αντίστοιχου 1ου(και 2ου) της προηγούμενης σεζόν όταν προσπαθούσαν να χωρέσουν λίγο από κάθε χαρακτήρα καταλήγοντας να αλλάζουν πλάνα πριν γίνει τίποτα.

Εγώ έχω την απορία μου

Το κοριτσάκι στο τέλος που ήταν warlock από που ήταν; Από το Qarth? Αλλά αυτοί δεν πέθαναν; Εκτός και αν είναι άλλοι καινούριοι που θέλουν να πάρουν τους δράκους.

Σχετικά με το σκηνικό στο τέλος

Προφανώς δεν σκότωσε όλους τους warlocks της Qarth, και οι υπόλοιποι την κυνηγούν από τη μία για τους δράκους κι από την άλλη για εκδίκηση υποθέτω. Και στο βιβλίο άλλωστε αρκετοί αντίπαλοί της στην Qarth επιβιώνουν και ένας τουλάχιστον επανεμφανίζεται.

Edited by heiron
  • Like 1

Ξεκίνησε επιτέλους! :dancing4dh:

Άντε γιατί μας είχε λείψει! Το επεισόδιο μου φάνηκε νορμάλ, ούτε τίποτα συγκλονιστικό ούτε και βλακεία. Αναμενόμενο επεισόδιο, εισαγωγή

στην 3η σαιζόν.

Αυτό που άκουσα αλλά δεν ξέρω αν ισχύει ,είναι ότι ο 3ος κύκλος καλύπτει το μισό του 3ου βιβλίου?

Πολύ το απλώνει ο Μάρτιν, αμάν! :glare:

Από ότι έχω καταλάβει θα καλύψει το μισό του τρίτου βιβλίου . Η επόμενη σεζόν θα καλύψει το υπόλοιπο 3 καθώς και μέρη του τέταρτου και πέμπτου. 

Λοιπόν, όχι και πολλή δράση το πρώτο, μάλλον περισσότερο μπλα μπλα, αλλά ενδιαφέρον.

-Ο δράκος είναι σαν γκρέμλιν. Το είπα ότι δε μου αρέσουν αυτοί οι δράκοι; Ακόμα χειρότερα μεγαλωμένοι. Και δυναμώνει και το τσίριγμα α λα μεντεσές αλάδωτος.

-Βρεεεε τον κακομοίρηηηη τον Τύριον! Εκεί με την πόρτα και τη Cersei το συνειδητοποίησα: τώρα που δεν είναι πλέον hand of the king, μπορούν ακόμα και να τον σφάξουν στο γόνατο χωρίς δικαιολογία.

-Ο Tywin μάς δείχνει σε ποιον έμοιασε ο σερ Αχώνευτος. Πολύ ενδιαφέρουσα σκηνή, πάντως.

-Του Jon Snow η υπόθεση δε μου φαίνεται να έχει και πολύ ψωμί, εκτός αν προχωρήσει το πράγμα με την Ygritte.

-Και το γυμνό της μέρας είναι -surprise!- o Bronn! Καλούτσικος. Λίγο σουλούπωμα θέλει σε μαλλιά-γένια.

-Προσέξτε, στο τέλος, το αναποδογύρισμα του κλισέ:

το μικρό και αθώο παιδί είναι αυτό που προσπαθεί να σκοτώσει τη Daenerys. Ο

ασπρομάλλης γέρος είναι που τη σώζει.

Τον είχαμε χάσει αυτόν, όπως και τον άλλονε, τον Onion Knight.

-Φάουλ το φόρεμα της Daenerys που είναι εξώπλατο. Στο τέλος θα της βάλουν και καλσόν.

-Όλο αυτό με τους Unsullied με ανατρίχιασε. Όπως και σε άλλα σημεία του GoT, αμφιβάλλω αν τόσο ακραίες βιαιοπραγίες έχουν συμβεί και στην πραγματικότητα ή ο συγγραφέας προσπαθεί να το τραβήξει έτσι ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να θεωρηθεί παιδικό-εφηβικό ΑΥΤΟ το φάντασυ. Δεν εννοώ ότι πρέπει να παίρνει οπωσδήποτε υλικό από την πραγματική ιστορία, αλλά αν είναι να αφήσει τη φαντασία του να οργιάσει, γιατί πρέπει να είναι στον τομέα της βίας και των εγκλημάτων;

Θέλω Varys και Αχώνευτοοοοοο! Και το Λαννιστεροτσούρμο όλο μαζεμένο, να μαλλιοτραβιέται και να πλακώνεται αριστοκρατικώς! Και τον ασήκωτο Tywin να ξαναλέει το βλαμμένο "Your Grace", να μη μας μείνει άντερο!  

Ρε, Onion Knight ftw λέμε!

Θέλω Varys και Αχώνευτοοοοοο!

Και Άρυα.

Μια χαρά ήταν το φόρεμα της Ντάνι, άντε σταδιακά να τη βάζουν να φοράει ότι και στο βιβλίο. Χεχε... Επίσης δεν είναι κακή η αλλαγή του κοριτσιού Μισσάντεη από μια κοπελιά που άσχημη δεν τη λες.

-Ο Tywin μάς δείχνει σε ποιον έμοιασε ο σερ Αχώνευτος. Πολύ ενδιαφέρουσα σκηνή, πάντως.

Λάδι στη φωτιά μιας conspiracy theory έριξε η ΗΒΟ.

-Του Jon Snow η υπόθεση δε μου φαίνεται να έχει και πολύ ψωμί, εκτός αν προχωρήσει το πράγμα με την Ygritte.

You know nothing, Word Smith.

LOL λέμε!http://www.happyplace.com/22775/game-of-thrones-facebook-recap-season-3-episode-1

Επίσης Χείρον στείλε την theory αν και καταλαβαίνω τι λες...

Στο ίδιο κλίμα:

http://www.geeksaresexy.net/2013/04/02/if-the-characters-on-game-of-thrones-used-facebook

LOL λέμε!http://www.happyplace.com/22775/game-of-thrones-facebook-recap-season-3-episode-1

Επίσης Χείρον στείλε την theory αν και καταλαβαίνω τι λες...

ΑΑΑΑΧΑΧΑ! "the paternity test came up positive"! Κι εγώ κάτι σε τεστ σκέφτηκα όταν το είπε.

Δε θα ήθελα να είμαι στη θέση των ηθοποιών, με τέτοιους ανθρωποφάγους φαν... Μέσα σε μια μέρα το έκαναν ρόμπα όλο το επεισόδιο. Και πού, όταν εμφανιστεί και ο σερ Αχώνευτος!

-Όλο αυτό με τους Unsullied με ανατρίχιασε. Όπως και σε άλλα σημεία του GoT, αμφιβάλλω αν τόσο ακραίες βιαιοπραγίες έχουν συμβεί και στην πραγματικότητα

post-12-0-98132700-1365107201.png

Κατά τα άλλα, τώρα ευκαίρησα να το δω κι εγώ. Φέτος δεν πρόλαβα να διαβάσω το βιβλίο εγκαίρως πριν τη σειρά όπως έκανα στους προηγούμενους κύκλους. Είμαι μόλις στο ένα τρίτο. Έχω πολύ φρέσκες τις καταστάσεις, τις εικόνες και τις ατάκες. Και είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους (βιβλίο-σειρά) που μιλάμε για εντελώς άλλο έργο πλέον. Δεν είναι πια οι διαφορές μετρημένες, αλλά οι ομοιότητες! Θα χρειαστώ λίγο χρόνο για να το χωνέψω και να κάνω τη σύγκριση αντικειμενικά

• Like 3

Tywin ασήκωτε! Φάτους όλους και φτύσε τα κουκούτσια!

http://www.youtube.com/watch?v=vY1Jgx2FlCM

(μα από την αγαμία είναι έτσι αυτός ο τύπος, όλο νεύρα και κακίες; )

Τι δε μου πάει καλά σε αυτήν τη σκηνή: καταρχάς ο Tywin έπρεπε να είναι πιο θυμωμένος ή τουλάχιστον να φαίνεται πιο έντονα η αλλαγή στη φωνή του στο 3.28, που αρχίζει να λέει ότι ποτέ δε θα δώσει το Casterly Rock στον Tyrion ("I'd let myself be consumed by maggots..."). Υποθέτω δε ζορίστηκε αρκετά για να αντιδράσει πιο άγρια. Ή έχει πάντα τον ούμπερ φοβερό αυτοέλεγχο. Ή ήταν επιλογή του ηθοποιού να μην την τσιρίξει αρκετά την υπόθεση.

Δεύτερον, και αυτό βεβαίως δε διορθώνεται, ο κακομοίρης ο Peter Dinklage δεν είναι τόσο άσχημος που να τον αντιμετωπίζουν σαν τέρας σιχαμερό. Τον κοιτάς, τον ξανακοιτάς και απορείς "αυτόν εννοεί; σ' αυτόν τα λέει; μα γιατί, τι έχει;".

Και τρίτον, εγώ ήθελα πιο πολύ μαλλιοτράβηγμα Λαννιστεραίων, αυτό δεν είναι τίποτα. Ρίχτε και Cersei και Joffrey, ξεπουπουλιαστείτε λίγο πιο χορταστικά. Τέλος πάντων, να δούμε στο αυριανό.

Για σένα και για μένα, ο Tyiron δεν έχει κάτι στραβό. Αλλά η σειρά εκτυλίσσεται σε ένα ψευδομεσαιωνικό φόντο. Και του νάνους τότε δεν τους είχαν για άρχοντες. Το πολύ-πολύ για γελωτοποιούς.

Και δεν ξέρω αν συμφωνεί με τα βιβλία, δεν τα έχω διαβάσει, αλλά εδώ ο Tywin ρίχνει μια μικρή σπόντα. Λέει διακριτικά ότι δεν πιστεύει πως ο Tyrion είναι γιος του.

Και το λέει και το πιστεύει. Σύμφωνα με μια θεωρία, έκανε όλη την επανάσταση ενάντια στους Ταργκάρυεν επειδή πίστευε ότι ο Τρελός Βασιλιάς του είχε φυστικώσει τη γυναίκα κι ο Τύριον ήταν ο καρπός της συνουσίας. Σύμφωνα με άλλες θεωρίες, ο Τύριον είναι αυτός που μοιάζει περισσότερο απ' τα τρία παιδιά στον χαρακτήρα του Τύγουιν και είναι πραγματικός Λαννιστεραίος.

• Like 1