Jump to content

Poll: FFL #1 (Guardian of the RuneRing #2 vs Nihilio vs DinoHajiyorgi vs Naroualis vs gema vs Trillian vs iliosporos vs Rikochet)


Oberon
 Share

Oι καλύτερες ιστορίες του 1ου Διαγωνισμού Flash Fiction Live.  

16 members have voted

 1. 1. Ψηφίστε τις 3 καλύτερες!

  • Guardian of the RuneRing #2
   2
  • Nihilio
   4
  • DinoHajiyorgi
   3
  • Naroualis
   10
  • Gema
   4
  • Trillian
   6
  • Iliosporos
   6
  • Rikochet
   8

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

Να το poll για τις καλύτερες ιστορίες του 1ου Διαγωνισμού Flash Fiction Live.

Mπορείτε να επιλέξετε 3 ιστορίες ο καθένας. Το poll θα παραμείνει "ανοιχτό" για 48 ώρες, και μετά θα ανακηρυχθούν οι 3 νικητές.

 

To τόπικ των ιστοριών είναι εδώ: http://community.sff.gr/index.php?showtopic=5785&st=0

 

Σχολιάστε τις ιστορίες ελεύθερα στο παρόν τόπικ.

 

H τελική κατάταξη βρίσκεται στο post #19 του τόπικ με νικήτρια την ιστορία της Naroualis :)

 

Παρακαλούμε μην ψηφίσετε στο πολλ αυτό άλλο. Θεωρείται κλειστό πια. Ο 1ος Διαγωνισμός Flash Fiction Live έχει λήξει.

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να πω λίγα για μερικά διηγήματα, άσχετα αν τα ψήφισα ή όχι.

 

Πολύ καλό του/της gema και ίσως να το είχα ψηφίσει αν πίστευα πως ξεκίνησε να το γράφει στις 8. Έτσι νόμισα τουλάχιστον και το θεώρησα άδικο προς τους άλλους συμμετέχοντες.

 

Της trillian έμοιαζε με θέμα έτοιμο που περίμενε την ευκαιρία, σαν αυτή του διαγωνισμού. Δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα την πρόθεση της συγγραφέως, επειδή όμως ήταν καλογραμμένο και μου κράτησε το ενδιαφέρον, προσωπικά συμπέρανα πως αυτό που επιτέθηκε στον ήρωα ήταν η καθυστερημένη του ανθρωπιά…ίσως. (Πάντως, υπάρχει λόγος που το διήγημα ξεκινάει σε πρώτο πρόσωπο και στο περίπτερο αλλάζει σε τρίτο; Σφάλμα ή πρόθεση;)

 

Αυτά

Link to comment
Share on other sites

(αν κατάλαβα καλά, αν όχι σόρυ)

 

θα μπορούσε να την είχε ήδη την ιδέα ο/η gema, και απλώς να την έγραψε μετά τις 8. όπως και στους μηνιαίους διαγωνισμούς, δεν λέει πουθενά ότι πρέπει η ιδέα να μας έρθει μετά την έναρξη του διαγωνισμού, απλώς να είναι δικό μας, να ταιριάζει και στην περίπτωση αυτή να γραφτεί μέσα σε 45 λεπτά.

Link to comment
Share on other sites

(αν κατάλαβα καλά, αν όχι σόρυ)

 

θα μπορούσε να την είχε ήδη την ιδέα ο/η gema, και απλώς να την έγραψε μετά τις 8. όπως και στους μηνιαίους διαγωνισμούς, δεν λέει πουθενά ότι πρέπει η ιδέα να μας έρθει μετά την έναρξη του διαγωνισμού, απλώς να είναι δικό μας, να ταιριάζει και στην περίπτωση αυτή να γραφτεί μέσα σε 45 λεπτά.

 

Αν είναι έτσι τότε ζητώ συγνώμη για το συμπέρασμα μου. Μου έκανε όμως εντύπωση πόσο άψογα είναι γραμμένο. Αν δακτυλογραφεί γρήγορα, και το μυαλό του/της είναι τόσο κατασταλαγμένο, τότε σίγουρα, ο/η gema ΕΙΝΑΙ Το Πιο Σωστό Μολύβι του SFF και το δηλώνω χωρίς ίχνος σαρκασμού.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλό του/της gema και ίσως να το είχα ψηφίσει αν πίστευα πως ξεκίνησε να το γράφει στις 8. Έτσι νόμισα τουλάχιστον και το θεώρησα άδικο προς τους άλλους συμμετέχοντες.

 

 

 

Έχω έναν στερεότυπο κόσμο με θεούς που γράφω πάντοτε και αυτό το θέμα ήταν «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα μου.

 

Το μόνο που έκανα ήταν να γράψω έναν μικρό κεφάλαιο για ένα από τα ιερά βιβλία της μυθολογίας μου, από την ώρα που ταίριαζε στο θέμα.

 

Και για το αν γράφω γρήγορα, γράφω όντως γρήγορα, όμως αν δεν το πρόσεξες υπάρχει και μεγαλύτερο σε μέγεθος από το δικό μου στο διαγωνισμό και άλλα δύο στο ίδιο περίπου μέγεθος.

 

 

Πάντως αν δεν έμενες μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά θα σε είχα πυροβολήσει επιτόπου.

 

Have a nice day.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει παιδιά, ας μην γινόμαστε παρανοϊκοί. Αν σου κάτσει γρήγορα η ιδέα και είσαι έμπειρος βγάζεις τις λέξεις αυτές και μάλιστα αρκετά καλογραμμένα για rough draft. (επειδή έχω γράψει κι εγώ μια από τις ιστορίες αναλόγου ή και μεγαλύτερου μεγέθους σας το λέω - απλά μου έκατσε ιδέα στο πρώτο πεντάλεπτο και στα περιθώρια κόσμου που γνωρίζω και χρησιμοποιόντας όσα κλισέ μπορούσα να σκεφτώ)

Link to comment
Share on other sites

Παρακαλώ ηρεμήστε. Και γω θα μπορούσα να γράψω μια ιστορία στο σύμπαν της Μυθαστρίας πολύ γρήγορα μια που μου είναι γνωστό. Δεν είναι κακό αυτό. :)

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Guardian, καλύτερα όχι, για να είμαστε δίκαιοι προς τους άλλους (Αλλιώς απαιτώ μια ψήφο μου πίσω :p ).

Link to comment
Share on other sites

Την ψηφοφορία την έκανα σε poll βασιζόμενος στο "honor system". Δηλαδή πως κάποιος δεν θα ψηφίσει τον εαυτό του, ώστε να είναι πιο αντικειμενικά τα αποτελέσματα. Αν πάλι κάποιος θέλει να ψηφίσει τη δική του ιστορία δεν μπορώ να τον εμποδίσω. ;)

Μια παρατήρηση. Το Board δεν επιτρέπει να επιλέξεις πόσες επιλογές έχεις σε ένα Poll. Οπότε αναγκαστικά έβαλα πολλαπλές επιλογές, αλλά ο καθένας πρέπει να ψηφίζει μόνο 3 ιστορίες, όχι 2 ή 4.

Κάποιες μικρές παρεκκλίσεις διακιολογούνται και δεν επηρεάζουν ιδιαίτερα όσο αυξάνονται οι ψήφοι, αλλά προσέξτε το αυτό. Φοβάμαι πως τεχνικά δεν μπορώ να κάνω κάτι για το θέμα.

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Ψύφισα και εγώ, ελπίζω να μην πειράζει που δεν έγραψα. :)

 

Και δύο σχόλια:

Το ένα στην Τρίλλιαν, που στο τέλος της ιστορίας αλλάζει από πρώτο πρόσωπο σε τρίτο και μετά πάλι πίσω χωρίς λόγο.

Το άλλο σε όλες τις ιστορίες: είναι άξιο προσοχής ότι αυτή η "επαφή με το άγνωστο", συνέβενε μέσα σε καταστάσεις είτε σκοταδιού και νύχτας, ή τελείως αντίξοες. Ίσως επιδή τότε ο άνθρωπος σκέφτεται και τα "μη ορατά" και τα "μη γήινα". ;)

Edited by Deodonus
Link to comment
Share on other sites

Έχετε απόλυτο δίκιο για το πρόσωπο, ούτε που το παρατήρησα εκείνη την ώρα :)

Βασικά η ιδέα δεν ήταν έτοιμη, ξεκίνησα απλά να γράφω κι ό,τι βγει - πήγαινα σε κάποιο υπερφυσικό τέρας που κλέβει την ενέργεια βασικά, αλλά συνειδητοποίησα στη μέση ότι δεν προλάβαινα να το γράψω αυτό όπως έπρεπε κι έτσι το άλλαξα όσο μπορούσα καθώς προχωρούσα.

Link to comment
Share on other sites

Wow! Μόλις διάβασα όλες τις ιστορίες και ψήφισα τις 3 που νομίζω πως ήταν καλύτερες. Πάντως όλοι έδειξαν πως το έχουν το μεράκι μέσα τους, και αυτά περί writer's block ίσως είναι και λίγο φούμαρα.

Όταν τελειώσει η ψηφοφορία, αν και το τόπικ θα παραμείνει ανοιχτό, θα μπορούσε όποιος θέλει να πάρει την ιστορία του, να της κάνει μια χαλάουα, ένα lifting, μια "ταλασοτεραπί" ή ό,τι άλλο ρεκτιφιέ χρειάζεται και να τη βάλει σε κάποια Βιβλιοθήκη.

Mάλιστα θα ήταν ωραίο να υπάρχουν και οι δύο versions μιας ιστορίας ώστε να δούμε και πως θα έγραφε την ιστορία του ο καθένας χωρίς περιορισμό χρόνου, πώς θα τη διόρθωνε - αν χρειάζεται - κλπ.

 

Στις ιστορίες τώρα:

 

Toυ Guardian ήταν σκοτεινή, κλειστοφοβική και παρακμιακή. Σίγουρα ο γέρος θα μπορούσε να εξελιχθεί σαν χαρακτήρας περισσότερο.

 

Του Νιχίλιο, όπως μου είπε και ο ίδιος, της έλειπαν σκηνές, αλλά και πάλι ήταν παγερή. Η παγιδευτικότητα του σωλήνα με τρόμαξε μπορώ να πω. Helplessness.

 

Του Ντίνο ήταν πρωτότυπη με ένα ξαφνικό και απρόσμενο twist που μ'άρεσε πολύ. Δεν περίμενα την κατάληξη, ειδικά μάλιστα αφού είχε το παραπλανητικό στοιχείο των "παιχνιδιών-εντόμων".

 

Της Ναρουάλις ήταν από τις ιστορίες που η καθημερινότητα και το άνγωστο είναι δοσμένα με πινελιές τόσο αντίθετων χρωμάτων, με συνδετικό κρίκο το κοριτσάκι, και τόσο πλήρης που τη λατρεψα. Μάλιστα το βαθύτερο νόημά της μ'άρεσε πάρα πολύ. Ο φόβος είναι φόβος όταν μαθαίνουμε να τον αντιμετωπίζουμε ως τέτοιο και να τον προβάλουμε πάνω στο άνγωστο. Και όλα αυτά στη μικρότερη σε μέγεθος ιστορία. Τέλειο!

 

Του Gema ήταν ένα επικό ποίημα σε πεζή μορφή. Γεμάτη εικόνες, κινηματογραφική, γεμάτη συναισθήματα πολλά, αλλεπάλληλα και αντιφατικά. Δε νομίζω πως επιδέχεται ιδιαίτερων διορθώσεων.

 

Της Τρίλλιαν αν και αναλώνεται κάπως στην περιγραφή της ζωής του πρωταγωνιστή, με μερικές επαναλήψεις, τελικά αυτό δεν λειτουργεί αρνητικά, αλλά αντίθετα εφησυχαστικά, κάνοντας την τελευταία παράγραφο να σε χτυπά στο στομάχι σαν γροθιά που δεν ξέρεις από που σου ήρθε αφού πουθενά δε μας δίνει ένα ίχνος για το τι θα επακολουθήσει. Και εδώ η εναλλαγή ανάμεσα στο καθημερινό και το άγνωστο είναι δοσμένη με έντονες πινελιές!

 

Του Iliosporou ήταν από τις πιο παράξενες και εντελώς Halloween ιστορίες του Flash Fiction Live. O "τύπος" του πρωταγωνιστή μας είναι γνωστός σε όλους, και κάπου είδα ένα παράξενο είδος εφιαλτικής κάθαρσης μια που ξαφνικά αντιλαμβάνεται πως ζει σε ένα κόσμο ο οποίος είναι γεμάτος από όλα αυτά τα πλάσματα τα οποία φοβόταν και απέρριπτε ως εκείνη τη στιγμή. Εφιαλτική ιστορία, με την καλή έννοια, πραγματικά.

 

Του Rikochet τέλος ήταν πρωτότυπη και σκοτεινή αλλά με ζωντάνια δοσμένη, ένας μικρός πλήρης κόσμος, μια βινιέτα γεμάτη με όμορφες λεπτομέρειες και ένα εφιαλτικό φινάλε. Μάλιστα είναι η μόνη ιστορία όπου η καθημερινότητα και το άγνωστο εμπλέκονται από την αρχή ως το τέλος, το αληθινό και η φαντασίωση το ίδιο, ώστε στο τέλος δεν ξέρεις που αρχίζει το Άγνωστο και που τελειώνει η καθημερινή πραγματικότητα, σαν να βρίσκεσαι ανάμεσα στα όρια του κόσμου μας και της Faeryland. Mιας Faeryland όμως της οποίας οι ομίχλες είναι οι καπνοί από το "τούρκικο".

 

Και πάλι μπράβο παιδιά! Όποτε θέλετε κάνουμε και 2ο Flash Fiction Live (Αν και πιο σωστά θα ήταν να λέγαμε short-short story live αλλά το Flash Fiction Live έχει κάτι πιο "κεραύνιο" γι'αυτό και μ'αρέσει περσσότερο). :D

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Μόλις ψήφισα κι εγώ και ζηλεύω απίστευτα που έχασα τέτοιο θέμαααααα.....

 

Οι ιστοριούλες παιδιά ήταν πολύ πολύ ωραίες, τόσο διαφορετικές μεταξύ τους που σου κάνει εντύπωση η ποικιλία τους :)

 

Guardian, ήταν ζοφερό και σκιώδες. Έχεις πετύχει την ατμόσφαιρα καλά και με λίγη δουλειά θα έχεις μια ωραία αφήγηση.

 

Μιχάλη, μόλις θυμήθηκα γιατί έχω γραφτεί στο φαν κλαμπ σου. (ότι άλλο και να σου πω δηλαδής περισσεύει) Θα προτιμούσα βασικά να είχες αφήσει άγνωστο το τι του συναίβει (ξέρεις το φως, κάτι τον χτύπησε κτλ) χωρίς να μας του δείξεις του σαυρανθρώπους αλλά παίζει απλώς να μην τη βρίσκω με το συγκεκριμένο τέρας. Πάντως όλο το σημαντικό κομμάτι που είναι μέσα στα σκοτάδια, προ και μετά φακού, είναι απλά δικό σου και τέλειο. Μου θύμησε έντονα τη φυγή των χόμπιτ από το άντρο της Σέλομπ μαζί και την αίσθηση που είχα διαβάζοντας εκείνο το κομμάτι.

 

Ντίνο, δυνατό κομμάτι. Πολύ δυνατό. Δεν κατάλαβα γιατί έλιωσες το μαμούνι στο τέλος ή μάλλον δεν κατάλαβα τι ακριβώς έγινε στο τέλος, κι αν δεν είμαι χαζή (πράγμα για το οποίο καθόλου σίγουροι δεν είμαστε πως δεν ισχύει :p) μάλλον θέλει λίγο καθάρισμα. Οι περιγραφές όμως μέχρι να φτάσεις εκεί ... πσσσ.... Και μου άρεσε επίσης πολύ η σκέψη, εκεί που λες ότι θα τον βουν οι αρχαιολόγοι κτλ.

 

Ευθυμία, ήταν ένα τρομαχτικό και γλυκό συναίσθημα. Με εντυπωσιάζεις ώρες ώρες με το πόσο κοντά είναι αυτά που γράφεις στον τρόπο με τον οποίο σκέφτομαι. Στη συγκεκριμένη με εντυπωσίαζεις και με το πόσο γρήγορα κατάφερες να με βάλεις στο κλίμα.

 

Γιώργο, το μίνι έπος δεν είναι έτοιμο σε καμία περίπτωση (κοινώς διαφωνώ με το Διονύση γιατί ξέρω τι μπορείς να κάνεις με τη γλωσσική ποικιλία, διορθώνοντας :p). Έχει λαθάκια που άμα το ξανακοιτάξεις θα τα βρεις, αλλά έχει και επικές διαστάσεις σε πολύ μικρό κομμάτι. Απίθανη γλώσσα, υπέροχες περιγραφές (κλασικά δικές σου) και είναι σκληρό. Όπως κι ο κόσμος ο συγκεκριμένος δηλαδή, είναι κι αυτό σκληρό και Αφρικανικό φτιαγμένο κάτω από έναν ανελέητο ήλιο. Δύσκολο πράγμα. Μπράβο μίστερ.

 

Τριλ, στα είπα ήδη εσένα. Θέλει δουλίτσα αλλά είναι πολύ έξυπνο. Ίσως είναι κι η μόνη πραγματική φλασιά ας πούμε (όχι ψέμματα, μαζί με της naroualis). Νομίζω πως το τέλος που έβγαλες είναι καλύτερο από το άλλο που είχες σκεφτεί. Επίσης γέλασα! Αρκετά μπορώ να πω, αλλά μπορεί αυτό να είναι πολύ υποκειμενικό (αν και δε νομίζω πως ήταν όλα πια υποκειμενικά). Η ατάκα στο τέλος είναι κλείσιμο-εύρημα.

 

Ηλία, η δήλωση της αρχής το χαρακτηρίζει απόλυτα: είναι όντως μια φαρσοκωμωδία τρόμου (το παραλλάσω λιγάκι), δύσκολο είδος για τόσο λίγη ώρα κι ωραία γραμμένο. Τους "είδα" βασικά όλους αυτούς να περνάνε μποστά μου και να μου κλείνουν, κατά κάποιο τρόπο, το μάτι πονηρά.

 

Ρίκο, αγόρι μου, τι να σου πω τώρα εσένα? Εντάξει λοιπόν: είναι απίστευτο.- Δεν έχω να δηλώσω τίποτα άλλο. Δεν ξέρω τι είναι αυτός ο άντρας, δε με ενδιαφέρει καθόλου να μάθω και τρελαίνομαι για την ενέργεια στα χέρια τους που συνδύασες με τον κεραυνό. Κάνε μόνο κάτι με την αρχή σου να ξέρουμε που είναι και πότε γύρισε πίσω και δε νομίζω πως θέλει τίποτα άλλο γενικά.

 

Μπράβο κι από μένα παιδιά, είμαι σίγουρη πως το διακεδάσατε κι εσείς γράφοντας γιατί τους φαίνεται πράγματι :)

 

Ελπίζω πως θα κάνουμε σύντομα κι άλλο εεεε? Να πούμε για την Τρίτη στις 9? ε?ε? (κοινώς: "θα με παίξετε κι εμένα που ζηλεύω?" :p)

Link to comment
Share on other sites

 

Πάντως αν δεν έμενες μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά θα σε είχα πυροβολήσει επιτόπου.

 

Have a nice day.

 

Χαχαχαχ έλεος ρε 'σεις τι 'ναι αυτα τα πράγματα?

 

Εγώ δυστηχώς το 'χασα τελείως, αν και έγραψα κάτι που θα ποστάρω στην βιβλιοθήκη. Πολυ καλες δουλειές πάντως.

Link to comment
Share on other sites

Το ξανακάνουμε όποτε θέλετε. Το θέμα μπορεί να το βάλει ο νικητής, αλλά ας το κάνουμε 1 ώρα αυτή τη φορά γιατί 45 λεπτά αποδείχθηκαν μάλλον αγχωτικά. :tongue:

 

Άντε, ψηφήστε και άλλοι! Κάπου 45 απολαυστικά λεπτά αρκούν για να διαβαστούν όλες οι ιστοριούλες! Έχω την εντύπωση πως και μερικοί συμμετέχοντες δεν έχουν ψηφίσει ακόμα! You must! ;)

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Και κάπου εδώ τελειώνει και η ψηφοφορία για το 1ο Flash Fiction Live. Παρακαλώ ας μην ψηφίσουν άλλοι. Οι ψήφοι δεν θα μετρηθούν. Σχόλια όμως στις ιστορίες κάντε όσα θέλετε.

 

Η τελική κατάταξη λοιπόν είναι η εξής:

 

Naroualis 10 πόντοι Χωρίς αμφιβολία η νικήτρια ιστορία.

 

Και οι επόμενοι

Rikochet 7

Iliosporos 6

Trillian 6

Nihilio 4

Gema 4

DinoHajiyorgi 3

Guardian of the RuneRing #2 2

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Έχω σοβαρές ενστάσεις για τα αποτελέσματα. Θεωρώ ότι έπρεπε να είμαι τελευταία! Αλήθεια το λέω! Δεν ξέρω γιατί διαφωνήσατε μαζί μου :tongue:

 

Συγχαρητήρια στη νικητρια!!! :D. Πραγματικά, πολύ απολαυστικό φλασάκι! Και φυσικά και σε όλους τους υπόλοιπους που μπριζωθήκαμε ομαδικώς! :D

 

Άντε και στον επόμενο ;)

Link to comment
Share on other sites

Ενστάσεις ξε-ενστάσεις ο λαός μίλησε! :tongue: Συγχαρητήρια σε όλους.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, μπράβο σε όλους! Ευχαριστώ για την προτίμηση και που παραβλέψατε όοοοολα αυτά τα ορθογραφικά λάθη, αλλά σας δηλώνω τώρα εν πλατύ φορουμικό κύκλο ότι τα γούστα σας έχουν σοβαρό πρόβλημα. Τόσες ωραίες ιστορίες, τη δικιά μου ψηφίσατε; Τσκ, τσκ, τσκ…

 

Πάντως το όλο θέμα ήταν απολαυστικότατο σαν εμπειρία, περιμένω το 2ο Flash Fiction Live και συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους να πάρουν μέρος! Είναι ό,τι πιο προκλητικό έχω κάνει τα τελευταία χρόνια (στο χώρο της συγγραφής, that is…). Και δε νομίζω ότι χρειάζεται αλλαγή το όνομα του διαγωνισμού, είναι από μόνο του μια ίντριγκα!

 

 

 

Guardian of the RuneRing #2

Απόστολε, έχεις κερδίσει σιγά-σιγά πολύ ψηλή θέση στην εκτίμησή μου. Αρχικά ήταν μόνο ο τρόπος που χρησιμοποιείς τη γλώσσα, έτσι μια ιδέα ποιητικός, μια ιδέα εφιαλτικός (ειδικά στα Σημάδια ήταν το κάτι άλλο). Εδώ όμως με έστειλες αδιάβαστη. Αν όντως το θέμα σου ήταν ο ΘΑΝΑΤΟΣ, ως η απόλυτη έκφραση του αγνώστου, τότε σου βγάζω το καπέλο, μίστερ. Κι ας έχεις μια παρουσίαση κάπως δυτικοευρωπαϊκή, με την περίφημη Carriage of Death, που για μας εδώ δε φλασάρει αμέσως το νόημά της.

 

Nihilio

Το θέμα κλασσικό, όμορφα τοποθετημένο, λίγο κλισέ αν μου επιτρέπεις, αλλά κατά τη γνώμη μου θέλει πολύ δουλειά. Η διήγηση παρόλο που ξεκινάει καλά, καταλήγει ξύλινη, προφανώς λόγω έλλειψης χρόνου. Από την είσοδο στο σπήλαιο και μετά μπορώ προσωπικά να διακρίνω τη βιασύνη και το άγχος για το deadline. Μην την αφήσεις έτσι! Θα ήταν κρίμα. Ξέρω ότι μπορείς να την γράψεις έτσι ώστε να αποφύγεις τον σκόπελο του κλισέ (σκόπελο κι όχι ύφαλο, διότι νομίζω ότι μπορείς να κρίνεις κι ο ίδιος και γιατί όχι, να κάνεις μια ανατροπή).

 

DinoHajiyorgi

Πιστεύω ότι πρόκειται για την πιο άρτια από πλευρά δομής και γλώσσα ιστορία, παραβλέποντας κάποια ορθογραφικά εδώ κι εκεί (υπερμεγέθης, γραφεί). Όντως το τελικό twist είναι εκείνο που ανατρέπει χαριτωμένα την αίσθηση του οικείου που έχει δημιουργηθεί από τις πρώτες παραγράφους. Δε σου κρύβω όμως ότι διαβάζοντάς την είχα στο μυαλό τον Γουίλ Σμιθ να σέρνει πίσω του το κουφάρι του εξωγήινου. Keep up.

 

Gema

Καταρχήν θα συμφωνήσω με τη Νίενορ, θέλει το κατιτίς του το κείμενο για να πω ότι είναι δομικά και γλωσσολογικά άψογο. Από την άλλη η σκηνή της θεοφαγίας με τάραξε, γιατί κάπου έχω κι εγώ γράψει κάτι παρόμοιο και ξαφνιάστηκα με την ομοιότητα, τόσο που χρειάστηκε να αφήσω την ιστορία και να ξαναπιάσω μετά για να μπορέσω να πω ότι τη διάβασα με προσοχή. Οι χαρακτηρισμοί περί επικών διαστάσεων κλπ, νομίζω έχουν ειπωθεί ήδη, οπότε δε θα τους επισημάνω κι εγώ.

 

Trillian

Αν κάθε μια από τις ιστορίες εδώ είχε κι από ένα επίθετο (Guardian-ατμοσφαιρική, Nihilio-κλειστοφοβική, Dino-κινηματογραφική, Gema-επική, Iliosporos-μαυροκωμωδιακή, Rikochet-αισθησιακή) τούτη θα ήταν η τρισχαριτωμένη. Προσωπικά έχω μεγάλη αδυναμία στις ιστορίες όπου ο πρωταγωνιστής περπατάει μόνος του τη νύχτα και κάνει ενδοσκοπήσεις, ιδιαίτερα αν η ενδοσκόπηση γίνεται με μια πρέζα χιούμορ. Όντως η περιγραφή της προηγούμενης ζωής σε καθησυχάζει, ώστε η επαφή με το τέρας να έρθει απότομα. Και λάτρεψα κι εγώ την τελευταία ατάκα, του αποστασιοποιημένου περιπτερά που έχει κι άποψη!

 

Iliosporos

Τίποτε, το πήρα απόφαση. Είμαστε περικυκλωμένοι! Σοβαρά τώρα, ήταν νομίζω η πρώτη σου ιστορία που διαβάζω με χιουμοριστικό περιεχόμενο. Δε χάνεις το γνωστό σου στυλ του τρόμου, αλλά το γέλιο είναι αβίαστο, ειδικά όσον αφορά τις δαγκωματιές και το εμφύτευμα. Έχω να σου παρατηρήσω βέβαια ότι δε μου χτύπησε καλά η επιστροφή στο γραφείο και το ξεμάτιασμα. Όχι γιατί δε δουλεύει άψογα ως σκηνή αλλά γιατί η μετάβαση από το γραφείο στο σκηνικό με τα υπερφυσικά τέρατα θέλει καλύτερη απόδοση, να μένει η αίσθηση ότι πραγματικό και φανταστικό είναι ένα και το αυτό. Δεν ξέρω αν ακούγεται όπως θέλω να το πω, αν θες κάτι πιο αναλυτικό, στείλε μου pm.

 

Rikochet

Είχα μείνει με την εντύπωση ότι είσαι τουλάχιστον 25 χρόνων κι ύστερα είδα ένα σχόλιο της Τριλ και κρέμασε το σαγόνι μου. Φίλε Ρίκο, αν γράφεις έτσι στα 15 σου, εμείς οι υπόλοιποι πρέπει να σου βγάλουμε το καπέλο και να σκίσουμε ό,τι έχουμε γράψει ως τώρα. Άψογη ατμόσφαιρα, αισθησιασμός και πλέξιμο της πραγματικότητας με το φανταστικό, έχει δίκιο η Κιάρα, δε θέλω να μάθω ποιος είναι αυτός ο ηλεκτροφόρος, αλλά αν υπάρχει, θέλω οπωσδήποτε να με επισκεφτεί…

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει η πρόταση να γίνει 2ο Flash Fiction Live αύριο Τρίτη 20/2 στις 9 μ.μ. Θέλετε? Επίσης, θέλει η Ναρουάλις να θέσει το θέμα όπως γίνεται στους άλλους διαγωνισμούς στους οποίους θέτει το θέμα ο συγγραφέας της νικήτριας ιστορίας?

Δεν είναι υποχρεωτικό, αν η Ναρουάλις δεν θέλει να το οργανώσει. Μπορεί να το αναλάβει ο Νιχίλιο.

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω πρόβλημα να το διοργανώσω, απλά ίσως χρειαστώ λίγη βοήθεια στο τεχνικό μέρος, εφόσον είμαι απλό μέλος κι όχι moderator. Θα χρειαστεί δηλαδή κάποιος mod που δε θα λάβει μέρος να κάνει το edit στο πρώτο ποστ, όταν ανεβάσω το θεμα, στις 9 παρά 1. Αλλιώς το θέμα θα είναι σε reply.

 

Να προτείνω Τετάρτη, που δεν είναι τόσο κοντά; Ή προσπαθούμε να καλύψουμε συναδέλφους (εχιεχ, πώς σας καλοπιάνω...) που έχασαν το προηγούμενο λόγω ανειλλειμένων υποχρεωσεων;

Edited by naroualis
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν να πω και εγώ δυο λόγια (αν και κάπως καθυστερημένα).

 

Το καλύτερο για μένα ήταν της naroualis. Ήταν η πιο πρωτότυπη ιδέα και η καλύτερα δοσμένη. Δεύτερο ερχόταν του DinoHajiyorgi. Τα υπόλοιπα, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου, ήταν πολύ κοινότυπα και έμοιαζαν πως τα γεγονότα δεν ήταν δουλεμένα αλλά έβγαιναν καθώς γραφόταν η ιστορία, οπότε καθώς τις διαβάζεις φαίνονται κάπως θολές. Βέβαια θα μου πείτε ήταν flash fiction... :whistling:

 

Για του/της gema απ' την άλλη μεριά, δεν θα ισχυριστώ πως δεν την έγραψε από τις 8 και μετά, απλώς αναρωτήθηκα για το κατά πόσο πρέπει η ιστορία να έχει κάτι το φρέσκο και καινούριο για τον συγγραφέα (από σεναριακή άποψη) για έναν διαγωνισμό flash fiction.

 

Υ.Γ.: Για τη δικιά μου, Naroualis, δεν είχε θέμα αυτή τη φορά το θάνατο αλλά πως το μόνο που δεν μπορείς να μάθεις, κατά τετριμένο τρόπο, είναι ο εαυτός σου γιατί αυτόν τον ξέρεις από πάντα.

 

Υ.Γ.2: Εγώ δεν έχω πρόβλημα. Να γίνει όποτε θέλετε. :)

Link to comment
Share on other sites

 • Φάντασμα changed the title to Poll: FFL #1 (Guardian of the RuneRing #2 vs Nihilio vs DinoHajiyorgi vs Naroualis vs gema vs Trillian vs iliosporos vs Rikochet)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..