Jump to content

Game of Thrones (2011-2017, 2019)

Mort13

Recommended Posts

Βασικά όσον αφορά τις θεωρίες για τα αδέρφια Λάννιστερ

πιο πολύ για Ταργκς μοιάζουν τα 2 δίδυμα. Αιμομιξίες, σνομπισμός, και στην περίπτωση της Σέρσι μια δόση τρέλας. Δεν θα με παραξένευε αν ο Τζέιμι καβαλούσε έναν από τους δράκους βασικά

.

Καλό το 2ο αλλά μου φάνηκε μισό. Άνοιξε θέματα που δεν προλαβαινε να κλείσει. Ίσως γιατί οι χαρακτήρες με τους οποίους ασχολήθηκε το 2ο έχουν πιο πολύ ψωμί από αυτούς του πρώτου. Περισσότερα αν το δει κι άλλος κόσμος, να μην σποιλεριάζω.

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• wordsmith

243

• heiron

232

• Eugenia Rose

100

• Sonya

78

Ναι, αλλά τα δίδυμα δεν είναι κακοσουλούπωτοι στούμποι, ντροπή της κενωνίας, να φαίνεται και στα μούτρα τους τι σκατόσογο είναι. Ο Τύριον που είναι γαμάτος βγήκε νάνος κι άσχημος, σ' αυτού τη γέννα πέθανε η Λαννιστερομαμά, μ' αυτόν τα βάζει ο Λαννιστερομπαμπάς.

Έχουμε και λέμε:

-Επιτέλους τις τρώει λίγο ο σερ Αχώνευτος ντε Πατσαβούρ! Άντε, γιατί μας φλόμωσε στις κακίες. Και, ακόμα πιο επιτέλους, δείχνει να αλλάζει λίγο το storyline του από το επόμενο, αρκετά τον ντάντεψε η ψηλή. Φάτον, κοπελιά! Πνίχ'τον! Χούφτωστον, χούφτωστον! Κοψ'του τη μύτη, που έχει και περίσσευμα!

-Και το γυμνό της μέρας είναι... ο Joffrey; Μπαρδόν; Αυτό το ξασπρουλιάρικο αμυγδαλάκι είναι 21 χρονών; Έχω γνωρίσει 14-15ρηδες που φαίνονταν πιο μεγάλοι... Ευτυχώς έχουμε και τον Theon για συμπλήρωμα πολύ πιο αξιοπρεπές. 

-H Cersei θα τα φοράει συνέχεια πλέον αυτά τα μεταλλικά; Λες και δεν το ξέραμε ότι είναι για τα σίδερα...

-And the winner is... η γριά! Αμερικανιά και κλισέ ως το κόκαλο, βέβαια - ο γέρος που λέει ό,τι του 'ρχεται, ξεσκεπάζει υποκρισίες, πετάει μπηχτές και δεν του μιλάει κανείς, είτε γιατί είναι πολύ ισχυρός/πλούσιος και θέλουν να τον κληρονομήσουν, είτε γιατί νομίζουν ότι τα έχει χαμένα. "Loras is very good at knocking men off horses with his stick". Ααααχαχαχα! Το ξέρει και αυτό! Αν και το Ολένα μού κάνει σε πολωνέζικο, θα έλεγα.

-Loras και Margeory δε μου αρέσουν. Αυτή δεν είναι και τόσο όμορφη (άσε τις κακίες για τον Ρένλυ) και αυτός έτσι κουρεμένος είναι σαν πλαστικό κουκλάκι.

-Αυτό με τους warg (έτσι γράφεται; ) πολύ ενδιαφέρον, αλλά να το χρησιμοποιήσουν σε κάτι.

-Αυτόνε που του γυρίζουν τα μάτια ανάποδα, τον Όρελ, ελπίζω να τον αναγνωρίσατε από τους Πειρατές της Καραϊβικής. Κι εκεί είχε ένα θέμα με τα μάτια.

-Ο Mance Rayder είναι σαν Ινδιάνος. Για φανταστείτε τον με φτερά στο κεφάλι.

-Με τον Theon και τον The Hound δεν έχω καταλάβει τι γίνεται, πού βρέθηκαν εκεί, ποιοι είναι αυτοί γύρω και γιατί τους πιάσανε.

-Και ολίγη από Tyrion, να μην πάθουμε και στερητικό σύνδρομο, γιατί αλλιώς δε χρειαζόταν αυτή η σκηνή.

-Ευτυχώς γλιτώσαμε από τη Ντενέρυς αυτή τη φορά! Λίγος Tywin ακόμα όμως δε θα με πείραζε.

-Catelyn και Jon Snow: the prequel. Όχι, αυτό, μια ιστορία για κάποιον που κάθεται πλάι στο κρεβάτι κάποιου και τον περιμένει να πεθάνει, δεν το άντεξα - το έκλεισα και είδα το υπόλοιπο μετά δυο ώρες...

Πάντως συμφωνώ με τον Χείρωνα: σαν μισοτελειωμένο, ανοίγει πολλά θέματα που δε φαίνεται τι θα γίνουν παρακάτω.

post-2372-0-97017400-1365442038_thumb.jpg

(λακκάκια :wub: )

-Με τον Theon και τον The Hound δεν έχω καταλάβει τι γίνεται, πού βρέθηκαν εκεί, ποιοι είναι αυτοί γύρω και γιατί τους πιάσανε.

Σχετικά με τον Hound αν θυμάσε είπε να πάνε να γα οι πάντες και τα πάντα όλα κι έφυγε από το King's Landing. Ως λιποτάκτης λοιπόν λογικό να πάει βόρεια ή όπου γουστάρει τέλος πάντων.  Η κατάσταση είναι μπλεγμένη γιατί ο Hound αν και πρώην δεξί χέρι του Iron Τhrone (λέγε με Τζόφρι-Σέρσι-Τάιγουιν) τώρα είναι ουδέτερος ως λιποτάκτης. Θα δούμε πως θα το εξηγήσουν στη σειρά, ίσως διαφέρει λίγο από τα βιβλία η όλη φάση. H Brotherhood without banners είναι ένα σύνολο ανδρών που πολεμούν τους Λάννιστερ (υπήρχε αναφορά στη 2η σεζόν, μάλιστα φόνοι του Jaqen είχαν αποδοθεί σε πράκτορές της) αλλά περισσότερο ως αντάρτες κι έτσι

βλέπουν τον Hound ως εχθρό ενώ τα παιδιά είναι οκ.

Ο Θόρος είναι ένας βετεράνος πολεμιστής-ιερέας. Διάλογος από επεισόδιο της 1ης σεζόν:

Jaime Lannister: Do you remember Thoros of Myr charging through the breach?

Jory Cassel: With his burning sword? I'll remember that 'til the day I die

(προφανώς εννοούσε μέχρι λίγο αργότερα που ο συνομιλητής του θα του διαπερνούσε το κρανίο με το μαχαίρι του :death: )

Σχετικά με τον Theon θα είναι μέγα σπόιλερ να εξηγήσει κανείς τι παίζει. Απλά απολαύστε αυτό το...καλόπαιδο που όταν λέει τον Theon

να του πει την αλήθεια κι ο καημένος ρωτά σχετικά με ποιό θέμα τον βασανίζει χωρίς να πει τι στο καλό ζητάει, just for the lolz... :diablo:

Ο Mance Rayder υποτίθεται κατάγεται από μια φυλή wildlings που είναι σαν Ινδιάνοι, κατά κάποιο τρόπο.

Ψιλοάσχετο αλλά λιγότερο γυμνό φέτος από πρόπερσι και ειδικά από πέρσι.

Edited by heiron

Ναι, το θυμάμαι το διάλογο Jaime (Lannister) vs Jamie (Sives aka Jory Cassel).

Αυτό με το The Hound καλά που μου το θύμισες, δεν το είχα πάρει χαμπάρι πού πήγε αυτός και τον χάσαμε μετά τη μάχη του Blackwater.

Όσο για το γυμνό, μάλλον το άφησαν στην άκρη για να χωρέσουν όλα τα υπόλοιπα, που είναι πολλά.

post-2372-0-19833800-1365456317_thumb.jpg

Πάλι δεν έχει Varys. Αυτός τι έγινε; Τον πήραν φαντάρο; Δεν πιστεύω να τον έχωσαν πουθενά ως τσιράκι του Τύριον;

Ζήτω η γριά!

Ζήτω η φατσούλα Αχώνευτου!

post-2372-0-21285700-1365456457.jpg

(J: Θα με αφήσεις επιτέλους να πάω για κούρεμα; Σαν σφουγγαρίστρα έχω γίνει...)

(B: Θα το σκεφτώ...)

-Ευτυχώς γλιτώσαμε από τη Ντενέρυς αυτή τη φορά!

What? :irvine:

• Like 1

-Ευτυχώς γλιτώσαμε από τη Ντενέρυς αυτή τη φορά!

What? :irvine:

Διότι δεν προχωράει αυτή η υπόθεση και δε μου αρέσουν και οι δράκοι. Αν και αρχίζει να μου αρέσει η Missandei. Και μην τα θέλεις όλα δικά σου, ένα η δικιά σου και ένα ο δικός μου - και στο τρίτο και οι δύο, από,τι λέει το τρέιλερ.

Ήθελα να ήξερα ρε συ σου αρέσει τίποτα τελικά από τη σειρά, χαχαχαχα.

Δες τη φάση με τη Ντάνυ, γιατί όταν θα σκάσουνε τα καλά πιστεύω πως θα μετανιωσεις που τη βαριόσουνα :p

Εμένα η Μάργκαιρυ της σειράς τελικά μου αρέσει καλύτερα από του βιβλίου. Σπανίως συμβαίνει αυτό. Πιστεύω πως καταρχάς είναι πάρα πολύ καλό που δεν είναι και ιδιαίτερα όμορφη στην πραγματικότητα και πως επίσης έχουνε αναδείξει εξαιρετικά καλά τα χαρίσματα χάρη στα οποία καταφέρνει να επιβιώνει (και δεν εννοώ καθόλου το κορμί της εδώ :p)

Πως ήταν "κανονικά" η Danny όταν βγήκε από τη φωτιά με καμένα μαλλιά.

post-2544-0-99876100-1365784959.jpg

Βρήκα και μια digital από κάπου πέρα από το δικό μου photoshop που μου φαίνεται πιο accurate. :p

post-2544-0-36408900-1365812838_thumb.jpg

Now that would have been cool to see!

Edited by Eugenia Rose

Το φινάλε του σημερινού επεισοδίου ήταν κάπως ...άουτς.

Τον καημένο τον Τζέιμι πάντως. Ελπίζω να βρεθεί κανένας καλός άνθρωπος να του προσφέρει μια ...χείρα βοηθείας.

Πάει και αυτό... κυριολεκτικά...

Επίσης θα αρχίσω να τα παίρνω αν σύντομα δεν καταλάβω ποιος απήγαγε τον Greyjoy και ποιος είναι αυτός που τον σώζει!

Ήταν δυνατό το 3ο, ειδικά σε σύγκριση με το 2ο που έμοιαζε μισό. Η καλύτερη σκηνή ήταν αυτή με Τύριον,Πόντρικ και Μπρoν. Στην παρουσίαση του θείων Tully (uncle και great uncle) με χάλασαν λίγο οι αλλαγές από το βιβλίο αλλά οκ, κάτι τέτοια είναι συνηθισμένα σε μεταφορές. Εντάξει, το τέλος όλα τα λεφτά αν και το τραγούδι (από τα αγαπημένα μου στα βιβλία) δεν ήταν καλό.

Πάντως ρε παιδιά, στην σκηνή της κηδείας με τα βέλη, δεν μπόρεσα να μην γελάσω. Σαν να είχε βγει από κωμωδία του Mel Brooks ήταν το όλο σκηνικό.

Τι έγινε ρε παιδιά με εκείνο το τραγούδι στο τέλος; Το έβαλαν επίτηδες για να πιάσουν τους πειρατές; Εμένα πάντως με έκανε να το κόψω και να δω το υπόλοιπο στο youtube.

Το φινάλε του σημερινού επεισοδίου ήταν κάπως ...άουτς.

Τον καημένο τον Τζέιμι πάντως. Ελπίζω να βρεθεί κανένας καλός άνθρωπος να του προσφέρει μια ...χείρα βοηθείας.

Βρε αφήστε τον να τις αρπάξει, μας είχε πρήξει "my father" και "my father" όλη την ώρα, καλά του τα λέει εκείνος στο τέλος. Αν και εκεί που γλιτώνει την Brienne πήγα κι εγώ να τον συμπαθήσω λίγο. Να σημειώσω όμως ότι τελικά η χρατς σκηνή δεν είναι αυτή εδώ, στο 0.41 του τρέιλερ.

http://www.youtube.com/watch?v=RzI9v_B4sxw

Αναρωτιέμαι αν είναι καν αυτός ο Jaime.

Tywin και Cersei δίπλα δίπλα! Συγκινούμαι! Αλλά δεν έγινε και τίποτα φοβερό και από Cersei ελάχιστη ώρα. Τουλάχιστον εμφανίστηκε και ο Varys, τον είχαμε χάσει.

Ο Littlefinger θα παντρευτεί την ξινή και χαίρεται κι από πάνω! Ααααχαχα!

Ο Tyrion τη βόλεψε πάλι με θέση εξουσίας. Και ναι, η υπόθεση Pod-Tyrion είχε πολλή πλάκα. Όντως του χρωστούσε χάρη ο Τ και έπρεπε κάπως να τον ξεπληρώσει. Καλές αυτές οι τρεις, όχι πολύ αδύνατες, αν και το να μην υπάρχει κυτταρίτιδα στο Westeros πρέπει να μπει μαζί με τα φάντασυ στοιχεία, δράκους, direwolves, Whitewalkers και τα ρέστα.

Ο Blackfish ενδιαφέρουσα φάτσα. Και αρκετά πρωτότυπη η σκηνή με τα βέλη που αστοχούν.

Η γριά πού πήγεεεε; Και ο Joffrey. Αλλά οκ, αυτός δε θα μας λείψει μια βδομάδα.

ΦΑΤΕ! ΛΙΑΝΙΣΤΕ! ΠΕΤΣΟΚΟΨΤΕΕΕΕ! Ελπίζω να πέσει και καμιά συνεντευξούλα Αχώνευτου περί της επίμαχης σκηνής.

Κι εγώ πάντως το ίδιο σκέφτηκα. Όποτε τα έβρισκε σκούρα, "ο πατέρας μου είναι ισχυρός κι έχει λεφτά" και "ο πατέρας μου είναι ισχυρός κι έχει λεφτά". Δεν μπορεί, κάποτε θα έσπαγε τα νεύρα κάποιου.

Σχετικά με το τραγούδι απλά ψάχνανε την ευκαιρία να βάλουν ένα από τα τραγούδια του Westeros μετά την επιτυχία που είχε το Rains of Castamere, μάλλον. Απλά τώρα δεν ηταν πετυχημένο. Ελπίζω η βερσιόν του 3ου γνωστού χιτ να είναι καλύτερη αν και όποτε το βάλουν.

Ο Jaime μοιάζει να είναι εκεί. Σκέφτηκα κανά 2 άλλους αλλά ταιριάζει και το ντύσιμο πχ. Θα περιμένουμε αν και υπάρχει πάντα η πιθανότητα να είναι σκηνή που κόπηκε/άλλαξε στο τέλος, τι να πω...

• Like 2

Τελικά επειδή εμείς κατεβάσαμε λίγο αργότερα ένα torrent δεν είχαμε δει το "χαλασμένο τέλος" με το τραγούδι, αλλά ένα κανονικό που άκουγες τι λέγανε. :p  Δεν έπρεπε να το βάλει αυτός που έφτιαξε το τορεντ και είδα οτι παραπονέθηκαν και άλλοι στο νετ. :boo:

http://www.youtube.com/watch?v=6-xsCs6-72k

• Like 1

Δεν το είδε κανείς ακόμα;;;

Πολύ εντυπωσιακό. Δεν ξέρω αν είναι η μακρά αναμονή για καινούρια επεισόδια, αλλά νομίζω ότι η 3η σεζόν γίνεται όλο και καλύτερη.

-Χορτάσαμε Varys+γρια (αν και μερικές ατάκες δεν έβγαζα τι λέγανε, θα δούμε αργότερα) και επιτέλους Cersei+γέρος, αν και εδώ απλώς προθέρμανση για μεγαλύτερα ματς παρακάτω. Και είχα μια σκασίλα να μάθω how Varys was cut, τι να σας πω...

-Tyrion με το σταγονόμετρο. Άντε, να παίρνουν κι άλλοι σειρά. Και ο Bronn πουθενά; Άσε τον Jon Snow, αυτός δε μου έλειψε και πολύ.

-Μα δε σας σπαράζει την καρδιά ο καημενούλης ο σερ Αχώνευτος που τον κάνουν εντελώς σφουγγαρόπανο; Κοίτα μια φατσούλα παραπονεμένη... (αν και κατά ένα μέρος έχω ακόμα διάθεση "βαράτε! φάτε! πετσοκόψτεεεεε!") Και έχω την εντύπωση ότι σε αυτή τη σεζόν τον έχουν ξανθύνει λιγάκι. Αγνώριστος.

-Μα γιατί πετσοκόφτηκαν μεταξύ τους αυτοί της Nightswatch; Πάει κι ο γέρος ο Lord Commander! Για τον άλλο γέρο οκ, καλά του κάνανε, να τον ψήσουν ζωντανό έπρεπε.

-Ωχχχ, o Theon, τι έπαθε! Ελπίζω αυτή η κακία που του κάνανε να χρησιμεύει και σε τίποτα άλλο εκτός από το να δούμε τι σκ@#ψυχος είναι εκείνος ο τύπος.

-Το ξανθοψειροβλαμμένο το είχα πεθυμήσει. Εκεί που άνοιξαν την πόρτα μαζί με τη Μάρτζορι περίμενα καμιά ιπτάμενη ντομάτα, αλλά τελικά όχι.

-Καθόλου πειστική η σκηνή Sansa-Margeory. Γιατί αυτό; Υπήρχε στα βιβλία; Το ίδιο και το τσούρμο της σπηλιάς με τον Beric Dondarion. Πολύ μπλα μπλα και δεν έκαναν τίποτα στο τέλος, και σαν να μην έπαιζαν και πολύ καλά. Να υπενθυμίσω επίσης ότι στην 1η σεζόν υπήρχε άλλος ηθοποιός που έπαιζε τον Beric Dondarion (εδώ, στο 2.17

)

και τον άλλαξαν και το ίδιο έγινε και με τον The Mountain από 1η σε 2η.

-Το τέλος πολύ εντυπωσιακό και όντως δεν το είχα πιστέψει ότι

θα έδινε έτσι ντούκου η Daenerys το δράκο. Αλλά δε συμφωνώ ότι οι Unsullied τόσο εύκολα θα ανταποκρίνονταν σε κάλεσμα απελευθέρωσης κλπ, δεν αποκτάς ψυχολογία ελεύθερου από κει που είσαι σκλάβος όλη σου τη ζωή έτσι αμέσως.

Λίγος Tywin ακόμα δε θα με χάλαγε, και επιτέλους να στρώσει ο ίδιος τον εγγονό, αντί να τα βάζει με τη Cersei. Άντε να τους δούμε αυτούς τους δυο μαζί, με κανένα "Your Grace" στη μέση, να πέσει και γέλιο.

Edited by wordsmith

Ας μου πει κάποιος τι στο καλό γίνεται με τον Θίον! Ποιος είναι αυτός και γιατί τον βασανίζει; Ποιοι είναι οι άλλοι; Wtf??

Μήπως να βάζαμε και κανα spoiler, υπάρχει κόσμος που δεν έχει δει τα επεισόδια.

Όσο για τον Θίον έχω μια ιδέα -αν και δεν έχω διαβάσει τα βιβλία. Ίσως να έχει σημασία αυτό που του είπε όταν τον έσωσε στο προηγούμενο επεισόδιο: Come my Lord; you're a long way from home and Winter Is Coming.

Μια υποψία.

Nope. Nothing to do with it. Αλλά δεν λέω άλλα, θα τα μάθετε, όσοι δεν τα ξέρετε. ;)

Μωρέ υποψιάζομαι τι μπορεί να είναι αλλά δεν νομίζω ότι το δείχνουνε όπως στο βιβλίο... και πάλι όμως σου σπάει τα νεύρα.