Jump to content

Atlanta Nights


Recommended Posts

Γνωρίζετε αυτή την ιστορία; Μπορείτε να τη διαβάσετε πιο αναλυτικά στη wikipedia.

 

Με δυο λόγια: Οι Atlanta Nights είναι ένα μυθιστόρημα που γράφηκε ομαδικά (ένα κεφάλαιο ο καθένας) από μια ομάδα φίλων - συγγραφέων επιστημονικής φαντασίας και φάνταζι. Στόχος τους ήταν να αποδείξουν ότι ένας από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους των ΗΠΑ, ο Publish America, αντίθετα από τους ισχυρισμούς του, όχι μόνο δεν κάνει αξιοπρεπή και στοιχειώδη αξιολόγηση των χειρόγραφων που του υποβάλλονται αλλά στην ουσία δημοσιεύει ό,τι σκουπίδι πέσει στα χέρια του. Οι συγγραφείς, προκειμένου να το αποδείξουν αυτό, έγραψαν ό,τι... χειρότερο μπορούσαν. Το κείμενό τους ήταν γεμάτο γραμματικά και συντακτικά λάθη. Η υπόθεση ήταν ανύπαρκτη, οι ήρωες άλλαζαν φύλο και φυλή χωρίς εξήγηση, εξαφανίζονταν ολωσδιόλου ή πέθαιναν σε ένα κεφάλαιο για να βρεθούν ξανά στο μυθιστόρημα 2-3 κεφάλαια πιο μετά. Κάποια κεφάλαια υπήρχαν δυο φορές, κάποια έλλειπαν τελείως, ενώ δυο κεφάλαια ξεκινούν από το ίδιο σημείο της υπόθεσης και ακολουθούν... διαφορετική πορεία. Επίσης, κάποια στιγμή αποκαλύπτεται ότι όλα όσα είχαν συμβεί ήταν... όνειρο, πλην όμως το βιβλίο συνέχισε από την αποκάλυψη για αρκετά ακόμα κεφάλαια! Με δυο λόγια έκαναν ό,τι μπορούσαν ώστε και ένα παιδάκι να καταλάβαινε ότι το έργο ήταν κάκιστο.

 

Στη συνέχεια το υπόβαλαν για έκδοση στον Publish America και ο εκδοτικός οίκος το έκανε αποδεκτό στέλνοντας συμβόλαιο για υπογραφή! Όταν οι συγγραφείς αποκάλυψαν δημόσια την "απάτη" ο εκδοτικός οίκος υποχρεώθηκε να αναδιπλωθεί, βγάζοντας ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία "μετά από περαιτέρω αξιολόγηση, το βιβλίο απορρίπτεται". Με δυο λόγια έγινε εντελώς ρεζίλι. Φαντάζομαι κάποιος editor και κάποιος διευθυντής θα έχασαν τη δουλειά τους...

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

άψογο? :rolleyes:

άψογο!!!! :thmbup: :thmbup:

 

γα*άτη ιστορία!!! :lol: :lol: :lol:

 

για όποιον ενδιαφέρεται, ορίστε και η σελίδα με την ιστορία (αν δεν κάνω λάθος)

http://www.cs.du.edu/~aburt/StingManuscript.pdf

 

προσωπικά ψήνομαι να το διαβάσω...

Link to comment
Share on other sites

Ναι, αυτό είναι. Προσέξτε ότι στις σελίδες 73 και 80 ξεκινά (δυο φορές!) το κεφάλαιο 12!

Link to comment
Share on other sites

Tέλειο και άπαιχτο! Προσωπικά ψήνομαι να το διαβάσω και γω με τα μπούνια!! Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα ήταν ό,τι πιο πρέπον ο editor να χάσει τη δουλειά του. Talk about the wrong person in the wrong place!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως το έσωσα και θα το απολάυσω με την ησυχία μου διότι ψήνομαι αρκετά να το διαβάσω (ακόμα 1 για διάβασμα στην τεράστια συλλογή μου!) :whistling:

Link to comment
Share on other sites

Και αυτή είναι η σελίδα του στο Lulu. Έχει ήδη πετύχει υψηλές πωλήσεις και έχει προκαλέσει ασυνήθιστα πολλά σχόλια, δείγμα της έκτασης που πήρε το θέμα.

http://www.lulu.com/content/102550

Edited by Arachnida
Link to comment
Share on other sites

:cool2: Ένα μπράβο στα παιδιά! Κάτι τέτοια που και που μας κάνουν να προβληματιζόμαστε για τα "κουάλιτι στάνταρς"...
Link to comment
Share on other sites

Να πάρουμε παράδειγμα ρε.

 

 

Αλλά επειδή στην ελλάδα δεν έχουμε τόσο γαμάτους εκδοτικούς οίκους, να το αποκαλέσουμε μια "Εσώτερη εμβάθυνση στο σουρρεαλιστικό είναι της ψυχής μας, μια μετάβαση από το αληθινό στο όνειρο, με το λόγο σα μέσο και τη φαντασία σα φανάρι για να μας οδηγεί στους τόπους πέρα από την απλή, τρισδιάστατη πραγματικότητα"

 

Σας εγγυώμαι ότι όχ μόνο θα εκδωθεί, αλλά θα μας καλέσει και ο Χαρδαβέλλας να σχολιάσουμε!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ξερω το εγχειρημα.Αρχικα ειχαν ζητησει απο εμενα να γραψω κατι εξισσου κακο μιας και μου βγαινει πιο φυσικο αλλα τους ειπα οτι ειμαι στο ναυτικο και διαλεξαν την εναλλακτικη λυση(3).

Περα απο την πλακα,ναι μεν δειχνει οτι δημοσιευονται χαζομαρες αλλα απο την αλλη δεν παει κοντρα στην αντιληψη οτι ειναι δυσκολο να εκδοθεις;Φυσικα οταν εισαι γνωστος/καταξιωμενος κτλ και εχεις κονε εκδιδεσαι κι ας γραψεις ο,τι να'ναι.

Link to comment
Share on other sites

  • 16 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..