heiron Posted April 23, 2013 Share Posted April 23, 2013 Δεν το είδε κανείς ακόμα;;; Πολύ εντυπωσιακό. Δεν ξέρω αν είναι η μακρά αναμονή για καινούρια επεισόδια, αλλά νομίζω ότι η 3η σεζόν γίνεται όλο και καλύτερη. -Χορτάσαμε Varys+γρια (αν και μερικές ατάκες δεν έβγαζα τι λέγανε, θα δούμε αργότερα) και επιτέλους Cersei+γέρος, αν και εδώ απλώς προθέρμανση για μεγαλύτερα ματς παρακάτω. Και είχα μια σκασίλα να μάθω how Varys was cut, τι να σας πω... -Tyrion με το σταγονόμετρο. Άντε, να παίρνουν κι άλλοι σειρά. Και ο Bronn πουθενά; Άσε τον Jon Snow, αυτός δε μου έλειψε και πολύ. -Μα δε σας σπαράζει την καρδιά ο καημενούλης ο σερ Αχώνευτος που τον κάνουν εντελώς σφουγγαρόπανο; Κοίτα μια φατσούλα παραπονεμένη... (αν και κατά ένα μέρος έχω ακόμα διάθεση "βαράτε! φάτε! πετσοκόψτεεεεε!") Και έχω την εντύπωση ότι σε αυτή τη σεζόν τον έχουν ξανθύνει λιγάκι. Αγνώριστος. -Μα γιατί πετσοκόφτηκαν μεταξύ τους αυτοί της Nightswatch; Πάει κι ο γέρος ο Lord Commander! Για τον άλλο γέρο οκ, καλά του κάνανε, να τον ψήσουν ζωντανό έπρεπε. -Ωχχχ, o Theon, τι έπαθε! Ελπίζω αυτή η κακία που του κάνανε να χρησιμεύει και σε τίποτα άλλο εκτός από το να δούμε τι σκ@#ψυχος είναι εκείνος ο τύπος. -Το ξανθοψειροβλαμμένο το είχα πεθυμήσει. Εκεί που άνοιξαν την πόρτα μαζί με τη Μάρτζορι περίμενα καμιά ιπτάμενη ντομάτα, αλλά τελικά όχι. -Καθόλου πειστική η σκηνή Sansa-Margeory. Γιατί αυτό; Υπήρχε στα βιβλία; Το ίδιο και το τσούρμο της σπηλιάς με τον Beric Dondarion. Πολύ μπλα μπλα και δεν έκαναν τίποτα στο τέλος, και σαν να μην έπαιζαν και πολύ καλά. Να υπενθυμίσω επίσης ότι στην 1η σεζόν υπήρχε άλλος ηθοποιός που έπαιζε τον Beric Dondarion και τον άλλαξαν και το ίδιο έγινε και με τον The Mountain από 1η σε 2η. -Το τέλος πολύ εντυπωσιακό και όντως δεν το είχα πιστέψει ότι θα έδινε έτσι ντούκου η Daenerys το δράκο. Αλλά δε συμφωνώ ότι οι Unsullied τόσο εύκολα θα ανταποκρίνονταν σε κάλεσμα απελευθέρωσης κλπ, δεν αποκτάς ψυχολογία ελεύθερου από κει που είσαι σκλάβος όλη σου τη ζωή έτσι αμέσως. Λίγος Tywin ακόμα δε θα με χάλαγε, και επιτέλους να στρώσει ο ίδιος τον εγγονό, αντί να τα βάζει με τη Cersei. Άντε να τους δούμε αυτούς τους δυο μαζί, με κανένα "Your Grace" στη μέση, να πέσει και γέλιο. H γιαγιά η Τυρέλαινα έχει το ζουμι. Ωραίος ο διάλογος της με τον Βάρυς, του Βάρυς με τον Τύριον ευχάριστη έκπληξη γιατί δεν θυμόμουν κάτι τέτοιο στο βιβλίο και του Βάρυς πάλι(!) με τη Ρος αχρείαστος. Αργότερα λέει πως πήρε την πληροφορία,άρα μπορούσε άνετα να κοπεί αυτή η σκηνή. Οι της nightwatch σφαχτήκανε γιατί λιμοκτονούσαν και λόγω της σφαγής πιο πριν είναι σε φάση να σώσουν το τομάρι τους και στα @@ τους οι όρκοι. Βέβαια στο βιβλίο υπάρχει μεγαλύτερη ανάπτυξη αλλά έχει πέσει κόψιμο στη σειρά και γίνεται πολύ απότομα όντως. Από την άλλη έτσι είναι πιο έντονο. Κόψανε και την τελευταία ευχή της Γριάς Αρκούδας... Καλύτερος ο νέος Μπέρικ, λίγο αμήχανη η σκηνή ίσως αλλά βάλανε μόνο την εισαγωγή για να αφήσουν τη δράση για αργότερα φαίνεται. Εμένα με συγκίνησε η σκηνή με τη Σάνσα, αλλά παίζει ρόλο που ξέρω και τη συνέχεια ίσως. Επίσης είχε φάση η σκηνή στην είσοδο του ναού. Το τέλος ήταν επικό. Οι Unsullied απλά υπακούνε το νέο αφεντικό και σφάζουν τους πρώην αφέντες τους. Παρά το γεγονός ότι τους "απελευθερώνει" αυτοί κάνουν ότι θα έκαναν και σαν σκλάβοι της αφού είναι το μόνο που ξέρουν,κι έτσι την ακολουθούν στην εκστρατεία της. Τίποτα το περίεργο. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nirgal Posted April 23, 2013 Share Posted April 23, 2013 (edited) Δεν το είδε κανείς ακόμα;;; Πολύ εντυπωσιακό. Δεν ξέρω αν είναι η μακρά αναμονή για καινούρια επεισόδια, αλλά νομίζω ότι η 3η σεζόν γίνεται όλο και καλύτερη. Ναι, το είδα και νομίζω ότι είναι το καλύτερο της σαιζόν, μέχρι στιγμής. Θα συμφωνήσω ότι η 3η σαιζόν καλυτερεύει από επεισόδιο σε επεισόδιο. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Παρ' όλ' αυτά η πρώτη παραμένει η καλύτερη όλων και ίσως αυτό να μην αλλάξει. Κυρίως από το γεγονός ότι ήταν η 1η και δεν ξέραμε τι να περιμένουμε. Τώρα που έχουμε πάρει γερή γεύση από τις εξυπνάδες του Martin, δύσκολα θα καταφέρουν να μας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό, όπως συνέβη με τον αποκεφαλισμό του Stark. -Χορτάσαμε Varys+γρια (αν και μερικές ατάκες δεν έβγαζα τι λέγανε, θα δούμε αργότερα) και επιτέλους Cersei+γέρος, αν και εδώ απλώς προθέρμανση για μεγαλύτερα ματς παρακάτω. Και είχα μια σκασίλα να μάθω how Varys was cut, τι να σας πω...Για τα δύο ζευγάρια, επίσης θα συμφωνήσω (η γριά δε μασάει τα λόγια της, αλλά η πολύ εξυπνάδα δεν ωφελεί πάντα, ειδικά σε αυτόν τον κόσμο). Το ζευγάρι Cersei-Tywin σίγουρα έχει δρόμο μπροστά του, εκτός κι αν η εξυπνάδα του παππού τον φάει κι αυτόν. Βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι είναι αρκετά γέρος, ζωντανός γέρος, και στο westeros αυτό κάτι σημαίνει (νομίζω ότι σε κάποιο επεισόδιο το είχε αναφέρει κι ο ίδιος). Το τσογλανάκι, ο εγγονός του, όμως, έχει τις λόξες του και αυτό ίσως δε βγει σε καλό , ακόμα και για έναν τόσο έμπειρο παππού (αυτό θα είχε γέλιο και θα έδινε ικανοποίηση σε αρκετούς από τους θεατές - αν και ο παππούς είναι πολύ καλός κακός - αλλά η σειρά δε φημίζεται για την ηθική ικανοποίηση που προσφέρει στους θεατές της). (όποιος θέλει ηθική ικανοποίηση, ας δει Downton abbey) Όσο για το κενό ανάμεσα στα πόδια του Varys, είχε σημασία να ειπωθεί για διάφορους λόγους. -Tyrion με το σταγονόμετρο. Άντε, να παίρνουν κι άλλοι σειρά. Και ο Bronn πουθενά; Άσε τον Jon Snow, αυτός δε μου έλειψε και πολύ.Ο Bronn είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας. Μέχρι στιγμής πρωταγωνίστησε στη μοναδική σκηνή που ο Σκύλος φάνηκε να παίρνει πολύ σοβαρά μια επερχόμενη μάχη. Θα ήθελα πάρα πολύ να δω τον Bronn σε μονομαχία με τον Σκύλο. Ο Jon Snow πιστεύω ότι έχει πολύ ψωμί. Το μυστήριο πίσω από την καταγωγή του μπορεί να μας προετοιμάσει για μεγάλες εκπλήξεις. -Μα δε σας σπαράζει την καρδιά ο καημενούλης ο σερ Αχώνευτος που τον κάνουν εντελώς σφουγγαρόπανο; Κοίτα μια φατσούλα παραπονεμένη... (αν και κατά ένα μέρος έχω ακόμα διάθεση "βαράτε! φάτε! πετσοκόψτεεεεε!") Και έχω την εντύπωση ότι σε αυτή τη σεζόν τον έχουν ξανθύνει λιγάκι. Αγνώριστος.Ο Αχώνευτος αν επιστρέψει στις αγκάλες της οικογένειάς του, ίσως να μην τον αναγνωρίζει ούτε η αδερφή του. Άσε που έχει προοπτικές να αποτινάξει το "αχώνευτος". -Μα γιατί πετσοκόφτηκαν μεταξύ τους αυτοί της Nightswatch; Πάει κι ο γέρος ο Lord Commander! Για τον άλλο γέρο οκ, καλά του κάνανε, να τον ψήσουν ζωντανό έπρεπε.Η απάντηση σχετίζεται άμεσα με μία από τις πιο αξιοσέβαστες αρετές, την οποία ο Martin προσφέρει με το σταγονόμετρο σε αυτόν τον κόσμο: ιδανικά. Κάποιοι από τους Night's Watch είναι δολοφόνοι, βιαστές, απατεώνες. Κάποιοι όμως είναι άνθρωποι που πίστεψαν σε ό,τι εκπροσωπεί αυτό το τάγμα (ακόμα κι αν κάποτε ήταν δολοφόνοι, βιαστές και απατεώνες). Σε αυτήν τη μάχη κατ' αρχάς πεθαίνουν οι δύο γέροι. Ο ένας πηδάει τις κόρες του και σκοτώνει τα αρσενικά παιδιά. Ο άλλος έχει αναλάβει μία από τις δυσκολότερες θέσεις σε όλο το westeros. Οι δύο θάνατοι είναι και συμβολικοί, και δείχνουν τι εκπροσωπούν τα δύο στρατόπεδα στα οποία χωρίστηκαν οι άντρες των Night's Watch (κάποιοι απλώς μπροστά στην πείνα και τις κακουχίες αψηφούν τα πάντα, ενώ κάποιοι άλλοι παραμένουν πιστοί στην Αρκούδα και τις προσταγές του). -Ωχχχ, o Theon, τι έπαθε! Ελπίζω αυτή η κακία που του κάνανε να χρησιμεύει και σε τίποτα άλλο εκτός από το να δούμε τι σκ@#ψυχος είναι εκείνος ο τύπος.Ο Theon για μένα δεν είναι σκατόψυχος. Είναι μπερδεμένος και φαίνεται στα λόγια που ξεστομίζει λίγο πριν του ανοίξει την πόρτα ο "σωτήρας" του και τον χώσει ξανά στο μπουντρούμι. Όμως, ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Οπότε θα δούμε που θα καταλήξει κι αυτός. -Το ξανθοψειροβλαμμένο το είχα πεθυμήσει. Εκεί που άνοιξαν την πόρτα μαζί με τη Μάρτζορι περίμενα καμιά ιπτάμενη ντομάτα, αλλά τελικά όχι.Από τις ωραιότερες σκηνές του επεισοδίου. Μάθημα του πως αλλάζουν οι πόλοι εξουσίας με τις κατάλληλες κινήσεις. Η μαμά έχει χεστεί πάνω της και η Μάρτζορι της χαμογελά. -Καθόλου πειστική η σκηνή Sansa-Margeory. Γιατί αυτό; Υπήρχε στα βιβλία; Το ίδιο και το τσούρμο της σπηλιάς με τον Beric Dondarion. Πολύ μπλα μπλα και δεν έκαναν τίποτα στο τέλος, και σαν να μην έπαιζαν και πολύ καλά. Να υπενθυμίσω επίσης ότι στην 1η σεζόν υπήρχε άλλος ηθοποιός που έπαιζε τον Beric Dondarion και τον άλλαξαν και το ίδιο έγινε και με τον The Mountain από 1η σε 2η.Θα δούμε που το πάει κι η Μάρτζορι. Μη βιαζόμαστε. Το τσούρμο της σπηλιάς προσωπικά μου άρεσε. Μικρή ομάδα, αλλά μέχρι στιγμής φαίνεται να υπηρετούν συγκεκριμένες αξίες. Είναι η μοναδική ομάδα που δηλώνει ανένταχτη (without banners). Αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολη στάση. Και μόνο γι' αυτό, τους έχω συμπαθήσει. Όσο γι τη σκηνή: ο Σκύλος ξεκαθαρίζει ποιος είναι ο ρόλος του. Είναι η πρώτη φορά που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για το πως πράττει. Και το βλέμμα του Σκύλου όταν ο Dontarrion του λέει ότι αυτός θα τον αντιμετωπίσει, νομίζω ότι ήταν αυτό που έπρεπε. Ο Σκύλος (δηλαδή ο ηθοποιός που τον υποδύεται) έδειξε δισταγμό. Μένει να δούμε αν αυτό σημαίνει ότι ο Dontarrion είναι υπολογίσιμος αντίπαλος ακόμα και για τον Σκύλο ή αν ο Σκύλος δε θέλει να χτυπηθεί με αυτόν τον άντρα γιατί τον εκτιμά. Δεν βρήκα ποιος έπαιζε τον Dontarrion στην 1η σαιζόν, αλλά για το Βουνό: Πρώτος ηθοποιός ο Conan Stevens, ο οποίος μάλλον τα παράτησε γιατί τώρα παίζει στο Hobbit. Όσο για τον επόμενο, είναι ο Ian Whyte, ο οποίος αναβαθμίστηκε στη σειρά και μέχρι τώρα έχει υποδυθεί εκτός από το Βουνό, και έναν Whitewalker, όπως και τον γίγαντα που είδαμε με το στρατό των βόρειων. Περιττό να σας πω ότι και οι δύο είναι κτήνη. -Το τέλος πολύ εντυπωσιακό και όντως δεν το είχα πιστέψει ότι θα έδινε έτσι ντούκου η Daenerys το δράκο. Αλλά δε συμφωνώ ότι οι Unsullied τόσο εύκολα θα ανταποκρίνονταν σε κάλεσμα απελευθέρωσης κλπ, δεν αποκτάς ψυχολογία ελεύθερου από κει που είσαι σκλάβος όλη σου τη ζωή έτσι αμέσως.Το τέλος είναι από τα καλύτερα τελειώματα που έχω δει σε επεισόδιο σειράς. Άκρως ικανοποιητικό και αυτό που περίμενα πως και πως. Η συμφωνία της Daenerys να πληρώσει με τον δυνατότερο δράκο, βρόμαγε από χιλιόμετρα, όπως και η ευκολία με την οποία την έβριζε σε κάθε πρόταση ο δουλέμπορος. Θα συμφωνήσω ότι με κριτήρια πραγματικού κόσμου (όπως ο δικός μας), δύσκολα αυτοί οι άντρες θα μπορούσαν να αντιληφθούν τι σημαίνει ελευθερία. Ήθελε λίγη δουλειά παραπάνω αυτό το κομμάτι. Ίσως και μερικές σκηνές για να εξηγηθεί. Αλλά ο κόσμος είναι το westeros, οπότε μερικές φορές μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια. Λίγος Tywin ακόμα δε θα με χάλαγε, και επιτέλους να στρώσει ο ίδιος τον εγγονό, αντί να τα βάζει με τη Cersei. Άντε να τους δούμε αυτούς τους δυο μαζί, με κανένα "Your Grace" στη μέση, να πέσει και γέλιο.Ο γέρος είναι σίγουρα μεγάλη μούρη, αλλά και ο εγγονός κουβαλάει καντάρια τρέλα και δυστυχώς φοράει το στέμμα. Οπότε παππούς-ξεπαππούς, αν του μικρού του στρίψει, πόσο δύσκολο θα είναι να πει απλώς: "το κεφάλι του παππού σε εκείνη τη γωνιά για στολίδι". Όχι ότι ο γέρος δεν ξέρει να φυλάγεται, αλλά το θέμα είναι να μην σπάσουν τα νεύρα του από τις λαλακίες του τσόγλανου. Ως γνωστόν, οι εγγονοί συνήθως καβαλάνε τους παππούδες. Εδώ βέβαια, τα πράγματα είναι διαφορετικά, αλλά ο γέρος θα πρέπει να δείξει μεγάλη υπομονή και πανουργία για να φέρει το μικρό στον ίσιο δρόμο των Lannister. Και ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι στιγμής ο μόνος άνθρωπος που φαίνεται να καταφέρνει κάτι, έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό που ο παππούς δεν το έχει: είναι γυναίκα (και ως γνωστόν, αν δεις καράβι σε βουνό...) Ουφ, τα έγραψα... Να δω ποιος θα τα διαβάσει. Edited April 23, 2013 by Nirgal 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted April 23, 2013 Share Posted April 23, 2013 Εγώ! Οκ, έβαλα και μερικά spoiler, ελπίζω να είναι αρκετά. Όχι, Σταμάτη, δεν εννοώ τον Theon ότι είναι σκατόψυχος, τον άλλον εννοώ που τον βασανίζει και δεν ξέρουμε ακόμα πώς τον λένε και πού το πάει. Η Μάρτζορι απλώς πηγαίνει το ξανθοψειροβλαμμένο με το καλό και δεν του πάει κόντρα. Πάντως κάνει μπαμ ότι τον περνάει 10 χρόνια, ως προς αυτό έπρεπε να βρουν άλλη ηθοποιό, άσε πώς φαίνεται στη σκηνή Μάρτζορι-Σάνσα. Το "Brotherhood without banners" μου ακούγεται λίγο σαν "Γιατροί χωρίς σύνορα" και με πετάει έξω, αλλά να δούμε τη συνέχεια. Ως προς το αν θα ξαναμείνουμε με το στόμα ανοιχτό στο Game of Thrones, να μας απαντήσουν όσοι είδαν την τελευταία σκηνή του προηγούμενου επεισοδίου χωρίς να ξέρουν τι θα συμβεί, αν ξαφνιάστηκαν. Ναι, το "χρατς!-ΑΑΑΑΑΑ!" εννοώ. Και λίγη ανάλυση από τους δημιουργούς: http://www.youtube.com/watch?v=wH9GxzVO0Oo Και, συγγνώμη για το σπαμ, αλλά αυτό είναι σημαντικό: ΤΟΝ ΚΟΥΡΕΨΑΣΙ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Το οποίο αμφιβάλλω αν σημαίνει ότι μέχρι την 4η σεζόν θα έχει περάσει κούρεμα-ξύρισμα-σουλούπωμα και ο Jaime Lannister, αλλάααα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted April 23, 2013 Share Posted April 23, 2013 Καλά ο τυπάς με τον Θήον δεν είναι σκατόψυχος γιατί απλούστατα είναι πολύ χειρότερος από σκατόψυχος. Υπάρχει ένα hint σε κανά 2 επεισόδια για το που είναι ο Θήον αλλά αν δεν έχει διαβάσει κανείς τα βιβλία δεν μπορεί να το πιάσει, και θα ήταν και τρελό σπόιλερ. Το Βουνό 2 σαφώς κατώτερο του 1. Καλό το ύψος αλλά δεν είναι τόσο τρομαχτικός όσο θα έπρεπε. Ο νέος Μπέρικ από την άλλη είναι καλύτερος, τουλάχιστον εμφανισιακά. Βέβαια είναι και μεγαλύτερος ο ρόλος του φέτος, λογικό να βρούνε καλύτερο ηθοποιό. Το πόσο μεγαλύτερος θα φανεί (αν φανεί) στην πορεία βέβαια. Ο Hound ξέρει τον Μπέρικ ως έναν αξιόλογο ιππότη, πάντως είναι λίγο χαζό να τον δείχνουν να τον φοβάται. Μέχρι και το ψώνιο ο Jaime εκτιμούσε τον Hound. Στη σειρά βέβαια δείχνουν τον Jaime να ζορίζεται κόντρα στο Νεντ(!) και να χάνει από τη Μπρίεν. Δείχνει τον Μπρον να είναι έτοιμος να τα βάλει με τον Hound για σχετικά ασήμαντη αφορμή. Γενικά αλλάζουν το επίπεδο του κάθε πολεμιστή. Brotherhood without banners Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nirgal Posted April 23, 2013 Share Posted April 23, 2013 Ο Σκύλος είναι τρομακτικός, αλλά ο Μπρον δεν έχει δείξει να φοβάται κανέναν. Ο Μπρον μ' αρέσει γιατί είναι ο τύπος που ζει με μότο το: όσα φάμε, όσα πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο κώλος μας. Ζω όσο καλύτερα μπορώ, το διατυμπανίζω και σ' όποιον αρέσω. Σε όποιον δεν αρέσω μπορεί ελεύθερα να μου το πει κατάμουτρα. Έχω διάθεση να το συζητήσω (με τον Τύριον αυτό κάνει), αλλά και να το υπερασπιστώ (αν κάποιος θελήσει να το φτάσει στη μάχη). Δε νομίζω ότι στη σειρά έχει δείξει να υπάρχουν οι υπέρτατοι μαχητές που κανείς δεν τους αγγίζει. Όλοι έχουν τα τρωτά τους σημεία και για όλους υπάρχει το αντίπαλο δέος. Γιατί ο Σκύλος δείχνει να διστάζει απέναντι στον Dontarrion θα το δούμε. Προσωπικά ελπίζω να διστάζει επειδή τον εκτιμά. Ο Σκύλος είναι από τους ειλικρινείς χαρακτήρες της σειράς. Δεν κρύβεται, είναι μονοκόμματος, πηγαίνει ευθεία. Ή θα πέσει σε βουνό ή θα ισοπεδώσει το εμπόδιο. (βουνό μπορεί να είναι κάτι που εκτιμά και όχι απαραίτητα κάποιος σαν τον αδερφό του). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted April 23, 2013 Share Posted April 23, 2013 A, και επίσης σαν πολύ γρήγορα περνάει ο σερ Αχώνευτος από τον αγώνα στην κατάθλιψη και πάλι πίσω. Θέλω να πω, στην αρχή προσπαθεί (ο καημενούλης) να πιάσει το σπαθί με το αριστερό, τις τρώει ασφαλώς, μετά πετάει στην Brienne "I'm dying", αυτή του τη λέει και αμέσως αυτός ξαναξυπνάει. Εεεε... λίγο στο τσακ μπαμ δε γίνονται όλα αυτά; http://www.youtube.com/watch?v=UVSISL4wSX8 Μα κοιτάξτε μια φατσούλα στην αρχή σαν δαρμένο σκυλάκι (γλυκούλης). http://www.youtube.com/watch?v=hMDqA8i0zwI (Αχαΐρευτε! Μόλις σου λένε ότι κάνεις σαν γυναίκα, σε παίρνει το φιλότιμο! Ψώνιο! "If I were a woman I'd make them kill me" λέει στο 3Χ3 ο άχρηστος) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted April 24, 2013 Share Posted April 24, 2013 Περιμένω το τέλος του 4ου επεισοδείου 2 σεζόν τώρα. Με αποζημίωσε, με το παραπάνω θα έλεγα Ευχαριστήθηκα επίσης πάρα πολύ την ατάκα του μπαμπά Λάνιστερ: Δε σε περιφρονώ επειδή είσαι γυναίκα, σε περιφρονώ γιατί δεν είσαι τόσο έξυπνη όσο νομίζεις. ΧΑ! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosK Posted April 24, 2013 Share Posted April 24, 2013 Θεός. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregacm Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted April 28, 2013 Share Posted April 28, 2013 Επιτέλους κατάφερα να το ξαναδώ το παλιόπραμα το 4ο επεισόδιο - είχαν κολλήσει τα λινκ μου. -Από Tywin και οικογένεια έχουμε δει ως τώρα Tywin+Jaime (1η σεζόν), Tywin+Tyrion (2η και 3η) και Tywin+Cersei (3η). Τι μένει; Tywin+Joffrey. Άντε να δούμε αν θα παίξει περισσότερο το παππούς-εγγονός, το βασιλιάς-Hand of the king ή το μεγαλοαφεντικό-βλαμμένος πιτσιρικάς. http://www.youtube.com/watch?v=zO1982Bo57c (Μα τι όμορφη που είναι εδώ!) -Πάντως από πριν αρχίσει η s3 δε με έπειθε η αποστολή της Brienne. Ακόμα και αν κατάφερνε να πάει τον Αχώνευτο στο KL χωρίς να της ξεφύγει ή να τους πιάσουν στο δρόμο (τα οποία τελικά συνέβησαν και τα δύο), δε θα την έπιαναν όταν θα έφτανε στο στόμα του λιονταριού και δε θα της τον έπαιρναν με το έτσι θέλω και χωρίς αντάλλαγμα; Θα τα έβαζε μόνη της με όλους τους ιππότες που υπακούν τη Cersei; Και μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεντευξούλα για το πώς γυρίστηκε η χρατς σκηνή (μη βαράτε-spoiler έβαλα). Losing one's hair isn't the fate of every man, but it could have been Jaime Lannister's on Game of Thrones.In the novels upon which the HBO fantasy drama is based, the notorious knight shaves his head so he won't be recognized as he travels across the country. On the series, however, he remains unshorn. Nicolaj Coster-Waldau, who portrays Jaime, thinks he knows why. "In a way, it didn't work in the book," he tells TVGuide.com. "He does such a great job when he cuts off his hair so that he's completely bald. But then on the next page, a guy goes, 'That's Jaime Lannister!' [Laughs] He's so well-known. The shape of his head is known all over the world!"Maybe it's enough that Jaime underwent another, more brutal physical transformation though. Bannermen for House Bolton captured him as he journeyed with the knight Brienne (Gwendoline Christie), threw him down across a tree stump and cut off his sword hand. As we head into Sunday's episode (9/8c), Coster-Waldau reveals the TV magic required for his one-handed scenes, Jaime's latent heroism and more.-Can you walk us through having Jaime's hand cut off for that scene?Nicolaj Coster-Waldau: We shot it over two nights and almost didn't finish it because the second night I got really sick. I had a really high fever. So, when I look sick on that stump, it kind of worked out perfectly. It was a very brutal because there's the stuff when [Locke] puts the knife point into my eye. I held that knife myself when I did the close-up, so I could feel how far I could take it. I wanted it to be as nasty as it could possibly get without stabbing out my eye. I think that worked pretty well. It was disturbing enough that you actually think it's over when he gets free from that. So when the whole hand chop happens, it's like, "Holy sh--!"-Was this season much more "freeing" after Jaime spent Season 2 in prison?Coster-Waldau: Yes, the whole physicality was good but also the whole question of his identity. When he loses his hand he says it himself in Episode 4, "I was that hand." Since he was a kid, it has all been about mastering the skill, becoming a great soldier and swordsman and being known for that — both as the greatest but also the most feared and of course the Kingslayer. It's so many layers that go so deep into him that it's interesting to explore.-Are you naturally right- or left-handed? Did you have difficulty using only your left hand on the set once Jaime lost his right one?Coster-Waldau: I am right-handed. It came naturally, but of course I'm not as good with my left as I am with my right. There's a scene in the fourth episode where they fight me, and it was great because I just couldn't do it. My head knew how to do it, but you can't get it into your body. My arm wouldn't do what it was supposed to do.-Can you discuss the prosthetic hand you had to wear around your neck?Coster-Waldau: It was quite amazing. There were so many different arms and hands that they made. Every scene I had a new kind of device. Later on we'll see the stump because there's a bath scene. It's been very complicated with this arm because you still had to hide my real arm. Some scenes I had my real arm down my a--. [Laughs] It was complicated.-On the show, Jaime shows his first sign of sympathy when he tells Brienne, "You don't choose who you love."Coster-Waldau: He's doing what he does best. He's looking for those little signs of weakness to get rid of her. He finds the places that really hurt. He spots instantly that she had feelings for Renly (Gethin Anthony). So of course he's going to explore that. But I also like the fact that he has an honesty. He's saying, "I'm not judging you. I'm just pointing out the ridiculousness that you even thought you could have a relationship with him. You are so stupid!" That makes it even more painful for her, of course. It's true, and she knows it's true, which is so annoying. There's nothing worse than someone being an a--hole and then on top of that actually being truthful.-Much like his brother Tyrion (Peter Dinklage), Jaime uses jokes and bravado. Why do you think he feels this need to put on a front?Coster-Waldau: Exactly. I don't think he feels a need to defend or excuse himself, but just because you say it's so and think it's so, he's not going to just accept that. I really like that about him. He stands up for himself all the time. "Why, just because everyone else thinks the same, I should just accept that I'm a bad person? Or I'm dishonorable? No, I'm not. I might not share your definition, but don't point a finger." I like during last season with Catelyn when he says, "It's interesting when you call me a dishonorable man. I'm a lot more honorable in my mind than your late husband who was cheating on you."How does Jaime view Brienne now that they're sharing misery by being captured by the Bolton men?Coster-Waldau: I think he's gained a lot of respect for her and I think in a way, he sees an honesty with her and also an innocence that I think he wishes he still had. I think he recognizes himself in her. He knows that she's not playing a game. She walks the walk. She is a woman of her word, and that's extremely rare in that world.-There's a scene in which Brienne asks Jaime why he saved her from being raped by lying. He initially struggled with that decision. Does he even know why he decided to step in?Coster-Waldau: If you remember that scene [last season] with his cousin that he killed ... as soon as they put the cousin in prison with him, he was going to die no matter what. That's the way I saw it. So why not make good use of him? But with Brienne, he suddenly goes, "This is not right. She doesn't deserve this." I'm pretty sure he doesn't understand it himself, because it kind of goes against his intinct. That's the thing. He should just let them get on with it, and he would have kept his hand and he would have been freed soon.-But following that logic, it's surprising Jaime doesn't blame Brienne for the loss of his hand.Coster-Waldau: No he doesn't. That's what I like about him. He does take responsibility for what he does. He wouldn't blame anyone else for pushing Bran out of the window. He knows why he did it. And that's why he's never spoken about the whole thing about him being the Kingslayer. He has a different opinion about what happened then, and we might find out more about that later in the season. But he doesn't use that to defend himself.-Does Jaime even think about Joffrey (Jack Gleeson) as his own child? Or more like a nephew?Coster-Waldau: I think he knows that it's his son. He also knows that he'll never be able to talk to him. I don't think he likes Joffrey. He's never been part of his life. He's been a very distant uncle. He hasn't been back to King's Landing in a long time, so he has no idea how the wonderful boy uses his powers. I would hope that Jaime makes it back to King's Landing just for that meeting. I'd like to have a scene between him and Joffrey. But who knows? http://www.youtube.com/watch?v=N8khXbP15j4&feature=endscreen&NR=1 "What happens when the nonexistent bumps against the decrepit?" ΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑ! Βίβα λα γριά! Γέρος+γριά θα είναι το μεγάλο ματς. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted April 28, 2013 Share Posted April 28, 2013 (edited) Καλά, η αποστολή της Brienne θεωρήθηκε impossible από τους περισσότερους για αυτο και ο Ρομπ ήταν τόσο εξοργισμένος με τη μάνα του. In other news, για τους φαν του A game of thrones και του League of Legends Edited April 28, 2013 by heiron Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eugenia Rose Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 Και σας παρουσιαζω την... Γραία Τυρέλ/Κοριτσι του Τζέιμς Μποντ! Δεν μοιάζει σαν να ήταν όντως γιαγιά της Ντόρμερ; Στη φάτσα έχουν κάτι παρόμοιο. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 Ίσως λίγο τα ζυγωματικά ή τα μάτια που απέχουν αρκετά μεταξύ τους. Πάντως στη νεαρή είναι πολύ πιο έντονα αυτά και μαζί με το στραβό χαμόγελό της είναι τα κλασικά χαρακτηριστικά της. Περιμένω τη word να σχολιάσει.Είχε ψωμί για αυτήν το 5ο, αν και περίμενα να της προσφέρει λίγο παραπάνω θέαμα σε μια ορισμένη σκηνή. Και βέβαια να μην ξεχνάμε ότι επιβεβαιώθηκε αυτό που έλεγα για μία σκηνή στο τρέιλερ... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eugenia Rose Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 Λες ε; Εγώ στόμα-πηγούνι-μύτη βρίσκω πολύ κοντά. Δεν είπα πως μοιάζουν και σαν αδερφές αλλά σαν συγγενείς περισσότερο. Ίσως και γι αυτό να την βάλανε για γιαγιά δεν ξέρω. Και εγω σε λίγο θα δω το επισόδειο, κάτι μου λέει πως θα έχουμε πολλά να σχολιάσουμε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 Βασικά στην πρώτη φώτο η κυρα-τυρέλαινα φέρνει περισσότερο σε Nikki Cox (πριν υπερφουσκώσει τα χείλια της κι όχι μόνο) παρά στην "εγγονή" της. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eugenia Rose Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 Βασικά στην πρώτη φώτο η κυρα-τυρέλαινα φέρνει περισσότερο σε Nikki Cox (πριν υπερφουσκώσει τα χείλια της κι όχι μόνο) παρά στην "εγγονή" της. Ναι ίσως, και Τζέσικα Μπιελ είπε κάποιος άλλος. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 Περιμένω τη word να σχολιάσει.Είχε ψωμί για αυτήν το 5ο, αν και περίμενα να της προσφέρει λίγο παραπάνω θέαμα σε μια ορισμένη σκηνή. Και βέβαια να μην ξεχνάμε ότι επιβεβαιώθηκε αυτό που έλεγα για μία σκηνή στο τρέιλερ... Exactly! Πω-πω, της κακομοίρας από εξελίξεις το 5ο! Πήρε φόρα για τα καλά! Βέβαια κυρίως σε επίπεδο πλοκής, όχι σε επίπεδο "φάτε μάτια ψάρια", διότι: -Τους ξετυλίξασι και δε μας τους δείχνουνεεεεε! (θέλω-γλειφιτσούρι-mode on) Και τον Jon Snow και τον Αχώνευτο! Μετά από τόσο γυναικείο γυμνό, αυτό είναι αδικία! Έτσι μου'ρχεται να γράψω μια ερωτησούλα σε μια συνέντευξη με τσατ που κάνει μεθαύριο στον γλυκούλη το ΗΒΟ "Γιατί, ρε τύπε; Εμείς αι κορασίδαι ψυχή δεν έχουμε;" Μόνο την Ύγκριτ την τσιλιβήθρα και ολίγη από Αχώνευτο, που πολύ φοβάμαι ότι δε θα είναι καν ο ίδιος αλλά κανένα stunt double. Και η Μπριέν το ίδιο. Να ελπίζω σε συνέχεια της μπανιεροσκηνής ή μόνο το Men's Health θα μας ξελασπώσει; -Το χάλι του το μαύρο πάντως ο γλυκούλης, τρόμαξα που τον είδα. Αλλά το φχαριστήθηκα που τον κάνανε να τσιρίξει (φάτε! λιανίστε! πετσοκόψτεεεε!). Και γιατί δεν πήρε το milk of the puppy; Μας το παίζει σκληρός άντρας και ρίχνει και ένα κλαψούρισμα μετά στη μπανιέρα, για να τον πάρει αγκαλιά η Μπριέν (άχου το! ). Και κλάααααμα όλες οι χαζές στο facebook! Μόνο εγώ δε συγκινήθηκα με όλο αυτό; Ίσα που καταλάβαινα τι έλεγε, έτσι σιγά που μιλούσε. -Ναι, είχαμε όλοι δίκιο για τη 2η σκηνή ουρλιαχτού Αχώνευτου. Αλλά δεν είχαμε φανταστεί ότι του το κόβουν ξανά. -Γριά vs κοντός σημειώσατε 1. Άντε, να παίρνει σειρά και ο μπάρμπας. Πάντως δε βλέπω να έχουν κανένα χοντρά αντικρουόμενο συμφέρον οι Λάννιστερ με τους Ταϊρέλ, οπότε από πού θα προκύψει το ματς γέρου-γριάς; Θα πλακωθούνε για τη Σάνσα τόσο πολύ; -Αρχίζει να με εκνευρίζει ο μπάρμπας που ανακατεύει τόσο πολύ τα παντρευτικά ζητήματα. Γιατί είναι ανάγκη να πάρει η Cersei τον Loras; (ΟΥΧΑΧΑ!) Δε φτάνει ο γάμος Joffrey-Margeory; Άσε το εντελώς κουφόν Tyrion-Sansa . Γιατί λύσσαξαν όλοι ξαφνικά ποιος θα πάρει προίκα το Winterfell; (αφού είναι καμένο κιόλας) Και ο Littlefinger, η μουσίτσα. Ακόμα και αν δεν πρόκειται για κτηματικά αλλά για την επιρροή στους Βόρειους, εφόσον πλακώθηκε τόσο χοντρά πλέον ο Ρομπ με τους Κάρσταρκ τι σόι king in the North είναι πλέον; Τρέμετε, έρχεται ο Μέγας Παλιόγερος Frey και θα σας κάνει ψητούς! -Ενδιαφέρον αυτό με τον Berric Dondarion. Αυτός ο Lord of Light είναι ο μόνος από τα φάντασυ στοιχεία που όντως επηρεάζει την υπόθεση (βλέπε και σκιά-δολοφόνος στη 2η σεζόν). Συμπέρασμα: φέρτε πίσω τον Αχώνευτο. Και κρατήστε τα ρούχα Αρπάχτε και ένα λινκ σχετικό: http://insidetv.ew.com/2013/04/28/game-of-thrones-hot-tub/#disqus_thread Και το επόμενο trailer: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 Ας απαντήσω για το 5ο λοιπόν σε σπόιλερ ταγκ για όσους δεν το είδαν... Προσωπικά περίμενα να δείξει και κάτι περισσότερο από Τζέιμι που να αντιστοιχεί στην κλασική ατάκα από την αντίστοιχη σκηνή "half a corpse and half a god". Πολλά οπίσθια έπεσαν, μέχρι κι από την "μπλιάχ κακάσχημη αντρογύναικα" έδειξαν και δεν ήταν bad... Σχετικά με το χέρι όσοι είχαν διαβάσει τα βιβλία ήξεραν ότι έχει συνέχεια αλλά και λογικά να το δεις κάτι θα έπρεπε να γίνει. Τα ουρλιαχτά έπρεπε να μπούνε για να φανεί πόσο υποφέρει και πόσο θέλει να υποφέρει ώστε να φανεί μία κάποια αλλαγή στο χαρακτήρα του και να γίνει κομμάτι πιο Χωνευτός. δε βλέπω να έχουν κανένα χοντρά αντικρουόμενο συμφέρον οι Λάννιστερ με τους Ταϊρέλ Ε,ναι...μόνο μια λεπτή κόντρα για τον έλεγχο της ηπείρου. Αλλά οκ, ο γάμος θα τους κάνει φιλαράκια για πάντα, απόδειξη ο γάμος της Σέρσι με τον Ρόμπερτ και η αιώνια φιλία Λάννιστερ-Μπαράθεον. Η Σάνσα -αν ηττηθεί ο Ρομπ- είναι η μόνη που θα έχει μείνει από τους Σταρκ για τον κόσμο (που νομίζουν ότι οι άλλοι έχουν σκοτωθεί) κι ο άντρας της θα πάρει δικαιωματικά τον τίτλο του Lord Paramount of the North με τους υποτελείς οίκους των Σταρκ στις διαταγές του. Δεν είναι θέμα επιρροής αλλά πραγματικής εξουσίας (οι όποιοι προδότες υποτελείς οίκοι θα υποστούν τις συνέπειες από το νικητή όπως οι Γκρεητζόηδες που δεν δέχτηκαν τον Ρόμπερτ τότε που έγινε βασιλιάς και τους συνέτριψε). Ουσιαστικά οι Τυρέλ θα ελέγχουν 2 από τις 7 επαρχίες έτσι και θα σέρνουν το "καράβι" του βασιλιά. Κάτι ανάλογο θέλουν οι Λάννιστερ (που μέσω της Σέρσι θα έχουν πρόσβαση και στο ίδιο το Χάιγκάρντεν των Τυρέλ -αν και προφανώς όχι στο καράβι του Λόρας- άμα προχωρήσει το θέμα), κι όχι μόνο αυτοί. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 1)Τα ουρλιαχτά έπρεπε να μπούνε για να φανεί πόσο υποφέρει και πόσο θέλει να υποφέρει ώστε να φανεί μία κάποια αλλαγή στο χαρακτήρα του και να γίνει κομμάτι πιο Χωνευτός. 2)δε βλέπω να έχουν κανένα χοντρά αντικρουόμενο συμφέρον οι Λάννιστερ με τους Ταϊρέλ Ε,ναι...μόνο μια λεπτή κόντρα για τον έλεγχο της ηπείρου. Αλλά οκ, ο γάμος θα τους κάνει φιλαράκια για πάντα, απόδειξη ο γάμος της Σέρσι με τον Ρόμπερτ και η αιώνια φιλία Λάννιστερ-Μπαράθεον. 1)Γιατί θέλει να υποφέρει; Δεν το 'πιασα αυτό. Έγινε ξαφνικά τράβα-με-κι-ας-κλαίω τύπος; Θέλει να τον λυπηθούνε; Εμένα πάντως με την επόμενη κακία που θα πει, πάλι Αχώνευτος θα μου φανεί. 2)Ε καλά, αλλά εκτός από το γάμο τα υπόλοιπα δεν εκβιάζονται. Τι θέλουν δηλαδή οι Tyrell, να αυτοκτονήσουν οι Λάννιστερ και να τους τα αφήσουν όλα στο πιάτο; Να άνοιγαν πόλεμο (που δεν τους παίρνει, φαντάζομαι). Αφού το πήγαν με το καλό και με τη συμμαχία, τι παραπάνω θέλουν από το να πάρουν και οι δύο μερίδιο στην εξουσία όπως οι οικογένειες Cersei-Robert; Ακόμα δεν παντρεύτηκαν (οι Tyrell) και άρχισαν τις κόντρες για να καπελώσουν τους συμπέθερους; Φοβερό πάντως το επεισόδιο, το καλύτερο ως τώρα. Και κάτι άλλο που ξέχασα:Την κορούλα του Στάννις την έχουν μαντρωμένη επειδή είναι έτσι η μουρίτσα της; Κακία: Βρέθηκε επιτέλους η γυναίκα της ζωής του The Hound! (χαρ χαρ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimzar Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 Το επόμενο επεισόδιο λογικά θα έχει το διάλογο που αλλάζει όλο το focus του έπους ! Melisandre-Davos .....can't wait Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nirgal Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 Προσωπικά το 4ο μου φάνηκε καλύτερο. Το 5ο μου φάνηκε μεταβατικό. Το 4ο είχε το θάνατο του γέρο-Αρκούδου και την καταπληκτική σκηνή του τέλους με την Καλίσι. Το 5ο είχε ωραίο άνοιγμα και ενδιαφέρον στο τέλος με τον μπαμπά Λάνιστερ να καψονάρει τα παιδιά του Να μου το θυμηθείτε:όταν τα δύο εύμορφα παιδιά του πηδιούνται μεταξύ τους και το μόνο λογικό παιδί είναι νάνος, δεν μπορεί ο μπαμπάς να μην έχει κάνει τις αμαρτίες του. Αν ο νάνος δε φαινόταν συνομήλικος με την αδερφή του (ή μεγαλύτερος), θα ορκιζόμουν ότι η μαμά του νάνου δεν πέθανε στη γέννα, αλλά καθόταν απέναντί του στην τελική σκηνή του 5ου επεισοδίου. Το επόμενο επεισόδιο λογικά θα έχει το διάλογο που αλλάζει όλο το focus του έπους ! Melisandre-Davos .....can't wait Κατά πως φαίνεται αυτός ο θεός του φωτός έχει μεγαλύτερη επιρροή απ' όσο άφηναν να φανεί μέχρι τώρα στη σειρά. Η αδελφότητα χωρίς λάβαρο προσεύχεται σε αυτόν και προς στιγμή περίμενα να δω τη Μελισάνδρα να κάνει την εμφάνισή της στη σπηλιά τους, στη σκηνή με τη μάχη. Αυτός ο θεός μάλλον θα παίξει μεγαλύτερο ρόλο απ' ό,τι περίμενα. Ο Ντάβος είναι αξιόλογος χαρακτήρας. Η συζήτηση που αναφέρεις θα πρέπει να έχει ενδιαφέρον. Και κάτι τελευταίο προς wordsmith: Οι Ταϊρέλ, αν δεν κάνω λάθος, έχουν τον μεγαλύτερο στρατό σε όλο το westeros. Οπότε, ναι, μπορούν να τα βάλουν με τους Λάνιστερ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonya Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 Επίσης, στην παρούσα φάση, οι Τριανταφυλλένιοι έχουν ΚΑΙ τα φραγκα. Το στέμμα χρωστάει τα κέρατά του ΠΑΝΤΟΥ. Εμένα, αυτό που με "χαλάει" είναι ότι έχουν αφαιρέσει τελείως τον ανάπηρο Λουλουδιάρη και προξενεύουν τον τζιτζιφιόγκο πισωγλέντη που είναι και ιππότης (=δεν θα μπορούσε να παντρευτεί ακόμα κι αν πήδαγε γκόμενες με την συχνότητα του Τύριον) πρώτα στην ηλίθια και μετά στην ξινή. Η φάτσα της ηλίθιας που φανταζόμουν όταν γίνεται στο βιβλίο ο διάλογος με την πορνάρα ("θέλεις να πάρεις τον αδερφούλη μου;" "τον Λόρας;;!!! Ω, τι χαρά!!!!!" "όχι, το ανάπηρο, λολ") θα ήταν αποζημίωση για πολλά πράγματα. Ο Κύριος του Φωτός είναι τρολλ. Μετά από πέντε βιβλία, εγώ αυτό έχω καταλάβει. :Ρ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 1)Τα ουρλιαχτά έπρεπε να μπούνε για να φανεί πόσο υποφέρει και πόσο θέλει να υποφέρει ώστε να φανεί μία κάποια αλλαγή στο χαρακτήρα του και να γίνει κομμάτι πιο Χωνευτός. 2)δε βλέπω να έχουν κανένα χοντρά αντικρουόμενο συμφέρον οι Λάννιστερ με τους Ταϊρέλ Ε,ναι...μόνο μια λεπτή κόντρα για τον έλεγχο της ηπείρου. Αλλά οκ, ο γάμος θα τους κάνει φιλαράκια για πάντα, απόδειξη ο γάμος της Σέρσι με τον Ρόμπερτ και η αιώνια φιλία Λάννιστερ-Μπαράθεον. 1)Γιατί θέλει να υποφέρει; Δεν το 'πιασα αυτό. Έγινε ξαφνικά τράβα-με-κι-ας-κλαίω τύπος; Θέλει να τον λυπηθούνε; Εμένα πάντως με την επόμενη κακία που θα πει, πάλι Αχώνευτος θα μου φανεί. 2)Ε καλά, αλλά εκτός από το γάμο τα υπόλοιπα δεν εκβιάζονται. Τι θέλουν δηλαδή οι Tyrell, να αυτοκτονήσουν οι Λάννιστερ και να τους τα αφήσουν όλα στο πιάτο; Να άνοιγαν πόλεμο (που δεν τους παίρνει, φαντάζομαι). Αφού το πήγαν με το καλό και με τη συμμαχία, τι παραπάνω θέλουν από το να πάρουν και οι δύο μερίδιο στην εξουσία όπως οι οικογένειες Cersei-Robert; Ακόμα δεν παντρεύτηκαν (οι Tyrell) και άρχισαν τις κόντρες για να καπελώσουν τους συμπέθερους; Φοβερό πάντως το επεισόδιο, το καλύτερο ως τώρα. Και κάτι άλλο που ξέχασα:Την κορούλα του Στάννις την έχουν μαντρωμένη επειδή είναι έτσι η μουρίτσα της; Κακία: Βρέθηκε επιτέλους η γυναίκα της ζωής του The Hound! (χαρ χαρ) Σχεδόν όλα τα φετινά είναι πολύ καλά, καλύτερη η φετινή σεζόν από την περσινή. Περίπου στα επίπεδα της 1ης. wordsmith: 1. Θέλει να υποφέρει με την έννοια ότι έχει πάθει μια ψιλοκατάθλιψη με το χέρι κτλ και λέει ας πονέσω και λίγο, χτύπα κι άλλο θα τ'αντεξω, όχι ότι έγινε μαζόχας. Κακιούλες κι εξυπνάδες λένε πολλοί που ο κόσμος τους πάει. Απλά ο Τζέιμι κάνει αυτό που κάνει στην αρχή της σειράς, λίγο η αιμομιξία, λίγο ότι η αιμομιξία γίνεται με τη μισητή Σέρσι, κάπως έτσι το παραμικρό που θα πει ή θα κάνει από εκεί και πέρα παρεξηγείται. Επίσης, όπως έχω πει, στη σειρά κάποια από αυτά που λέει (πχ οι προσβολές στην ψηλή για την ασχήμια της ενώ είναι μια χαρά, οι καυχησιές για το πόσο δεινός ξιφομάχος είναι ενώ δεν μοιάζει για σούπερ) μοιάζουν κενά λόγια ενός ψώνιου ενώ στο βιβλίο είναι μάλλον δικαιολογημένα. Το ίδιο και κάποια από αυτά που κάνει στη σειρα, είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να φανεί πιο κακός. Πχ η άκυρη δολοφονία του άλλου λανιστεραίου. 2. Κάπου μπέρδεψες τη χρονική σειρά. Οι Λάνιστερ πάνε να τους χαλάσουν τα σχέδια για τη Σάνσα μιας και σχεδιάζουν να τη δώσουν στον Τύριον αφού πλέον έχουν μάθει για το προξενιό με το Λόρας. Τί να καπελώσουν άλλωστε; Στρατό και φαγητό δίνουν, ουσιαστικά έσωσαν την παρτίδα για τους Λάνιστερ, τώρα τους δίνουν και λεφτά για το γάμο από πάνω, η δε κοπελιά καθησυχάζει τον κόσμο επιτέλους που ήταν να ξεσηκωθεί κατά του Τζόφρι. Αν πήγαιναν με τους Μπαράθεον όπως σκόπευαν αρχικά θα είχε χαθεί το παιχνίδι. Oι Τυρελέζοι είναι σχεδόν το ίδιο πλούσιοι με τους Λανιστεραίους σε νορμάλ συνθήκες (τώρα είναι σαφώς οι πιο πλούσιοι) και μπορούν να παρατάξουν παρόμοιες δυνάμεις, νομίζω και μεγαλύτερες βασικά. Πχ οι "πουθενάδες" υποτελείς τους Hightower είναι και πλούσιοι και έχουν μία από τις μεγαλύτερες πόλεις. Δυνατοί είναι και οι Μαρτελαίοι κάτω στο Ντορν αλλά έμειναν ουδέτεροι οπότε δεν πιάνονται. Στο βορρά είναι γενικά φτωχοί και λίγοι, μόνο οι Μαντερλι διαφέρουν αλλά κι αυτοί δεν συνεισφέρουν και τίποτα στους Σταρκ. Μόνο να τρώει ξέρει προς το παρόν ο λόρδος τους. Sonya, τα έχεις μπερδέψει. Ο Λόρας στην κατάσταση που είναι τώρα μπορεί να παντρευτεί κανονικότατα. Άλλο αν γουστάρει αγοράκια. Σχετικά με τον άλλο Τυρελ για όσους έχουν διαβάσει τα βιβλία νομίζω αφού δεν τον εμφάνισαν ούτε τον ανέφεραν καλά καλά φέτος δεν θα είναι σημαντικός στην γενικότερη πλοκή και τον ξεχνάμε. Ο Ντάβος είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας στα βιβλία ενώ και στη σειρά κάνει πολύ καλή δουλειά ο ηθοποιός. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonya Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 Χάιρον, εγκώ δεν λέει τίποτα. Η σουρλουλού το λέει στο βιβλίο ότι ο Λόρας δεν μπορεί να παντρευτεί γιατί είναι ιππότης κι έχει δώσει όρκο σε βασιλιά, άσχετο που ο προηγούμενος βασιλιάς τα κακάρωσε. (Στο βιβλίο, ιφ μέμορυ σερβς, ο Λόρας αποτελεί, πλέον, μέλος της βασιλικής φρουράς του σκατόψυχου) Κι ο κουλός για τον ίδιο λόγο και με τον ίδιο τρόπο τρόλλαρε τον γερο-Λάννιστερ τόοοοοοοοοοοτε που τον είχε τυλιγμένο η ξινή στις μπούκλες της, όπως του (την) λέει χαρακτηριστικά κι ο Τύριον. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 Ο Μάρτιν καλά τα λέει και η ΗΒΟ το ίδιο απλά εσύ μπέρδεψες το βιβλίο με τη σειρά. Στη σειρά δεν έχει συμβει αυτό που λες ακόμη (?) άρα στέκει το προξενιό μια χαρά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts