Jump to content

Game of Thrones (2011-2017, 2019)

Mort13

Recommended Posts

Χθες εβλεπα το παρακατω βιντεακι και πρεπει να πω οτι με εβαλε σε σκεψεις για τον Τζεϊμι.Νομιζω, αρχιζω να τον βλεπω διαφορετικα(οχι ομως με τον τροπο της wordsmith :p )!

Κατι αλλο που με τρωει, εχει να κανει με τον Μπραν. Οπως φαινεται, ειναι ενα level πιο ψηλα απο οποιονδηποτε αλλο γουαργκ, αφου μπορει να το κανει και σε ανθρωπους. Ποσο ισχυρο ειναι αυτο του το χαρισμα ομως; Παιζει να μπορει να μπει στο μυαλο οποιουδηποτε. Για παραδειγμα του Ταϊγουιν; Ή του Τζοφρυ; Ή μηπως να κανει - ο,τι ειναι αυτο που κανει - και στους δρακους της Ντενερυς;!

Φανταστικο βιντεάκι! Περιμένω την αντίστοιχη ανάλυση των Σταρκ!

Subscribed στο youtube channel τους!

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• wordsmith

243

• heiron

232

• Eugenia Rose

100

• Sonya

78

Μπήκα χωρίς να κοιτάξω spoler να σας πω ότι δεν έχω δει ακόμα το got και ούτε το επόμενο θα δώ γιατι δεν έχω νετ στο σπίτι και σας μισώ όλους. :p Θα επιστρέψω με σχόλια μόλις δω. Be afraid, be very afraid! :diablo:

...δεν έχω δει ακόμα το got.. ...και σας μισώ όλους... Be afraid, be very afraid! :diablo:

Νομίζω ότι έχεις μπει στο κλίμα...

Κοίτα πως μπορεί κάποιος με λίγη κοπτοραπτική να παρουσιάσει κάποιον άλλο για κάτι που δεν είναι:

Σας μισώ όλους. Be afraid, be very afraid!

Τόσο εύκολο...

Edited by Nirgal

Ohhh fuck! Είδα μερικά βιντεάκια στο παραπάνω κανάλι και συμπέρανα από τα συμφραζόμενα ποιος κρατάει τον Theon!

He 's Fucked!

Σταμάτη γενικά κι εγώ τον συμπαθώ τον Μπρον και μου αρέσει πολύ κι ο ηθοποιός που τον παίζει, αλλά γενικά, από δευτερεύοντες (χμμ... μάλλον πεμπτεύοντες :p) χαρακτήρες η μεγάλη μου αγάπη ήταν ο Σύριο, ο οποίος αποδόθηκε και εξαιρετικά για μένα στη σειρά.

Επίσης, και μου κάνει εντύπωση που δεν την έχει αναφέρει κανείς μέχρι στιγμής, θεωρώ εκπληκτικό τον τρόπο με τον οποίο έχουν αποδώσει την Μάρτζαιρυ. Που δεν την παίζει μια εξαιρετικά όμορφη κοπελίτσα, που είναι απλά καλή ας πούμε, και που ό,τι έχει (εκπαίδευση, κορμί και κυρίως μυαλό) το χρησιμοποιεί με τον τρόπο που το χρησιμοποιεί. Μία δεν πιάνει το Σανσάκι μπροστά της στη σειρά δηλαδή. Το Σανσάκι είναι απλώς πανέμορφο.

Μια απόδοση που δε μου πολυαρέσει (αν και την συνήθισα εύκολα) είναι αυτή της Ίγκριτ. Είναι και αυτή πάρα πολύ όμορφη κοπέλα αλλά ώρες ώρες είναι μόνο αυτό. Την είχα φανταστεί πολύ πιο ιδιαίτερη, πολύ πιο είρωνα, πολύ πιο άγρια. Και βοηθήστε με και με κάτι εδώ παρακαλώ: Την αφήνει ο Τζον και φεύγει???? Εννοώ αυτό γίνεται και στο βιβλίο? Αυτή η σκηνή υπάρχει? (Έχω κι αυτό το έμενταλ...)

Α! Και λίγα με τον Μπαρμπα-Λάνιστερ, ε? :p Είναι πολύ χαλαρά από τους ωραιότερους κακούς που έχουν υπάρξει εκεί έξω.

Όσο για το 9ο, τις αντιδράσεις των θεατών, τις θεωρώ πραγματικά γελοίες. Δεν έχω ιδέα και γιατί έκατσα και το είδα το βιντεάκι δηλαδή (αν και λίγο προς το τέλος γέλασα με την τόση χαζομάρα). Αλλά εντάξει για το ίδιο το επεισόδιο, κι ενώ φυσικά ήξερα τι να περιμένω, δάκρυσα. Αν και νομίζω όχι εκεί που δακρύσανε οι περισσότεροι, αλλά δυο πλάνα πιο πριν.

Επίσης, και μου κάνει εντύπωση που δεν την έχει αναφέρει κανείς μέχρι στιγμής, θεωρώ εκπληκτικό τον τρόπο με τον οποίο έχουν αποδώσει την Μάρτζαιρυ. Που δεν την παίζει μια εξαιρετικά όμορφη κοπελίτσα, που είναι απλά καλή ας πούμε, και που ό,τι έχει (εκπαίδευση, κορμί και κυρίως μυαλό) το χρησιμοποιεί με τον τρόπο που το χρησιμοποιεί. Μία δεν πιάνει το Σανσάκι μπροστά της στη σειρά δηλαδή. Το Σανσάκι είναι απλώς πανέμορφο.

ρε μανδάμ η Σάνσα σαν Ρωσσίδα βιζιτού είναι! Και βλέποντας την εκτός πλάνων:

art-sophie-turner-sansa-620x349.jpg

δεν το αποκλείω...

Όσο για το 9ο, τις αντιδράσεις των θεατών, τις θεωρώ πραγματικά γελοίες. Δεν έχω ιδέα και γιατί έκατσα και το είδα το βιντεάκι δηλαδή (αν και λίγο προς το τέλος γέλασα με την τόση χαζομάρα). Αλλά εντάξει για το ίδιο το επεισόδιο, κι ενώ φυσικά ήξερα τι να περιμένω, δάκρυσα. Αν και νομίζω όχι εκεί που δακρύσανε οι περισσότεροι, αλλά δυο πλάνα πιο πριν.

καλά μόνο εγώ χάρηκα με την σκηνή;

Χθες εβλεπα το παρακατω βιντεακι και πρεπει να πω οτι με εβαλε σε σκεψεις για τον Τζεϊμι.Νομιζω, αρχιζω να τον βλεπω διαφορετικα(οχι ομως με τον τροπο της wordsmith :p )!

Κατι αλλο που με τρωει, εχει να κανει με τον Μπραν. Οπως φαινεται, ειναι ενα level πιο ψηλα απο οποιονδηποτε αλλο γουαργκ, αφου μπορει να το κανει και σε ανθρωπους. Ποσο ισχυρο ειναι αυτο του το χαρισμα ομως; Παιζει να μπορει να μπει στο μυαλο οποιουδηποτε. Για παραδειγμα του Ταϊγουιν; Ή του Τζοφρυ; Ή μηπως να κανει - ο,τι ειναι αυτο που κανει - και στους δρακους της Ντενερυς;!

Φανταστικο βιντεάκι! Περιμένω την αντίστοιχη ανάλυση των Σταρκ!

Subscribed στο youtube channel τους!

Εχει βγει το πρωτο μερος της ιστοριας των Σταρκ.

http://www.youtube.com/watch?v=8hVrlvRXGxg

Το πρώτο δεν λέει τίποτα ουσιαστικό για τους χαρακτήρες που ξέρουμε. Πιάνει αρχαία ιστορία στο Σταρκαίικο. Το Part 2 θα είναι όλα τα λεφτά!

Ναι, αλλα και αυτα που λεει για Λυαννα,Μπραντον και τους ερωτες τους, ωραια ηταν!

Ohhh fuck! Είδα μερικά βιντεάκια στο παραπάνω κανάλι και συμπέρανα από τα συμφραζόμενα ποιος κρατάει τον Theon!

He 's Fucked!

It would be better if he was...

• Like 1

Θα πω και την υπόθεση μου για τον Θέον  και αν θέλει κάποιος που έχει διαβάσει τα βιβλία ας την επιβεβαιώσει. Ακολουθεί σπόιλερ. Μην ανοίξετε αν σας την σπάνε τα σπόιλερ...είπα μη....καλάαααααα, δική σας η ευθύνη!

Από ένα banner που είδα κάπου στο ιντερνετ φευγαλαία, είδα ότι στο μπάνερ αυτό είναι ένας άνθρωπος δεμένος σε Χ (όπως ο Θέον) κρεμασμένος ανάποδα, και γδαρμένος (σας είπα, μην ανοίγετε το Σποιλερ!). Έτσι έκανα την αντιστοίχιση με την εικόνα στο υπόγειο.

Αυτό το μπάνερ το φέρει ο μπασταρδος γιος του Μπολτον (Τον θυμάστε τον Μπόλτον ε;).  Αυτός ο γιος λοιπόν από ότι διάβασα στην ψαχτική που έκανα είναι κάτι το αντίστοιχο με τον Βλαντ Τεπες (τον αληθινό). Παλουκώνει, γδέρνει, σταυρώνει, βασανίζει κλπ κλπ. μεχρι να τον παρακαλέσεις να σε σκοτώσει και εκεί είναι που σε βασανίζει περισσότερο!

...και οι άντρες του Θέον τον παρέδωσαν σε αυτόν τον σαδιστή....

Μπρρρρρρρ!

ας μου το επιβεβαιώσει κάποιος που διάβασε τα βιβλία (βάζοντας το σε σποιλερ όμως, μην χαλάσουμε το σασπένς για τους υπόλοιπους!)

Edited by Drake Ramore
  • Like 2

Βασικά,

ναι. Αυτό που έχει παραληφθεί στη σειρά είναι πως το μπάσταρδο είχε ένα "πετ" (του οποίου το όνομα μου διαφεύγει) που πήδαγε και καθόταν κατ' απαίτηση του αφέντη του, πράγμα λογικό, αν λάβει κανείς υπόψη τις συνέπειες (γδαρμένο δέρμα, κομμένα δάχτυλα, σπασμένα κόκκαλα κλπ), Αυτό το πετ το αντικαθιστά μετά από μήνες προετοιμασίας ο Θήον. Σκληρή προετοιμασία. Για τσουλού, ένα πράγμα...

Eπιτέλους, ένας παρατηρητικός τηλεθεατής...Νομίζω θα γίνει η αποκάλυψη στο επόμενο επεισόδιο. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία να το κρύβουν πλέον κι απορώ πως ενώ το έδειχναν φάτσα φόρα το κοινό δεν έκανε την απλή λογική σκέψη. Επίσης, όσον αφορά τον Theon

Εκεί που προσπαθεί να μαντέψει που είναι και πετά οίκους του Βορρά, δεν βάζει καν στις επιλογές του τον οίκο που στη σημαία του έχει ένα βασανισμένο άντρα σταυρωμένο σε Χ ενώ είναι ακριβώς η κατάστασή του...Όλους τους άλλους λέει βασικά εκτός απο αυτόν (εξαιρούνται οι Μόρμοντ αφού δεν ταξίδεψε με πλοίο φυσικά)...Seriously...

Επίσης,καλό

red-wedding-meme-eddard-stark-has-joined

Edited by heiron
  • Like 1

Eπιτέλους, ένας παρατηρητικός τηλεθεατής...Νομίζω θα γίνει η αποκάλυψη στο επόμενο επεισόδιο. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία να το κρύβουν πλέον κι απορώ πως ενώ το έδειχναν φάτσα φόρα το κοινό δεν έκανε την απλή λογική σκέψη. Επίσης, όσον αφορά τον Theon

Εκεί που προσπαθεί να μαντέψει που είναι και πετά οίκους του Βορρά, δεν βάζει καν στις επιλογές του τον οίκο που στη σημαία του έχει ένα βασανισμένο άντρα σταυρωμένο σε Χ ενώ είναι ακριβώς η κατάστασή του...Όλους τους άλλους λέει βασικά εκτός απο αυτόν (εξαιρούνται οι Μόρμοντ αφού δεν ταξίδεψε με πλοίο φυσικά)...Seriously...

Επίσης,καλό

red-wedding-meme-eddard-stark-has-joined

Εγώ το είχα διαβάσει ποιος είναι αυτός που βασανίζει τον Θίον σε διάφορα ιντερνετικά κουτσομπολιά. Αλλά τι ακριβώς σημαίνει, δηλαδή, ο οίκος στον οποίο ανήκει; Τι έχουν να κερδίσουν αυτοί ή οι κατά τα φαινόμενα σύμμαχοί τους από τα βασανιστήρια αυτουνού; Για να εκβιάσουν τον πατέρα του; Πφφφ! Ειδικά αυτός ο πατέρας, ο παλιόγερος Νο 2, πολύ που θα συγκινηθεί.   

Παρεπιπτόντως δεν μπορώ να καταλάβω πως υπάρχουν ακόμη τηλεθεατές που νομίζουν ότι ο βασανιστής του χρειάζεται ιδιαίτερο λόγο, κάποιον απώτερο σκοπό.

Παρεπιπτόντως δεν μπορώ να καταλάβω πως υπάρχουν ακόμη τηλεθεατές που νομίζουν ότι ο βασανιστής του χρειάζεται ιδιαίτερο λόγο, κάποιον απώτερο σκοπό.

Κι όμως! Εγώ το βλέπω ακόμη και στις κριτικές στα διηγήματα εδώ. "Μα γιατί ο δολοφόνος να κάνει αυτό; Μα γιατί το τέρας να κάνει εκείνο;" Θέλουν να επεξηγούνται όλα.

Πάντως στην προκειμένη περίπτωση (και αν ισχύει αυτό που έγραψε η Σόνυα παραπάνω) τα βασανιστήρια γίνονται επειδή...

Θέλει να τον κάνει να "σπάσει" ώστε να γίνει το πετ του. Να γίνει ένα άβουλο ον που για να μην τον βασανίζει, θα υπομένει οποιονδήποτε εξευτελισμό σαν πετ.

Δεν ξέρω αν γίνονται μόνο γι αυτό τον λόγο, μιας και δεν υπάρχει δικό του κεφάλαιο που να εξηγεί τα κίνητρά του, αλλά σίγουρα γίνονται και με αυτόν τον σκοπό.

Και δε νομίζω ότι ο μπάσταρδος είναι ένας Τζόκερ που θέλει να δει τον κόσμο να καίγεται για το ροκ. Το μέλλον δείχνει πως έχει και ατζέντα και πλάνα και στόχους. Απλά είναι και σαδιστής μέσα στο όλο πακέτο.

Δεν ξέρω αν γίνονται μόνο γι αυτό τον λόγο, μιας και δεν υπάρχει δικό του κεφάλαιο που να εξηγεί τα κίνητρά του, αλλά σίγουρα γίνονται και με αυτόν τον σκοπό.

Και δε νομίζω ότι ο μπάσταρδος είναι ένας Τζόκερ που θέλει να δει τον κόσμο να καίγεται για το ροκ. Το μέλλον δείχνει πως έχει και ατζέντα και πλάνα και στόχους. Απλά είναι και σαδιστής μέσα στο όλο πακέτο.

To ότι είναι ένας Σνόου μάλλον του έχει δημιουργήσει κάποια απωθημένα παραπάνω σε σχέση με τον (όχι και τόσο άγιο) πατέρα του. Είναι ένας από τους διαβολικούς χαρακτήρες, έχει ατζέντα και σταδιακά την εφαρμόζει, αλλά έχει και το φετίχ να βασανίζει κόσμο.

• Like 1

Άλλο η αιχμαλωσία και ο εκφοβισμός-κάτι αρκετά συχνό στο Westeros, πιάνουν ομήρους, εκβιάζουν τις οικογένειες τους, τους ίδιους τους αιχμαλώτους κτλ- κι άλλο αυτά τα βασανιστήρια. Σαδιστής και με ένα κάποιο σχέδιο (έστω της οικογένειάς του) είναι πχ κι ο Τζόφρης. Τώρα, αν συγκρίνουμε τι παθαίνει η Sansa με αυτά που παθαίνει ο Theon, well... ας πούμε βγαίνουν κάποια συμπεράσματα για τον βασανιστή στα βόρεια.

Και φυσικά το "τον βασανίζει γιατί έχει ως σκοπό να έχει έναν βασανισμένο άνθρωπο να παίζει" που λέτε είναι παιχνίδι με τις λέξεις για την πιο απλή φράση "τον βασανίζει γιατί γουστάρει".

Edited by heiron

To ότι είναι ένας Σνόου μάλλον του έχει δημιουργήσει κάποια απωθημένα παραπάνω σε σχέση με τον (όχι και τόσο άγιο) πατέρα του. Είναι ένας από τους διαβολικούς χαρακτήρες, έχει ατζέντα και σταδιακά την εφαρμόζει, αλλά έχει και το φετίχ να βασανίζει κόσμο.

Σε λιγο θα μας πεις οτι κανει και προγραμματικες δηλωσεις! :p

Παντως κι εμενα καπου ειχε παρει το ματι μου ποιος ειναι ο βασανιστης του Θηον!

Ας μην είχε τον παπού Τύγουιν το μούλικο και θα σου 'λεγα αν θα 'κανε τα ίδια με το μπάσταρδο και χειρότερα...

Στη δεύτερη σεζόν δεν λέει ο Roose Bolton πως το μπαστάρδι του είναι δίπλα στο winterfell και θα κανονίσει τον Θήον;

Θυμάστε εκείνη την καραμούζα έξω απο το παράθυρο που δεν αφήνει τον Θήον να κοιμηθεί; (s2e10)

Και τώρα (s3) ο βασανιστής του μπουκάρει μέσα στο δωμάτιο με την καραμούζα, Προφανώς και είναι αυτός. Δεν το λες και σπόιλερ κάτι που βγαίνει μέσα απο τη σειρά.

• Like 2

Είναι προφανές που είναι ο Theon αλλά δεν το λέει ξεκάθαρα.

Ούτε στους τίτλους στην αρχή δείχνει, από βορρά δείχνει Winterfell ενώ ξέρουμε ότι δεν είναι εκεί, μιας και ο Theon βγήκε έξω και είδαμε την περιοχή και το κάστρο. Βασικά το δείχνει για τα Σταρκάκια αυτό(το είδαμε πχ σε επεισόδιο που δεν είδαμε Theon), για τον Theon δεν δείχνει τίποτα αφού θεωρείται μυστικό παρά το γεγονός ότι είναι εύκολο να το καταλάβει κανείς. Πάντως οι περισσότεροι μη σποιλεριασμένοι δεν το είχαν καταλάβει, βασικά ακόμη δεν το έχουν καταλάβει αν και πλέον όλα τα κομμάτια του παζλ έχουν μπει στη θέση τους και θα αποκαλυφτεί στο 10ο επισήμως πιθανότατα.