Jump to content

Ο κακός άτιμος ύπουλος λύκος και η κλπ κλπ Κοκινοσκουφίτσα


Guest Dune
 Share

Recommended Posts

Πόσο αλλάζει το νόημα με μία λέξη πάνω μία κάτω. Θυμάστε εκείνη την ταινία (πέτα τη μαμά από το τραίνο) που ο Μπίλ Κρίσταλ σκέφτεται κατα τη διάρκεια όλης σχεδόν της ταινίας "The night was...." ; Προσπαθώντας να ανακαλύψει την τέλεια επόμενη λέξη;

 

Την ώρα που δημιουργούμε, μία μυθιστορηματική αφήγηση εναν διάλογο, προμηνύματα, ψυχογραφήματα, μία λέξη πάνω μία κάτω, μπορει να οδηγήσουν την ιστορία σε τελείως άλλη διαδρομή. Πόσο μάλλον μερικές μόνο περισσότερες λέξεις. Ενα παράδειγμα ειναι το παρακάτω, κυριολεκτικά με χρήση μίας λέξης.

 

Αρχικά είναι η γνωστή σε όλους μας ιστορία. Μετά αρχίζουν οι παραλλαγές. Πόσο διαφορετικα αισθήματα και συνειρμούς σας εμπνέουν οι παρακάτω προσθήκες λέξεων; Δινω απλά μερικά παραδείγματα. Προσθέστε κι εσείς τις δικές σας λέξεις και ύστερα φτιάξτε την δική σας φανταστική ιστορία με τον λύκο και την κοκινοσκουφίτσα.

 

 

Ο λύκος έφαγε την κοκινοσκουφίτσα

ή

ο κακός λύκος έφαγε την κοκκινοσκουφίτσα ( αφού έφαγε την γιαγιά της και παγίδευσε εκείνη, κι ύστερα ο κυνηγός τον έσφαξε)

ή

ο λύκος έφαγε την κακιά κοκκινοσκουφίτσα (αφού τον παρέσυρε να ανοίξει το στόμα του, ενώ ήταν χορτοφάγος και ενώ εκείνη γνώριζε ότι θα ξέφευγε, πήγε κι έπεσε μέσα, κι ύστερα ο κυνηγός τον έσφαξε)

ή

ο άτυχος λύκος εφαγε την κοκινοσκουφίτσα (αφού δεν ήξερε ότι το σενάριο ήταν έναντίον του, κι ύστερα ο κυνηγός τον έσφαξε)

ή

ο λύκος έφαγε την άτυχη κοκινοσκουφίτσα (αφού μπορούσε να γλυτώσει άν δεν ήταν τόσο χαζή να τον περάσει για τη γιαγιά της, κι ύστερα ο κυνηγός τον έσφαξε)

ή

ο πεινασμένος λύκος έφαγε την κοκινοσκουφίτσα (αφού είχε γίνει οικολογική καταστροφή και δεν είχε τί άλλο να φάει, κι ύστερα ο κυνηγός τον έσφαξε)

ή

ο λύκος έφαγε την πεινασμένη κοκινοσκουφίτσα (που σύμφωνα με την ερμηνεία του Αντλερ επιδείκνυε πολύ το κόκινο σκουφάκι της, που δεν ήταν αυτό που φορούσε στο κεφάλι της, ο λύκος δεν μπορούσε να την ικανοποιήσει άλλο, προκειμένου να πεθάνει την έφαγε , κι ύστερα ο κυνηγός τον έσφαξε)

ή

ο στρέιτ λύκος έφαγε την κοκινοσκουφίτσα (ο κυνηγός ηταν ερωτευμένος με τον λύκο όμως αυτος "έτρωγε" την κοκινοσκουφίτσα. Γι'αυτο΄ο πούστης ο κυνηγός τον έσφαξε)

 

συνεχίζετε εσείς

....................

Edited by Dune
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..