Jump to content

Spider-man loves Mary Jane


Nihilio
 Share

Recommended Posts

http://en.wikipedia.org/wiki/Spider-Man_Loves_Mary_Jane

 

Πιθανότατα όλα ξεκίνησαν όταν, σε ένα συμβούλιο της Marvel, ήρθε η ώρα να αναλυθεί το φαινόμενο manga και η τρομερή δημοτικότητά τους.

"Τα διαβάζουν πολλά κοριτσάκια," πρέπει να είπε κάποιος, "επειδή υπάρχουν και manga με κοριτσάκια σε σχολεία, με έρωτες και τέτοια."

Και υποθέτω ότι μετά κάποιος πρέπει να πέταξε την ιδέα "ε, ας φτιάξουμε κι εμείς κάτι τέτοιο."

 

Η συνέχεια ήταν δύο μίνι σειρές, τα Mary Jane και Mary Jane: Homecoming, 4 τεύχη έκαστη, καθώς και μια ongoing σειρά, το Spider-man loves Mary Jane, η οποία τελειώνει με το 20 τεύχος της τον Ιούλιο, για να συνεχιστεί αργότερα μέσα στο έτος (λόγω αλλαγής συγγραφέα).

 

Γραμμένη από τον Sean McKeever και με σχεδιαστή τον Takeshi Miyazawa η σειρά μας δείχνει μια έφηβη Mary Jane, τους κολλητούς της Liz Allen, Flash Thomson κια Harry Osbourne να ανησυχούν για το χορό του σχολείου, να φλερτάρουν και γενικά να κάνουν οτιδήποτε κάνουν οι φυσιολογική έφηβη. Μόνη παραφωνία το κόλλημα της Mary Jane με τον Spiderman, τον υπερήρωα που είναι ένας από τους δευτερεύοντες χαρακτήρες της σειράς.

 

Γενικά η σειρά είναι ένα δυτικό Shoujo manga. Δυτικό όχι με την έννοια αντιγραφή του ιαπωνικού προτύπου, αλλά για πλήρη ενσωμάτωση της λογικής του schoolgirl romance στα δυτικά πρότυπα.

Η σερά γενικά απευθύνεται σε δύο κατηγορίες: σε κοριτσάκια και σε μαντράχαλους που θέλουν να θυμηθούν τα Spiderman της δεκαετίας του 70 (μαντέψτε σε ποια κατηγορία ανήκω) και, από όσο έχω διαβάσει, η σειρά γενικά είναι πάρα πολύ καλή, παίζοντας στα ίσια με πολλούς παρόμοιους "εξ Ανατολής" τίτλους.

Link to comment
Share on other sites

Να πω εδώ ότι το schoolgirl romance έχει τεράστια απήχηση σαν ιστορία πολύ πρωτού «εισβάλει» το ιαπωνικό πρότυπο των manga στην Αμερική - είναι λίγο θέμα αιχμή, η όλη φάση με το school prom και πάει λέγοντας. Αν σκεφτούμε, βέβαια, και την ιστορική του σημασία, απλά γελάω με το γεγονός.

 

Επίσης, μη μου πεις ότι δεν υπάρχουν τέτοια μοτίβα στις νεαρές ηλικίες - απλά είναι θέμα marketing.

 

Ευελπιστώ ότι θα τσεκάρω κάτι θετικό αν ποτέ διαβάσω κι εγώ την ιστορία, αλλά η εικόνα του Spiderman να κρατιέται με πάθος από τη Mary Jane που κρατάει φορώντας ταγιέρ τον ιστό (!) κάνει σίγουρο ότι ο Μηνάς θα το λατρέψει - να πιάσει τον κομίστα και να τον σπάσει στο ξύλο, εννοώ. :rofl2:

Link to comment
Share on other sites

Τώρα πρόσεξα το εξώφυλλο. Πολύ έξυπνη η αντιστροφή των ρόλων...

Link to comment
Share on other sites

Γιατί, η καρδούλα-spidey πίσω από το καλλιγραφικό "Loves" τί σου λέει; Εντάξει, ο άνθρωπος είναι ευφάνταστος! :D

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά τον χωρό αποφοίτησης του Spiderman, ένας κακομοίρης ο Joe Kelly, είχε γράψει μια καταπληκτική ιστορία 4 τευχών, όπου ο Parker δεν πήγε για να τελειώσει ένα πείραμα που θα του έδινε υποτροφία για το κολέγιο... Και όσον αφορά το εξώφυλο, οκ είναι καλό, αλλά θα επιφυλαχτώ μέχρι να διαβάσω κάνα δυο τεύχη.

Link to comment
Share on other sites

Month, 4 τεύχη για ένα πείραμα; Και δεν έσκασαν... 3-4 υπερκακοί στην πορεία που θα έπρεπε να δείρει; Αλήθεια, σε ποια τεύχη του Amazing Spiderman είχαν γίνει όλα αυτά;

 

BTW η σειρά αξίζει και για έναν άλλο λογο: τα inside jokes. Πχ σε ένα σημείο Mary Jane και Liz Allen κράζουν την Gwen Stacy και μία από τις δύο λέει: "Θα ήθελα κάποιος να την πετάξει από καμία γέφυρα", ενώ ενδιαφέρον έχει πχ το substory με τον Looter (για όσους έχουν διαβάσει και το origin του κακου΄)

Link to comment
Share on other sites

Βασικά σκάει μύτη ο Sand που δουλεύει επι πληρωμή για μια ομάδα εξτρεμιστών, και ο Parker του πετάει στη μούρη το πείραμα του (μια ουσία που μοιάζει με κόλα). Το πρόβλημα είναι ότι μετά απο αυτό ο Sand γίνεται ασταθής, οπότε μαζί με τον χωρό πρέπει να φτιάξει το πείραμα, ξανά, να φτιάξει το αντίδοτο, και να πάρει τις σημειώσεις του απο τον Flash Thomson. Βάλε και την θεία May που του τα χώνει γιατί κάλεσε στον χωρό την Liz Allan και την Betty Brand(γραματέας του Jameson) αλλά και την Mary Jane, που του ρίχνει χυλόπιτα. Σου φτάνουν αυτά για 4 τεύχη;

Link to comment
Share on other sites

Ο ναι. Αλλά γιατί δε τα έχω διαβάσει ρε γαμώτο; Μίνι σειρά είναι ή αρκ του amazing Spiderman;

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..