Jump to content

Game of Thrones (2011-2017, 2019)

Mort13

Recommended Posts

Ναι ρε συ Σταμάτη! Σασπένσιον οφ ντισμπελιφ να πούμε! Πρέπει να καταπιείς οτι οι Σταρκ είναι τίμιοι βλάκες. Τέλος! Πως δέχεσαι στο Χάρυ Πότερ οτι υπάρχει μαγεία, και στον Αρχοντα των δακτυλιδιών οτι υπάρχει ένα τεράστιο μάτι που φλέγεται; Αυτό! Είναι βλάκες!

Ξέρω, ξέρω...η βλακεία των Σταρκ ξεπερνάει τα όρια της βλακείας και του πιο βλάκα χαρακτήρα σε βιβλίο ή κινηματογράφο, ότι δεν μαθαίνουν με τίποτα, ότι πάλι από την αρχή να τα έκαναν όλα, πάλι τις ίδιες βλακείες θα έκαναν, αλλά πρέπει να το δεχτείς!

Υ.Γ Εντάξει, κι εγώ έχω στραβώσει μιλάμε με αυτό. Δεν μπορεί να είναι ΤΟΣΟ βλάκες! Ακόμη και ο Hodor από κάποια φάση και μετά θα καταλάβαινε και θα έλεγε "Hodor...hodor, hodor hodor hodor. Hodor!" και θα γλίτωνε την ζωή του! Και το κακό είναι οτι η βλακεία των Σταρκ μεταδόθηκε και στο στράτευμα! Σφαγή έξω από το κάστρο. Ακόμη και τα γουρούνια στο σφαγείο περισσότερη αντίσταση καταβάλλουν από τον στρατό των Βορείων!

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• wordsmith

243

• heiron

232

• Eugenia Rose

100

• Sonya

78

τα παραλέτε, δεν είναι όλοι οι Σταρκ βλάκες. υπάρχει και η Άρια...

και το Σανσάκι (κυρίως το Σανσάκι)... και ο Μπραν... Και ο Τζόν (άσχετα που δεν έχει το επίθετο)...

Όχι, όχι, δεν είναι όλοι βλάκες :p

Υ.Γ. Μπα για τον Τζόν το παίρνω πίσω γιατί δεν ξέρει τίποτα :p

Μου γεννάται η απορία αν ο Σταμάτης διαβάζει και τα βιβλία. Ας μείνει και κάποιος virgin-άσχετος, ρε παιδιά, να μην είμαι μόνη μου.

Σκηνή 3η

Το Συμβούλιο!!!

Η Καλύτερη Σκηνή Του Επεισοδίου και ίσως ολόκληρης της περιόδου!!!

Οι ατάκες πέφτουν η μία μετά την άλλη!!!

Από την πρώτη:

Tyrion: Killed a few puppies today?

Όπου το βλαμμένο ούτε καν δίνει σημασία - έχει συνηθίσει σε μικροπροσβολές και η χαρά του τού επιτρέπει να το προσπεράσει.

Ο βρωμόγερος Παϊσέλ να παίζει ξανά τον ρόλο τού ασθενικού, άκακου γέροντα, αν και ο μόνος που δεν ξέρει εκεί μέσα ότι κάνει παρέα με πιτσιρίκες, θα πρέπει να είναι ο Τζόφρεϊ.

Τσογλάνι: I'm going to serve it to Sansha in my wedding feast (γελώντας λαλακισμένα - θα μείνει η ρετσινιά στον ηθοποιό με τέτοια πειθώ).

Η απίστευτη συνέχεια με τους πάντες να προσπαθούν να μπαλώσουν το σαδισμό του βλαμμένου, και το ίδιο να προσπαθεί να τους πείσει ότι "δεν υπάρχει πρόβλημα, είμαι σαδιστής, εννοώ κάθε λαλακία που ξεφουρνίζω".

Η ατακάρα του Tyrion: "Monsters are dangerous and just now kings are dieing like flies".

Ο βρωμιάρης Παϊσέλ να προσπαθεί με έναν σμπάρο "Ο Τύριον πρέπει να απολογηθεί για ό,τι μόλις είπε", να πετύχει δυο τρυγόνια ("θα ξεφορτωθώ τον νάνο και θα κερδίσω λίγη ακόμα εύνοια του λαλακισμένου").

Και ξαφνικά να μπαίνει και ο παππούς στη γιορτή με ύφος: "ρε p0u5th μου, πάλι εγώ θα κάνω την νταντά. Όλοι οι άλλοι είναι πλήρως ανίκανοι να τον βάλουν σε τάξη".

Η σιωπή μετά τα τούβλα που πετάει ο μικρός είναι όλα τα λεφτά! Όλοι (ακόμα κι ο Τζόφρεϊ) συνειδητοποιούν ότι ένα πιονάκι, μόλις πέταξε σοβαρότατες (και κατά πως φαίνεται, από αυτές που πονάνε) προσβολές, σε ποιόν; Μα στον πραγματικό βασιλιά, βέβαια!

Ιδού! The True King of Westeros! Kneel before Tywin!

Η πραγματική επόμενη ατάκα του παππού ήταν: "The fuckhead is finished. Take him to the torture chambers. Don't kill him. I'm coming in a moment".

Προς στιγμή, και ενώ όλοι σηκώνονται για να φύγουν, ο νάνος χαμογελάει με ικανοποίηση. Λιγάκι, όσο χρειάζεται.

Και από εδώ ξεκινάει το πραγματικό show! Όλη η σκηνή με το συμβούλιο είναι καταπληκτική, αλλά όταν μένουν οι δυο τους, έχουμε ρεσιτάλ!

Ειλικρινά πιστεύω ότι οι καλύτεροι ηθοποιοί της σειράς είναι ο Charles Dance και ο Peter Dinklage. Η αντιπαράθεσή τους είναι μοναδική.

Έχει πολύ ενδιαφέρον το πώς, πόσο και πού τονίζουν κάθε τους ατάκα, για να δώσουν βάρος εκεί που πρέπει.

Η φωνή του Dance είναι επιβλητική, προκλητική, σταθερή, και με το βλέμμα του φαίνεται να δοκιμάζει τον γιο του διαρκώς (η ερώτηση "Do you disapprove?" είναι ιδιαίτερη - δε νομίζω να την έθετε σε κάποιο από τα άλλα δύο παιδιά του). Ο γέρος ξέρει πολύ καλά ότι ο νάνος είναι το ικανότερο από τα τρία παιδιά του, αλλά του τη σπάει αφάνταστα ότι είναι νάνος.

Η φωνή του Dinklage δείχνει τα συναισθήματά του, τα οποία αλλάζουν κάθε λίγο: ειρωνεία, σοβαρότητα, επίγνωση, αμφισβήτηση, αδιαλλαξία, οργή. Οι εκφράσεις του είναι υποδειγματικές.

Για μένα είναι μία σκηνή που θα τη θυμάμαι για πολύ καιρό.

Σκηνή 4η

Αμίλητοι νιόπαντροι

Ωραία σκηνή με νόημα. Οι εκφράσεις και των δύο ηθοποιών είναι αυτές που πρέπει. Περνάνε τα συναισθήματα που πρέπει προς τους θεατές.

Σκηνή 6η

Κομπάζω, κομπάζω, θέλω και γαμπρός να ξαναγίνω, ενώ δε βλέπω ότι είμαι με το ένα πόδι στον τάφο.

Ο προδότης φαίνεται πολύ σοβαρός και σκεφτικός. Δεν τον δείχνουν να έχει πάρει ελαφριά την απόφασή του. Φαίνεται ένας σκεπτικισμός, όχι γιατί το μετάνιωσε, αλλά μάλλον γιατί ξέρει πως αυτό που έκανε ήδη τον έχει βάλει πιθανώς σε περιπέτειες. Επίσης φαίνεται να μη δίνει και πολύ σημασία στους κομπασμούς του γέρου.

Ο παππούς από την άλλη το διασκεδάζει. Ε, κάποια στιγμή θα πρέπει να δώσουν στο κοινό μια μικρή ικανοποίηση. Κάποιο σημαντικό καθίκι θα πρέπει να χάσει το κεφάλι του, διαφορετικά η σειρά δε θα έχει καμία διαφορά από το Ντάλας.

Σκηνή 12η

Δεν πάω πουθενά! Τον αγαπώ! (λέμε τώρα)

Η σκλάβα επιμένει. Θέλει τον νάνο, ακόμα και παντρεμένο. (Δεν τον αφήνουν ν' αγιάσει).

Ο Βάρυς βλέπει στον νάνο όσα δεν βλέπει σε άλλους άντρακλες του βασιλείου. Ο ευνουχισμός ίσως να διευρύνει την αντίληψη...

Σκηνή 14η

Όποιος ξαναμιλήσει για το σόι μου, τον έσφαξα!

Ατάκα σκηνής: "Όταν θελήσεις να ξανακάνεις κάτι τέτοιο, τουλάχιστον προετοίμασε με".

Αυτό θα πει διαπαιδαγώγηση.

Σκηνή 16η

Ευτυχώς που έμεινε ο μοναδικός που ξέρει να γράφει, γιατί εγώ είμαι τυφλός και πού να γράφεις 40 μηνύματα ότι το σκατό έφτασε στην κάλτσα.

Στα όπλα! Έρχονται!

Σκηνή 20η

He lives!

Κι εκεί που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τους Σταρκέους να μας αδειάζουν τη γωνιά... Καλώς το παλουκάρι!

Ο Τζον ζει και απ' ό,τι φαίνεται θα ακούμε το γνώριμο "I know" και του χρόνου. Όχι ότι η βλαχογκόμενα μας έπεισε ότι έμπηξε τις οδοντογλυφίδες της βαθιά. Με το ζόρι τράβαγε τη χορδή. Εξάλλου, δεν ήταν αρκετά θεαματική η απόπειρα. Ο Τζον όταν πάει (σιγά μη γλυτώσει από τον Μάρτιν) θα φύγει σε πιο σοβαρή σκηνή.

Σκηνή 21η

Ταρατατζούμ! Ταρατατζούμ! Κάνε στην άκρη για το κάρο! Δεν τα ξύνουμε στη μέση του δρόμου! Ουπς! Sorry. Τώρα είδα ότι δεν έχεις χέρι...

Ο κουλός επιτέλους φτάνει, όχι στην πρωτεύουσα, αλλά στην γκόμενά του!

Όσο για το βλέμμα της Σέρσεϊ... θα διαφωνήσω ότι δεν έπαιξε καλά η Χέρσεϊ. Κοιτάζει το κουλαμένο χέρι σκεφτική, και ο αδερφός της, που περιμένει αγκαλίτσες και φιλάκια, πιάνει τη σκέψη της στον αέρα: "Λες να του έκοψαν και τίποτα άλλο;"

Σκηνή 23η

Myxa! Myxa!

Και ερχόμαστε επιτέλους στην τελική σκηνή της σαιζόν...

Κι εκεί που περιμένουμε κάποιο cliffhanger, να'σου μια καρακλισεδιάρικη σκηνή με τους απελπισμένους να φωνάζουν στη Μεσσία (παρατηρήσατε πόσο μοιάζει η λέξη Mhysa με τη Messiah;), τα ζωάκια της και τους τέσσερις Αποστόλους της: τον γεροντοπαλίκαρο-ερωτύλο (μπάσο), τον συνταξιούχο σωματοφύλακα (percussions), τον γκομενοβοσκό (guitar) και την (κατά τα άλλα απίστευτα όμορφη) μεταφράστρια (vocals). Λείπει ο σκουλήκης (αλήθεια, γιατί δεν τον έβαλαν κι αυτόν εκεί πάνω; Θα μπορούσε να αναλάβει τα keyboards). :band:

Ανοίγουν οι πύλες, βγαίνει το φιλοθεάμον κοινό, πλησιάζει, πέφτει επάνω στους σεκιουριτάδες και μετά αρχίζει το "One more! One more!" (εννοώντας: one more season). Η ξανθιά ντίβα αφήνεται στην αγάπη των θαυμαστών της και ειλικρινά, μου ήταν πολύ εύκολο να τη φανταστώ να κάνει stage diving, κάτι που σχεδόν πραγματοποιήθηκε.

:party: ΕΛΕΟΣ!!!

Επί της ουσίας:

Το επεισόδιο πραγματικά τα έσπαγε. Ήταν το καλύτερο της περιόδου, με ωραίες  ερμηνείες και καταπληκτικούς διαλόγους.

Επί της ουσίας όμως, ήταν επεισόδιο προετοιμασίας για την επόμενη σαιζόν. Δεν μπορώ να πω ότι με έκανε να νιώθω προσμονή. Αν ήθελαν οι παραγωγοί, θα μπορούσαν ακόμα και να κλείσουν τη σειρά εδώ.

Mhysa και cojones, αν ενδιαφέρεται κανείς. Κατά τα άλλα πολλή πλάκα κριτική, δεν παίζεσαι!

Αναλυτικά:

-Συμβούλιο: Γέρος φορ πρέζιντεντ! Πιο επιβλητικός δε γίνεται! Αυτό περιμέναμε από τη 2η σεζόν, να τολμήσει το βλαμμένο να τα βάλει με τον παππού και πώς θα το χειριστεί αυτός. Προσέξτε τη λέξη "nightshade", ίσως προοικονομεί τα παρακάτω.

-Αμίλητοι νιόπαντροι: Δεν κατάλαβα τι κατάλαβες, αλλά για μένα είναι ξεκάθαρο ότι

ο Τύριον πάει να βρει τη Σάνσα να της πει "μαμά και αδερφός πάπαλα", αλλά τη βλέπει κλαμένη και καταλαβαίνει ότι διέρρευσαν τα νέα...

Σκηνή έξοχα δοσμένη χωρίς λόγια.

-Παλιόγερος με Π κεφαλαίο: τι Τζόφρι και σαχλαμάρες, να ένας που θα μισούμε αληθινά. Και τέλεια φωνή τύπου Σκρουτζ, μη μου πείτε.

-Η Shae μπορεί λόγω επαγγέλματος βρίσκεται κοινωνικά έναν ουρανοξύστη πιο κάτω από τον Τύριον, αλλά σκλάβα δεν είναι. Και ακόμα και οι φτωχοί δεν είναι απίθανο να έχουν αξιοπρέπεια, μην τους κάνουμε και όλους ζώα και 100% προϊόντα των συνθηκών που τους γέννησαν, θα ήταν βαρετό.

-"Όταν θελήσεις να ξανακάνεις κάτι τέτοιο, να μου το πεις": να κι ένας που δε μιλάει με μεγαλοστομίες όλη την ώρα, αλλά εκφράζει το αυτονόητο.

-Ευτυχώς που έμεινε ο μοναδικός που ξέρει να γράφει, γιατί εγώ είμαι τυφλός και πού να γράφεις 40 μηνύματα ότι το σκατό έφτασε στην κάλτσα. (ΟΥΑΑΧΑΧΑ!) Αφού είναι τυφλός, πώς βλέπει ότι υπάρχει εκεί ένα μωρό αδικαιολογήτου προελεύσεως κλπ;

-Jon Snow+ βέλη: καλά, τα βέλη δεν σκοτώνουν; Και στο 9ο τους τραυματίες μόνο από βέλη τους αντιμετωπίζουν σαν ζωντανούς, βλέπε Κάτλυν που παζαρεύει τη ζωή τού κλπ. Για να πεθάνεις χρειάζεται άλλο όπλο, φαίνεται.

-Αχώνευτος: με το "Χέρσεϊ" εννοείς Headey + Cersei ή σου ξέφυγε; Δε νομίζω ότι παίχτηκε υπόνοια για άλλο ακρωτηριασμό, ο ένας φτάνει για ένα γερό σοκ, άσε όλα τα υπόλοιπα, μαλλιά, γένια, λίγδα κλπ.

-Ναι, για την ξανθούλα θα συμφωνήσω, άχρηστη σκηνή, αλλά θα τους έλειπε των φαν αν δεν την έβλεπαν καθόλου μέχρι την επόμενη σεζόν.

Όσο για το αν τα έσπαγε το επεισόδιο, θέμα γούστου. Να σου βάλω ένα λινκ σε φόρουμ "Jaime+Brienne", όπου το βρίζουν λόγω Αχώνευτου με το σταγονόμετρο ή δε θα το αντέξεις;

-Ναι, για την ξανθούλα θα συμφωνήσω, άχρηστη σκηνή, αλλά θα τους έλειπε των φαν αν δεν την έβλεπαν καθόλου μέχρι την επόμενη σεζόν.

:irvine:  γκουχ γουχ

-Jon Snow+ βέλη: καλά, τα βέλη δεν σκοτώνουν;

Δε νομιζω οτι η Υγκριτ ηθελε να τον σκοτωσει. Αν το ηθελε, θα το ειχε κανει, αφου υποτιθεται ειναι πολυ καλη με το τοξο!

Ποσο τρελη φατσα ο μπασταρδος του Μπολτον?!

http://1.bp.blogspot.com/-R_u8eBNM5pc/UbYk33bfnHI/AAAAAAAAMOA/l6bQeY2RPkQ/s1600/Ramsay-Snow.gif

• Like 1

Μου γεννάται η απορία αν ο Σταμάτης διαβάζει και τα βιβλία. Ας μείνει και κάποιος virgin-άσχετος, ρε παιδιά, να μην είμαι μόνη μου.

Όχι, δεν έχω διαβάσει τα βιβλία, αν και έχω τα δύο πρώτα. Για να είμαι ειλικρινής, διάβασα τροχάδην (πηδώντας σελίδες - πολλές σελίδες λέμε) το δεύτερο στα ελληνικά, αφού προβλήθηκε η δεύτερη σαιζόν.

Δε σου κρύβω όμως ότι σκέφτομαι πολύ σοβαρά, μόλις βρω το χρόνο, να τσεκάρω κανά site όπου τα λένε όλα. Δεν με καίει και πολύ πλέον να περιμένω ένα χρόνο για να μάθω τι θα γίνει. Όχι ότι δε θα δω και την επόμενη σαιζόν. Φυσικά και θα τη δω. Είπαμε: η σειρά είναι πολύ καλή από πλευράς γυρισμάτων, όπως και σεναριακά, ασχέτως αν έχω τις ενστάσεις μου.

Mhysa και cojones, αν ενδιαφέρεται κανείς. Κατά τα άλλα πολλή πλάκα κριτική, δεν παίζεσαι!

Ευχαριστώ! :yessir:

-Αμίλητοι νιόπαντροι: Δεν κατάλαβα τι κατάλαβες, αλλά για μένα είναι ξεκάθαρο ότι ο Τύριον πάει να βρει τη Σάνσα να της πει "μαμά και αδερφός πάπαλα", αλλά τη βλέπει κλαμένη και καταλαβαίνει ότι διέρρευσαν τα νέα... Σκηνή έξοχα δοσμένη χωρίς λόγια.

Αυτό ακριβώς εννοώ.

-"Όταν θελήσεις να ξανακάνεις κάτι τέτοιο, να μου το πεις": να κι ένας που δε μιλάει με μεγαλοστομίες όλη την ώρα, αλλά εκφράζει το αυτονόητο.

Αυτός και ο Bronn. Θυμάστε τη σκηνή στη 2η σαιζόν όπου παραλίγο να αλληλοσφαχτούνε; Αυτοί οι δύο είναι από την ίδια μαγιά, απλά ο ένας κάηκε λιγάκι (γι' αυτό είναι και πιο μουρτζούφλης).

-Ευτυχώς που έμεινε ο μοναδικός που ξέρει να γράφει, γιατί εγώ είμαι τυφλός και πού να γράφεις 40 μηνύματα ότι το σκατό έφτασε στην κάλτσα. (ΟΥΑΑΧΑΧΑ!)

Γέλαγα κι εγώ όταν το έγραφα...

-Jon Snow+ βέλη: καλά, τα βέλη δεν σκοτώνουν; Και στο 9ο τους τραυματίες μόνο από βέλη τους αντιμετωπίζουν σαν ζωντανούς, βλέπε Κάτλυν που παζαρεύει τη ζωή τού κλπ. Για να πεθάνεις χρειάζεται άλλο όπλο, φαίνεται.

Αυτό δεν το είχα παρατηρήσει, αλλά υπό συνθήκες έχει βάση. Επιμένω όμως ότι η Ύγκριτ δεν ήθελε να τον σκοτώσει. Ο gregacm μάλλον κάτι θα ξέρει.

-Αχώνευτος: με το "Χέρσεϊ" εννοείς Headey + Cersei ή σου ξέφυγε; Δε νομίζω ότι παίχτηκε υπόνοια για άλλο ακρωτηριασμό, ο ένας φτάνει για ένα γερό σοκ, άσε όλα τα υπόλοιπα, μαλλιά, γένια, λίγδα κλπ.

Μου ξέφυγε, αλλά να που ταιριάζει. Και εννοείται ότι δεν παίχτηκε τέτοια υπόνοια, αλλά αν παιζόταν θα είχαμε λιποθυμίες.

Όσο για το αν τα έσπαγε το επεισόδιο, θέμα γούστου. Να σου βάλω ένα λινκ σε φόρουμ "Jaime+Brienne", όπου το βρίζουν λόγω Αχώνευτου με το σταγονόμετρο ή δε θα το αντέξεις;

Ευχαριστώ, δε θα πάρω.

Επειδη ηταν εξαιρετικη σκηνη...

http://imgur.com/a/aAGjk

http://1.bp.blogspot.com/-R_u8eBNM5pc/UbYk33bfnHI/AAAAAAAAMOA/l6bQeY2RPkQ/s1600/Ramsay-Snow.gif

Μα πού πας και τα βρίσκεις;! :rofl2:

Η αλήθεια είναι πως η σκηνή Mhysa ήταν μισή stage diving και mhysi Κυριακή των βαϊων. Βασικά Jesus Christ Super Star.

Edited by heiron
  • Like 2

1)Ο Μπρον έχει κάνει άλλο ένα ψιλοφάουλ αληθοφάνειας στη 2η σεζόν, εκεί που λέει ότι πιάσανε όλους τους γνωστούς κλέφτες για να έχουν να ασχοληθούν μόνο με τους άγνωστους, διότι σε μια πολιορκία οι πλούσιες κυρίες πουλάνε τα διαμάντια τους "for a sack of potatoes". Οκ, από δράκους, ravens και άλλα ωδικά πτηνά συμπεραίνουμε ότι στο Westeros ισχύουν άλλοι φυσικοί νόμοι, αλλά οι πατάτες είναι φυτό της αμερικάνικης ηπείρου, άγνωστο στη μεσαιωνική Αγγλία. Δε θα το κάνω θέμα όπως με τα πιρούνια, αλλά γιατί όχι "for a sack of rice" ή κάτι άλλο, δηλαδή; Ήταν πολύ εύκολο να διορθωθεί και δεν παίζει κανένα ρόλο.

2)Αυτό δεν το είχα παρατηρήσει, αλλά υπό συνθήκες έχει βάση. Επιμένω όμως ότι η Ύγκριτ δεν ήθελε να τον σκοτώσει. Ο gregacm μάλλον κάτι θα ξέρει.

3)Μα πού πας και τα βρίσκεις;! :rofl2:

2)Με 3 (τρία!) βέλη δεν ήθελε να τον σκοτώσει!; Αν ήταν ένα, θα μπαλωνόταν, αλλά τρία;

3)Στο facebook! Πάρε κι άλλο ένα καλό:

post-2372-0-50531200-1371065396_thumb.jpg

Ποιος δεν το κατάλαβε; Χεράκια;

wordsmith, χωρίς να θέλω να κάνω σπόιλερ... το Westeros δεν είναι η μεσαιωνική Αγγλία άσχετα που μοιάζει σε κάποιο βαθμό (και τις περιοχές να σκεφτείς βασικά, η Μεγάλη Βρετανία δεν έχει τις αρκτικές περιοχές του Westeros ούτε και τις ζεστές ερήμους των Dornish περιοχών). Που βασικά και το ρύζι στην Αγγλία δεν κυκλοφορούσε τον Μεσαίωνα, νομίζω κατά την Αναγέννηση διαδόθηκε κι εκεί όπως και σε όλο τον κόσμο.

Είναι μάλλον ξεκάθαρο ότι δεν βρισκόμαστε στη Γη, ούτε καν σε παράλληλη Γη με άλλες ηπείρους, από την εναλλαγή των εποχών στον πλανήτη όπου βρίσκεται το Westeros.

Αλλά και πέρα από όλα αυτά, υπάρχει εκτεταμένο εμπόριο μέσω της Narrow Sea κτλ οπότε ακόμη κι αν δεν καλλιεργούνε πατάτες ή ελιές στο Westeros μπορούνε να εισάγουν, ειδικά στο King's Landing που είναι η μεγαλύτερη πόλη και πολυσύχναστο λιμάνι.

Edited by heiron

Όχι, δεν έχω διαβάσει τα βιβλία, αν και έχω τα δύο πρώτα. Για να είμαι ειλικρινής, διάβασα τροχάδην (πηδώντας σελίδες - πολλές σελίδες λέμε) το δεύτερο στα ελληνικά, αφού προβλήθηκε η δεύτερη σαιζόν.

Δε σου κρύβω όμως ότι σκέφτομαι πολύ σοβαρά, μόλις βρω το χρόνο, να τσεκάρω κανά site όπου τα λένε όλα. Δεν με καίει και πολύ πλέον να περιμένω ένα χρόνο για να μάθω τι θα γίνει. Όχι ότι δε θα δω και την επόμενη σαιζόν. Φυσικά και θα τη δω. Είπαμε: η σειρά είναι πολύ καλή από πλευράς γυρισμάτων, όπως και σεναριακά, ασχέτως αν έχω τις ενστάσεις μου.

Ευχαριστώ! :yessir:

-Αμίλητοι νιόπαντροι: Δεν κατάλαβα τι κατάλαβες, αλλά για μένα είναι ξεκάθαρο ότι ο Τύριον πάει να βρει τη Σάνσα να της πει "μαμά και αδερφός πάπαλα", αλλά τη βλέπει κλαμένη και καταλαβαίνει ότι διέρρευσαν τα νέα... Σκηνή έξοχα δοσμένη χωρίς λόγια.

Αυτό ακριβώς εννοώ.

Αυτός και ο Bronn. Θυμάστε τη σκηνή στη 2η σαιζόν όπου παραλίγο να αλληλοσφαχτούνε; Αυτοί οι δύο είναι από την ίδια μαγιά, απλά ο ένας κάηκε λιγάκι (γι' αυτό είναι και πιο μουρτζούφλης).

-Ευτυχώς που έμεινε ο μοναδικός που ξέρει να γράφει, γιατί εγώ είμαι τυφλός και πού να γράφεις 40 μηνύματα ότι το σκατό έφτασε στην κάλτσα. (ΟΥΑΑΧΑΧΑ!)

Γέλαγα κι εγώ όταν το έγραφα...

Αυτό δεν το είχα παρατηρήσει, αλλά υπό συνθήκες έχει βάση. Επιμένω όμως ότι η Ύγκριτ δεν ήθελε να τον σκοτώσει. Ο gregacm μάλλον κάτι θα ξέρει.

Μου ξέφυγε, αλλά να που ταιριάζει. Και εννοείται ότι δεν παίχτηκε τέτοια υπόνοια, αλλά αν παιζόταν θα είχαμε λιποθυμίες.

Ευχαριστώ, δε θα πάρω.

Επειδη ηταν εξαιρετικη σκηνη...

http://imgur.com/a/aAGjk

Μα πού πας και τα βρίσκεις;! :rofl2:

Οποιος ψαχνει βρισκει! :p

Μεταξυ μας, χαμος γινεται απο δαυτα σε ολο το νετ. Και λιγα βαζω με τοσα που βλεπω! :D

wordsmith

Το πρωτο βελος τον βρισκει λιγο κατω απο τον ωμο, το δευτερο στο μπουτι και το τριτο δεν δειχνει αλλα δε νομιζω να πετυχε κατι ζωτικο. Στο LOTR, ο Μπορομιρ ειχε φαει τρια στον κορμο και αργησε να πεθανει. Εξαλλου ακομη και ο Τζον μπορει να πεθαινε αν δεν εφτανε εγκαιρως στο Castle Black. :)

Αυτό με τον ώμο έχω βαρεθεί να το βλέπω. ΌΟΟΟλο το Χόλυγουντ όταν θέλει safe spot για τραυματισμό, χτυπά λίγο κάτω από τον ώμο (κοντά στην καρδιά που κάνει και καλούς συνειρμούς). Λες και εκεί δεν υπάρχουν αιμοφόρα αγγεία που μπορούν να σε σκοτώσουν σε λίγα λεπτά.

Τέσπα. Το έχω συνηθίσει πια.

(Για να μην μιλήσουμε για τον μηρό. Αν κοπεί η μηριαία αρτηρία έχεις λεπτά ζωής. Και μιλάμε για δύο ή τρία, όχι για είκοσι ή τριάντα.)

Και σόρρυ grecacm αλλά το γεγονός πως σε κάποιο άλλο έργο ο ηθοποιός τρώει εικοσιπέντε βέλη και συνεχίζει να πίνει αμέριμνος την μπύρα του, είναι λίγο ασθενές σαν επιχείρημα.

• Like 2

Αυτό με τον ώμο έχω βαρεθεί να το βλέπω. ΌΟΟΟλο το Χόλυγουντ όταν θέλει safe spot για τραυματισμό, χτυπά λίγο κάτω από τον ώμο (κοντά στην καρδιά που κάνει και καλούς συνειρμούς). Λες και εκεί δεν υπάρχουν αιμοφόρα αγγεία που μπορούν να σε σκοτώσουν σε λίγα λεπτά.

Τέσπα. Το έχω συνηθίσει πια.

(Για να μην μιλήσουμε για τον μηρό. Αν κοπεί η μηριαία αρτηρία έχεις λεπτά ζωής. Και μιλάμε για δύο ή τρία, όχι για είκοσι ή τριάντα.)

Γι' αυτό λες να μου είχε φανεί κάπως περίεργο στο "Θόλο" του Stephen King το ότι αυτή η γυναίκα πεθαίνει απλώς επειδή της κόπηκε το χέρι λόγω θόλου; Το έχω συνηθίσει φαίνεται από το Χόλιγουντ να μην πεθαίνει κανείς από τραυματισμό σε χέρια ή πόδια και, όταν γίνεται κάποιος συγγραφέας λίγο πιο ρεαλιστικός, απορώ.

Ε, νομίζω αν χάσεις κοτζάμ χέρι (ακόμη χειρότερα: πόδι) πρέπει άμεσα να γίνει κάτι αφού η απώλεια αίματος θα είναι μεγάλη και αντίο ζωή.

Στο ίδιο το AGOT υπάρχει σχετική σκηνή

Τώρα για τα βέλη, επειδή μπορεί να δεχτείς βέλη σε κάποια σημεία και να μην τραυματιστείς σοβαρά το παίρνουν και το ξεχειλώνουν στις οθόνες. Νομίζω είναι αρκετά ρεαλιστικό να δεχτείς ένα βέλος σε μη κρίσιμη περιοχή αλλά όταν δέχεσαι 3 κι όλα πάνε και χτυπάνε σημεία όπου δεν έχεις τίποτα το ιδιαίτερο είναι μάλλον υπερβολικό. 'Οχι απίθανο αλλά αρκετά τραβηγμένο. Στην ίδια ταινία/σειρά μπορεί να δείχνει -ακόμη και στην ίδια σκηνή- πως άλλοι σκοτώνονται αμέσως με 1 χτύπημα από βέλος. Υποθέτω υπάρχει οι τυχεροί και υπάρχουν και οι άτυχοι...

Μου ήταν αδύνατο να κρατηθώ.

Απολαύστε:

Να ίσως γιατί συμπαθώ τον Bronn. Κάνει αχτύπητο δίδυμο με τον Tyrion.

• Like 2

Ξαναλεω, υποθετω οτι η Υγκριτ δεν ηθελε να σκοτωσει τον Τζον και ειναι πολυ καλη τοξοβολος. Οταν σε βιβλια, σειρες, ταινιες τετοιου τυπου, υπαρχουν ατομα που μπορουν να περασουν το βελος απο μια κλειδαροτρυπα(ή κατι πιο εντυπωσιακο), μπορω να δεχτω οτι αν καποιος θελει απλως να τραυματισει καποιον αλλον, μπορει να τον σημαδεψει και να τον πετυχει σε μη ζωτικα σημεια! Ναι, οκ, μπορει να υπαρχει και μια μικρη υπερβολη σε ολα αυτα, αλλα στην τελικη μας εδειξε οτι ο Τζον εφτασε σε κακη κατασταση στο Castle Black. Δεν ητανε καμαρωτος καμαρωτος σα να μην εγινε τιποτα! :)

Όσο καλός στο τόξο και να είσαι, δεν μπορείς να προβλέψεις την ξαφνική κίνηση του θύματος που κάνει το βέλος να χτυπήσει θανάσιμα.

Οκ, δεν είναι αδύνατο, αλλά το παρατραβάμε.

Εγώ όπως το είδα στο 10ο με το τόξο

Η τύπισσα ήταν συναισθηματικά φορτισμένη, βουρκωμένη κτλ κι έτσι δεν μπορούσε να στοχεύσει καλά. Ίσως και να μην ήθελε να τον πετύχει κατά βάθος. Πάντως σίγουρα δεν είπε "θα του ρίξω 3 βέλη σε σημεία όπου δεν θα πάθει μεγάλη ζημιά" αφού κάτι τέτοιο ήταν σχεδόν απίθανο να το πετύχει. Επίσης, αν δεν ήθελε να τον τραυματίσει σοβαρά θα του έριχνε απλά ένα βέλος και θα σταματούσε.

Ξαναλεω, υποθετω οτι η Υγκριτ δεν ηθελε να σκοτωσει τον Τζον και ειναι πολυ καλη τοξοβολος. Οταν σε βιβλια, σειρες, ταινιες τετοιου τυπου, υπαρχουν ατομα που μπορουν να περασουν το βελος απο μια κλειδαροτρυπα(ή κατι πιο εντυπωσιακο), μπορω να δεχτω οτι αν καποιος θελει απλως να τραυματισει καποιον αλλον, μπορει να τον σημαδεψει και να τον πετυχει σε μη ζωτικα σημεια! Ναι, οκ, μπορει να υπαρχει και μια μικρη υπερβολη σε ολα αυτα, αλλα στην τελικη μας εδειξε οτι ο Τζον εφτασε σε κακη κατασταση στο Castle Black. Δεν ητανε καμαρωτος καμαρωτος σα να μην εγινε τιποτα! :)

Όσο καλός στο τόξο και να είσαι, δεν μπορείς να προβλέψεις την ξαφνική κίνηση του θύματος που κάνει το βέλος να χτυπήσει θανάσιμα.

Οκ, δεν είναι αδύνατο, αλλά το παρατραβάμε.

Εγώ όπως το είδα στο 10ο με το τόξο

Η τύπισσα ήταν συναισθηματικά φορτισμένη, βουρκωμένη κτλ κι έτσι δεν μπορούσε να στοχεύσει καλά. Ίσως και να μην ήθελε να τον πετύχει κατά βάθος. Πάντως σίγουρα δεν είπε "θα του ρίξω 3 βέλη σε σημεία όπου δεν θα πάθει μεγάλη ζημιά" αφού κάτι τέτοιο ήταν σχεδόν απίθανο να το πετύχει. Επίσης, αν δεν ήθελε να τον τραυματίσει σοβαρά θα του έριχνε απλά ένα βέλος και θα σταματούσε.

Εγώ νομίζω ότι ο Μάρτιν ήθελε να παίξει με τα νεύρα μας.

• Like 1

Γιατί νιώθω για τους Σταρκαίους ό,τι περίπου νιώθω και για τον Willie E Coyote;

Θα βάλω τον αδερφό μου να σχεδιάσει μπλουζάκι με την Άρια να σφάζει τον Μάρτιν και να λέει ένα από τα ακόλουθα:

"Valar Morgulis, mr. Martin..."

"Beep this, fat asshole!"

"Winter just came..."

Κάτι άλλο καλύτερο;

• Like 1

"What do you say to the god of death?"

"Today"

Αυτά ποιος το λέει;

:nonono:

• Like 1