Jump to content

Game of Thrones (2011-2017, 2019)

Mort13

Recommended Posts

Σαν team Lannister έχω να δηλώσω πως στο σημερινό επεισόδιο τους πετάξαμε 2 γκολάκια εκτός έδρας. Σκορ μέχρι στιγμής3-0. Νομίζω πως κάπου εδώ τελείωνει το ματς και μπορούμε να ασχοληθούμε με άλλα. Next week η Melisadre θα το θέση καλά στον Davos. Αγαπημένη σκηνή.

Kανένα ματς δεν τελειώνει πριν το λήξει ο διαιτητής. And as for you Lannisters, judgment time.

http://www.youtube.com/watch?v=W8oBWDKvRnc

Δεν έχω δει ακόμα το ένατο επεισόδιο, αλλά δε θα είχα πρόβλημα να δω τον Dredd να εμφανίζεται και να αποδίδει δικαιοσύνη όπως μονάχα αυτός γνωρίζει. Μέχρι και ο Tyrion θα έμπαινε μέσα για διάφορους λόγους, ίσως και η Sansa να μη γλίτωνε (λόγω βλακείας).

Από τις αντιδράσεις, καταλαβαίνω ότι σε αυτό το επεισόδιο θα προσπαθήσουν να διορθώσουν τα σπασμένα όλης της σαιζόν. ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ!!!

Η τελευταία σαιζόν, εκτός από μερικές σκηνές (μετρημένες στα δάχτυλα) όπου έγινε πράγματι κάτι αξιομνημόνευτο, θύμιζε έντονα Φώσκωλο! Οπότε, ακόμα κι αν σήμερα το απόγευμα δω να ξεκληρίζονται οι μισές φατρίες, δε νομίζω ότι θα αλλάξω γνώμη για τους σεναριογράφους της σειράς. Πάλι σκατά τα έκαναν. Η γεύση που φαίνεται ότι θα μας αφήσει και αυτή η σειρά, όπως και τόσες άλλες, είναι ότι από την επιφώτιση ενός σεναριογράφου, στο τέλος μας προσφέρουν μια ξεχειλωμένη ιδέα μόνο και μόνο για τα επιπλέον φράγκα.

Και μη βιαστείτε να με πάρετε με τις πέτρες.

Η απόδειξη της Φωσκωλίασης της σειράς φαίνεται σε ολόκληρο το μεγαλείο της, από τις αντιδράσεις όσων παρακολουθούν το 9ο επεισόδιο στο ακόλουθο βίντεο

http://www.youtube.c... ... 8juOpTM3tE

που μας πρόσφερε πιο πάνω ο Mr Carter.

Οι γυναίκες ουρλιάζουν λες και σφάζονται οι ίδιες, ενώ οι άντρες συμπεριφέρονται λες και παρακολουθούν τηλεπωλήσεις για βούρτσες τουαλέτας. Προσέξτε στα 1:04, 2:33, 2:56, 4:18 (οι τύποι κοντεύουν να κοιμηθούν - το μόνο που τους κρατάει ξύπνιους και γελαστούς είναι τα ουρλιαχτά της κοπέλας).

Μέχρι κι ο παππούς στο 2:22 που αναφωνεί "Oh shit! Really?!", δεν κουνάει παρά μονάχα τους μυς του στόματός του, ενώ στο 5:53 ξεκαθαρίζει το που αναφερόταν με τα επιφωνήματά του, όταν λέει το πολύ απλό "That's a lot of people getting killed". Ναι, το ίδιο συμβαίνει και στο Saving private Ryan, αλλά δε βάλαμε τα κλάματα.

Μη μου πει κανείς τίποτα για το 2:04, ενώ ο τύπος στο 5:16 αποτελεί την εξαίρεση που επιβεβαιώνει όσα λέω (μερικοί άντρες παρακολουθούσαν το Καλημέρα Ζωή).

Τέλος, μη μου πείτε ότι όσοι μπροστά στις επίμαχες σφαγές αντιδρούν πιο άτονα κι από πεθαμένοι, γνωρίζουν από πριν τι πρόκειται να παρακολουθήσουν. Αποκλείεται αυτό να συμβαίνει με όλους όσους βλέπουμε στο βίντεο.

(και ναι, ξέρω ότι ο Φώσκωλος γράφεται με 'ο', αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τα σενάριά του)

Σοβαρα ομως,εσυ και ολοι οσοι συμμεριζονται τις αποψεις σου(καλως ή κακως,δικαιως ή αδικα),γιατι συνεχιζετε να βλεπετε τη σειρα;!Αφου σας χαλαει,αφηστε το!Υπαρχουν τοσες και τοσες αλλες σειρες να δειτε.Πραγματικα δεν μπορω να σας καταλαβω ωρες ωρες!

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• wordsmith

243

• heiron

232

• Eugenia Rose

100

• Sonya

78

Ε, εντάξει, μπορεί πχ την ώρα που το δείχνει η τιβί να μην έχουν τίποτα της προκοπής τα άλλα κανάλια. :mf_sherlock:

Edited by heiron
  • Like 1

Συμφωνώ κι εγώ ότι είναι πολύ τραβηγμένο να προσπαθείς να κρίνεις αν ήταν καλό χωρίς να το δεις, απλά από τις αντιδράσεις των φαν. Εμένα δε μου φαίνεται και το καλύτερο της σεζόν, αλλά έχει τις πιο τρομερές εξελίξεις οπωσδήποτε.

Πάρτε κι αυτό το ελαφρώς κουφόν: http://www.theonion.com/articles/oh-shit-i-totally-forgot-that-happens,32673/

Και βέβαια:

http://www.youtube.com/watch?v=DQsl5Bz312k

Και το επόμενο:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qJ4paRnLmWI

Είδα το επεισόδιο...

Το πάλεψαν, δε λέω, αλλά...

όπως πολύ καλά μας πληροφόρησες στην ακριβώς προηγούμενη σελίδα του topic, gregacm, οι Stark είναι ο σάκος του μποξ για τον Martin. Πλέον, στο μόνο που ελπίζω, είναι στα επόμενα βιβλία/σαιζόν, και με την προϋπόθεση ότι θα ξεμείνουν μερικοί από το σόι, να τους προσφέρει την ηθική ικανοποίηση να πάρουν κι αυτοί κανά κεφάλι. Η Άρια φαίνεται να οδεύει προς σοβαρά ψυχολογικά και τη βλέπω να καταλήγει να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση όποτε θα βλέπει κάποιον συγγενή. Μέχρι τώρα έχει τρία στα τρία στις συναντήσεις της με συγγενή πρώτου βαθμού, και πλέον της μένουν τρεις ακόμα να ξεκάνει, χωρίς να υπολογίζω τον μπάσταρδο. Σε περίπτωση που συναντήσει τη Σάνσα, προβλέπω να κλαίμε και τον νάνο. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα ουρλιάζω όπως οι κοπελίτσες στο βίντεο του Mr Carter.

Επίσης, έχω μια απορία να εκφράσω:

Τον κακομοίρη "King of The North" τον πρόδωσε η μάνα του, και όμως πήγε ξεβράκωτος μέχρι τους Φρέι για να συμμαχήσει μαζί τους. Και λίγα έπαθε λοιπόν. Το λιγότερο που μπορεί να χαρακτηριστεί είναι: αφελέστατος. Η υπόθεση βρομούσε από χιλιόμετρα, ειδικά από τη στιγμή που οι Φρέι τον δέχτηκαν και δεν τον διαολόστειλαν.

Ειλικρινά, έπεισε κάποιον (που δεν είχε διαβάσει τα βιβλία) το στήσιμο της συγκεκριμένης φάσης; Εμένα μου φάνηκε ότι οι Σταρκ λαλακίστηκαν μεγαλειωδώς! Την πάτησαν πολύ, μα πολύ εύκολα! Μα ούτε μια πισινή; Μια καβάτζα; Εδώ μεταξύ τους οι οικογένειες ανταλλάζουν τέκνα για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, κι αυτοί πάνε στο άγνωστο συν γυναιξί και τέκνοις, χωρίς μια εγγύηση! Κι αν στη συνέχεια μάθω ότι ο στρατός των Σταρκ ήταν μαζεμένος όλος έξω απ' το γεφύρι, και τους έπνιξαν, πρώτα στο πιοτό, και μετά στο ποτάμι, θα κλαίω για το απίστευτο στρατήγημα των Σταρκ! Μα καλά, ούτε ένας ικανός σύμβουλος; Ένας στρατηγός που να μην εμπιστεύεται ούτε τη μάνα του; Μια ατάκα βρε αδερφέ: "Μεγαλειώτατε, μήπως να έχουμε τον στρατό σε ετοιμότητα ενώ εσείς θα γλεντάτε; Ξέρετε λίγο πιο κάτω μας την έχει στημένη ο στρατός των Λάνιστερ". Μα τίποτα; Απορώ πώς κατάφερε να κερδίσει τις μάχες...

"King of the North" και p@p@7!@.

Προσωπικά μου φάνηκε και εύκολο, αλλά και ότι για να πετύχει, οι σεναριογράφοι χάζεψαν ολόκληρο το σόι των Σταρκ.

Σοβαρα ομως,εσυ και ολοι οσοι συμμεριζονται τις αποψεις σου(καλως ή κακως,δικαιως ή αδικα),γιατι συνεχιζετε να βλεπετε τη σειρα;!Αφου σας χαλαει,αφηστε το!Υπαρχουν τοσες και τοσες αλλες σειρες να δειτε.Πραγματικα δεν μπορω να σας καταλαβω ωρες ωρες!

Να σου απαντήσω...

Το βλέπω γιατί:

1) όπως είπε κι ο

Ε, εντάξει, μπορεί πχ την ώρα που το δείχνει η τιβί να μην έχουν τίποτα της προκοπής τα άλλα κανάλια. :mf_sherlock:

2) η πρώτη σαιζόν ήταν πάρα πολύ καλή και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία (ελπίζω στην 4η να μη σφάξουν και την Ελπίδα)

3) όπως έγραψα και πιο πριν "μερικοί άντρες παρακολουθούσαν το Καλημέρα Ζωή" (ναι, ήμουν κι εγώ ένας από αυτούς) :bag:

4) περιμένω τη στιγμή όπου η Σάνσα θα ομολογήσει ότι πίσω απ' όλ' αυτά είναι η ζήλια της, επειδή όταν ήταν μικρή δεν την άφηναν να παίζει με τα παιχνίδια των αγοριών και την έβαζαν να ράβει (και μάλλον θα έχει δίκιο, αφού είναι η μόνη που φαίνεται να τα καταφέρνει μια χαρά)

5) όλοι μας έχουμε έναν βιτσιόζο μέσα μας

Αν και έχει ακόμα ένα επεισόδιο, ακολούθως θέλω να εκφράσω τις προσδοκίες μου για την επόμενη σαιζόν:

1) Να δω την ξανθιά βαρβάρα να διασχίζει τα στενά με τους 8000 (και βάλε) Ακαρύδωτους άντρακλες, και να υποτάσσει τμήμα του νησιού φέρνοντας τα πάνω κάτω (σκλάβοι στη θέση αρχόντων και τούμπαλιν).

2) Ο γκομενοβοσκός Νταάριο να πάρει πόδι. Κατά προτίμηση να πεθάνει με τα χείλη του σε κάποια από τις παράξενες γωνίες που τα εξαναγκάζει να βρίσκονται, νομίζοντας ότι έτσι ρίχνει τις γυναίκες και δεν υποχρεώνεται να τις πληρώνει. (Ας μου απαντήσει μία από τις γυναίκες του forum, αν, βλέποντας έναν γοητευτικό άντρα να σουφρώνει έτσι τα χείλη του, θα συνέχιζε να τον θέλει κοντά της ή θα έψαχνε από πού να φύγει)

και το σημαντικότερο απ' όλα!

3) Να δω περισσότερο Μπρον (τον σωματοφύλακα του νάνου). Αποτελεί τη μοναδική νησίδα χλευασμού σε ολόκληρη τη σειρά. Όλοι παίρνουν πολύ σοβαρά τα όσα συμβαίνουν, αλλά αυτός είναι ο μόνος που διακρίνει τη γελοιότητα της κατάστασης (όποιος προδώσει περισσότερο, κερδίζει).

Μερικές ατάκες του:

Tyrion Lannister: What do you want, Bronn? Gold? Women? Gold and women? Stick with me and you'll have them all, for as long as I'm around and not a moment longer. But you knew that. That is why you so valiantly took up arms to defend my honor.
Bronn: Fair enough. But don't go looking for me to bend the knee and "m'lord" you every time you take a shit. I'm not your toady and I'm not your friend.

[in the duel, Bronn has killed Ser Vardis Egen and threw him out of the Moon Door. Lysa is furious]
Lysa Arryn: You don't fight with honor!
[Bronn turns to face Lysa, smiling mockingly]
Bronn: No...
[Bronn points to the open Moon Door]
Bronn: ...he did.

[the Hound confronts Bronn at the brothel]
Sandor Clegane: You think you're hard man?
Bronn: [chuckles] Ho-ho... I KNOW it.

Bronn: Don't get killed.
Tyrion Lannister: Nor you, my friend.
Bronn: Oh... are we friends now?
Tyrion Lannister: Of course we are. Just because I pay you for your services doesn't diminish our friendship.
Bronn: Enhances it, really.
Tyrion Lannister: Oh, "enhances". Fancy word for a sellsword.
Bronn: Been spending time with fancy folks.

(είμαι περίεργος να δω, αν τα αισθήματα είναι αμοιβαία)

Bronn: I've never borrowed money before. I'm not clear on the rules.

Tyrion Lannister: Well, ahem, the basic principle is I lend you money, and after an agreed-upon period of time, you return it with interest.
Bronn: And what if I don't?
Tyrion Lannister: Well, you have to.
Bronn: But what if I don't?
Tyrion Lannister: This is why I don't lend you money.

(πόσο μας εκφράζει όλους...)

1)Βάλε και τίποτα σε spoiler, ρε Σταμάτη!

2)Ειδικά με την ξανθιά βαρβάρα, τώωωωρα σώθηκες! Στα βιβλία, λένε, ούτε στο 5ο δεν έχει ακόμα περάσει τη θάλασσα (γραμματική παρατήρηση: το "Ακαρύδωτοι", αν υπήρχε, θα σήμαινε, έχω την ταπεινή γνώμη, "άνθρωποι που δεν τους έχει καρυδώσει ακόμα κανείς" [βαράτε!] ).

3)Για το γάμο εγώ το είπα ότι σαν πολύ γρήγορα συμβαίνουν όλα. Άραγε στα βιβλία έχει πιο πολύ μπλα μπλα πριν φτάσουν εκεί, για να έρθει πιο ομαλά;

4)Για τον Ντάριο οχυρώσου από επερχόμενα πυρά Sonyas. Εγώ το σκέφτομαι ποιον να προτιμήσω, αυτόνε ή τον ωραίο γέρο Ser Jorah, αλλά μάλλον κλίνω προς τον σιτεμένο, διότι τόσες σεζόν περιμένει, μην του τη φάει τώρα ο πιτσιρικάς-ψώνιο.

5)Για τον Μπρον μάλλον ατύχησες: μπορεί να ζει ακόμα, αλλά είναι πολύ δευτερεύων. Οι διαφορά αυτωνών με τους βασικούς είναι ότι μπορεί να εξαφανιστούν χωρίς καν να πεθάνουν, βλέπε Lancel.

6)Καλά, ακόμα παίζεται "Καλημέρα Ζωή"; Χάνω πάσα ιδέα για την ελληνική τηλεόραση.

7)Μωρ' πετάχτε τους όλους έξω από το screentime και κάντε χώρο για Αχώνευτο, Βάρυς και γριά: τους πεθύμησα. Άντε και λίγη Cersei να κοπανάει το βλαμμένο.

Nirgal, εγώ θα έλεγα ότι γκρινιάζεις για να πας κόντρα στο hype. Σου τη σπάει ο όλος χαμός που γίνεται πχ, αυτό είναι λογικό ως ένα βαθμό.

O λόγος που οι περισσότεροι εδώ ξεκίνησαν να βλέπουν τη σειρά είναι είτε γιατί ήταν φαν των βιβλίων(duh) είτε γιατί, όσο να'ναι, μια ακριβή σειρά φάντασυ τραβάει την προσοχή των φαντασάδων. Από εκεί και πέρα, αν δεν σου άρεσε ολόκληρη η περσινή σεζόν (με ένα από τα καλύτερα-αν όχι ΤΟ καλύτερο- επεισόδια φάντασυ στην τηλεόραση ever, mind you) κανονικά δεν θα έπρεπε να βλέπεις καν. Δηλαδή πας, κατεβάζεις μια σειρά για να τη δεις και να χαλαστείς; Υπάρχουν τόσα όλα πράγματα να κάνεις.

Παρεπιπτόντως, η 3η σεζόν είναι αρκετά δυνατή. Πολύ καλό πρώτο μισό (σαφώς ανώτερο του περσινού πχ), κοιλιά 2-3 επεισόδια φιλεριές μετά και το συγκλονιστικό 9ο τώρα πρόσφατα. Και το 10ο λογικά επίσης θα είναι καλό, όπως και τα άλλα 10α.

Σχετικά με την κριτική σου για το 03x09 έχεις ένα μικρό δίκιο, εγιναν κάποιες αλλαγές από το βιβλίο και φαίνονται πολύ χαζοί οι Σταρκ (αν και ήταν με την πλάτη στον τοίχο και ουσιαστικά αναγκάστηκαν να δεχτούν ό,τι τους πρότειναν) στην τιβί. Τέτοια σκηνικά έχουν συμβεί και στην πραγματικότητα αλλά σε τέτοιο βαθμό όχι. Κι εγώ παραδέχομαι ότι το παρακάνει ο Μάρτιν συχνά(και που να δεις τι είχε συμβεί στο Winterfel) αλλά επικό φάντασυ είναι, έχει και μερικές υπερβολές.

"Bad guy wordsmith" blames you for spoiling, then tells you what happens in the next two books.

Αν και έχει ακόμα ένα επεισόδιο, ακολούθως θέλω να εκφράσω τις προσδοκίες μου για την επόμενη σαιζόν:

1) Να δω την ξανθιά βαρβάρα να διασχίζει τα στενά με τους 8000 (και βάλε) Ακαρύδωτους άντρακλες, και να υποτάσσει τμήμα του νησιού φέρνοντας τα πάνω κάτω (σκλάβοι στη θέση αρχόντων και τούμπαλιν).

Aχ! Αμήν αλλά θα περιμένεις πάρα πολύ ακόμα... (Ελπίζω ότι δε σου σκοτώνω την Ελπίδα - μπλεχ :p - σου είχανε απαντήσει πριν από μένα, οπότε μπορώ :p)

2) Ο γκομενοβοσκός Νταάριο να πάρει πόδι. Κατά προτίμηση να πεθάνει με τα χείλη του σε κάποια από τις παράξενες γωνίες που τα εξαναγκάζει να βρίσκονται, νομίζοντας ότι έτσι ρίχνει τις γυναίκες και δεν υποχρεώνεται να τις πληρώνει. (Ας μου απαντήσει μία από τις γυναίκες του forum, αν, βλέποντας έναν γοητευτικό άντρα να σουφρώνει έτσι τα χείλη του, θα συνέχιζε να τον θέλει κοντά της ή θα έψαχνε από πού να φύγει)

Ο γκομενοβοσκός δεν είν' κακός, μην το λες :p Καλά τα σουφρώνει -στη σειρά πάντα- μια χαρούλα. Δεν ξέρω βέβαια αν με καλύπτουν και όλα τα υπόλοιπα που ξέρω για αυτόν οπότε συμπληρώνονται στη φαντασία μου μόνα τους άμα τον βλέπω, ρε αδερφέ, και βεβαίως αντιλαμβάνεσαι πως αν τον έπαιζε ο Τζόνι Ντεπ, όπως ακριβώς είναι στους πειρατές απλά με βαμμένο το μαλλί μπλε και το μούσι χρυσαφί θα είχε άλλη χάρη... Αλλά πέραν του Τζόνι, δε μπορώ να φανταστώ κανέναν άλλο που θα μπορούσε αλήθεια να σηκώσει το βάρος του -του μαλλιού, της γενειάδος και φυσικά του χρυσού δοντιού και ταυτόχρονα να είναι και σέξυ και ξερός σου!

Τώρα, δεν ξέρω αν σου απαντάω μεν, αλλά αν τα έκανε αυτά με τα χειλάκια του δίπλα μου στον πραγματικό κόσμο κι εγώ καράβι να φύγω θα ψαχνα μάλλον :p

α) τον Τζόρα δεν τον λένε τυχαία sir Friendzoned. Αν η καλίσι, μετά από δυο μέτρα βάρβαρο επέλεγε να πηδήξει έναν μεσόκοπο ιππότη αντί για έναν Νταάριο, θα ήταν ένας πολύ διαφορετικός χαρακτήρας. Φανηκε στο μάτι της με το καλημέρα ότι τα οιστρογόνα χτύπησαν ταβάνι. Και, για να εξηγούμεθα, ο ηθοποιός είναι μετριότατος. Ο Νταάριο είναι έρωτας απ' τα βιβλία και αυτό δεν αλλάζει.

β) δεν έχει, είναι πρωί ακόμα και δεν έχω πιεί καφέ. Α όχι, έχει. Για τον γάμο. Πολύ απλά, αν δεν πήγαινε στον Φρέυ με τους όρους του Φρέυ, τον είχε πιει απ' το Λαννιστερέικο, γιατί μην ξεχνάμε ότι του την είχανε κάνει κι οι Κάρσταρκ. Ήταν lose-lose situation κι επέλεξε να το ρισκάρει έτσι. Χώρια που είχε φάει ψωμί κι αλάτι, οπότε ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι βρισκόταν κάτω απ' την ιερή φιλοξενία και τα λοιπά. Στο βιβλίο δεν είχε και την γκαστρωμένη μαζί, αλλά εγώ το χάρηκα που την ξεπαστρέψανε. Αυτή φταίει για όλα. :Ρ Αυτό που με πείραξε ήταν ο λύκος που έπρεπε να τους είχε κάνει όλους καλοκαιρινούς.

1)Βάλε και τίποτα σε spoiler, ρε Σταμάτη!

2)Ειδικά με την ξανθιά βαρβάρα, τώωωωρα σώθηκες! Στα βιβλία, λένε, ούτε στο 5ο δεν έχει ακόμα περάσει τη θάλασσα (γραμματική παρατήρηση: το "Ακαρύδωτοι", αν υπήρχε, θα σήμαινε, έχω την ταπεινή γνώμη, "άνθρωποι που δεν τους έχει καρυδώσει ακόμα κανείς" [βαράτε!] ).

.

.

.

6)Καλά, ακόμα παίζεται "Καλημέρα Ζωή"; Χάνω πάσα ιδέα για την ελληνική τηλεόραση.

1)Έχεις δίκιο, συγγνώμη.

2) Χμμμ, πώς αλλιώς να τους πω... Πάντως καλύπτουν και την έννοια που έδωσες. Και τώρα που το σκέφτομαι: αφού τους ευνουχίζουν από μικρούς, ο στρατός της Καλίσι θα μπορεί να τραγουδήσει σε κλίμακες που αγγίζουν ακόμα και οι σοπράνο! Άσε που από την έλλειψη τεστοστερόνης, απορώ πώς φτιάχνουν διάθεση για μάχη.

6) Είπα ότι έβλεπα "Καλημέρα Ζωή". Αλλά έτσι όπως πάει η ελληνική TV, ετοιμαστείτε για επαναλήψεις.

Nirgal, εγώ θα έλεγα ότι γκρινιάζεις για να πας κόντρα στο hype. Σου τη σπάει ο όλος χαμός που γίνεται πχ, αυτό είναι λογικό ως ένα βαθμό.

O λόγος που οι περισσότεροι εδώ ξεκίνησαν να βλέπουν τη σειρά είναι είτε γιατί ήταν φαν των βιβλίων(duh) είτε γιατί, όσο να'ναι, μια ακριβή σειρά φάντασυ τραβάει την προσοχή των φαντασάδων. Από εκεί και πέρα, αν δεν σου άρεσε ολόκληρη η περσινή σεζόν (με ένα από τα καλύτερα-αν όχι ΤΟ καλύτερο- επεισόδια φάντασυ στην τηλεόραση ever, mind you) κανονικά δεν θα έπρεπε να βλέπεις καν. Δηλαδή πας, κατεβάζεις μια σειρά για να τη δεις και να χαλαστείς; Υπάρχουν τόσα όλα πράγματα να κάνεις.

Παρεπιπτόντως, η 3η σεζόν είναι αρκετά δυνατή. Πολύ καλό πρώτο μισό (σαφώς ανώτερο του περσινού πχ), κοιλιά 2-3 επεισόδια φιλεριές μετά και το συγκλονιστικό 9ο τώρα πρόσφατα. Και το 10ο λογικά επίσης θα είναι καλό, όπως και τα άλλα 10α.

Σχετικά με την κριτική σου για το 03x09 έχεις ένα μικρό δίκιο, εγιναν κάποιες αλλαγές από το βιβλίο και φαίνονται πολύ χαζοί οι Σταρκ (αν και ήταν με την πλάτη στον τοίχο και ουσιαστικά αναγκάστηκαν να δεχτούν ό,τι τους πρότειναν) στην τιβί. Τέτοια σκηνικά έχουν συμβεί και στην πραγματικότητα αλλά σε τέτοιο βαθμό όχι. Κι εγώ παραδέχομαι ότι το παρακάνει ο Μάρτιν συχνά(και που να δεις τι είχε συμβεί στο Winterfel) αλλά επικό φάντασυ είναι, έχει και μερικές υπερβολές.

"Bad guy wordsmith" blames you for spoiling, then tells you what happens in the next two books.

Εννοείται ότι υπερβάλω με όσα λέω για να κάνω λίγη πλάκα. Η σειρά είναι μία από τις καλύτερες που έχουν γυριστεί, αλλά όχι εξαιτίας του σεναρίου της. Σύμφωνα με τα προσωπικά μου γούστα, έχω δει και καλύτερες σεναριακά (π.χ. Carnivale με τους Clancy Brown και Nick Stahl).

Ακόμα θεωρώ ότι η πρώτη σαιζόν ήταν η καλύτερη όλων, με την τρίτη να κάνει μεγάλη κοιλιά. Ένα από τα λάθη των σεναριογράφων ήταν ότι προσπάθησαν να δώσουν ρόλο σε όλους τους χαρακτήρες των βιβλίων (αν και απ' όσα διαβάζω έχουν μείνει πολλοί απ' όξω - πού να έμπαιναν κι αυτοί). Θα έπρεπε να συγκεντρωθούν σε πολύ λιγότερα πρόσωπα και οι υπόλοιποι να κάνουν περάσματα. Το αποτέλεσμα ήταν, στα δύο πρώτα επεισόδια της 3ης περιόδου να παρακολουθούμε 5/λεπτα για κάθε παρακλάδι της ιστορίας.

Νομίζω ότι με το 9ο επεισόδιο προσπαθούν να μειώσουν αισθητά τα πρόσωπα που θα παρακολουθούμε από την επόμενη σαιζόν (βγάζουν από τη μέση ακόμα και πρόσωπα που δε θα έπρεπε σύμφωνα με το βιβλίο).

Ο γκομενοβοσκός δεν είν' κακός, μην το λες :p Καλά τα σουφρώνει -στη σειρά πάντα- μια χαρούλα. Δεν ξέρω βέβαια αν με καλύπτουν και όλα τα υπόλοιπα που ξέρω για αυτόν οπότε συμπληρώνονται στη φαντασία μου μόνα τους άμα τον βλέπω, ρε αδερφέ, και βεβαίως αντιλαμβάνεσαι πως αν τον έπαιζε ο Τζόνι Ντεπ, όπως ακριβώς είναι στους πειρατές απλά με βαμμένο το μαλλί μπλε και το μούσι χρυσαφί θα είχε άλλη χάρη... Αλλά πέραν του Τζόνι, δε μπορώ να φανταστώ κανέναν άλλο που θα μπορούσε αλήθεια να σηκώσει το βάρος του -του μαλλιού, της γενειάδος και φυσικά του χρυσού δοντιού και ταυτόχρονα να είναι και σέξυ και ξερός σου!

Τώρα, δεν ξέρω αν σου απαντάω μεν, αλλά αν τα έκανε αυτά με τα χειλάκια του δίπλα μου στον πραγματικό κόσμο κι εγώ καράβι να φύγω θα ψαχνα μάλλον :p

Αν έβαζαν Τζόνι Ντεπ, σίγουρα θα έδινε άλλον αέρα στον Νταάριο...

Και θα γλιτώναμε από αυτό το έτσι-ρίχνω-τις-γυναίκες-και-δεν-πληρώνω-στα-μπουρδέλα χαμόγελο.

α) τον Τζόρα δεν τον λένε τυχαία sir Friendzoned. Αν η καλίσι, μετά από δυο μέτρα βάρβαρο επέλεγε να πηδήξει έναν μεσόκοπο ιππότη αντί για έναν Νταάριο, θα ήταν ένας πολύ διαφορετικός χαρακτήρας. Φανηκε στο μάτι της με το καλημέρα ότι τα οιστρογόνα χτύπησαν ταβάνι. Και, για να εξηγούμεθα, ο ηθοποιός είναι μετριότατος. Ο Νταάριο είναι έρωτας απ' τα βιβλία και αυτό δεν αλλάζει.

β) δεν έχει, είναι πρωί ακόμα και δεν έχω πιεί καφέ. Α όχι, έχει. Για τον γάμο. Πολύ απλά, αν δεν πήγαινε στον Φρέυ με τους όρους του Φρέυ, τον είχε πιει απ' το Λαννιστερέικο, γιατί μην ξεχνάμε ότι του την είχανε κάνει κι οι Κάρσταρκ. Ήταν lose-lose situation κι επέλεξε να το ρισκάρει έτσι. Χώρια που είχε φάει ψωμί κι αλάτι, οπότε ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι βρισκόταν κάτω απ' την ιερή φιλοξενία και τα λοιπά. Στο βιβλίο δεν είχε και την γκαστρωμένη μαζί, αλλά εγώ το χάρηκα που την ξεπαστρέψανε. Αυτή φταίει για όλα. :Ρ Αυτό που με πείραξε ήταν ο λύκος που έπρεπε να τους είχε κάνει όλους καλοκαιρινούς.

α) Πράγματι φάνηκε και δεν μπορώ να την κατηγορήσω. Μέσα στην ερημιά, η κακόμοιρη ξανθούλα, στο άνθος της νιότης της, έχει καταλήξει, από τον νταβράντουλα Καλ, να περιστοιχίζεται από δυο γεροντοπαλίκαρα και 8000 φουστανέλες με αξεσουάρ δόρατα. Πώς να μην κάνει χαρούλες όταν είδε τον γκομενοβοσκό. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κι ο άλλος από τους μισθοφόρους, που την έβριζε χυδαία, της έκανε κλικ, αλλά τον πρόλαβε ο μαλλιάς.

β)

Δε διαφωνώ ότι ήταν μια lose-lose situation, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πάμε και σαν βόδια στη σφαγή. Ο Σταρκ ήταν μέσ' την τρελή χαρά, λες και παντρευόταν ο ίδιος, και η μόνη που πήρε χαμπάρι τι γινόταν (αν και αργά) ήταν η μάνα του! Έλεος!

Στην προηγούμενη σαιζόν τον έδειχναν να γονατίζει το στρατό των σκατόψυχων χρησιμοποιώντας τεχνάσματα! Μέχρι και έναν από τους ηγέτες κατάφερε να αρπάξει κάτω από τη μύτη τους (τον κουλό εννοώ)! Εδώ, ρίχνει στα νύχια του κίναιδου όχι μονάχα την αφεντιά του, αλλά και όλο του το σόι και όλο το στρατό του!!!

Αυτό δεν είναι ο ορισμός του lose-lose situation, αλλά του "we don't have enough money to keep paying the Stark clan and army - So kill 'em all" said the producer.

Μέσα σε μια σκηνή βγάζουν απ' τη μέση έναν από τους βασικότερους πόλους που διεκδικεί τα σκήπτρα του βασιλείου! Το κάνουν με τον χειρότερο-ευκολότερο τρόπο, υποτιμώντας τη νοημοσύνη ολόκληρου του Σταρκέικου και κοντά παίρνουν παραμάζωμα και τη δική μας νοημοσύνη.

Δεν κρίνω τη σκηνή, η οποία ήταν μια χαρά γυρισμένη με ένταση, αλλά τις συνέπειες αυτής της πράξης στην πλοκή ολόκληρης της σειράς. Μέσα σε μια σκηνή κατάφεραν να αναιρέσουν τον σεβασμό που είχε κερδίσει ο Ρομπ, αφού ανέλαβε με αξιώσεις ένα πολύ απαιτητικό πόστο μετά το θάνατο του πατέρα του. Ο Ρομπ, όχι κανένας χλιμίτζουρας, the King of the North!

Δεν έδειξαν τους Φρέι και τους Λάνιστερ πιο ξύπνιους. Μετέτρεψαν τους Σταρκ (όλους ανεξαιρέτως) σε βλαμμένους, μέσα σε μία σκηνή.

Ταυτόχρονα, μετέτρεψαν έναν ετοιμοπόλεμο στρατό, με ατσαλωμένους σε σκληρές μάχες αξιωματικούς και σε ένα πεδίο πολύ κοντά στους βασικούς εχθρούς (Λάνιστερ), σε ένα κοπάδι πρόβατα! Δηλαδή, εμείς πρέπει τώρα να πιστέψουμε ότι από τον στρατό των Φρέι δεν άνοιξε ρουθούνι και οι αντίπαλοι ήταν όλοι μεθυσμένοι και στην κοσμάρα τους.

Γι' αυτό επιμένω:

Δώστε μας Bronn!!!

Χωρίς να έχω ασχοληθεί καθόλου με τη φετινή season έπιασε το μάτι μου ότι

σφάχτηκε στο γόνατο και η γυναίκα του Robb με το αγέννητο παιδί του, κάτι που δεν συμβαίνει στα βιβλία, όπου την έπιασαν εκ των υστέρων και την κρατούν φυλακισμένη και ελπίζουν οι αναγνώστες για το διάδοχο. Άρα να υποθέσω, αφού έγινε εδώ έτσι, ο Μάρτιν θα σφάξει την τύπισσα στα βιβλία. Άρα go go team Rickon.

Zaratoth, βασικά

το ξέκοψαν για το μωρό και τις θεωρίες που είχαν αναπτυχθεί παρά την αποκάλυψη για τα αντισυλληπτικά βοτάνια που την πότιζε η μάνα της. Κατά τα άλλα απλά ως χαρακτήρας η Jayne δεν πρόκειται να παίξει ρόλο, λογικά. Δεν είναι ανάγκη να τη σκοτώσουν.

Nirgal, σχετικά με τα γεγονότα στο 9ο.

Ο καλός στρατηγός δεν είναι απαραίτητα και πανέξυπνος σαν άνθρωπος. Ειδικά όσοι ασχολούνται με το Westeros θα έπρεπε να το ξέρουν. Τρανταχτό παράδειγμα ο ίδιος ο πατέρας του Ρομπ, ικανότατος στρατηγός αλλά την πάτησε σα νουμπας (όπως και το υπόλοιπο ιδιοφυές τότε επιτελείο της Επανάστασης, Ρόμπερτ και Τζον...ολοι σκοτώθηκαν ενώ είχαν είτε το 1ο είτε το 2ο αξίωμα στην ήπειρο). Στα βιβλία πάντως είναι πιο λογικά τα πράγματα. Επίσης δεν είναι τόσο προφανές στη σειρά αλλά δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην ιερότητα της φιλοξενίας, στο έθιμο του salt and bread τα οποία επιμένει η Cat να φάνε πριν γίνει οτιδήποτε ώστε να προστατεύονται από το -απαράβατο επι χιλιετίες, νομίζω από την αρχή του κόσμου- αρχαίο ιερό έθιμο. Φαίνεται ανόητο αλλά ήταν αναγκασμένος ο Ρομπ να το ρισκάρει κι επιπλέον υπάρχει το ιστορικό προηγούμενο της Clan Douglas (σύμφωνα με τον Μάρτιν το Black Dinner ήταν η έμπνευση του Red Wedding) που την πάτησαν με τον ίδιο τρόπο, δύο φορές :stupid: σε 12 χρόνια. Συμβαίνουν αυτά. Πόσο μάλλον όταν στο επιτελείο του Ρομπ είναι ο προδότης Roose (στο βιβλίο είναι κι ο προδότης θείος της γυναίκας του, τσιράκι του Tywin).

Αυτό με τις μικρές, άσκοπες σκηνές διαφορων χαρακτήρων εδώ κι εκεί που κατέληγαν σε άνοστα επεισόδια το είδαμε στη 2η σεζόν αρκετά. Η 3η είχε πολύ καλύτερα επεισόδια, hands down. Εντάξει, η πρώτη ήταν πιο συγκλονιστική, ειδικά για όσους δεν είχαν διαβάσει τα βιβλία ήταν μια γνωριμία με έναν θαυμαστό νέο κόσμο. Μην ξεχνάμε πάντως ότι η ΗΒΟ κάνει δραματικές σειρές γενικά κι έτσι αντιμετωπίζεται κι αυτή. Τώρα επειδή έχει καλά μπάτζετ αναλαμβάνει ιστορικά δράματα με μπόλικη δράση και κάπως έτσι αποφάσισαν να κάνουν και το AGOT. Αλλά το σήμα κατετεθέν τους είναι δολοπλοκίες, ίντριγκες, γυμνό κτλ.

Edited by heiron
  • Like 1

Zaratoth, βασικά το ξέκοψαν για το μωρό και τις θεωρίες που είχαν αναπτυχθεί παρά την αποκάλυψη για τα αντισυλληπτικά βοτάνια που την πότιζε η μάνα της. Κατά τα άλλα απλά ως χαρακτήρας η Jayne δεν πρόκειται να παίξει ρόλο, λογικά. Δεν είναι ανάγκη να τη σκοτώσουν.

Δεν το θυμάμαι αυτό για τα αντισυλληπτικά βοτάνια.

The Lannisters always pay their debts. Even the ones you don't want paid....

O λόγος που οι περισσότεροι εδώ ξεκίνησαν να βλέπουν τη σειρά είναι είτε γιατί ήταν φαν των βιβλίων(duh) είτε γιατί, όσο να'ναι, μια ακριβή σειρά φάντασυ τραβάει την προσοχή των φαντασάδων.

Εγώ ειδικά και για την cute/tough-guy φατσούλα Αχώνευτου (σώωωωπα!).

αν δεν σου άρεσε ολόκληρη η περσινή σεζόν (με ένα από τα καλύτερα-αν όχι ΤΟ καλύτερο- επεισόδια φάντασυ στην τηλεόραση ever, mind you) κανονικά δεν θα έπρεπε να βλέπεις καν.

Ποια σκηνή ήταν αυτή που τη θεωρείς τόσο φοβερή; Η μάχη με τα πράσινα εφέ;

Πφφφ, σιγά το σπόιλερ, λες και είναι έτοιμη να σαλπάρει, λες και δε φαίνεται ότι θα φάει πολλά ψωμιά ακόμα μέχρι να πλησιάσει τους αποδώ.

Πάντως παρατηρώ ότι ο αγαπημένος χαρακτήρας του καθενός από το GoT δεν έχει καμία σχέση με το αν και κατά πόσον έχει μεγάλο ρόλο, πχ ο Bronn για το Σταμάτη και, το αποκορύφωμα, η Βάσω κάτι έχει πει ότι της άρεσε ένας από τους Ντοθράκι που τον χάσαμε νωρίς.

Wordsmith, επεισόδιο είπα, όχι σκηνή. Όχι ένα 5λεπτό αλλά πάνω από 50 λεπτά που έγραψαν ιστορία στις τηλεοπτικές σειρές fantasy (που είναι στην "καλύτερη" κάτι Legend of the Seeker :glare: ).

Την Ντάνι πολλοί την είχαν έτοιμη να σαλπάρει μόλις βγήκε από τις πύλες με τους Unsullied και εξακολουθούν να το περιμένουν στα προσεχώς.

O Bronn έχει πολλούς φαν (λογικό, αφού είναι ο μάγκας σούπερ πολεμιστής, κολλητός ενός καλού κεντρικού ήρωα) κι άλλωστε χωρίς να είναι σημαντικός έχει αρκετό τηλεοπτικό χρόνο. Εμένα στα βιβλία πιο ωραίος μου φάνηκε τελικά ο Ντάβος, ενώ από τους πιο βασικούς νομίζω το περισσότερο ψωμί σαν χαρακτήρας και εξέλιξη το έχει ο Αχώ...Τζέιμι.

Πάρτε και την αντίδραση του Vader. Σπόιλερ για το 9ο, φυσικά.

576597_144748179047170_977269470_n.jpg

Edited by heiron
  • Like 2

Wordsmith, για grammar nazi υστερείς στο διάβασμα. Επεισόδιο είπα, όχι σκηνή. Όχι ένα 5λεπτό αλλά πάνω από 50 λεπτά που έγραψαν ιστορία στις τηλεοπτικές σειρές fantasy (που είναι στην "καλύτερη" κάτι Legend of the Seeker :glare: ).

Έστω, ποιο επεισόδιο σου φάνηκε τόσο εντυπωσιακό στη 2η σεζόν; Εμένα δε μου φαίνεται να έχουν πολύ μεγάλη διαφορά το ένα από το άλλο, άντε να προχωράει πιο γρήγορα η δράση σε μερικά.

Για τη Ντάνυ, αν το πάμε έτσι, και από τη 2η σεζόν, που ξεμπέρδεψε με την Qarth, μπορούσαμε να τη φανταζόμαστε να πηγαίνει κατευθείαν στο Westeros, πετώντας, με τα δρακάκια να την κρατάνε από τα πλατινέ τσουλούφια, αλλάαα...

Χμμμ, δεν ξέρω ποιον χαρακτήρα να διαλέξω. Ο Αχώνευτος μ' αρέσει περισσότερο εκτός ρόλου, γιατί εντός μού θυμίζει την ατάκα από το "As good as it gets", όπου λέει η Helen Hunt στον Jack Nicholson "When I first saw you, I thought you were cute. But then, of course, you spoke". Έτσι κι αυτός: από φάτσα είναι για φάγωμα, από γλώσσα είναι για στραγγάλισμα. Τον θεωρώ σχετικά επιφανειακό ακόμα χαρακτήρα, δε φτάνει ένα χράτσωμα για να αποκτήσει βάθος, αλλά να δούμε.

Varys, Tywin, Tyrion, Cersei μού φαίνονται πολύ ενδιαφέροντες, άντε και ο The Hound, αν και έχει μερικές πολύ κλισέ σκηνές. Τον Μπρον τον βλέπω σαν συμπλήρωμα του Τύριον, δε νομίζω ότι έχει σκηνές μόνος του. Και βεβαίως ζήτω η γριά! Αλλά από αυτήν έχουμε δει πολύ λίγα ακόμα. Το ίδιο και ο Ser Jorah Mormont. Arya ούτε κρύο ούτε ζέστη. Και από τους πεθαμένους χοντρός δαγκωτό! Από τη στιγμή που τον χάσαμε αυτόν άρχισε να παίρνει διαστάσεις το μπάχαλο.

Ο χοντρός είχε πει την ατάκα που ονειρεύομαι να κάνω πράξη πέντε βιβλία τωρα: if you don't shut up, I'll honour you again

• Like 3

Χθες εβλεπα το παρακατω βιντεακι και πρεπει να πω οτι με εβαλε σε σκεψεις για τον Τζεϊμι.Νομιζω, αρχιζω να τον βλεπω διαφορετικα(οχι ομως με τον τροπο της wordsmith :p )!

Κατι αλλο που με τρωει, εχει να κανει με τον Μπραν. Οπως φαινεται, ειναι ενα level πιο ψηλα απο οποιονδηποτε αλλο γουαργκ, αφου μπορει να το κανει και σε ανθρωπους. Ποσο ισχυρο ειναι αυτο του το χαρισμα ομως; Παιζει να μπορει να μπει στο μυαλο οποιουδηποτε. Για παραδειγμα του Ταϊγουιν; Ή του Τζοφρυ; Ή μηπως να κανει - ο,τι ειναι αυτο που κανει - και στους δρακους της Ντενερυς;!

• Like 1

Εμένα στα βιβλία πιο ωραίος μου φάνηκε τελικά ο Ντάβος,

Πέστα!

Την Ντάνι πολλοί την είχαν έτοιμη να σαλπάρει μόλις βγήκε από τις πύλες με τους Unsullied και εξακολουθούν να το περιμένουν στα προσεχώς.

Να θυμίσω ότι οι άτιμοι οι παραγωγοί στο τρέιλερ της 3ης περιόδου, μας έδειξαν την ξανθιά επάνω σε ένα πλοίο να διασχίζει τη θάλασσα και έναν δράκο να την ακολουθεί.

Επιμένω: ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ!!!

O Bronn έχει πολλούς φαν (λογικό, αφού είναι ο μάγκας σούπερ πολεμιστής, κολλητός ενός καλού κεντρικού ήρωα) κι άλλωστε χωρίς να είναι σημαντικός έχει αρκετό τηλεοπτικό χρόνο. Εμένα στα βιβλία πιο ωραίος μου φάνηκε τελικά ο Ντάβος, ενώ από τους πιο βασικούς νομίζω το περισσότερο ψωμί σαν χαρακτήρας και εξέλιξη το έχει ο Αχώ...Τζέιμι.

Θα συμφωνήσω για Ντάβος και Τζέιμι, χωρίς να έχω διαβάσει τα βιβλία. Είναι πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Αλλά είναι και πιο σημαντικοί στην εξέλιξη της πλοκής, τόσο στα βιβλία (απ' όσο γνωρίζω) όσο και στη σειρά.

Ο Μπρον από την άλλη, μ' αρέσει γιατί ενώ δεν είναι τόσο σημαντικός, έχει χαρακτήρα που ξεχωρίζει.

Πάρτε και την αντίδραση του Vader. Σπόιλερ για το 9ο, φυσικά.

576597_144748179047170_977269470_n.jpg

Απλά καταπληκτική έμπνευση.

Varys

Ο ευνούχος είναι πολύ καλός. Θα μπορούσε να στηρίξει βιβλίο μόνος του.

Tywin

Σκατόψυχος. Θα ήθελα να μάθω τι έχει περάσει στην παιδική του ηλικία για να βασανίζει έτσι τα παιδιά του. Εξαιτίας του το Λανιστερέικο θα καταλήξει πιο αντιπαθητικό και από τους Ταργκάριεν (αν δεν ήταν έτσι κι αλλιώς).

Tyrion

Η ψυχή του show. Αν τον βγάλουν από τη μέση (αν και φαντάζομαι ότι ούτε ο Μάρτιν δεν τολμάει κάτι τέτοιο), θα ξεψυχήσει ολόκληρο το Westeros.

Cersei

Αυτή μου φαίνεται πιο ρηχή από οποιονδήποτε άλλο χαρακτήρα. Δε χρίζει ψυχανάλυσης. Έχει αποκλειστικά ένα μονάχα χαρακτηριστικό: Δεν αγαπάει τίποτα και κανέναν, ούτε τον εαυτό της.

The Hound

Κι αυτός έχει ζουμί, αλλά...

Και βεβαίως ζήτω η γριά! Αλλά από αυτήν έχουμε δει πολύ λίγα ακόμα.

Αυτήν την έβαλαν για να αυξήσουν λιγάκι την αγωνία στη σκηνή με τον γερο-Λάνιστερ, αλλά, όπως φάνηκε, το μόνο που κατάφερε ήταν να σχολιάζει τις αιμομιξίες στον γάμο του Τύριον. Γριά-κατίνα και τίποτα άλλο.

Ser Jorah Mormont.

Απογοητευμένος ερωτύλος. Ο ηθοποιός του δίνει ωραίο αέρα, αλλά τον βλέπω να κάνει καμιά λαλακία από την απογοήτευση.

Arya

Στο τέλος θα μείνει μονάχα αυτή από το Σταρκέικο (αφού φάει όλους τους άλλους).

Και από τους πεθαμένους χοντρός δαγκωτό! Από τη στιγμή που τον χάσαμε αυτόν άρχισε να παίρνει διαστάσεις το μπάχαλο.

Το μπάχαλο προϋπήρχε (είχε βάλει κι αυτός το χεράκι του με τη βοήθεια του Έντυ). Απλώς ο θάνατος του χοντρού, προκάλεσε το απαραίτητο momentum για να ξεκατινιαστούν όλοι τους.

Τον Μπρον τον βλέπω σαν συμπλήρωμα του Τύριον, δε νομίζω ότι έχει σκηνές μόνος του.

Λίγα λόγια, γιατί δε θα τα πάμε καλά. :p

Απλά να θυμίσω ότι χωρίς τον Bronn, ο Τύριον θα είχε πετάξει από εκείνη την τρύπα στο βασίλειο των Τάλυ (τι τρελόσογο. Απορώ πώς γλίτωσε η Κέυτλιν).

Βασικά, Nirgal, το Λαννιστερέικο είναι απόλυτα κατανοητό ψυχολογικά μόλις σκεφτείς ότι η συμπεριφορά τους πηγάζει από τον ψυχαναγκασμό τους να είναι οι καλύτεροι. Το ίδιο και η "βλακεία" των Σταρκ, από την επιμονή τους στο να είναι έντιμοι. Και, γενικότερα, το κύριο μέρος του δράματος προκύπτει από τις εμμονές των χαρακτήρων.

• Like 2

1)Varys

Ο ευνούχος είναι πολύ καλός. Θα μπορούσε να στηρίξει βιβλίο μόνος του.

2)Tywin

Σκατόψυχος. Θα ήθελα να μάθω τι έχει περάσει στην παιδική του ηλικία για να βασανίζει έτσι τα παιδιά του. Εξαιτίας του το Λανιστερέικο θα καταλήξει πιο αντιπαθητικό και από τους Ταργκάριεν (αν δεν ήταν έτσι κι αλλιώς).

3)Tyrion

Η ψυχή του show. Αν τον βγάλουν από τη μέση (αν και φαντάζομαι ότι ούτε ο Μάρτιν δεν τολμάει κάτι τέτοιο), θα ξεψυχήσει ολόκληρο το Westeros.

4)Cersei

Αυτή μου φαίνεται πιο ρηχή από οποιονδήποτε άλλο χαρακτήρα. Δε χρίζει ψυχανάλυσης. Έχει αποκλειστικά ένα μονάχα χαρακτηριστικό: Δεν αγαπάει τίποτα και κανέναν, ούτε τον εαυτό της.

5)Τον Μπρον τον βλέπω σαν συμπλήρωμα του Τύριον, δε νομίζω ότι έχει σκηνές μόνος του.

Λίγα λόγια, γιατί δε θα τα πάμε καλά. :p

Απλά να θυμίσω ότι χωρίς τον Bronn, ο Τύριον θα είχε πετάξει από εκείνη την τρύπα στο βασίλειο των Τάλυ (τι τρελόσογο. Απορώ πώς γλίτωσε η Κέυτλιν).

1)O Varys έχω διαβάσει ότι θεωρείται ο χαρακτήρας που έχει μεταφερθεί πιο πιστά στην οθόνη σε σχέση με το βιβλίο. Εμένα μου φαίνεται απλά εξαιρετικός ηθοποιός. 

2)Σκατόψυχος ο Tywin; Πρέπει να γνωρίσεις τον πατέρα μου, που είναι στο ίδιο στυλ, αλλά έχει και μια δόση παραλογισμού. Είναι μια ανακούφιση να βλέπω κάποιον ούμπερ καταπιεστικό, αλλά με λογική. Και προπαντός με τη μεγαλοπρέπεια του Charles Dance.

3)Είχα την υποψία ότι το είχαν καταλάβει για τον Tyrion ότι είναι ο πιο αγαπημένος των θεατών και γι' αυτό τον έβαζαν σε όλα τα επεισόδια, έστω και σε καμιά σκηνή άχρηστη και μικρή. Αλλά το τελευταίο επ. με διέψευσε.

4)Η Cersei είναι απλώς ανατροπή ενός κλισέ πολύ συνηθισμένου να ανατρέπεται στη λογοτεχνία, αυτού της άβουλης αριστοκράτισσας, της βασίλισσας που υπάρχει μόνο για να κάνει παιδιά στον βασιλιά. Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα από απλή ανατροπή αυτού του κλισέ, αλλά θέμα γούστου. 

5)Τρελόσογο οι Tully; Αν ήταν μόνο η ξινή η Lysa Arryn οκ, αλλά εδώ έχουμε και τον Edmure και προπαντός τον Blackfish. Λίγα λόγια για τον Blackfish, γιατί δε θα τα πάμε καλά :bleh: ! (Αν και τον βλέπω να έχει λιγότερο χρόνο και απ' τον Μπρον)