Jump to content

The Punisher


Nihilio
 Share

Recommended Posts

O Frank Castle, ήρωας του Βιετνάμ, γίνεται μάρτυρας μιας μαφιόζικης εκτέλεσης καθώς, μαζί με την οικογένειά του κάνει πικ νικ. Από τους πυροβολισμούς που ακολουθούν η οικογένεια του Castle σκοτώνεται κι αυτός τραυματίζεται σοβαρά. Τη νύχτα εκείνη ο Frank Castle πέθανε και γεννήθηκε ο Τιμωρός.

Δημιούργημα των Gerry Conway και Ross Andru, εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Amazing Spiderman #129 και αμέσως γίνεται αρκετά δημοφιλής ώστε να κάνει μια σειρά από guest εμφανίσεις σε άλλα περιοδικά της Marvel. Αρχές 80 αποκτά μια δική του μίνι σειρά που πουλάει σαν τρελή, οδηγόντας σε μια σειρά από επιτυχημένες μίνι και κανονικές σειρές.

Οι μέθοδοί του (σκοτώνει, απάγει, εκβιάζει, βασανίζει κτλ) ήταν πάντα πολύ αντισυμβατικές, κάνοντάς τον να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους υπερήρωες και ουσιαστικά δημιούργησε ένα ρεύμα για παρόμοιους σκοτεινούς αντιήρωες στα 80's, όπως επίσης ξεχωρίζει επειδή δε διαθέτει υπερδυνάμεις, απλά τη στρατιωτική εκπαίδευσή του.

Πέρα από τα κόμικ, εμφανίζεται σε δύο ταινίες το 1989 και το 2004 και σε μια σειρά από ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Link to comment
Share on other sites

Ρε συ Νιχιλ, συγχωρεσε με αν κάνω λάθος, αλλα ο Καστλ δεν πέθανε στο βιετνάμ και έκανε συμφωνία με τον διάβολο ωστε να επιζήσει και ως αντάλαγμα αυτός πήρε την οικογένεια του? Η αυτό που έχω διαβάσει ήταν κάποιο alternative storyline?

 

EDIT: Κάνω λάθος, αυτό που έιχα διαβάσει όντως συναίνει αλλά ηταν όντως σε alternative universe, στο Marvel Max Imprint, στην μινι-σειρά ''Born''.

Edited by northerain
Link to comment
Share on other sites

Ειλικρινά δεν το ήξερα αυτό. Το μόνο που έχω διαβάσει από Punisher είναι ένα what if όπου υπερήρωες σκοτώνουν την οικογένειά του, ενώ πολεμούν σε ένα πάρκο με σκρουλ και αυτός αρχίζει να καθαρίζει υπερήρωες...

Punisher kills marvel universe λέγεται.

Link to comment
Share on other sites

Από τους αγαπημένους ήρωες (?) όντως πολλών, σίγουρα είναι και από τους πλέον ενδιαφέροντες χαρακτήρες του Marvel Universe.

 

Αν μη τι άλλο, σίγουρα αμίληκτος.

 

Τρομερό πρόβλημα; πολύ κακές μεταφορές, κατά την άποψη μου, σε όλες τις οθόνες, ειδικά η παλιά ταινία.

Link to comment
Share on other sites

Βασικα τα παλιά παιχνίδια έχω παίξει (στα παλιά ουφάδικα αν θυμάστε) και είχα δει και την ταινία (ιδιαίτερα χαλαρωτική για μετά από χωρισμό (αντί σκοτώσεις την πρώην σου βλέπεις αυτό και ησυχάζεις :death: ))

 

δεν ήξερα όμως ότι ήταν ήρωας comix. περισσότερες πληροφορίες; αν κι έχεις δώσει ήδη αρκετές.

 

πάντως μου θυμίζει λίγο batman: dark knight returns το στόρυ (επίσης εκπληκτική ιστορία). για όποιον δεν γνωρίζει πρόκειται για αυτόνομη ιστορία με μπόλικο αίμα και βία.

Link to comment
Share on other sites

O Batman ειναι αλλη ιστορια... πολυ πιο "ηπιος" στις μεθοδους του και λιγοτερο τρελαμενος :)

Παρολο που δεν εχω διαβασει και πολλα Punisher υπαρχει ενα story που εχoυν κανει οι Corben και Ennis που νομιζω παρουσιαζει την ουσια του ηρωα αυτου: Punisher THE END. Μετα απο πυρηνικο ολοκαυτωμα ο γερος πια punisher το σκαει απο τη φυλακη-σιλο υψιστης ασφαλειας οπου βρισκεται και ξεκιναει να τιμωρισει τους υπαιτιους (που τυγχανουν ισως οι τελευταιοι ανθρωποι στον κοσμο μεσα σε ενα καταφυγιο ενω ο ιδιος λιωνει απο τη ραδιενεργεια...). Ειπαμε...ειναι ο Τιμωρος :Ρ

Link to comment
Share on other sites

Αληθεύει οτι πλέον στο Civil War της marvel

Ο Σπάιντερμαν έγινε αντιχίρο και τα έχει καλά με τον Πάνισερ;

 

ή οι πληροφορίες της Τατιάνας είναι λαθος ;

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω για εσάς αλλά ο Spiderman εμφανίστηκε το απόγευμα στο σπίτι μου :D

 

Η ανηψιά μου η μικρή (4 χρονών) ήθελε να ντυθεί Spiderman φέτος. Οπότε και της πήρε η αδερφή μου στολή Spiderman. (Μα από που πήρε αυτό το κορίτσι... :whistling: )

Link to comment
Share on other sites

O Punisher μαζί με τον Spiderman ήταν κάποτε τα αγαπημένα μου κόμικς καθώς και το πλέον αγαπημένο μου παιχνίδι στο Gameboy !( Ο Punisher όχι ο Spiderman)

Έχω χρόνια να διαβάσω κάτι απο τους παραπάνω τίτλους αλλά ίσως είναι καιρός να ξαναρχίσω :-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..