Jump to content

Foster's Home for Imaginary Friends (2004-2009)


Naurgul
 Share

Recommended Posts

Πολλοί ίσως θα αναρωτιέστε από πού βγάλαμε αυτά τα καταπληκτικά avatars ο αδελφός μου κι εγώ (λέμε τώρα ;) ). Η απάντηση δεν είναι άλλη παρά ο τίτλος της αγαπημένης μας κωμικής σειράς κινουμένων σχεδίων:

 

Foster's Home for Imaginary Friends

 

post-756-1174173975_thumb.png

 

 

Υποθέτω πως μια μετάφραση του τίτλου θα μπορούσε να είναι "Στέγη για Φανταστικούς Φίλους".

 

 

 

 

 

Μυθοπλασία:

Ο κόσμος του Foster's Home for Imaginary Friends μοιάζει με τον δικό μας μόνο που όταν ένα παιδί σκέφτεται έναν φανταστικό φίλο, αυτός δημιουργείται στην πραγματικότητα. Με λίγα λόγια οι φανταστικοί φίλοι είναι πραγματικοί, κάτι που είναι εκ συλλήψεως σχήμα οξύμωρο και ειρωνικό· σε τέτοιες γραμμές κινείται γενικά το χιούμορ της συγκεκριμένης σειράς. Όπως μπορεί κανείς να καταλάβει, το γεγονός αυτό έχει πολύ σημαντικές προεκτάσεις. Τι γίνεται όταν ένα παιδί, είτε από μόνο του είτε από τις νουθεσίες των γονέων του, αποφασίσει ότι δε χρειάζεται πια τον φανταστικό του φίλο; Εκεί κολλάει το ίδρυμα που ξεκίνησε η Madam Foster, στο οποίο μπορούν να μένουν φανταστικοί φίλοι μέχρι να έρθει κάποιο άλλο παιδί να τους υιοθετήσει. Διευθυντής του ιδρύματος δεν είναι άλλος παρά ο φανταστικό φίλος της Madam Foster, ένας λαγός ονόματι Mr. Herriman ενώ τις δουλειές του σπιτιού αναλαμβάνει η εγγονή της, η Frankie.

 

 

 

Υπόθεση:

Ο Mac είναι ένα ευφυές αγόρι 8 χρονώ που ζει με την μητέρα του, τον ενοχλητικό έφηβο αδερφό του που τον πειράζει όλη την ώρα και τον φανταστικό του φίλο, τον Bloo. Η μητέρα αποφασίζει ότι ο Mac είναι πολύ μεγάλος για να έχει φανταστικό φίλο και του λέει ότι πρέπει να τον διώξει. Ο Mac δε θέλει αλλά είναι αναγκασμένος να υπακούσει τη μητέρα του. Το ίδιο βράδυ, ο Bloo βλέπει στην τηλεόραση μια διαφήμιση για τη Στέγη για Φανταστικούς Φίλους. Την επόμενη ημέρα λέει στον Mac να πάνε εκεί. Μετά από την αρχική αμηχανία, τους εξηγείται πως όσοι φανταστικοί φίλοι βρίσκονται εκεί περιμένουν για υιοθεσία. Τελικά συμφωνείται πως όσο ο Mac πηγαίνει να επισκέπτεται τον Bloo κάθε μέρα, δε θα αφήσουν να υιοθετηθεί.

 

 

 

Χιούμορ:

Το χιούμορ της σειράς είναι λιγάκι ιδιότυπο. Συνήθως διακωμωδούνται καταστάσεις με στιχομυθίες που κορυφώνουν το αστείο με αλλεπάλληλα σαρκαστικά σχόλια, λογοπαίγνια κλπ. Προσωπικά, είναι από τα ελάχιστα πράγματα που καταφέρνουν να με κάνουν να γελάω. Θεωρώ ότι η κοινωνική σάτιρα που το διακρίνει είναι πολύ πετυχημένη και καυστική. Απαραίτητη φυσικά είναι η επαρκής γνώση της αγγλικής γλώσσας.

 

 

 

Τεχνικά:

Η σειρά αρχίζει με τρία επεισόδια, τα οποία αρχικά ήταν TV-movie, τα οποία στήνουν τα βασικά στοιχεία της ιστορίας. Κατόπιν, κάθε επεισόδιο (διάρκειας 30 λεπτών) αναφέρεται σε ένα περιστατικό που συμβαίνει κατά τη διαμονή του Bloo στη Στέγη για Φανταστικούς Φίλους. Το animation γίνεται εξολοκλήρου σε υπολογιστή και το αποτέλεσμα είναι καλλιτεχνικά όμορφο και μοναδικό. Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι η σειρά έχει κερδίσει βραβεία Emmy και Annie.

 

 

 

Σύνδεσμοι:

 

Θα πρότεινα όποιον μπορεί να το δει, να το κάνει. Στην ελληνική τηλεόραση προβάλλεται από το Cartoon Network (βλ. Nova, δηλαδή, δυστυχώς) από όπου το μάθαμε αλλά υποθέτω δε θα είναι δύσκολο να το βρει κάποιος μέσω του internet.

Edited by Guardian of the RuneRing #1
Link to comment
Share on other sites

α-χα!

άρα στα άβατάρ σας βλέπουμε τον bloo και τον mac. ;)

ως ιδέα έχει πολύ ενδιαφέρον, θα την ψάξω (με τον ανεπίσημο τρόπο :whistling: ) σε λίγο καιρό που θα κατέβω θεσσαλονίκη.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία η παρουσίαση παίδες και σαν φορματ και σαν περιεχόμενο! Μπράβο! Η σειρά φαίνεται ενδιαφέρουσα. Μ'αρέσουν κάτι τέτοια παράξενα έως πώρωσης. Θα την ψάξω και γω. :thmbup:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Χαίρομαι που κάποιοι εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους. Ευελπιστώ ότι θα μας μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους όταν και εάν το δουν τελικά.

 

Παρακάτω θα αναφέρω μερικά πράγματα (όσο πιο συνοπτικά γίνεται) για κάποιους από τους χαρακτήρες:

  • Mac:
    post-756-1175194536_thumb.gif


    Ο Mac είναι ένα ευφυές αγόρι 8 χρόνων. Ζει με την μητέρα του και τον μεγαλύτερο (και ενοχλητικό) αδερφό του. Τον περισσότερο καιρό είναι αθεράπευτα ηθικός και ορθολογιστής αλλά μερικές φορές γίνεται άτακτος και απλώς απολαμβάνει τη ζωή. Το γεγονός ότι είναι έξυπνος σημαίνει όχι απλά ότι είναι ο πρώτος που αναγνωρίζει τα διάφορα προβλήματα και αδιέξοδα που παρουσιάζονται· σημαίνει επίσης ότι θα κληθεί να βρει τη λύση και πως το φταίξιμο πέφτει πάντα σε αυτόν αν παραβλέψει κάτι.
     
     
     

  • Bloo:
    post-756-1175195066_thumb.gif


    Ο Bloo (ή Blooregard Q. Kazoo, που είναι το κανονικό του όνομα) είναι ένας φανταστικός φίλος που δημιούργησε ο Mac όταν ήταν τριών χρόνων. O χαρακτήρας του είναι (φαινομενικά τουλάχιστο) πολύ διαφορετικός από αυτόν του δημιουργού του. Είναι άτακτος και μπλέκει συνεχώς σε μπελάδες. Φέρεται αλαζονικά και είναι υπέρμετρα εγωιστής. Επίσης είναι πολύ αφελής. Ο Mac συχνά παίζει το ρόλο της συνείδησης για τον Bloo και προσπαθεί να "τον βάλει στον σωστό δρόμο". Αντίθετα, ο Bloo βάζει πολλές φορές σε πειρασμό τον Mac και καταφέρνει να τον κάνει να ξεχάσει για λίγο τον καθωσπρεπισμό του και την ηθικολογία του. Μερικές φορές οι ρόλοι αυτοί αντιστρέφονται, όμως. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η σχέση των δύο είναι μια διυλκιστίδα, και πως ο χαρακτήρας του ένα συμπληρώνει τον άλλο.
     
     
     
     

  • Wilt:
    post-756-1175199972_thumb.gif


    Είναι ένας από τους κατοίκους της Στέγης για Φανταστικούς Φίλους. Είναι υπερβολικά φιλικός κι εξυπηρετικός· μέχρι δουλοπρέπειας. Πιάνει αμέσως φιλία με τον Mac και τον Bloo.
     
     
     
     

  • Coco:
    post-756-1175200472_thumb.gif


    Είναι ένας από τους κατοίκους της Στέγης για Φανταστικούς Φίλους. Είναι απρόβλεπτη και αλλόφρον. Μιλάει χρησιμοποιώντας μόνο τη συλλαβή "co" κατ' επανάληψη. Πιάνει αμέσως φιλία με τον Mac και τον Bloo.
     
     
     
     

  • Eduardo:
    post-756-1175201149_thumb.gif


    Είναι ένας από τους κατοίκους της Στέγης για Φανταστικούς Φίλους. Παρά την τρομακτική του εμφάνιση είναι όχι μόνο άκακος, αλλά και εξαιρετικά αφελής. Η συμπεριφορά του είναι παιδιάστικη και δεν έχει καθόλου αυτοπεποίθηση. Πιάνει αμέσως φιλία με τον Mac και τον Bloo.
     
     
     

  • Mr. Herriman:
    post-756-1175201689_thumb.gif


    Είναι ο διευθυντής της Στέγης για Φανταστικούς Φίλους. Τυπολάτρης μέχρι εκεί που δεν πάει και ιδιαίτερα αυστηρός σε ό,τι έχει σχέση με τους κανονισμούς, φέρεται πάντα με αταίριαστη κομψότητα και ευγένεια και καταντά κουραστικός για πολλούς. Είναι δημιούργημα της Madame Foster για την οποία τρέφει ατελείωτη αγάπη αν και δεν εγκρίνει τους τρόπους της.
     
     
     
     

  • Frankie Foster:
    post-756-1175202039_thumb.gif


    Είναι η 22χρονη punk-rockού εγγονή της Madame Foster και εργάζεται στη Στέγη για Φανταστικούς Φίλους ως οικονόμος. Είναι υπεύθυνη για όλες τις δουλειές τους σπιτιού: καθάρισμα, μαγείρεμα κλπ. Την τρελαίνει η εμμονή του Mr. Herriman με τους κανόνες και την εκνευρίζει η άτακτη συμπεριφορά του Bloo.
     
     
     

  • Madame Foster:
    post-756-1175202403_thumb.gif


    Είναι η ιδρύτρια της Στέγης για Φανταστικούς Φίλους. Ζει τη ζωή χαλαρά και είναι πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Κατά βάθος δεν έχει μεγαλώσει· έχει παραμείνει παιδί. Είναι γενικά καλοκάγαθη αν και μερικές φορές κάνει αγενή σχόλια και αστεία εις βάρος άλλων.

Link to comment
Share on other sites

Το είχα δεί για λίγο αλλα μου φάνηκε πολύ χαζό και κρυόκωλο....

 

Aqua Teen Hunger Force ρε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Σας παρουσιάζω ένα από τα καλύτερα επεισόδια, κατά την ταπεινή μου γνώμη:

Ειδικά αφιερωμένο στους επίδοξους κινηματογραφιστές του forum! :)

 

 

Επεξεργασία: Ένα ακόμα, αυτή τη φορά αφιερωμένο στον ιδεατό χώρο όπου φιλοξενούνται οι συζητήσεις μας:

Edited by Guardian of the RuneRing #1
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Foster's Home for Imaginary Friends (2004-2009)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..