Δημήτρης Posted June 18 Share Posted June 18 (edited) - Μάικλ Μούρκοκ: Ο ιππότης των σπαθιών: 4+4=8 - Μάικλ Μούρκοκ: Η βασίλισσα των σπαθιών: 4+3=7 - Μάικλ Μούρκοκ: Ο βασιλιάς των σπαθιών: 4+3=7 - Μάικλ Μούρκοκ: Ο ταύρος και το δόρυ: 4+3=7 - Μάικλ Μούρκοκ: Η βελανιδιά και ο κριός: 4+3=7 - Μάικλ Μούρκοκ: Το σπαθί και το άτι: 4+4=8 - Μάικλ Μούρκοκ: Ο αιώνιος πρόμαχος: 4+4=8 - Μάικλ Μούρκοκ: Ο φοίνικας στον οψιδιανό: 4+3=7 - Μάικλ Μούρκοκ: Ο δράκος μέσα στο σπαθί: 4+4=8 Edited June 18 by Δημήτρης 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oimoderatorseinaifasistes Posted September 14 Share Posted September 14 Ξέρω πως ίσως να με ειρωνευτεί κάποιος, αλλά επειδή διάβασα και τις 22 σελίδες των σχόλιων και δε το βρήκα κάπου: Τα βιβλία του Κοέλιο, ειδικά Αλχημιστής και Το Ημερολόγιο Ενός Μάγου. Δεν είναι high fantasy όπως τα περισσότερα εδώ αλλά κατά τη ταπεινή γνώμη μου αξίζουν μία θέση στο πάνθεον της φαντασίας. Επίσης, ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία φαντασίας, είναι Ο Χαλίφης Βατέκ (στα αγγλικά κυκλοφορεί ως Vathek) του Ουίλλιαμ Μπέκφορντ. Λίγο παλιό, του 19ου αιώνα, και δεν είναι απόλυτα πρωτότυπο (έχει επηρεαστεί από τη μαγεμένη ατμόσφαιρα των θρυλικών αραβικών παραμυθιών 'Χίλιες και μία Νύχτες' των οποίων τον λογοτεχνικό πλούτο τον κατατάσσω αντάξιο της αρχαίας Ελληνικής μυθολογίας) αλλά όταν το διάβασα πραγματικά χαμογέλασα, είναι πολύ όμορφη ιστορία. Από high fantasy (για να μη χαλάσω το παράπονο όποιου το διαβάζει και "ξεφύγω" από τα προηγούμενα σχόλια) ξεκάθαρα Άρχοντα των Δαχτυλιδιών από Τόλκιν και Η Κόρη του Βασιλιά της Χώρας των Ξωτικών από Λόρδο Ντάνσανι. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts