Jump to content

Deadpool


Nihilio
 Share

Recommended Posts

Δημιούργημα των Rob Liefeld και Fabian Nicieza, ο Deadpool πρωτοεμφανίστηκε στο περιοδικό The New Mutants #98.

200px-Deadpool.png

Το όνομα αυτού Wade Wilson, μισθοφόρος που, πεθαίνοντας από καρκίνο, γίνεται μέλος του προγράμματος Weapon X της Καναδικής κυβέρνησης, όπου και του προσθέτουν το healing factor του Wolverine, αλλά ταυτόχρονα τον παραμορφώνουν. Ως αποτυχημένο πείραμα καταλήγει σε μια εγκατάσταση όπου ο Dr. Killebrew έκανε πειράματα πάνω στους κρατούμενους, οδηγώντας τον στην τρέλα.

Αφού απέδρασε από την εγκατάσταση, ξεκίνησε μια καριέρα ως μισθοφόρος, ενώ, πέρα από τις εμφανίσεις του στο New mutants και X-Force η Μάρβελ του έδωσε και δύο μίνι σειρές οι οποίες είχαν αξιόλογη επιτυχία, οδηγώντας το 1998 σε μια ongoing σειρά με ήρωα αυτόν (η οποία ξεκινάει με τον Deadpool να είναι ο εκλεκτός που θα φέρει την ειρήνη στον κόσμο, σε ένα arc 25 - από τα συνολικά 69 - τευχών) που τη διαδέχτηκε η σειρά Agent X (με άλλον πρωταγωνιστή, αλλά spin off της αρχικής σειράς) που με τη σειρά της τη διαδέχτηκε η σειρά Cable & Deadpool που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

 

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τον Deadpool να ξεχωρίζει από όλους τους άλλους χάρτινους ήρωες; Το ότι είναι ένας ψυχοπαθής κάφρος που δε το βουλώνει ποτέ. Το μόνο εγγυημένο για κάποιον που διαβάζει ένα τεύχος με ήρωα τον DP είναι ότι θα γελάσει. Τα όσα ο πρωταγωνιστής λέει, κάνει ή σκέφτεται είναι ανεκδιήγητα, με το χιούμορ να είναι από καθαρό slapstik μέχρι αστεία βασισμένα στην pop culture μέχρι μαύρο χιούμορ που σπάει κόκαλα. Ακόμα και στις φάσεις που ο πρωταγωνιστής είναι στα χειρότερά του (και δεν είναι λίγες, αφού υπάρχουν πολλά "σοβαρά" σημεία στις σειρές) καταφέρνει να βγάλει πολύ γέλιο, ενώ αξιοσημείωτο είναι πόσο συχνά "αγνοεί τον τέταρτο τοίχο", κάνοντας αστεία για τo γεγονός ότι είναι χαρακτήρας σε κόμικ, όπως πχ εδώ: 250px-DeadpoolBullseye.jpg

 

Προσωπικά πλησιάζω στο τέλος της κυρίως σειράς και την έχω λατρέψει. Βγάζει τρελό γέλιο, με απόλυτο highlight ως τώρα το τεύχος 11 (που πήρε Harvey award), όπου ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και καταλήγει σε... ένα τεύχος Spiderman του 1974. Πρέπει να το διαβάσετε για να καταλάβετε τι εννοώ...

Link to comment
Share on other sites

Αν θες την άποψη μου, ο Deadpool απογειώθηκε όταν τον ανέλαβε ο Mark Waide, και αμέσως μετά ο Joe Kelly. Ο κύριος Deadpool όχι απλά είναι ψυχοπαθείς αλλά σίνει στην ψυχοπάθεια χαρακτήρα. Παράδειγμα, τα βάζει με αρκετούς αντίπαλους και έχει μπροστά του έναν τοίχο, οπότε τρέχει με ένα ραβδί και περνάει απο πάνω του, πετόντας ταυτόχρωνα μερικές χειροβομβίδες. Τα σχόλειά του:

 

-Και ναι, πηγαίνει για το χρυσό με χάρη και δύναμη, και ναι, ναι τα κατάφερε! Τα κατάφερε! Και τώρα μερικά λόγια απο τους χορηγούς μας!

 

όπου οι τύποι που φάγανε τις χειροβομβίδες αφήνουν κραυγές αγωνίας. (Η μεταλαγμένη του δύναμη είναι ότι μπορεί να μιλάει υπερβολικά στην διάρκεια της μάχης)

Link to comment
Share on other sites

:rofl2: Γενικά μου έχει δείξει ότι είναι απίστευτος χαρακτήρας, αλλά αυτό το τελευταίο έσπερνε! :)
Link to comment
Share on other sites

Μπα, αυτό δεν είναι τίποτα πιστεύω. Κάποια από τα stories είναι τόσο καμμένα που απλά δεν πιστεύεις ότι τα διαβάζεις. Επαναλαμβάνω ότι το #11 είναι ότι πιο κάφρικο έχω διαβάσει ποτέ.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..