Jump to content

Marvel's Civil War


Nihilio
 Share

Recommended Posts

Το περσινό καλοκαιρινό crossover της Marvel έχει τελειώσει εδώ και μήνες, απλά ο υποφαινόμενος πρόσφατα έκατσε να το διαβάσει.

 

Αμερική, 2006. Σχέδια του Λευκού Οίκου θέλουν να περάσουν νομοθεσία για τον έλεγχο των υπερηρωών. Στις διαβουλεύσεις συμμετέχει και ο Tony Stark, ως εκπρόσωπος των υπερηρωών, και γενικά έχει καταφέρει να καθυστερήσει το νομοσχέδιο.

Όμως η καταστροφή χτυπάει: σε μια σύγκρουση των New Warriors με μια ομάδα από φυγάδες ο μεταλαγμένος Nitro καταστρέφει μια συνοικία μιας πόλης, μαζί με το γειτονικό σχολείο. Αποτέλεσμα 600 νεκροί, ανάμεσά τους και 60 παιδιά.

Αυτό που ακολουθεί είναι το αναμενόμενο: μιντιακός πανικός, λαϊκή αγανάκτηση και ένα νομοσχέδιο που περνάει εκτάκτως και αναγκάζει τους υπερήρωες να εγγραφούν στην Αμερικάνικη κυβέρνηση, να εκπαιδευτούν και να θεωρούνται προσωπικό της SHIELD. Υποστηρικτές του: Οι Iron Man, Μr. Fantastic και Dr Pym, που μαζί με τους Spiderman, Ms Marvel, Arachne (Spider woman #2) Wasp κ.α. ετοιμάζονται για τη μετάβαση. Όμως τα πράγματα δεν είναι απλά, αφού μια σημαντική μερίδα υπερηρωών, με πρωτεργάτη τον Captain America, αντιτήθεται ενεργά στο νέο νομοσχέδιο. Και, όταν αρχίσουν οι συλλήψεις ηρωών, ο πόλεμος ξεσπάει.

Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτή τη φορά δεν έχουμε άλλο ένα πανίσχυρο πλάσμα που απειλεί το σύμπαν, αλλά έναν εμφύλιο. Καλοί εναντίων καλών (ξέρετε τι λένε για τις καλύτερες προθέσεις - και οι δύο πλευρές έχουν μπόλικες από αυτές) τόσο μέσα από τα μάτια τους, όσο και μέσα από τις ιστορίες δύο δημοσιογράφων (Ben Ulrich και Sally Floyd) που οι εφημερίδες τους υποστηρίζουν αντίθετες πλευρές, καθώς και τις συνέπειες που αντιμετωπίζει ο μοναδικός επιζών της καταστροφής και τις συνέπειες που αντιμετωπίζει. Το ερώτημα: "ελευθερία ή ασφάλεια" είναι το θεματικό κέντρο αυτού του κόμικ και οι πολιτικές προεκτάσεις πολλές, αν και παραμένει ένα κόμικ όπου υπερήρωες δέρνουν ο ένας τον άλλο.

Το τελικό αποτέλεσμα πάντως οδηγεί το σύμπαν της Μάρβελ σε νέους δρόμους, με καλούς να γίνονται κακοί και το αντίστροφο, χαρακτήρες-κλειδιά να πεθαίνουν (για πόσο άραγε; ) ή να αλλάζουν στολές/ονόματα/ομάδες.

Edited by Nihilio
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..