Jump to content

Game of Thrones (2011-2017, 2019)

Mort13

Recommended Posts

Χθες εβλεπα το παρακατω βιντεακι και πρεπει να πω οτι με εβαλε σε σκεψεις για τον Τζεϊμι.Νομιζω, αρχιζω να τον βλεπω διαφορετικα(οχι ομως με τον τροπο της wordsmith :p )!

Πάνω σ' αυτό έχω να πω ότι... όχι. Εγώ δεν τον δικαιολογώ τον Αχώνευτο ακόμα και δεδομένων όσων λέει η κοπελιά εδώ με το ροζ μαλλί. Οκ, αυτοί που έσφαξε ήταν εγκληματίες, αλλά κυρίως νομίζω ότι θα την είδε σαν ψώνιο ότι, αν τους αφήσει να αλωνίζουν, φαίνεται ο ίδιος σαν άβουλος, αμέτοχος, φυτό, οπότε πρέπει κάτι ενεργό να κάνει για να τον θυμούνται και αυτόν (ίσως έπαιξε και το πατρικό μπλα μπλα περί legacy). Έτσι θα σκεφτόταν κάποιος που, όπως βλέπουμε στη σειρά, λύνει τα προβλήματά του σκοτώνοντας (ή προσπαθώντας να σκοτώσει) κόσμο (πχ Μπραν στο 1Χ1, Άλτον + γιος Κάρσταρκ στο 2Χ7), ακόμα και αν θα μπορούσαν να λυθούν και με άλλο τρόπο. Θέλω να πω, αν, για να σώσει το King's Landing, έπρεπε να λουφάξει, να κάτσει στα αυγά του και να μην κάνει τίποτα, να υποχωρήσει πχ υπέρ κάποιου καλύτερου ηγέτη ή κάτι τέτοιο, παθητικό, εγώ νομίζω ότι δε θα του πήγαινε να το κάνει, θα ήθελε κάτι πιο δυναμικό. Και γι' αυτό δεν πήρε ο ίδιος το θρόνο, γιατί η πολιτική απαιτεί διπλωματία, όχι να ορμάς και να σφάζεις όποιον σε ενοχλεί επειδή είσαι δυναμικός τύπος και δεν τα σηκώνεις αυτά. Και, τέλος, ένας γεννημένος τραμπούκος δε γίνεται οπωσδήποτε ενδιαφέρων χαρακτήρας και με βάθος επειδή έχασε το εργαλείο της δουλειάς του και πρέπει να βρει κάτι άλλο να τον κρατάει. 

Βέβαια, θα μου πείτε, κάνει μια προσπάθεια να σώσει τη Brienne (με το ψέμα με τα ζαφείρια), ΠΡΙΝ το χράτσωμα, οπότε κάπου αλλού πρέπει να την αποδώσουμε αυτήν την μεγαλοψυχία και όχι στην μεταχρατσωματική (sic) κατάθλιψη. Ας πούμε ότι βλέπει στην Brienne ένα παράδειγμα πώς μπορεί κάποιος να είναι καλός και δίκαιος ιππότης κλπ χωρίς να είναι αχώνευτος και να σφάζει όποιον βρει μπροστά του. Εν πάση περιτπώσει, όχι, αυτό δεν είναι βάθος χαρακτήρα, αυτό είναι ένα καλομαθημένο παιδί-θαύμα που έπεσε από τα ψηλά στα χαμηλά.

http://www.youtube.com/watch?v=HjZMC_yp_QI

(Το ότι είμεθα και γλυκούληδες μαζί με όλα αυτά είναι εκτός ρόλου και χαρακτήρα :wub:  )

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• wordsmith

243

• heiron

232

• Eugenia Rose

100

• Sonya

78

Θα πω και την υπόθεση μου για τον Θέον  και αν θέλει κάποιος που έχει διαβάσει τα βιβλία ας την επιβεβαιώσει. Ακολουθεί σπόιλερ. Μην ανοίξετε αν σας την σπάνε τα σπόιλερ...είπα μη....καλάαααααα, δική σας η ευθύνη!

Από ένα banner που είδα κάπου στο ιντερνετ φευγαλαία, είδα ότι στο μπάνερ αυτό είναι ένας άνθρωπος δεμένος σε Χ (όπως ο Θέον) κρεμασμένος ανάποδα, και γδαρμένος (σας είπα, μην ανοίγετε το Σποιλερ!). Έτσι έκανα την αντιστοίχιση με την εικόνα στο υπόγειο.

Αυτό το μπάνερ το φέρει ο μπασταρδος γιος του Μπολτον (Τον θυμάστε τον Μπόλτον ε;).  Αυτός ο γιος λοιπόν από ότι διάβασα στην ψαχτική που έκανα είναι κάτι το αντίστοιχο με τον Βλαντ Τεπες (τον αληθινό). Παλουκώνει, γδέρνει, σταυρώνει, βασανίζει κλπ κλπ. μεχρι να τον παρακαλέσεις να σε σκοτώσει και εκεί είναι που σε βασανίζει περισσότερο!

...και οι άντρες του Θέον τον παρέδωσαν σε αυτόν τον σαδιστή....

Μπρρρρρρρ!

ας μου το επιβεβαιώσει κάποιος που διάβασε τα βιβλία (βάζοντας το σε σποιλερ όμως, μην χαλάσουμε το σασπένς για τους υπόλοιπους!)

Reek, Reek it rhymes with Meek, it rhymes with leek!

Και μην ξεχνάτε το Sigil των Bolton είναι ένας Flayed Man. 

Edited by Dimzar
  • Like 1

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο φινάλε, join team Stannvos.The night is dark and full of terrors...

Usurper Robb Stark
Usurper Balon Greyjoy
Usurper Joffrey Baratheon

Stannis_and_leeches.jpg

Edited by heiron

-Γιατί Stanvos και όχι Standre; Ο Ντάβος ο κακομοίρης τι σχέση έχει; Τον έχουν τσουβαλιασμένο πλέον, δεν επηρεάζει τις εξελίξεις.

-Αν αρχίσουν να πεθαίνουν οι usurpers με αυτή τη σειρά, θα περιμένουμε πολύ για τον Τζόφρι. Κι εγώ που νόμιζα ότι το cliffhanger του τέλους της σεζόν θα ήταν ο θάνατος του βλαμμένου...

-Ποιο άραγε να είναι το cliffhanger τώρα; Στην 1η ήταν οι δράκοι, στη 2η οι whitewalkers. Τώρα; Έχει κι άλλο τερατάκι στη ντουλάπα;

-Δώστε Λάννιστερ στο λαό!

-Ποιο άραγε να είναι το cliffhanger τώρα; Στην 1η ήταν οι δράκοι, στη 2η οι whitewalkers. Τώρα; Έχει κι άλλο τερατάκι στη ντουλάπα;

Bran

Edited by Dimzar

Ε όχι και από τους απογόνους των First Men να πάμε με τους κερατούκληδες τους Bαratheon!

Δεν πάω καλύτερα με τους Λάννιστερ; :lol:

Ποντάρω στην ομάδα που δεν ξέρει τίποτα (aka John Snow) και σαν outsider συνεχίζω να κρατάω την ομάδα Ντενερυς που ειναι συμπαθεστάτη και καμπυλοαφράτη!

-Γιατί Stanvos και όχι Standre;

spoiler....you know the drill...don't open and shit!

Επειδή (όπως πήρε το μάτι μου κάπου) ο Ντάβος επηρεάζει την κρίση του Στάνις σε μια σημαντική απόφαση στο προσεχές μέλλον σχετικά με τον μπάσταρδο  ανηψιό του

Δεν ξέρω για τη σειρά, αλλά ο Davos στα βιβλία είναι ΠΑΛΙΚΑΡΙ με τα όλα του.

Βασικά ο Davos είναι το Hand (ήταν φυλακή αλλά τώρα ξαναείναι ελεύθερος,πιθανότατα ξανά σε αξίωμα) κι ο Stannis ο King. Λογικό να τους θεωρήσει κανείς δίδυμο. Επίσης ο Ντάβος είναι ο Ντάβος, απλά. :marinheiro:

"My enemies have made the kingdom bleed." Ενώ δεν εξουσιάζει παρά ένα νησάκι κι όλοι τον αντιπαθούν είναι ο μόνος που σκέφτεται και λίγο το βασίλειο.

Βασικά ο Davos είναι το Hand (ήταν φυλακή αλλά τώρα ξαναείναι ελεύθερος,πιθανότατα ξανά σε αξίωμα) κι ο Stannis ο King. Λογικό να τους θεωρήσει κανείς δίδυμο. Επίσης ο Ντάβος είναι ο Ντάβος, απλά. :marinheiro:

"My enemies have made the kingdom bleed." Ενώ δεν εξουσιάζει παρά ένα νησάκι κι όλοι τον αντιπαθούν είναι ο μόνος που σκέφτεται και λίγο το βασίλειο.

O Davos είναι σαν Stark χωρίς τη βλακεία

• Like 3

Precisely that. Βασικά, χωρίς όλη αυτή τη βλακεία, γιατί λίγη την έχει. :p

Όχι δεν βλέπω δεν βλέπω. Αύριο θα έρθω διαβασμένη να σας τα πω όλα. Προς το παρόν πάρτε αυτό. :p

Μάλλον είμαι ο πρώτος που είδε το 10ο και τελευταιο του κύκλου...

Ωραία πράγματα συμβαίνουν

Η μικρή Αρυα σπάει παρθενιά και κάνει το πρώτο της φονικό. Justified...nuff said.

Ο Νταβος όπως είπα και σε ποστ παραπάνω βοηθάει τον Στανις σε μια απόφαση (που μόνος του θα έκανε παπαριά) και γλυτώνει και την ζωή του ...επειδή ξέρει να διαβάζει. 

Ο Τζοφρυ μας δείχνει ακόμη πόσο μ@λα$#%$σμενο είναι, αλλά ο Τυριον τον βάζει στην θέση του. Το κακό είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη μια σεζόν για να τελειώνουμε με το κωλοπ@ίδι.

Η συναντηση Σερσει - Τζειμι μου φάνηκε εντελώς άχαρη και χωρίς κανένα συναίσθημα. Ούτε χαρά, ούτε λύπη, ούτε έκπληξη από την πλευρά της Σέρσει, Αν ήθελε να παίξει την κατατονική απο αυτό που αντίκρισε ας έπαιρνε μαθήματα απο την Κεητλιν και το επεισόδιο 9. Χάλια ηθοποιία στη συγκεκριμένη σκηνή.

Η σκηνή με το κεφάλι του Λύκου όλα τα λεφτά!

Επίσης η σκηνή που ο Μπραν λέει για τον rat cook και το τι σημαίνει να σκοτώνεις κάποιον που είναι υπό την φιλοξενία σου, μου φαίνεται προφητική. Θα δείξει...

Τελικά ο John Snow όντως δεν ξέρει τίποτα, επειδή για το μόνο πράγμα που θεώρησε ότι ξέρει και είναι σίγουρος, κόντεψε να πεθάνει. You know nothing, John Snow!

Η Ντενέρυς τα σπάει, σας το είπα; Σας το λέω λοιπόν τώρα. Η Ντενερυς τα σπάει και από ότι φαίνεται είναι από τα δυνατά χαρτιά για τον θρόνο (εκτός αν ο Μάρτιν ξυπνήσει στραβά κάνα πρωί).

Στα παραλειπόμενα, φαίνεται να αρχίζουν να συνειδητοποιούν τι παίζει με τους νεκροζώντανους που κατεβαίνουν από τον Βορρά. Ήδη έχουν λάβει γνώση η Nights watch, και ο Stannis. Δεν ξέρω αν έχει ειδοποιήσει και τους υπόλοιπους ο Maester. Άρχισε να χοντραίνει η πλοκή πάντως...

Τελευταίο άφησα τον Θέον. Αποκαλύφθηκαν όλα σε αυτό το επεισόδιο και έχουμε και μια εμπλοκή για του χρόνου που θα δούμε κάποιες καλές στιγμές μαχών υποθέτω. Η αδερφή του φαίνεται σκληρό καρύδι. Ο πατέρας του δεν αφήνει τα εδάφη που κέρδισε και ο Bolton δεν μασάει Έχει να τρέξει πολύ αίμα!

Edited by Drake Ramore

Η μικρή Άρυα δεν έσπασε παρθενιά τώρα, την είχε σπάσει στον πρώτο κύκλο, όταν την έκανε μετά την εκτέλεση του πατέρα της. Αλλά και πάλι, γάμηκε.

Η σκηνή με τον Μπραν μπορεί να δικαιολογήσει σε πολλούς γιατί το Σταρκέικο δεν περίμενε για κανένα λόγο επίθεση στον γάμο. Εκτός από μελλοντικές χρήσεις. ;)

Στη σκηνή αυτή της καλίσι είχα κλάψει και στο βιβλίο, εκεί που όλοι την αποκαλούν μητέρα και την λατρεύουν και τέτοια.

Ο Θήον ό,τι και να πάθει λίγο είναι. Η Γιάρα είναι τσαούσω και γαμάτη γκόμενα.

Σχετικά με το 10ο

Κατώτερο φινάλε από τα 2 προηγούμενα αλλά οκ, μετά το πολύ δυνατό 9ο πήγε απλά μια γύρα από τις διάφορες υποθέσεις,ψιλοέκλεισε κάτι ψιλά κι άφησε και κάτι για την όρεξη. Πάντως δεν κάνει τον τηλεθεατή να διψάει για το επόμενο όπως είχε γίνει πέρσι και πρόπερσι.

Πιο αναλυτικά και με μπόλικα σπόιλερ

Η Άρυα είχε ξανασκοτώσει απλά όχι άντρα αλλά αγόρι. Λίγα πράγματα αλλά καλά στις σκηνές της.

Θεός των τρολλ ο Ράμσεη. Επική η σκηνή με το λουκάνικο και τις γκριμάτσες του. Επιτέλους Reek.

Συγκινητική η σκηνή με τη badass Γιάρα. Ο Balon κλασικά αχώνευτος.

That awkward moment when o Τζόφρης την λέει σε κοτζάμ Tywin. Master pwnage. Η Σάνζα-όπως τη λέει ο άντρας της- σα να μαλάκωσε...Μάλλον ήθελαν να τη δείξουν πιο ευδιάθετη λίγο πριν της έρθουν τα μαύρα μαντάτα. Με τη funny whore αρχίζει να χαλάει το γλυκό.

Η σκηνή με το ζεύγος της φιλαδέλφειας νομίζω ήταν σκόπιμο να γίνει έτσι. Βρήκα το Λενάκι σωστό στο ρόλο του αν και όντως φάνηκε παράξενο.

Ο Σνόους καλά να πάθει.Α,και ο Σαμ τελικά τον πρόλαβε ε;Deal with it.

Στο τέλος αν και θυμάμαι πόσο σημαντική ήταν η σκηνή και στα βιβλία, μάλλον ξενέρωσα με τα μίσσα,μίσσα.

missas.jpg

• Like 1

Μετα την πρωτη σαιζον τον βλεπουμε ολο και πιο λιγο και το ειχα ξεχασει...

Να ψοφησει ο Maester Pycelle! :p

Απο ότι είδα έχουν τον Edmure σε μπουντρούμι. Θα περίμενε κανείς ότι πλέον (σαν γαμπρός του Φρευ) θα είχε μια διαφορετική αντιμετώπιση. No?

Είχε διαφορετική αντιμετώπιση ο συγκεκριμένος λόγω του γάμου προφανώς αφού

τον άφησαν να ζήσει.

• Like 1

Διάβασα ένα τρομερό σπόιλερ για τα επόμενα επεισόδια του τρίτου βιβλίου...πραγματικά, όσοι δεν διαβάσατε τα βιβλία μην ανοίξετε το σπόιλερ! Θα αρχίσετε να ψάχνετε (όπως και εγώ)...και θα μάθετε τι παίζει στην συνέχεια!

Lady Stoneheart. She don't speak. But she remembers

Τι φανταστικά γ@μάτη εξέλιξη είναι αυτή ρε σεις; Επιτέλους...εκδίκηση!

Αχά! Με προλάβατε αυτή τη φορά.

Έχουμε και λέμε:

-Τελικά ούτε άλλο θάνατο ούτε άλλο τέρας είχε το φινάλε. Μην το παρακάνουμε κιόλας. Χορταστικό, αν και όχι από τα πιο εντυπωσιακά.

-Η Άρυα όντως είχε χώσει το Needle στην κοιλιά ενός χοντρού αγοριού στην 1η σεζόν, δεν το θυμάστε; Να ξανάρθετε το Σεπτέμβριο.

-Πάνω που πήγα να χαρώ για τις δυο storylines που ενώθηκαν και δε θα έχουμε να τις παρακολουθούμε και τις δύο, ξαναχωριστηκαν. Μπραν και Σαμ εννοώ.

-Δάκρυ εκεί με το όνομα του μωρού. Όλα δείχνουν ότι την έχει βολέψει ο χοντρούλης με την κοπελιά, καλά πάμε, χμ, χμ.

-Ωχ! Ο Jon Snow την έφαγε! Δεν το περίμενα! Αλλά δε φτάνει για cliffhanger.

-Γιατί τόσο με το σταγονόμετρο τον Αχώνευτοοοοοο! Και συμφωνώ με τον Χείρωνα για το άκαμπτο της σκηνής των διδύμων: μετά από τόσον καιρό, είναι άλλοι άνθρωποι, δε θα άρχιζαν και τα χοροπηδητά με το καλησπέρα σας.

-Πολύ τη φχαριστήθηκα τη σκηνή με όλο το Λαννιστερέικο στρωμένο στο τραπέζι να μαλλιοτραβιέται ευγενικά. Ειδικά παππούς-εγγονός ήταν λουκούμι. Αν και πάλι έκανε σκουπίδι ο μπάρμπας τον Τύριον, μη χάσει!

-Πρώτη φορά που διαφωνώ απολύτως με τον Varys. Πάει καλά; Έεεελα τώρα, σιγά μην είναι τόσο εύκολο.

-Ντάβος γερά με τσαμπουκά! Και κανείς δε σχολιάζει πως το Χέρι αυτού του βασιλιά έχει κομμένα τα δάχτυλα.

-Καλά, πού ακριβώς θα πάει η Yara για να σώσει τον Θίον; Κάτι είπε για Narrow Sea και με μπέρδεψε. Ελπίζω να μην έχουμε άλλη προσθήκη στο θίασο Daenerys.

-Η ξανθούλα μαϊντανός αυτή τη φορά. Αυτόοοο ήταν που δίνει τον τίτλο του επεισοδίου; Σιγά τη σκηνή.

-Επιτέλους μαθαίνουμε και επισήμως πώς τον λένε αυτόν τον σιχαμένο που θα αντικαταστήσει τον Τζόφρι στις καρδιές (sic) του gameofthronικού πληθυσμού: Ramsay Snow.

-Πρώτη φορά που διαφωνώ απολύτως με τον Varys. Πάει καλά; Έεεελα τώρα, σιγά μην είναι τόσο εύκολο.

-Ντάβος γερά με τσαμπουκά! Και κανείς δε σχολιάζει πως το Χέρι αυτού του βασιλιά έχει κομμένα τα δάχτυλα.

-Καλά, πού ακριβώς θα πάει η Yara για να σώσει τον Θίον; Κάτι είπε για Narrow Sea και με μπέρδεψε. Ελπίζω να μην έχουμε άλλη προσθήκη στο θίασο Daenerys.

-Επιτέλους μαθαίνουμε και επισήμως πώς τον λένε αυτόν τον σιχαμένο που θα αντικαταστήσει τον Τζόφρι στις καρδιές (sic) του gameofthronικού πληθυσμού: Ramsay Snow.

Παράξενο αυτό που κάνει ο Varys αλλά λογικά έχει το σκοπό του.

Η Γιάρα όπως το είπε σκοπεύει

να κάνει το γύρο της ηπείρου ώστε να αποφύγει την ενδοχώρα και τις δυνάμεις των βορείων που θα πολεμάνε να πάρουνε τα οχυρά της ανατολικής πλευράς και να φτάσει στο κάστρο των Μπόλτον από το ποτάμι που περνάει εκεί δίπλα (το οποίο καταλήγει στα δυτικά, στη Narrow Sea).

Σχετικά με Ντάβος και Theon...

525739_369786923132225_553764652_n.jpg

• Like 1

Λοιιιπόν (κατά το "πυυυκνιοί καπνιιιοι!)

το είδα και το 10... και παρ' όλο που δεν είχε cliffhanger, ήταν ίσως το καλύτερο της περιόδου.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή:

Σκηνή 1η

Ο ψύχραιμος προδότης (αυτόν τον τύπο, παρά την p0u5t!@ που έκανε, η ψυχραιμία του μου αρέσει) παρακολουθεί τη σφαγή των βορείων.

Αχεμ...

Όπως είπα και στο προηγούμενο επεισόδιο, κατά τη γνώμη μου η συγκεκριμένη μάχη αποτελεί μεγάλη μπαρούφα. Οι βόρειοι θα έπρεπε να είναι σε κάποια, έστω μικρή, ετοιμότητα. Είναι ετοιμοπόλεμοι, το στανιό μου! Παρά ταύτα, τους βλέπουμε να τον πίνουν. Μιλάμε για μεσαιωνική μάχη και όχι για σύγχρονη όπου θα μπορούσε ένα στρατοπεδευμένο στράτευμα να βομβαρδιστεί από χιλιόμετρα μακριά ενώ κοιμάται. Μα πού στο διάβολο ήταν κρυμμένοι οι άντρες των Φρέι, αρματωμένοι, και νηφάλιοι, χωρίς να συμμετέχουν στο φαγοπότι, και οι βόρειοι δεν πήραν μυρωδιά; Αόρατοι ήταν; Μπορώ να χωνέψω τη σκιά που γέννησε η Κόκκινη (φάνταζι κόσμο παρακολουθούμε), αλλά σε ζητήματα στρατηγικής θα έπρεπε να το σχεδιάσουν λίγο καλύτερα (κατά τη γνώμη μου στο συγκεκριμένο γεγονός θέτονται ζητήματα ασυνέπειας).

Τεσπα.

Η σκηνή έχει ένταση, βαρβάτο μακέλεμα, κρεμάσματα, λιντσαρίσματα και κορυφώνεται στην ανατριχιαστική και ωμή σκηνή με την Άρυα να παρακολουθεί τη σύληση του σώματος του αδερφού της. Και μόνο για αυτό το κλείσιμο της σκηνής συγχωρώ όλη την αναληθοφάνεια της διάλυσης των βόρειων.

Σκηνή 2η

Οι νεόνυμφοι βολτάρουν ενώ περιγελούνται

Αυτοί οι δύο, αν και δύσκολα θα μπορούσαν να ζευγαρώσουν, θα μεγάλωναν ίσως τα πιο αξιόλογα ευγενόπουλα. Από τη μία η τιμιότητα (μέχρι λαλακίας, θα συμφωνήσω, των Σταρκ), και από την άλλη το χρήμα των Λάνιστερ, με την εξυπνάδα και ετοιμότητα του νάνου. Μου ακούγεται δυνατός συνδυασμός.

Αλλά το κόβω χλωμό...

(Η εμφάνιση του χαρισματικού ιπποκόμου, μού έβαλε ιδέες για το ποιος τελικά θα κρεβατώσει τη Σάνσα :devil2:)

Σκηνή 3η

Το Συμβούλιο!!!

Η Καλύτερη Σκηνή Του Επεισοδίου και ίσως ολόκληρης της περιόδου!!!

Οι ατάκες πέφτουν η μία μετά την άλλη!!!

Από την πρώτη:

Tyrion: Killed a few puppies today?

Όπου το βλαμμένο ούτε καν δίνει σημασία - έχει συνηθίσει σε μικροπροσβολές και η χαρά του τού επιτρέπει να το προσπεράσει.

Ο βρωμόγερος Παϊσέλ να παίζει ξανά τον ρόλο τού ασθενικού, άκακου γέροντα, αν και ο μόνος που δεν ξέρει εκεί μέσα ότι κάνει παρέα με πιτσιρίκες, θα πρέπει να είναι ο Τζόφρεϊ.

Τσογλάνι: I'm going to serve it to Sansha in my wedding feast (γελώντας λαλακισμένα - θα μείνει η ρετσινιά στον ηθοποιό με τέτοια πειθώ).

Η απίστευτη συνέχεια με τους πάντες να προσπαθούν να μπαλώσουν το σαδισμό του βλαμμένου, και το ίδιο να προσπαθεί να τους πείσει ότι "δεν υπάρχει πρόβλημα, είμαι σαδιστής, εννοώ κάθε λαλακία που ξεφουρνίζω".

Η ατακάρα του Tyrion: "Monsters are dangerous and just now kings are dieing like flies".

Ο βρωμιάρης Παϊσέλ να προσπαθεί με έναν σμπάρο "Ο Τύριον πρέπει να απολογηθεί για ό,τι μόλις είπε", να πετύχει δυο τρυγόνια ("θα ξεφορτωθώ τον νάνο και θα κερδίσω λίγη ακόμα εύνοια του λαλακισμένου").

Και ξαφνικά να μπαίνει και ο παππούς στη γιορτή με ύφος: "ρε p0u5th μου, πάλι εγώ θα κάνω την νταντά. Όλοι οι άλλοι είναι πλήρως ανίκανοι να τον βάλουν σε τάξη".

Η σιωπή μετά τα τούβλα που πετάει ο μικρός είναι όλα τα λεφτά! Όλοι (ακόμα κι ο Τζόφρεϊ) συνειδητοποιούν ότι ένα πιονάκι, μόλις πέταξε σοβαρότατες (και κατά πως φαίνεται, από αυτές που πονάνε) προσβολές, σε ποιόν; Μα στον πραγματικό βασιλιά, βέβαια!

Ιδού! The True King of Westeros! Kneel before Tywin!

Η πραγματική επόμενη ατάκα του παππού ήταν: "The fuckhead is finished. Take him to the torture chambers. Don't kill him. I'm coming in a moment".

Προς στιγμή, και ενώ όλοι σηκώνονται για να φύγουν, ο νάνος χαμογελάει με ικανοποίηση. Λιγάκι, όσο χρειάζεται.

Και από εδώ ξεκινάει το πραγματικό show! Όλη η σκηνή με το συμβούλιο είναι καταπληκτική, αλλά όταν μένουν οι δυο τους, έχουμε ρεσιτάλ!

Ειλικρινά πιστεύω ότι οι καλύτεροι ηθοποιοί της σειράς είναι ο Charles Dance και ο Peter Dinklage. Η αντιπαράθεσή τους είναι μοναδική.

Έχει πολύ ενδιαφέρον το πώς, πόσο και πού τονίζουν κάθε τους ατάκα, για να δώσουν βάρος εκεί που πρέπει.

Η φωνή του Dance είναι επιβλητική, προκλητική, σταθερή, και με το βλέμμα του φαίνεται να δοκιμάζει τον γιο του διαρκώς (η ερώτηση "Do you disapprove?" είναι ιδιαίτερη - δε νομίζω να την έθετε σε κάποιο από τα άλλα δύο παιδιά του). Ο γέρος ξέρει πολύ καλά ότι ο νάνος είναι το ικανότερο από τα τρία παιδιά του, αλλά του τη σπάει αφάνταστα ότι είναι νάνος.

Η φωνή του Dinklage δείχνει τα συναισθήματά του, τα οποία αλλάζουν κάθε λίγο: ειρωνεία, σοβαρότητα, επίγνωση, αμφισβήτηση, αδιαλλαξία, οργή. Οι εκφράσεις του είναι υποδειγματικές.

Για μένα είναι μία σκηνή που θα τη θυμάμαι για πολύ καιρό.

Σκηνή 4η

Αμίλητοι νιόπαντροι

Ωραία σκηνή με νόημα. Οι εκφράσεις και των δύο ηθοποιών είναι αυτές που πρέπει. Περνάνε τα συναισθήματα που πρέπει προς τους θεατές.

Σκηνή 5η

Δρόμο παίρνω, δρόμο αφήνω και τελειωμό δεν έχει.

Αν και λίγο αργά, εδώ δίνεται μια εξήγηση για την ιεροσυλία των Φρέι, αλλά και πάλι, κατά τη γνώμη μου, η χαζομάρα που βάζουν τους Σταρκέους να επιδείξουν σε ένα μόλις επεισόδιο, ενώ σε όλα τα άλλα τους έχουν (πλην του Ένταρντ) να δείχνουν στρατηγική πανουργία, μου ξινίζει.

Σκηνή 6η

Κομπάζω, κομπάζω, θέλω και γαμπρός να ξαναγίνω, ενώ δε βλέπω ότι είμαι με το ένα πόδι στον τάφο.

Ο προδότης φαίνεται πολύ σοβαρός και σκεφτικός. Δεν τον δείχνουν να έχει πάρει ελαφριά την απόφασή του. Φαίνεται ένας σκεπτικισμός, όχι γιατί το μετάνιωσε, αλλά μάλλον γιατί ξέρει πως αυτό που έκανε ήδη τον έχει βάλει πιθανώς σε περιπέτειες. Επίσης φαίνεται να μη δίνει και πολύ σημασία στους κομπασμούς του γέρου.

Ο παππούς από την άλλη το διασκεδάζει. Ε, κάποια στιγμή θα πρέπει να δώσουν στο κοινό μια μικρή ικανοποίηση. Κάποιο σημαντικό καθίκι θα πρέπει να χάσει το κεφάλι του, διαφορετικά η σειρά δε θα έχει καμία διαφορά από το Ντάλας.

Σκηνή 7η

Θέλω να γνωρίσω από κοντά τον Τζόφρεϊ

Η μπασταρδοσύνη στο Westeros έχει υψηλά ποσοστά παραφροσύνης (τουλάχιστον 50%). Δεν εξηγείται αλλιώς. Ένας Σνόου τα έχει 400, ο άλλος όχι. Ένας Μπαράθεον είναι φυσιολογικός, κι ένας Λάνιστερ (που νομίζει ότι είναι Μπαράθεον) έχει ξεφύγει.

Νομίζω ότι απαιτείται ο Μάρτιν να φέρει σε επαφή τα δύο ψυχάκια. Οι Whitewalkers θα ωχριούν μπροστά τους.

Τον τρελό Σνόου μπορώ να τον φανταστώ με μάσκα με φερμουάρ και μαστίγιο.

Σκηνή 8η

Εγώ πάω από εδώ. Εγώ πάω από εκεί, όμως.

Την προσπερνώ. Διαδικαστική σκηνή.

Σκηνή 9η

Κι εγώ αγαπώ τον γιο μου, για όσο είναι γιος... Ουπς, δεν είναι πλέον!

Το μόνο ερώτημα που προκύπτει, μετά από μία πρόχειρη έρευνα σε χάρτες του Westeros, είναι, πώς θα καταφέρει η Asha να φτάσει με πλοίο από τα Iron Isles (δυτικά του Westeros), στο κάστρο του σαδιστή Σνόου, το οποίο βρίσκεται στην ανατολική ακτή του Westeros.

Δεν της φτάνει η επόμενη σαιζόν...

Σκηνή 10η

Υπάρχει τρόπος

Την προσπερνώ. Διαδικαστική σκηνή.

Σκηνή 11η

Πατριωτάκι! Πώς από 'δω;

Ο Ντάβος είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρον χαρακτήρας και πιστεύω ότι στην επόμενη σαιζόν θα έχει περισσότερο ρόλο. Μέχρι τώρα τον είχαν πολύ στην απ' όξω.

Σκηνή 12η

Δεν πάω πουθενά! Τον αγαπώ! (λέμε τώρα)

Η σκλάβα επιμένει. Θέλει τον νάνο, ακόμα και παντρεμένο. (Δεν τον αφήνουν ν' αγιάσει).

Ο Βάρυς βλέπει στον νάνο όσα δεν βλέπει σε άλλους άντρακλες του βασιλείου. Ο ευνουχισμός ίσως να διευρύνει την αντίληψη...

Σκηνή 13η

Όταν με βολεύει το παίζω καλή

- Κάνε παιδιά, ρε μούλικο!

- Γιατί;

- Γιατί έτσι!

Σκηνή 14η

Όποιος ξαναμιλήσει για το σόι μου, τον έσφαξα!

Ατάκα σκηνής: "Όταν θελήσεις να ξανακάνεις κάτι τέτοιο, τουλάχιστον προετοίμασε με".

Αυτό θα πει διαπαιδαγώγηση.

Σκηνή 15η

Όλα τα ξερωμαρένωμαι (τρομάρα μου)!

Ε, αφού ξέρεις, πάρε δυο βέλη στον κώλο!

Σκηνή 16η

Ευτυχώς που έμεινε ο μοναδικός που ξέρει να γράφει, γιατί εγώ είμαι τυφλός και πού να γράφεις 40 μηνύματα ότι το σκατό έφτασε στην κάλτσα.

Στα όπλα! Έρχονται!

Σκηνή 17η

When the shit hits the fan, maybe it's time for me to run

Η μικρή μιλάει για παραμύθια κι ο γερο-Ντάβος βλέπει ένα τρομακτικό να υλοποιείται μπροστά του.

Σκηνή 18η

Έτσι μου 'ρχεται να μην τους πω τίποτα και να αφήσω να γίνουν όλα κολυμπηθρόξυλο...

Ωραία σκηνή, ειδικά όταν ο Στάνις βρίσκεται στο μέσον και οι Ντάβος και Κόκκινη δεξιά και αριστερά του, ως οι δύο φωνές της συνείδησής του.

Stanis - What is a life of a bastard boy against a kingdom?

Davos - Everything.

Ο Ντάβος που όλοι όσοι ξέρετε, περιγράφατε, αρχίζει να κάνει επιτέλους την εμφάνισή του. Έχει κότσια, και του κόβει. Επίσης: είναι ο μόνος που αν και φοβάται τη μαγεία, της πάει κόντρα.

Σκηνή 19η

Μαθαίνω αργά

Αυτό το επεισόδιο μας βάζει βαθιά στην ιδιοσυγκρασία του Ντάβος περισσότερο από κάθε άλλο μέχρι τώρα.

Ghentry - Why are you doing this?

Davos - Because it's right... And because I'm a slow learner.

Σκηνή 20η

He lives!

Κι εκεί που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τους Σταρκέους να μας αδειάζουν τη γωνιά... Καλώς το παλουκάρι!

Ο Τζον ζει και απ' ό,τι φαίνεται θα ακούμε το γνώριμο "I know" και του χρόνου. Όχι ότι η βλαχογκόμενα μας έπεισε ότι έμπηξε τις οδοντογλυφίδες της βαθιά. Με το ζόρι τράβαγε τη χορδή. Εξάλλου, δεν ήταν αρκετά θεαματική η απόπειρα. Ο Τζον όταν πάει (σιγά μη γλυτώσει από τον Μάρτιν) θα φύγει σε πιο σοβαρή σκηνή.

Σκηνή 21η

Ταρατατζούμ! Ταρατατζούμ! Κάνε στην άκρη για το κάρο! Δεν τα ξύνουμε στη μέση του δρόμου! Ουπς! Sorry. Τώρα είδα ότι δεν έχεις χέρι...

Ο κουλός επιτέλους φτάνει, όχι στην πρωτεύουσα, αλλά στην γκόμενά του!

Όσο για το βλέμμα της Σέρσεϊ... θα διαφωνήσω ότι δεν έπαιξε καλά η Χέρσεϊ. Κοιτάζει το κουλαμένο χέρι σκεφτική, και ο αδερφός της, που περιμένει αγκαλίτσες και φιλάκια, πιάνει τη σκέψη της στον αέρα: "Λες να του έκοψαν και τίποτα άλλο;"

Σκηνή 22η

Άσσος στο μανίκι

Μέχρι τώρα οι Whitewalkers ήταν σαν να μην υπήρχαν. Μόνο οι τρελοί, οι δειλοί και οι νεκροί τους έβλεπαν. Επιτέλους, ένας σοβαρός παίχτης τους παίρνει στα σοβαρά και ο Ντάβος γλυτώνει το κεφάλι του. Η σκηνή έχει καταπληκτική φωτογραφία, με τον ήλιο στην πλάτη της μάγισσας σαν να της δίνει δύναμη. Γεγονός που επαληθεύεται όταν ο Στάνις αλλάζει γνώμη με ταχύτητα υαλοκαθαριστήρα, σύμφωνα με τις προσταγές της αφέντρας του.

Ο Ντάβος πάντως, φαίνεται να ξέρει πως να γλυτώνει την τελευταία στιγμή. Μέχρι στιγμής ο Στάνις έχει αλλάξει γνώμη δύο φορές, ενώ και η θάλασσα τον ξέβρασε μετά το μπλε παρανάλωμα. Η τριάδα Μελισάνδρη - Στάνις - Ντάβος είναι κατά κάποιον τρόπο δεμένη. Αναρωτιέμαι τι θα γίνει αν ένας απ' όλους χάσει το κεφάλι του.

Πάντως, το επεισόδιο θα μπορούσε να ονομαστεί και "Ντάβος".

Stanis - I sentence you to die.

Davos - I understand. But since you haven't yet unnamed me Hand of the King it is my duty to advice you against it. You gonna need me.

Φροντίζει να παραμείνει το κεφάλι του στους ώμους του, με το να τσαντίζει ακόμα περισσότερο τον δήμιο!

Έχει cohones!

Αλλά κι ο Στάνις θυμίζει τον Παπαγιαννόπουλο όταν απέλυε και ξαναπροσλάμβανε τον Βουτσά, δε θυμάμαι σε ποια ταινία.

Stanis - Why am I gonna need you?

Κι από πίσω η Μελισάνδρη μένει λαλάκας! "Όχι ξανά τα ίδια! Μα σε τι θεό πιστεύει αυτός ο Ντάβος και σώζεται την τελευταία στιγμή;" Ο θεός του φωτός με όλους τα βάζει, νεκρούς ανασταίνει, αλλά τον Ντάβος δε φαίνεται να μπορεί να τον κάνει καλά.

Η Μελισάνδρη φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι οι Whitewalkers θα τους πάρουν και τα σώβρακα και με μια κουβέντα της (Only you can stop it) πείθει τον Στάνις να τα παρατήσει όλα και να τρέχει στα βόρεια. Ταυτόχρονα φαίνεται να σώζει και τον Ντάβος, ο οποίος αναρωτιέται αν θα πρέπει να νιώθει υποχρέωση απέναντί της.

Πολύ δυνατή σκηνή.

Σκηνή 23η

Myxa! Myxa!

Και ερχόμαστε επιτέλους στην τελική σκηνή της σαιζόν...

Κι εκεί που περιμένουμε κάποιο cliffhanger, να'σου μια καρακλισεδιάρικη σκηνή με τους απελπισμένους να φωνάζουν στη Μεσσία (παρατηρήσατε πόσο μοιάζει η λέξη Mhysa με τη Messiah;), τα ζωάκια της και τους τέσσερις Αποστόλους της: τον γεροντοπαλίκαρο-ερωτύλο (μπάσο), τον συνταξιούχο σωματοφύλακα (percussions), τον γκομενοβοσκό (guitar) και την (κατά τα άλλα απίστευτα όμορφη) μεταφράστρια (vocals). Λείπει ο σκουλήκης (αλήθεια, γιατί δεν τον έβαλαν κι αυτόν εκεί πάνω; Θα μπορούσε να αναλάβει τα keyboards). :band:

Ανοίγουν οι πύλες, βγαίνει το φιλοθεάμον κοινό, πλησιάζει, πέφτει επάνω στους σεκιουριτάδες και μετά αρχίζει το "One more! One more!" (εννοώντας: one more season). Η ξανθιά ντίβα αφήνεται στην αγάπη των θαυμαστών της και ειλικρινά, μου ήταν πολύ εύκολο να τη φανταστώ να κάνει stage diving, κάτι που σχεδόν πραγματοποιήθηκε.

:party: ΕΛΕΟΣ!!!

Επί της ουσίας:

Το επεισόδιο πραγματικά τα έσπαγε. Ήταν το καλύτερο της περιόδου, με ωραίες  ερμηνείες και καταπληκτικούς διαλόγους.

Επί της ουσίας όμως, ήταν επεισόδιο προετοιμασίας για την επόμενη σαιζόν. Δεν μπορώ να πω ότι με έκανε να νιώθω προσμονή. Αν ήθελαν οι παραγωγοί, θα μπορούσαν ακόμα και να κλείσουν τη σειρά εδώ.

• Like 1

Τι είστε εσεις ρε; Λίγο έλειψα και γράψατε 4 σελίδες! :p Να πάτε να βοηθήσετε τον Μάρτιν να τελειώσει πιο γρήγορα τα βιβλιά.

...δεν έχω δει ακόμα το got.. ...και σας μισώ όλους... Be afraid, be very afraid! :diablo:

Νομίζω ότι έχεις μπει στο κλίμα...

Κοίτα πως μπορεί κάποιος με λίγη κοπτοραπτική να παρουσιάσει κάποιον άλλο για κάτι που δεν είναι:

Σας μισώ όλους. Be afraid, be very afraid!

Τόσο εύκολο...

Hey!!! I saw that!! :dwarf:

Μάλλον είμαι ο πρώτος που είδε το 10ο και τελευταιο του κύκλου...

Ωραία πράγματα συμβαίνουν

Η μικρή Αρυα σπάει παρθενιά και κάνει το πρώτο της φονικό. Justified...nuff said.

H Arya είχε σκοτώσει ένα χοντροβούβαλο αγόρι στην πρώτη σεζόν καθώς το έσκαγε από το κάστρο.

Επίσης δεν είναι τόσο προφανές στη σειρά αλλά δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην ιερότητα της φιλοξενίας, στο έθιμο του salt and bread τα οποία επιμένει η Cat να φάνε πριν γίνει οτιδήποτε ώστε να προστατεύονται από το -απαράβατο επι χιλιετίες, νομίζω από την αρχή του κόσμου- αρχαίο ιερό έθιμο. Φαίνεται ανόητο αλλά ήταν αναγκασμένος ο Ρομπ να το ρισκάρει κι επιπλέον υπάρχει το ιστορικό προηγούμενο της Clan Douglas (σύμφωνα με τον Μάρτιν το Black Dinner ήταν η έμπνευση του Red Wedding) που την πάτησαν με τον ίδιο τρόπο, δύο φορές :stupid: σε 12 χρόνια. Συμβαίνουν αυτά. Πόσο μάλλον όταν στο επιτελείο του Ρομπ είναι ο προδότης Roose (στο βιβλίο είναι κι ο προδότης θείος της γυναίκας του, τσιράκι του Tywin).

Εγώ νομίζω πως στο 9ο επεισόδιο πάντως δώσανε βάση στη φιλοξενία και μέσο του μύθου που είπε ο Μπράν για το μάγειρα που σκότσε το γιο του βασιλιά. Και γενικά κάνει κρά ότι ο Φρέυ θα την πληρώσει σύντομα.

O Bronn έχει πολλούς φαν (λογικό, αφού είναι ο μάγκας σούπερ πολεμιστής, κολλητός ενός καλού κεντρικού ήρωα) κι άλλωστε χωρίς να είναι σημαντικός έχει αρκετό τηλεοπτικό χρόνο. Εμένα στα βιβλία πιο ωραίος μου φάνηκε τελικά ο Ντάβος, ενώ από τους πιο βασικούς νομίζω το περισσότερο ψωμί σαν χαρακτήρας και εξέλιξη το έχει ο Αχώ...Τζέιμι.

Ο Ντάβος και εμένα μου φαίνεται πολύ καλός χαρακτήρας και τον έχω ξεχωρήσει. Επίσης περίμενα να δώ πολύ τον Patchface  και τον Coldhands αλλά τον δεύτερο ειδικά δεν τον βλέπω να εμφανίζεται και ανησυχώ.

Τέλος η τρίτη σεζόν και εμένα μου φάνηκε καλύτερη από τη δεύτερη και είχε πιο πολύ ζουμί. Και γενικά όσο πλησιάζει η μαγεία και ακούγονται οι ιστορίες απότο παρελθόν εγώ αρχίζω και κολάω πιο πολύ. Το ότι το GOT έχει πολλούς χαρακτήρες και πολύπλοκες σχέσεις μεταξύ τους οδηγεί τους υπεύθυνους της σειράς να κόβουν μερικούς στο δρόμο για οικονομία χώρου σίγουρα. Αυτό όμως δεν κάνει ούτε την σειρά ούτε το βιβλίο "σαπουνόπερα" απλά ένα άλλο είδος φάνταζυ με μείξη ρεαλισμού και φανταστικού. 

Επίσης περιμένω την επιστροφή

μιας λαίδης...

:p

Ουφ, πάει κι αυτη η σεζόν. Και τώρα τι θα βλέπουμε? :( Ε?

Τέσπα, εγώ από δω και πέρα ένα πραγματάκι περιμένω ακόμα να γενεί και να δω πώς θα εξελιγχθούν στη σειρά κάνα δυο άλλα πραγματάκια που δεν γίνονται με τον ίδιο τρόπο όπως στα βιβλία.

Για το τελευταίο επεισόδιο:

- Κι εμένα μου άρεσε η συνάντηση και το ύφος της ... βασιλομήτωρ (γιατί η βασίλισσα είναι μία κι αυτή προς το παρόν είναι η μάνα του λόχου :p)

- Σταμάτη, πρέπει να ξεκολλήσεις γιατί χάνεις πολύ ωραία κομμάτια :p Οκ, μπορεί να μην ήταν και πάρα πολύ αληθοφανής η σκηνή ρε παιδί μου, αλλά αυτό είναι οι Σταρκ, η μόνη καλή οικογένεια που υπάρχει. Γιαυτό και μας τους εξολοθρεύει, για να κλαίμε :p

- Εγώ για κολάζ δε θέλω ούτε να πω... Τη νιώθω πάρα πολύ την Άρυα που δε μπορούσε να τους σκοτώσει ΟΛΟΥΣ!

- Σάνσα και Τύριον, ρισπέκτ για τη σκηνή. Πολύ καλύτερο στο γυαλί από ό,τι στο χαρτί.

- Εγώ νομίζω πως το κλιφχάνγκερ για την επόμενη σεζόν, για όσους το περιμένανε ουσιαστικά, είναι η υπενθύμηση του ότι καήκανε κάτι βδέλες ρε αδερφέ (εκπληκτικές ατάκες) και η όοοολη η σκηνή του μικρού συμβουλίου. Απλά είναι ντελικάτα και δε φωνάζουνε :p Γιατί το τέλος του επεισοδίου (υπέροχο, εμένα μου άρεσε πάρα πολύ η μικρή μαγική Ντάνυ και, θυελογέννητη, άκαφτη, μάνα δράκων και σκλάβων, χιζ μουν ενντ σταρς, μοναδική βασίλισσα!!! :) χι) θα συνεχίσει λογικά δυο τρεις σεζόν αργότερα :p

• Like 1

Σταμάτη, πρέπει να ξεκολλήσεις γιατί χάνεις πολύ ωραία κομμάτια :p Οκ, μπορεί να μην ήταν και πάρα πολύ αληθοφανής η σκηνή ρε παιδί μου, αλλά αυτό είναι οι Σταρκ, η μόνη καλή οικογένεια που υπάρχει. Γιαυτό και μας τους εξολοθρεύει, για να κλαίμε :p

Να ξεκολλήσω; Εντάξει, είπαμε, οι Σταρκ πήγαν γελοιωδώς, αλλά το ξεπερνάμε. Προχωράμε.

Πάντως ο Μάρτιν τα έχει μαζί τους. Αν επαναληφθεί, νομίζω ότι θα είναι υπερβολή. Δηλαδή τι; Σε όλο το Westeros οι μόνοι που την πατάνε είναι οι Σταρκ; Όλοι είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως; Κανείς δεν αρχίζει να μαθαίνει; Να πονηρεύεται;

Γιατί το τέλος του επεισοδίου (υπέροχο, εμένα μου άρεσε πάρα πολύ η μικρή μαγική Ντάνυ και, θυελογέννητη, άκαφτη, μάνα δράκων και σκλάβων, χιζ μουν ενντ σταρς, μοναδική βασίλισσα!!! :) χι) θα συνεχίσει λογικά δυο τρεις σεζόν αργότερα :p

Το τέλος θύμιζε έντονα συναυλία. Αυτό δεν μου το αλλάζετε με τίποτα. Το αποτέλεσμα του stage diving τι το θέλανε;

Κι εγώ τη θεωρώ τη μόνη που πραγματικά μπορεί να καθίσει στον Iron Throne, αλλά αρχίζουν να την παρουσιάζουν πολύ ιδανική.